haziran anneleri bebeklerimiz için yaptığımız tarifleri paylaşalımmı?

xsxekerkxixzcandy

İyi ki geldin pamuğum..
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
5.069
4
156
Bursa
Arkadaşlar merhaba,
oğluma hergün ne yedirsem diye düşünüyorum, eminim sizde öylesinizdir.
Bildiğimiz sağlıklı ve lezzetli çorba, yemek muhallebi vs. tariflerini paylaşalım derim kaydirigubbakcemile5
2008 anneleride katılabilir eğer kabul ederseniz arkadaşlar
siz daha tecrübelisiniz sonuçta ..

ellerine sağlık tatlım bu topic çok güzel olmuş poyraz hiçbişey yemiyo belki burdan yaptığım şeyleri yerboshayallersmile

valla biz çorbalaar devam sebze çorbası evde sebze ne varsa katıyorum
kabak.pırasa.patates.havuç.ıspanak.brokoli.maydanoz bunların yanında mutlaka tavuk yada kıyma
her çorbasına ayrıca buğday.mutlaka bi bakliyat (bulgur.pirinç.nohut.irmik.mercimek)

Artık büyüdüler 2 ay sonra onlara özel pişmez herhalde.

Bende evde ne varsa katıyorum. Bu aralar pek sebze bulamıyorum bulsamda çok kötü oluyor o yüzden bu aralar bakliyata ağırlık verdim.

Mantar çorbası yaptım bugün mantarın faydası saymakla bitmez diyorlar oğlumda sevdi,
Evde ne varsa kafama ne eserse koyuyorum içine blendırdan çektimmi afiyetle yiyor.

Sulu olan çorbalarada kıvam için irmik, mısır unu koyuyorum.

Semra ne tür şeyleri yiyor seninki, mesela benimki önce çok koyu çorbaları yiyordu sonra sulu çorbaları yiyor şimdidie içinde ekmek olan çorbalara bayılıyor. ırmikli denedinmi.

emelcim iyi düşünmüşsün kahvaltı özelikle hep aynı vermek istemiyom değişik neler variyosunuz kızlar

ayşecim benimki genelde mama istiyo yemekleri hep ağlayarak yiyo her türlü çorbayı yemeği yaptım hiçbirini yemedi ekmeyi banıpta verirsem 3veya 4kere alıyo bida almıyo ne yedirceğemi şaşırmış durumdayım-tatlicadiarzu-

kızlar ben artık evde ne yaparsam veriyom yağı az baharatı az tuzu az katıyorumm hem bizim için sağlıklı hem onun içinde yemek oluyo ayrı yapmıyom bayadırrr
ela genelde herşeyi yiyor ayırmıyo

cnm ne guzel ya benim kız yemiyo sebzeçorbsını+ bende yemek sularından ekmek banıp verıyorum muz pekmez verıyorm bıde

ben öğlenleri sebze püresi veriyorum kıymalı yada etli akşamda biz ne yiyosak ondan yiyo herşey veriyorum artık afiyetle yiyo kahvaltıdada biz ne yiyosak veriyorum ekmekle beraber yanındada ıhlamur bayaadır bulamaç vermiyorum 2-3 haftadırda yemeklerini ayrı pişirmiyorum

yemeklerini ayrı pişirmeyen annelere maşallah ben hala sebze çorbası yapıyorum.Akşamda değişik çeşit olsun diye milupanın çorbalarından vermeye çalışıyorum.

Bizimki hep özel yemek yiyor.Biz kaynanamla ortak yemek yiyoruz.Hep çok tuzlu ve salçalı.Azaltın hem size faydali hem çocuğa diyorum yok.Bildiğin Arap Mutfağı.Ayırmayı çok düşünüyorum inşallah buaralar onu yapıcam her yemeği yediricem.ışten 5 te geliyorum.Kızımla oynarken gün bitmiş oluyor.

canım valla bizimkide öğle hergün sebze çorbası yapıyom
kahvaltı da yapmıyor sabahları da tarhana yada şehriye çorbası sabah çorbalarına kemik suyu yada süt katıyorum

günaydın kızlar
valla hergün 2 çeşit çorba yapıyorum aynen lavobaya dökülüyo ece ye yaptıklarımla birsürü çocuk doyardı.tarhana yapıyorum bazen sütlü yapıyorum.patates havuçun yanına değişik kombinasyonlar koyuyorum pırasa ,karnıbahar ,kereviz ne bulursam.yaptığımız yemeklerden de veriyorum 1 kaşık yer tamam ağzını kilitler.

irmik tatlısı yaptım bir kere yemişti geçen yemedi.sütlaç yapıyorum.
kemik suyuna ekmek basıp veriyorum kemik suyuna bamya yapıyorum bi ara onu da sevmişti.

ay ne çok yazdım ama uzun olmasın diye ayrı yazıyım dedim.geçenlerde ıspanağa yumurta pirinç un katıp mücver denedim hani eline alıp yemesini seviyo ya yok onu da yemedi.bir de 10 tane falan yaprağa dolma yapıyorum kıymaya bulgur baharat katıp bazen onu yiyo eline veriyorum.
köfte yapıyorum kızartınca yutamıyo.geçen onun için fırında yaptım onu da yemedi. neyse kızımın yemediği tarifler diye topik açıyım bari

özlemcim çok uğraştırıyor seni bu prenses,
ben okadar çeşit yapamıyorum valla,
sabah çıkarken emziriyorum
kahvaltıda herobaby ballı 8 tahıllının içine peynir pekmez yumurta bunları yiyor
yoğurt yiyor arada, bazen meyve rendeliyorlar içine annemler,
çorba öğlende bugün balkabağı çorbası yicek fazla yapıp buzluğa atıyorum , eğer taze yapamassam onu yediriyorum
sağdığım sütten denicekler içerse içicek ,sağılmış sütü içmiyor pek
işten gelincede emziriyorum ben, sofrada bizim yediklerimizden tırtıklıyor
yatmadan iyigeceler muhallebisi yediriyorum
sonra emiyor uyuyor
gecede 2 kere falan kalkıyor emiyor

öyle hergün kıyma tavukta yediremiyorum ben , yetişemiyorum birde ben et balık falan hiç sevmem böyle midem bulanıyor kokusundan ama mecbur haftada 2-3 kere hazırlamaya çalışıyorum

muz , elma püresi falan veriyorum ama meyve pek sevmiyor
bu kavanozlardaki mamaları seviyor genelde arasıra veriyorum işte bir yere giderken falan kolaylık oluyor

Bizimkide artık kahvaltı yemiyor yararlı olan hiçbirşeyi yemiyor, peynir yumurta ve yoğurt sevmiyor. Yumurtayı çorbalarına koydum beğenmedi.

olympooss köftenin içine soğan koyuyorsan oda sertleştiriyor soğansız dene birde yumuşak olunca belki yer. Birde makarna falan ver eline bizimki eline verileni yiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…