haziran anneleri bebeklerimiz için yaptığımız tarifleri paylaşalımmı?

kızlar ben köfteyi borcama yayıyom iyice altını sıvı yağla yağlıyom üstüne domates biber diziyom fırına veriyorum hem çok yumuşak oluyo hem çok değilşik oluyoo elada çok severek yiyor

benim oğlum köfte yemiyo.nasıl yediricem ben ya.ısırıp duruyo bende yedi sanıyorum sonra hepsini topluca tükürüyo.kıymalı tarnaha yapıyorum öğürüyo kıyması ağzına gelince.ama tavuk ve balık seviyo.
ben sabahları pekmez,tahin,peynir,günaşırı yumurta,ceviz ,tereyağ,cicibebe veriyorum.bazen hepsini bitiriyo bazende yarısını zorla yiyo.meyve ve suyu en sevdiği şey.gün içinde yoğurt,çorba,sebze yiyo.yiyo dediğime bakmayın.hazırlıyorum ama bazen yiyo bazen yemiyo.akşamda birgün irmikle birgün pirinç unuyla muhallebi yapıyorum süt kullanarak.artık kaç kaşık yerse.artık beni emmediği için gece süt hazırlıyorum ama içmiyo.muzlu,çilekli,pekmezli ne yaptıysam içmedi.ama birgün nasılsa meyvesuyunu seviyo diye elma suyu sıkıp içine süt koydum lıkır lıkır içti.bende artık öyle yapıyorum.hepsini bitiremezse de içiyo biraz.birde oğlum kaşık gördümü direkt eliyle itiyo.kayınvalidem bir yolunu buldu.şükür yiyo artık.ikisi yere oturuyo kayınvalidem oğlumu önüne oturtuyo karşısına da reklamları açıyo.o izlerken kayınvalidemde arkadan kaşıkla ağzına veriyo.görmediği için ağzını açıp yiyo.ne alakaysa böyle kanıyo valla.birde siz deneyin belki işe yarar.bazende muzu uzatıyorum ağzına tam ağzını açarken hop kaşık ağza:)))
gerçi benim yazdıklarım tariften çok yemek yedirme yolları gibi oldu ama.
bir tarifim var oğlumda yeğenimde severek yiyo.unu sıvıyağla kavurdum.kokusu gidene kadar, içine süt koyup pişirdim.siz bunu süt yerine su koyup kıymaylada yapabilirsiniz.kıvamı size kalmış.

Özlemde süt koymaktan bahsetti artık kullanıyor musunuz süt .Bir zararı oldu mu şimdiye kadar

çok güzel bir topik olmuş.Benim bebeğim de sadece arpa şehriye ve tel şehriye çorbalarını severek yiyor. Tarhana ve erişte çorbasına da hayır demiyor. Ama şehriyeler bir numara. BEnde ona kıymalı tavuklu havuçlu şehriye çorbası yapıyorum genelde. Meyveyle fazla arası yok nedense yoğurta yediremiyorum bu aralar. Ben bebeğime özel yaptığım mamaları maalesef yemiyor. Bizde kendi yemeklerimizden yediriyoruz uzun zamandır.

Benim kızımın neyi ne zman seveceği belli olmuyor. Bi ara biraz su ve tereyağıyla yumurta sarısını tavada pişirip ateşten aldıktan sonra muz ezip koymuştum. Bayıla bayıla yemişti. Şimdi yapsam yer mi bilmiyorum.

bizim kahvaltımız şöyle:
4 CıCı bebe
1 ç k pekmez
1.ç.k ceviz
1 yumurta sarısı
1 labne
devam sütü 90 cc
,ama sütü çok azkoyuyorum bunları karışıtırınca macun gibi oluyo yedıkten sonra kalan sütü üstüne içiriyorum.bazen de yumurtanın sarısından omlet yapıyorum kaşarlı maydonozlu.

sebze çorbaları klasık aynı yapıyoruz herhalde hepimiz.ben derine tavuk haşlayıp az az ayırıyorum sonra deep freeze atıyorum.haftada bı kaç kez haşlayıp blenderdan geçiriyorum üzerine yoğurt çok seviyo.yoğurdu da kendim yapıyorum.
kuru köfteyi yemiyo.ben de salçalı yaptım bi kaç kez.izmir köfte.o yumuşak olduğu için yedi.bı de balığa bayılıyo.somon yapıyodum ama dondurulmuş gelıyo ulkeye dıye pek önermedi bizim dr.
dün mesela kıymalı kabak yapmıştım yanına cacık bayıla bayıla yedi.bizim yemeklerden de yıyo yanı.tuzunu ben de.çorbalara da ekmek doğruyorum yıyo maşallah.

Ben kahvaltıyı çeşitlendirmeye çalışıyorum ama pek başaramadım. Kabak çekirdeğini, bademi, cevizi rondodan geçiriyorum. Yine kuru üzüm, kayısı, inciri haşlyıp suyuyla rondodan geçiriyorum. Bunları ayrı ayrı Milupanın küçük kavanozlarına koyuyorum, dönüşümlü olarak kahvaltılarına birer kaşık ekliyorum. Bu aralar zeytin ve domates vermeyi düşünüyorum. Hazır zeytin ezmeleri çok mu tuzlu olur acaba?

Sütten bahsetmişsin oğlum beni emiyor gerek varmı acaba?
sütün iyiyse gerek yoktur canım

tavuğu pişmişmi atıyorsun dipfrize canım, bişey olmuyormu?
bende deniyim sağol, salçalı izmir köfteyi kızartmadan koyuyorsun dimi fırına

tuzlu olabilir canım, bazı zeytinler tuzsuz oluyor onlardan veriyorum ben bazen
bunları bende denicem , teşekkürler canım

tatlım dometesi 1 yaşından sonra verin diyolar diye biliyorum
erken değilmi dahacokacimcoook

Ben tavuk ve kırmızı eti kendim kıyma yapıp çiğ olrak ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koyuyorum. Ciğeri de yine kıyma yapıp hepsini pişirip ceviz büyüklüğünde ayırıp koyuyorum. Balığı biz yedikçe ızgara yapıp elimle minik minik yediriyorum.

Zeytini de belki akşmdan suya koysam olur herhalde.

Kavanozlarda kuruyemişler çok pratik oluyor. 1-2 haftada bir yapsam yetiyor. Muhallebilerine de koyuyorum. Mesela cevizli muzlu muhallebi, ya da kayısılı bademli

tatlım dometesi 1 yaşından sonra verin diyolar diye biliyorum
erken değilmi dahacokacimcoook
Onu bilmiyordum. Ben 1-2 kez köftesini domates püresiyle pişirdim, burdan bir arkadaştan okumuştum. Bir de kızım milupanın fasulye domatesini seviyor ara sıra onu veriyorum. Ama 2 ay daha kahvaltısı için bekleyelim. Ne olur ne olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…