haziran anneleri bebeklerimiz için yaptığımız tarifleri paylaşalımmı?

tatlım sen bilirsin genede ben öyle biliyom

bak ben de denesem olur haklısın canım muhallebisine katmayı
bizimki kahvaltı yemez yapmaz hiç onun yerine çorba veriyoz kahvaltıda

bak ben de denesem olur haklısın canım muhallebisine katmayı
bizimki kahvaltı yemez yapmaz hiç onun yerine çorba veriyoz kahvaltıda

Filiz peyniri yumurtayı nasıl yediriyorsun peki, ben yolunu bulamadım bunları yedirmenin bazıları çorbalarına kaşar koyuyormuş, bende koydum ama çorba soğuyunca kaşar sertleşti oğlum yemedi, yumurta ile terbiye yaptım sevmedi. Cevizi meyvesine falan karıştırıyorum ama diğerlerine çözüm bulamadım.

kaşar peynirini çok seviyor benimkisi, elimle küçük küçük koparıp veriyorum ben yerken
hafta sonları beraber kahvaltı ediyoruz
hafta içi bulamaç yiyor mecburen

kızlar bir sitede tarif buldum.
ıspanağı önce sıvıyağla kavuruyoruz.sonra onu blendırdan geçirip içine yumurta sarısı,süt,isterseniz azıcık peynir koyup krep gibi pişiriyoruz.bunu patates püresiylede yapmışlar.soğuyunca eline verebiliriz yemesi için.yada küçük parçalar koparıp kendimiz yedirebiliriz.hem besleyici hem doyurucu.

canım gün aşırı yumurta sarısını çorbalarına katıyom terbiyeli oluyo bu şekilde veriyom yumurtayı tavsiye ederim
peynir veremiyom haliyle

aa güzelmiş
evde ıspanak var ne yapsam diye düşünüyordum bende

aa negüzelmiş bende denemek isterim ama yermiki

doktorum bana kahvaltıda domates ve zeytin verebilirsin demişti.Arada veriyorlar bildiğim kadarıyla.

Ama hala süte yasak diyor.Ama ben 10 ayı bitirince vermeyi düşünüyorum.

Buarada ben milupanın kavanoz pürelerini sulandırıyorum.İçine tereyağıyla domates kavuruyorum o zaman seviyor.

benim oğlum domatesi çok seviyo.salkım olan domateslerden alıyorum.içini oyup bulamaç gibi olan kahvaltısını koyuyorum.domatesi yerken ağzına boşaltıyorum azar azar:)))))
tabi bu numarayı öğrenene kadar kanıyo.sonra yemiyo.

kızım 10 ayı doldurdu,11 e girdi,6 aylıktan beri domates sosu(evde yazın yaptığım)veriyorum sevgili anneler. zaten ilk verdiğinizde alerji yapmıyorsa,demekki domatese alerjisi yoktur.domates,çilek,yumurta akı zaten alerji yapma ihtimali yüksek diye önerilmiyor.tabi her annenin içine sinen hangisi ise onu yapmalı yinede.
kırmızı et çokk çokk önemli. hem benim,hem de doktorumuzun fikri.haftanın 6 günü veriyorum,teflon tavada alt üst çeviriyorum,pişiyo.elimle didikleyip lokmalar halinde veriyorum.6.5 aylıktan beri.(dişimiz daha yok,ama didiklendiği için ağzında biraz çevirip yutuyo)et çok seviyo zaten.
zaten yumurta ve ete takık durumdayım,diğerlerini yemesede olur ama bunları mutlaka yedirmek istiyorum.
kahvaltıyı hiç bulamaç yemedi,zaten 1 yumurta sarısı,azıcık da peynir yiyo kahvaltıda,pek sevmiyo kahvaltıyı.kahvaltıda bazen domates sosla menemen yapıyorum,içine peynir,nane falan da koyuyorum. zaten haşlanmış yumurta yemiyo.çoğu zaman tereyağına yumurta kırıyorum,üstüne peynir rendeliyorum,genelde kahvaltısı bu.
çorbalar herkesin yaptığı gibi yapıyorum,ama mercimeğe ağırlık veriyorum,çokk yararlı.
köfte yaptığımda da,kıyma,soğan rendesi,irmik,bulgur,galeta unu ve kimyon koyuyorum.6 aydan beri böyle veriyorum.yumuşacık bi köfteoluyo.bu köfteyi domates sosunu azıcıksulandırarak pişiriyorum.
bir de börek tarifi yazayım,ben yaptığımda hem biz hem bebiş yiyo.1 yufkayı parçalara bölüyorsunuz , tahminen 14-15 parça.yarısını sosa(yarım su bardağı süt,sütün yarısı kadar zeytinyağı,2 yumuta çırpılacak) tek tek bulayarak,çok büyük olmayan teflon tavaya diziyorsunuz,araya harcı koyup,diğer yufkaları soslayıp üstüne diziyorsunuz.ocakta 10 dk bir tarafı 5 dk.diğer tarafı pişiyo. yumuşacık börek oluyo,hem yufkası az hem besleyici. harç olarak da soğanla ıspanağı kavurup,peynir rendesi ekliyorum,bazen de soğan yerine pırasa koyuyorum.çok basit ve lezzetli,denemeniz tavsiye edilir,kızım çok seviyo.
muhallebiye gelince; 5.5 aylıktan beri sütle yapıyorum,7 ayı bitene kadar keçi sütüyle yaptım pirinç ununu.7 aylıktan beri bir gece inek sütü,bir gece formül mamayla yapıyorum.çünkü hangisi daha iyi karar veremedim.mamalara gdo var deniyo,ama sütünde vitamin içeriği az mamaya göre. ben böyle bir çözüm buldum.süt konusunu doktorum verebilirsin,o kadar sütten bişey olmaz dedi.muhallebiyi bir gece dut pekmeziyle bir gecede kuru kayısı püresiyle tatlandırıyorum.ikiside kan yapıyo,gerci en iyi demir kaynağı yine de kırmızı et.
bizim bilgiler bunlar,umarım faydalanacağınız bişeyler olmuştur...

istanbuldaki anneler için birşey daha yazayım,cumartesi günleri feriköyde organik pazar kuruluyo.belki çoğunuz biliyorsunuzdur.bebeklerin ilk yıllarındaki beslenmeleri çok önemli,ben kızımın sebzelerini,tavuğunu,yumurtasını ordan alıyorum.eskiden çok bişey yoktu pazarda,şu gdo olayı çıktıktan sonra çok kalabalıklaştı,talep arttıkça ürünler de çeşitlendi,bebekleriyle gelen de çok anne görüyorum.

tatlım maşallah bebeğinebende oğluma köfte yapıyom ama yemiyo köfteyi bende hergün çorbasına kıyma katıyorum muhakkak yani haftanın 7 günü kıyma veriyorum bi ara tereddütte kaldım doktoru aradım hiçbir sakıncası yok devam et dedi yumurtayı da aynı şekilde çorbasına katıyorum gün aşırı

ay sorma y valla sinirlerim bozuluyo sadece devam sütü alıyo.başka hiçbişey o kadar uğraşıyorum yok.o hazır tahıllı mamaları falan yemiyo cicibebeyi hiç sevmedi bari muhallebi esin diyorum karşı olduğum halde o da yok

Hiçmi sevdiği birşey yok ordan yola çıkarak bişeyler üretebilirsin belki. Bebekler genelde ya tatlı yada tuzluları seviyor, benimki tatlılardan hoşlanmıyor, seninkininde mutlaka sevdiği birşey vardır.

Ben haftanın 7 günü vermiyorum kıymayı.
birgün kıymalı tarhana, diğer gün balık, sonra tavuk, sonra tahıl, sonrada sadece sebze veriyorum, arka arkaya aynı besin grubundan vermiyorum. Zaten allah öyle gıdalar vermişki, et bulamayan aileler mercimek yiyor ve et yediği kadar vitaminini alıyor. Mesela elmanın ve muzun vitamin değeri birbirine çok benzermiş ama biri zengin diğeri fakir meyvesi. Nohut, kuru fasulye de et yerine geçiyor bunlardanda mahrum bırakmıyorum yavrumu veriyorum nohur fasulye falan ben. Etle sınırlamıyorum. Şimdilik tek sorunum kahvaltı ama onuda halletcez inşallah.

kızlar ben kızıma tuz ve şeker kullanmıyorum siz kullanıyomusun.Benim kızım daha ekmek içi yiyemiyor kaldıki köfte hiç yiyemiyor yutmakta zorlanıyor,önden 8tane diş çıkardık azı dişleri çıktıktan sonra inş. yerdiye ümid ediyorum

emelcim ben tavuğu az az bölup çiğ koyuyorum dolaba.yapıcağım gün haşlıyorum hemen.köfteyi de teflonda azcık pişiriyorum önunu arkasına ondan sonra salçallayıp pişiriyorum.salça dıyosam o azıcık domatesle pişiyo işte.

haa bi de geçenlerde biz yerken azcık erişte vermiştim çok sevmişti.bugun hususi ona yaptım yoğurt koydum üstüne 1 tabak yedi maşallah:)

Bizimkinin 4 dişi var önde ama çubuk krakeri bile yiyor o sert şeyi, dişle alakası yok aslında, bazı çocuklar pütürlüleri yiyemiyor. Eline ekmek versen kemire kemire öğrense çene kasları gelişse, ben 7. ayda kek ekmek verdim eline maşallah herşeyi yiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…