- Konu Sahibi xsxekerkxixzcandy
-
onu bilmiyordum. Ben 1-2 kez köftesini domates püresiyle pişirdim, burdan bir arkadaştan okumuştum. Bir de kızım milupanın fasulye domatesini seviyor ara sıra onu veriyorum. Ama 2 ay daha kahvaltısı için bekleyelim. Ne olur ne olmaz.
ben tavuk ve kırmızı eti kendim kıyma yapıp çiğ olrak ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koyuyorum. Ciğeri de yine kıyma yapıp hepsini pişirip ceviz büyüklüğünde ayırıp koyuyorum. Balığı biz yedikçe ızgara yapıp elimle minik minik yediriyorum.
Zeytini de belki akşmdan suya koysam olur herhalde.
Kavanozlarda kuruyemişler çok pratik oluyor. 1-2 haftada bir yapsam yetiyor. Muhallebilerine de koyuyorum. Mesela cevizli muzlu muhallebi, ya da kayısılı bademli
bak ben de denesem olur haklısın canım muhallebisine katmayı
bizimki kahvaltı yemez yapmaz hiç onun yerine çorba veriyoz kahvaltıda
canım gün aşırı yumurta sarısını çorbalarına katıyom terbiyeli oluyo bu şekilde veriyom yumurtayı tavsiye ederimfiliz peyniri yumurtayı nasıl yediriyorsun peki, ben yolunu bulamadım bunları yedirmenin bazıları çorbalarına kaşar koyuyormuş, bende koydum ama çorba soğuyunca kaşar sertleşti oğlum yemedi, yumurta ile terbiye yaptım sevmedi. Cevizi meyvesine falan karıştırıyorum ama diğerlerine çözüm bulamadım.
kızlar bir sitede tarif buldum.
ıspanağı önce sıvıyağla kavuruyoruz.sonra onu blendırdan geçirip içine yumurta sarısı,süt,isterseniz azıcık peynir koyup krep gibi pişiriyoruz.bunu patates püresiylede yapmışlar.soğuyunca eline verebiliriz yemesi için.yada küçük parçalar koparıp kendimiz yedirebiliriz.hem besleyici hem doyurucu.
aa güzelmiş
evde ıspanak var ne yapsam diye düşünüyordum bende
kızım 10 ayı doldurdu,11 e girdi,6 aylıktan beri domates sosu(evde yazın yaptığım)veriyorum sevgili anneler. zaten ilk verdiğinizde alerji yapmıyorsa,demekki domatese alerjisi yoktur.domates,çilek,yumurta akı zaten alerji yapma ihtimali yüksek diye önerilmiyor.tabi her annenin içine sinen hangisi ise onu yapmalı yinede.
kırmızı et çokk çokk önemli. hem benim,hem de doktorumuzun fikri.haftanın 6 günü veriyorum,teflon tavada alt üst çeviriyorum,pişiyo.elimle didikleyip lokmalar halinde veriyorum.6.5 aylıktan beri.(dişimiz daha yok,ama didiklendiği için ağzında biraz çevirip yutuyo)et çok seviyo zaten.
zaten yumurta ve ete takık durumdayım,diğerlerini yemesede olur ama bunları mutlaka yedirmek istiyorum.
kahvaltıyı hiç bulamaç yemedi,zaten 1 yumurta sarısı,azıcık da peynir yiyo kahvaltıda,pek sevmiyo kahvaltıyı.kahvaltıda bazen domates sosla menemen yapıyorum,içine peynir,nane falan da koyuyorum. zaten haşlanmış yumurta yemiyo.çoğu zaman tereyağına yumurta kırıyorum,üstüne peynir rendeliyorum,genelde kahvaltısı bu.
çorbalar herkesin yaptığı gibi yapıyorum,ama mercimeğe ağırlık veriyorum,çokk yararlı.
köfte yaptığımda da,kıyma,soğan rendesi,irmik,bulgur,galeta unu ve kimyon koyuyorum.6 aydan beri böyle veriyorum.yumuşacık bi köfteoluyo.bu köfteyi domates sosunu azıcıksulandırarak pişiriyorum.
bir de börek tarifi yazayım,ben yaptığımda hem biz hem bebiş yiyo.1 yufkayı parçalara bölüyorsunuz , tahminen 14-15 parça.yarısını sosa(yarım su bardağı süt,sütün yarısı kadar zeytinyağı,2 yumuta çırpılacak) tek tek bulayarak,çok büyük olmayan teflon tavaya diziyorsunuz,araya harcı koyup,diğer yufkaları soslayıp üstüne diziyorsunuz.ocakta 10 dk bir tarafı 5 dk.diğer tarafı pişiyo. yumuşacık börek oluyo,hem yufkası az hem besleyici. harç olarak da soğanla ıspanağı kavurup,peynir rendesi ekliyorum,bazen de soğan yerine pırasa koyuyorum.çok basit ve lezzetli,denemeniz tavsiye edilir,kızım çok seviyo.
muhallebiye gelince; 5.5 aylıktan beri sütle yapıyorum,7 ayı bitene kadar keçi sütüyle yaptım pirinç ununu.7 aylıktan beri bir gece inek sütü,bir gece formül mamayla yapıyorum.çünkü hangisi daha iyi karar veremedim.mamalara gdo var deniyo,ama sütünde vitamin içeriği az mamaya göre. ben böyle bir çözüm buldum.süt konusunu doktorum verebilirsin,o kadar sütten bişey olmaz dedi.muhallebiyi bir gece dut pekmeziyle bir gecede kuru kayısı püresiyle tatlandırıyorum.ikiside kan yapıyo,gerci en iyi demir kaynağı yine de kırmızı et.
bizim bilgiler bunlar,umarım faydalanacağınız bişeyler olmuştur...
özlemcim çok uğraştırıyor seni bu prenses,
ben okadar çeşit yapamıyorum valla,
sabah çıkarken emziriyorum
kahvaltıda herobaby ballı 8 tahıllının içine peynir pekmez yumurta bunları yiyor
yoğurt yiyor arada, bazen meyve rendeliyorlar içine annemler,
çorba öğlende bugün balkabağı çorbası yicek fazla yapıp buzluğa atıyorum , eğer taze yapamassam onu yediriyorum
sağdığım sütten denicekler içerse içicek ,sağılmış sütü içmiyor pek
işten gelincede emziriyorum ben, sofrada bizim yediklerimizden tırtıklıyor
yatmadan iyigeceler muhallebisi yediriyorum
sonra emiyor uyuyor
gecede 2 kere falan kalkıyor emiyor
öyle hergün kıyma tavukta yediremiyorum ben , yetişemiyorum birde ben et balık falan hiç sevmem böyle midem bulanıyor kokusundan ama mecbur haftada 2-3 kere hazırlamaya çalışıyorum
ay sorma y valla sinirlerim bozuluyo sadece devam sütü alıyo.başka hiçbişey o kadar uğraşıyorum yok.o hazır tahıllı mamaları falan yemiyo cicibebeyi hiç sevmedi bari muhallebi esin diyorum karşı olduğum halde o da yok
kızlar ben kızıma tuz ve şeker kullanmıyorum siz kullanıyomusun.Benim kızım daha ekmek içi yiyemiyor kaldıki köfte hiç yiyemiyor yutmakta zorlanıyor,önden 8tane diş çıkardık azı dişleri çıktıktan sonra inş. yerdiye ümid ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?