- 2 Aralık 2024
- 240
- 121
- 18
- 29
- Konu Sahibi eflatungri
-
hayırlısı olsun maşallah allah kucağınıza almayı nasip etsin bende 4 ay femara kullandım malesef işe yaramadıSizlere Umut olur inşallah benim hikayem
Bir kızım var 10 yaşında ve tam 7 senedir 2. Çocuğunuzu istiyoruz, sebebi olmiyan nedenlerden olmadı, 2 kez kimyasal gebelik geçirdim. Üç sene önce ilk aşılamamı özel bir hastanede yapdim ve Dr. bana çok ama çok umut vermişti, çok umutluydum ozaman, kesin olucak dedim. Bende gebe kalmadan psikolojik olarak bütün belirtileri yaşamıştım. Sonra günüm gelmeden adet olunca çok üzülmüştüm ve Dr. Lara küşmüştüm. Seneler sonra tekrar Dr. gideyim dedim 6 ay normal femera sade kullandım, yumurtam gelişiyordu ama döllenme olmuyordu bir türlü, en son aşılama dediler tekrardan, tmm dedim tabi hiç umutlu değilim, olmicak tutmicak gözü ile baktım. Aşılama günü okadar çok su içmiştim ki, aşılama dan hemen sonra en fazla 2 dk dayanabildim ve altına kaçırdım, baya baya bütün hepsi boşa gitti dedim, kesin tutmaz artık dedim. 14. Gün geçti tabi ben hiç bir semptom yaşamadım, çünkü olmicak gözü ile bakdigim için, sadece adet tarihinden bir hafta önce lekelenme oldu birkez ve ağzım çok kuruyordu, sürekli su içiyordum ama geçmiyordu.
Şimdi 7 haftalık gebeyim. Demek istediğim, gerçekten herşeyin bir vakti zamanı var, tam 7 sene bekledik biz bu anı, her ay olucak diye kafa yorduk sürekli, oysaki olmaz imkansız dediğim ay oldu.
Rabbim istiyen herkese en kolayından nasip etsin inşallah
Aşılama olduğun günü 1.gün sayacaksın bana doktorum 13 gün gecsin öyle test yap 15.gün daha garantidir demisti benimde yumurtam sağdaydı sağ tarafımda ağrım var birde kuyruk sokumumda ağrım varHcg Testi yapmak için en az 12 gun bekleyeceğiz ya asilama yapılan gune mi 1. Gun diyoruz yoksa 1 gun sonrasina mi? 27.06 da asilama oldu soldaydi yumurta ve suan cok ağrım var sol tarafımda sanci baya iki büklüm hale geldim sizde bisey var mi normal mi?
Forumdaki yorumları okudukça kızıyorum bi yandan defalarca kadın doğum uzmanlarına gittim ne femara, ne klomen, ne de sadece çatlama yaparak ... hiçbir yöntem söylemeden önermeler folk asit ic ilişkiye devam dediler surekli hiçbir yöntem bilmeden direkt tup bebek merkezine gittim orda da direkt aşılama dediler. Burda cok şey öğrendim herkese çok teşekkürler. Gun geçmek bilmiyor insallah hafta cuma olumlu sonuçlar olur aminhayırlısı olsun maşallah allah kucağınıza almayı nasip etsin bende 4 ay femara kullandım malesef işe yaramadı
Bu konuda doktoruna denk gelmek çok ônemli açıkçasi bende şuanki doktoruma kadar hep sacma sapan kişilerle karşılastım. Bana bir ay klomen veren doktor diger ay kullanma erken iliskiye devam et zayifla dedi famera veren doktor ikinci ay klomen verdi acelen yok yasin genc dediler en son isyan ederek araştırma hastanemizin özel doktorlarından birine gittim ve isyan ederek hocam hep elimi boş cevirdiler harekete gecmek istiyorum dedim ve öylede oldu hemen rahim filmi cekildi gel ilacla zaman kaybetmiyelim aşılama deniyelim dedi içim şuan rahat evet belki ilk denemede olmayacak belki bilmiyorum ama olmazsada Rabbimden onun vakti saati hepimizden ayarlı insalalh emeklerimiz dualarimiz karşılık bulacakForumdaki yorumları okudukça kızıyorum bi yandan defalarca kadın doğum uzmanlarına gittim ne femara, ne klomen, ne de sadece çatlama yaparak ... hiçbir yöntem söylemeden önermeler folk asit ic ilişkiye devam dediler surekli hiçbir yöntem bilmeden direkt tup bebek merkezine gittim orda da direkt aşılama dediler. Burda cok şey öğrendim herkese çok teşekkürler. Gun geçmek bilmiyor insallah hafta cuma olumlu sonuçlar olur amin
Amin, rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın. Ben tam 6 ay kullandım ilk ayımda, gebe kaldım ama kimyasala dönmüştü. Bazılarında femera ilk aydanda sonradanda fayda edebiliyor. Sabırla beklemekten başka elden bsy gelmezhayırlısı olsun maşallah allah kucağınıza almayı nasip etsin bende 4 ay femara kullandım malesef işe yaramadı
8. Günde kanda sonuç çıkmaz canım. Zaten ancak 8. Günden sonra kanda hcg yükselmeye başlıyor. Erkenden kan vermişsin. Evde gebelik testin varsa yarın sabah ilk idrarın dene istersen. 12. Gün idrar kitinde genelde sonuç alınır. Ben de yarın aşılama olacağım. Allah hepimize tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsinBen dayanamayıp test yaptırdım cuma günü yani 8. Gunde 2.43 cikti bugun 11. Gun bir saate yeni test vermiş olurum. Ev tasinma derken istemeden de olsa çok hareket etmem gerektiğini ve çok ağrılarım oldu 2 büklüm is yapmak zorunda kaldım o kadar kotu bir zamanlama oldu ki... Umudum kayboldu bu süreçte insallah azıcıkta olsa iyi bir değer gelir. Yine de en son persembe göreceğim beta hcg belirler gerçeği...
Idrar kitinde 12. Gun doğruluk vermez kesin olan kan tahlilidir, idrar doğruluğu regl tarihi geçince doğruluk verir o da 12. Gun kesin çıkar diyemeyiz. Ovitrelle iğnesini beta hcg hormonunu yükselmesi nedeniyle idrar yanıltıcı olabilir. Benim sonucum sıfırlanmış bir daha tup bebek deneyeceğim umarim sizler hayırlı haberler alirsiniz.8. Günde kanda sonuç çıkmaz canım. Zaten ancak 8. Günden sonra kanda hcg yükselmeye başlıyor. Erkenden kan vermişsin. Evde gebelik testin varsa yarın sabah ilk idrarın dene istersen. 12. Gün idrar kitinde genelde sonuç alınır. Ben de yarın aşılama olacağım. Allah hepimize tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
Ben size kötü bir şey demedim ki. Kırıcı bir şey yazdığımı da düşünmüyorum. Neden bu kadar sert çıktınız? 3 yıllık mücadelemden yola çıkarak fikir verdim. Ben daha önce iki kere gebe kalabilmiştim. İkisini de Yumurtlamanın 10. Günü idrar testinde öğrendim. Ve 12. Gün yapmanızı önerdim. Bu kadar....Idrar kitinde 12. Gun doğruluk vermez kesin olan kan tahlilidir, idrar doğruluğu regl tarihi geçince doğruluk verir o da 12. Gun kesin çıkar diyemeyiz. Ovitrelle iğnesini beta hcg hormonunu yükselmesi nedeniyle idrar yanıltıcı olabilir. Benim sonucum sıfırlanmış bir daha tup bebek deneyeceğim umarim sizler hayırlı haberler alirsiniz.
MerhabaMerhaba ben de dün asilama yaptırdım Samsun eah de. Bilgilendirici olması adına herseyi yazmak istiyorum çünkü ben çok bölük pörçük bilgilerle yola çıktım ve burda kadınlar kulübü rehber oldu ama parça parça bilgiler...Burda eşimle ben gibi sebepsiz infertilite olana rastlayamadim ya da ben atladim görmedim... Ben 38 yaşındayım amh değerlerim normal, eşimin spermiyogram testi herseyi ile normal 2 yıldır evliyiz ve geçen yıl 1 gebeliğim oldu kalp atışı alamadan 3.5 mm de kaldı ( o ara annem kanser tedavisine basladi zor günlerdi ve babam o hengamede kalp krizi gecirdi bypass stent derken uzuntuler birlesince galiba moral bozuklugundan gebelik hikayem kisa surdu hastane koselerinde kendimi yordum da biraz) ve kese büyümeye devam edince kürtaj oldum içeride parça kalınca 2. Ye bi daha kürtaj ve pes edip amaaannn olursa olur dedik(üstüne eşimde kalp hastalığı cikti ritim bozukluğundan 2 kere operasyon oldu birinde kalbi durdu defi ile geri geldi korkunç süreçlerden geçmeye devam derken) sonra bebek olmayınca hersey yoluna girince herkes iyilesince dedik artik bebemiz olsun asilama ile başlamaya karar verdik en azından devlet desteği icin koşullarımız tutuyor ve çok harcama yapmadan başlayalım bir yerden dedik bir yandan da 1 yil önce 2.43 olan amh degerim uzuntulerden 1.40 lara dustu ve heralde yumurtalarimi kaybediyorum korkusuyla hastane yolunu tuttuk. (2. Günüm haftasonuna denk geldiği icin) Reglin 3. Günü doktora gittik tüm tahlilleri yanıma alarak. Elimde hazır olan testler
AdChoices-amh değeri
ADVERTISING
-spermiyogram testi (biz üroloji den sıra aldik yaptırdık halbuki gerek yok direkt uremeye yardimci poliklinikten giriş yapıyorlar boşuna gittik urolojiye)
- 1 yil önce esim varikosel kısırlık vs var mi diye de baktirmisti onun sonuclari
-progesteron (buna adetin 21. Gününde bakılıyor 10 üzerinde değeri bekleniyor doğrusu 20 ole 21. Gunde verilir.)
-hsg filmi(rahimde perde varsa yapılan hicbirseyin anlamı yok boşa çabalamayin bu gerekli)
Elimde hersey hazırdı aşılama yapalım dedi doktorum , canım doktorum dünya güzeli güler yüzlü melek insallah başarırız bu isi birlikte.. Gonal F 900 ve ovitrelle(çatlama ignesi ) yazıldı. Her aksam aynı saatte gonal f den 87.5 dozajinda başladık. Yaşımız evlilik yılımız vs koşullar tuttuğu icin asilama ücretsiz denildi. ilaçlara rapor çıkarılabilir koşulları sagliyorsaniz evrak goturmeniz gerekiyor.
-Her iki eşten vukuatli nüfus kayıt ornegi(aile)
-2 ser vesikalık
-kimlik fotokopileri
-sgk hizmet dökülmesi
-evlilik cüzdanı ilk 3 sayfa fotokopi
Bunları o gun götürmeyin raporumuz daha hızlı çıkardı ama sorun olmadı.
İlaçları alırken eczane tanıdıktı bir ücret ödemeden aldik rapor çıkınca reçeteyi yazdırdım eczaneye geldim ve 10500 tl tutan gonal f +ovitrelle icin 2500 tl ödeyerek o masraftan ucuz yırttık. Bunun dışında doktorum orzak firmasının Proceive isimli vitamininin verdi bu özele giriyor 1500 tl içinde 30 şase var uremeye yardimci vitamin portakal tadında toz şase sulandiriyorsunuz.
Toplam 5 kere gittim hastaneye hazırladıklarını yazayım.
Regl 3. Gun 13.06.2025 ilk gidisim Sag taraf yumurta 6-7, sol tarafta 5-6
Gonal f ler sonrasi 20.06 cuma günü sag 5-6 af sol 4-5 af o gun doktor eşinle ödev veriyorum 22.06 pazar ve 24.06 sali birlikte olun dedi
25.06 da gittim solda 19 mm istediğim yumurtayı yakaladım masallah dedi ve bu çarşamba yani aynı gun sonra galiba f 87.5 ini vurul dedi hakikaten de iğnenin sonuydu ve 10. Gündü. Aynı gun aksam saat 23:00 da ovitrelle ni vurul ve cuma eşinle sabah 8 bucuk ile 9 arasi burda olun dediler asilama gunu macerası basladi
Önce esim içeride girdi ondan alınan örnek işlendi ve bana sıkışık olmam gerektiği söylendi Esim test verince su içmeye başladım spermin hazırlanması 1 ile 1 bucuk saat arası.. kendimi idrardan catlatip kivranmak istemedim esim gelince su içmeye başladım. İçeride girdiğimde saat 10:45 ti doktor geldi enjekteyi yaptı aaaaa dedim noluyo hocam aciyo ya bu tövbeler olsun derken kanala girdim normal hemen bitcek dedi bi orda acı hissettim ışşşşş dedim eskiden penisilin igne vururlardi onun gibi kisa süreliğine ama... sonra 20 dk bekletildim bu arada altıma yaparım diye korktum sıkışık 20 dk beklemek korkunçtu. 14 gun sonra kontrole çağırdı ağır is yapma ittirme kaldırma dediler denize girsem mi diye sordum bi 14 gun sonra girersin azcik bekle dediler ne olur ne olmaz garanti olsun diye... progestan igne verdi haftada 1 vurul 1. Sini bugün yaptir dediler, bir de duphaston hap sabah aksam 1 tane. Bakalım sonuçlar ne olacak.Bu yolda olan herkese kolaylıklar dilerim umarım olumlu sonuçlar alırız kendi adıma benim asilama ile ilgili umudum yok. %15 oranında tutuyor malum en azından bunu da denemedim demek istemiyorum. Sonuçlar negatif gelirse umutsuzluğa kapılmamak adına bel bağlamadim dikkat ediyorum sadece öyle evde is güç yapmadan da olmuyor malum ama hafif hafif yapıyorum normalde haldir huldur girdigim ise yavas yavas makineden 3 kere de aldım çamaşırı astım gibi birden ağırlık yüklenmiyorum. Ayaklarımı usutmemeye çalışıyorum büyüklerimizin dediği gibi... sevgiler herkese
Bir de bana aşılama falan demedi yani bu ilaç sadece aşılamada mı kullanılıyor anlamadımMerhaba
Ben 2 hafta önce çatlatma iğnesi oldum bugün kan sonucum negatif. Reglimde kontrole gidicem, doktorum bugğn tekrar ovitrelle yazdı ve gonal f 900 yazdı, heyet raporu için benden yazdığınız gibi herhangi bişey talep edilmedi ama henüz raporun çıkmasını bekliyorum (özel hastane diye mi?)
MALESEF SİSTEM ARTIK ÇOK İSTİYORSAN TÜP BEBEK YAPTIRA DÖNDÜ İYİ DOKTORA DENK GELMEK ÇOK ÖNEMLİForumdaki yorumları okudukça kızıyorum bi yandan defalarca kadın doğum uzmanlarına gittim ne femara, ne klomen, ne de sadece çatlama yaparak ... hiçbir yöntem söylemeden önermeler folk asit ic ilişkiye devam dediler surekli hiçbir yöntem bilmeden direkt tup bebek merkezine gittim orda da direkt aşılama dediler. Burda cok şey öğrendim herkese çok teşekkürler. Gun geçmek bilmiyor insallah hafta cuma olumlu sonuçlar olur amin
Evet ozel hastanelerde rapor cikartilmiyor sanki kiz kardesim ozelde sekreter rapor icin devlete yonlendiriyordu ama dahiliyede emin olamadım bi an...ben bugün 12. Gun negatif cikti cuma çağırdı ve 2. Aşılamaya istemiyorum yol cok yordu ordu dan samsun a derken en iyisi birikim yapip tup bebek yapmak dedik eşimle insallah o bari olumlu sonuçlanır tek adımlık kurşunumuzla bir de bunu deneyeceğim...Merhaba
Ben 2 hafta önce çatlatma iğnesi oldum bugün kan sonucum negatif. Reglimde kontrole gidicem, doktorum bugğn tekrar ovitrelle yazdı ve gonal f 900 yazdı, heyet raporu için benden yazdığınız gibi herhangi bişey talep edilmedi ama henüz raporun çıkmasını bekliyorum (özel hastane diye mi?)
Bi profesör var burda 2 kişiyi gönderdim tavsiye ettim, ikisi de gebe kaldi onlar cocuk seviyorlar suan ben parayı kenara koyup bi gidemedim.MALESEF SİSTEM ARTIK ÇOK İSTİYORSAN TÜP BEBEK YAPTIRA DÖNDÜ İYİ DOKTORA DENK GELMEK ÇOK ÖNEMLİ
Bizden de fotograf falan bir sey istemediler sadece ilk yapimda devlet aile nufus kayıt örnegi istiyor dediler raporu direk sekreterlik hazirliyor iki saat sonra sisteme düsüyor gidip alıyorsun ilacını ama biz ovitrelle bulamadik tek bi eczanede bulduk o da 1200 liraymis igne bizim raporumuzu işlemedi 5 bin lira ödedik ovitrele gonal f ve famerayla birlikte toplam 6800 lira ödedik eczaneye hastanede herhangi bir ücret ödemedikMerhaba
Benimde 13.gün hafif bi kanamam oldu adet mi yerlesmemi bilmiyorumEvet ozel hastanelerde rapor cikartilmiyor sanki kiz kardesim ozelde sekreter rapor icin devlete yonlendiriyordu ama dahiliyede emin olamadım bi an...ben bugün 12. Gun negatif cikti cuma çağırdı ve 2. Aşılamaya istemiyorum yol cok yordu ordu dan samsun a derken en iyisi birikim yapip tup bebek yapmak dedik eşimle insallah o bari olumlu sonuçlanır tek adımlık kurşunumuzla bir de bunu deneyeceğim...
İnşallah gönlünüzce olsunEvet ozel hastanelerde rapor cikartilmiyor sanki kiz kardesim ozelde sekreter rapor icin devlete yonlendiriyordu ama dahiliyede emin olamadım bi an...ben bugün 12. Gun negatif cikti cuma çağırdı ve 2. Aşılamaya istemiyorum yol cok yordu ordu dan samsun a derken en iyisi birikim yapip tup bebek yapmak dedik eşimle insallah o bari olumlu sonuçlanır tek adımlık kurşunumuzla bir de bunu deneyeceğim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?