- Konu Sahibi lady_eliph
-
- #2.161
Sevgili Minure ben 2.5 yıl doğum kontrol hapı kullandım.Ve bebek istediğimiz için bıraktım.2 aylık bi denemede hamile kaldım.Hapla hiçbir ilgisi yok hamile kalıp kalamamanın.Neden arkadaşların umutlarını köreltecek şeyler söylüyorsun.Ayrıca sen de madem doktormuşun senin en iyi şekilde bilmen lazım bu konuları.O haplar sağlık bakanlığı onayından geçiyor ayrıca her ilacın kişiden kişiye göre etkileri değişir.Ben 7 yıl kullanıp bıraktığında da hamile kaldığını bildiğim bi hemşire arkadışımı biliyorum.Hap evet yumurtalıkları etkiliyor tabi ama bırakınca da düzene giriyor herşey yani.Çok çok kötü bişeymiş gibi anlatıp da lütfen burdaki arkadaşların hap içtim ondan olmuyor düşüncelerine kapılmasını sağlama.
Sevgili Minure ben 2.5 yıl doğum kontrol hapı kullandım.Ve bebek istediğimiz için bıraktım.2 aylık bi denemede hamile kaldım.Hapla hiçbir ilgisi yok hamile kalıp kalamamanın.Neden arkadaşların umutlarını köreltecek şeyler söylüyorsun.Ayrıca sen de madem doktormuşun senin en iyi şekilde bilmen lazım bu konuları.O haplar sağlık bakanlığı onayından geçiyor ayrıca her ilacın kişiden kişiye göre etkileri değişir.Ben 7 yıl kullanıp bıraktığında da hamile kaldığını bildiğim bi hemşire arkadışımı biliyorum.Hap evet yumurtalıkları etkiliyor tabi ama bırakınca da düzene giriyor herşey yani.Çok çok kötü bişeymiş gibi anlatıp da lütfen burdaki arkadaşların hap içtim ondan olmuyor düşüncelerine kapılmasını sağlama.
oncelikle sigarada saglik bakanligindan gecer,ama sonucta sagliga zarar derler...sen ve 1-2arkadasinda oyle cikti diye yumurtlamanin dengesini bozan haplari guzel seymis gibi savunmana gerek yok...2-5% kadinda hapi birakirken hamile kalindiysa,diyer 95% hap yuzunden hala tedavi olunmakta...her 1seyin bir olasilik faizi vardir...her halde bu islerin icinde olan benim ve daha iyi bilirim.saglik bakanliginin bu hapi destekleme nedeni suki,boyle haplar olmasa kurtajlarin sayi artar ve buda kadinlara daha cok zararli,surekli kurtajlara gidiyorlar,buda rahimde bicok sorunalarin yaranmasina ve ustellik 5aylik buyuk bebeklerin cinayetine sebeb olur.nasilki,sigarayi devlet satiyor.satmasa herkez zararli tutunleri ekip becerip zehirlenicekler,boyle haplarda kurtajlarin karsisini aliyor.biz boyle haplarla ilgili 1cok iclaslarda olduk ve bize gereken bilgiler verildi...tum dunya doktorlari dogal korunmanin taraftari,yani iceri bosalmadan...sadece bu haplari cikarmaya ve bayanlara tavsiye etmeye mecburlar...ve bilniyorsan sunuda bil bu haplar yumurtlama dengesini bozub hormon bozukluk yaptigi icin 2-3 cocuktan sonra bebek konusunu kapatip,menapoza kadar korunanlar icin tavsiye edilir.bugun hap atip yarin cocuk isteyenler icin diyil...senin sansin varmiski,denge 2aya yerine oturmus ve hamile kalmissin.haptan sonra hamile kalmak uzun zaman alir ve 50% kadindaysa uyumus yumurtaliklari uyandirmak icin tedavi gerekir...bene bu hapi atanin cocugu olmaz deseydim o zaman umitsizlik olurdu...sen komsunu akrabani gorup duyarken doktorlar binlerce hasta uzerinde test eder ve herseyi bilirler.sanirim yeteri kadar aciklama oldu...
canim ben minure ye birazda olsa hak veriyorum neden dersen. 1,5 sene hap kullandm hapi kullanmadan once herseyim normaldi. hapi biraktim adetlerim hep 10 hatta 12 gun gecikti ve hic yumurtlama olmamis duzene girmesini beklemek zorundayim birde adetim hep bir gun surdu hatta bi keresinde kahverengi leke geldi adetim 10 gun gecikti kesin hamileyim dedim ve megerse adetim mis sadece o kadarcik gelmis
Munirecim,ablamin arkadaşı 20 yasında baslamıs hap kullanmaya ve 15 yıl kullandıktan sonra,bebek yapmak istemiş,ve malesef doktoruda söylemiş bu kadar uzun hap kullanman sonucu,noormal yolla olmaz demiş35 yaşında tedaviye başlamı 40 yaşına kadar.Şimdi 42 yaşında ve ümidi kalmadı
Yani sen doğrusun,sonuçta vücüdümuza kimyasal yada değil yabanci bi madde veriyosun,hemde hergün!!!
Birde bugun öğlesine bi aklima geldi ateşime bakayım dedi 37,7 çıktı, ve ben kendimi hiç hasta hissetiyorum baş ağrılarımda gecti.Fakat her iki yumurtalığımda feci bi zonklama var.ne olabilir sence?hala kan testi yapmadim:)
canim neden test yaptirmadin?yaptirsaydin daha rahat olurduk.peki karninda sislik varmi?idrarinda kotu hatta igrenc koku varmi?hamileligin ilk baslarinda oyle olur...
canim birazda olsa hak veriyorum yazmissin.ama minure bunlari komsusunun annesinin gelinimdede,bilmem teyzekizimdada boyle oldu sozleriyle yazmiyor.minure bu konuda bilgi sahibi oldugu icin yazmaya gerek duydu,bu cinsiyet tahmini diyilki,inanip inanmama sansi olsun.bu isbatlarla delillerle yapilmis testlerin ve.s seylerin sonucu olan bir yazi...bu komsum teyzem mevzusu diyil.bu tum dunyada doktorlarin ozelliklede jinekologlarin yaptigi 1konusma...ama yinede hasta sorunca al bu hapi kullan de,,,doktorcuk ne desin???dunyada bu hap satiliyor...ve onunda hastaya tavsiye etmek mecburiyeti var.ayda 1kere kurtajami gel desin...neyse kizlar...kapatiyorum bu mevzuyu.ben bilgilerimi sizle paylastim,bugun hastenemizde hapin bozdugu yumurtalik fonksionunu tedavi ettirmek icin,asilama,catlatma icin siraya dizilenler varken...secim size kalmis...ya kullanin yada kullanmayin...ama belki diyer arkadas gibi sansli olaninizda olur...
Evet canim idrarimda kötü koku var,ateşim yüksek ,karnımdaki şisliğe gelince ilk hamilelikte 2 ayda 10 kilo aldığmdan göbekliyim zaten,malesef!!!
birde her iki yumurtalığımdaki ağrı,acama enfeksiyonmu oluştu diyede tüşündürttü açıkcasi.
Biede canim senin de yarın itibari ile 6 günün kalıyo bi test yaptırsana:) belki çıkar:) kan testini yaptırmaya korkuyorum!
az önce elife sordum ama burda yok herhalde münirecim sana da soriim. sen bndn tecrübelisin ,yumurtlamamdan bu yana sol kasıgıma özellikle sancılar giriyo batma şeklinde akıntı da var dı ama suan çook azaldı.hamile olan arkadaşlar hep akıntının devamından söz etti .sence akıntı kesilince hamilelik yok anlamına gelir mi
Kızlar listede yine yokumbi varim bi yokum!!!?????? nedenini anlayamıyorum!!!!!1
az önce elife sordum ama burda yok herhalde münirecim sana da soriim. sen bndn tecrübelisin ,yumurtlamamdan bu yana sol kasıgıma özellikle sancılar giriyo batma şeklinde akıntı da var dı ama suan çook azaldı.hamile olan arkadaşlar hep akıntının devamından söz etti .sence akıntı kesilince hamilelik yok anlamına gelir mi
:18: kızlar benim kasık ve göğüs agrım basladı regl olucam galiba
Canım yeni geldim.
Benim akıntım adetime 1 hafta 10 gün kala başladı. Azdı. Ama adet tarihim yaklaştıkça yoğunlaştı.Şuan hala renks,z ve kokusuz bir akıntım var. Herkeste böyle midir bilemem Doktoruna bir danış ama dediğim gibi benim son 1 haftadır yoğun şekilde aynı ovulasyon günlerinde olduğu gibi yoğun kıvamlı bir akıntım var devam eden...
Yıldızcım BAT'ını belirtirsen ekleyelim, BAT'ını bilmediğimizden yazamıyoruz?
canim oncelikle karindaki sis baska ,,,o bendede var,,,benim kast ettigim tam kasigin uzerinde birazcikta kasik bolgene gelen sislik...aklina enfeksiyon falan getirme...bende bebis varsa suan kan testi yaptirsam cikar ama,risk edemiyorum...sadece uslu uslu adetimi beklemek istiyorum...acikcasi cok korkuyorum,,,ya olmazsa diye..goguslerim agriyor mide bulantisi cok az var ama umitlenip sonra olmamaktan korkuyorum...ustelik hepimiz icin soyluyorum bunu...hamile kalmak dert diyil gunun birinde nasilsa olur,onemli olan 9ayi sonuna kadar gide bilmek.ben hamile kalsam bile 2. Ve onemli korkum bebisin sagligi olucak...
BAT 10 haziran.teşekkürler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?