- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
- 208
Bence hic öyle olmaya calışma tatlım, ben Öyleyim bazen kırıcı olduğumu farkediyorum,yani sevmediğim bi insanda olsa kırıldığı zaman bu sefer bana dert oluyor. Vay be iyi laf soktun diyor etrafındakiler bazen ama gel bide vicdanıma sor
Ben senin gibi ittirerek geçmiyorum şekerim, danaya girer gibi sınava giriyorsunuz puanı sen kapıyorsun. Yanlış anlama sözü gecen dana sen değilsin derdim ben olsam :) bide pis pis sırıtarak. Aman üzüldüğün şeye bak tatlım o rekabet her bölümde her okulda oluyor,baskası sınavı geçemediği icin sevinenler bile var sanki onun puanı digerinin hanesine yazılacak hükümetmi kuruyonuz agalar hayırdır diyesi geliyor bazen insanın. Hani barajı aşamadı biri sanki o aşamayanın puanları digerine yazılıyor ye Allam ya. Üzülme öyle insanların Arasında öğreniyorsun, ben eskiden cok sus pustum enseme vur ekmeğimi al hatta peynirde vereyimmi abla katıl olur diyordum simdi ezdirmem kendimi :)Vicdanımın elverdiği şekilde konuşurum sanırım da.. Mesela bu konuyu açmadan önce düşündüğüm olay, bizim okulda yüksek lisansta, bu tezsiz yüksek lisanstı ve belli kontenjanla tezliye geçiş tanınıyordu.. Sınırlı kişi olunca bazı tezliye geçmek isteyenler arasında gizli ya da belli şekilde rekabet vardı.. Bu geçiş için ales puanı lazımdı. Sınıfta bir kişinin geçişine kesin gözüyle bakıyorduk. 2. kişi de benim olma olasılığım vardı. Ben de istiyodum tabi ki ama çok açıkça söylemedim sorulursa söylüyordum. Sınıfta 3. bir çocuk da dersin ortasında bana, sen bu bölümden mezun değilsin geçiş yapıp ne olacak manasına gelen bi laf dedi.. Ben hangi bölümde okuyacağımı ona mı soracaktım?... İstersem gider en farklı bölümde yüksek lisans yaparım... İşte benim not durumum daha iyi, geçme durumum daha olası diye dersin ortasında canımı sıktı. Ben de onun niye öyle konuştuğunu rakip olarak gördüğünü bildiğimden, ben sana mı soracaktım diyemedim yani.. Bir de onu diyen çocuk ödevlerini filan başkalarına yaptıran biriydi.. O anda önemsemiyorum sonra canım sıkılıyor..
Bence hazır cevap doğulur.. Olmaya çabalayanlar hep saçmalayıp tekrar iyi bi laf yiyo benim gorduğum
Ben senin gibi ittirerek geçmiyorum şekerim, danaya girer gibi sınava giriyorsunuz puanı sen kapıyorsun. Yanlış anlama sözü gecen dana sen değilsin derdim ben olsam :) bide pis pis sırıtarak. Aman üzüldüğün şeye bak tatlım o rekabet her bölümde her okulda oluyor,baskası sınavı geçemediği icin sevinenler bile var sanki onun puanı digerinin hanesine yazılacak hükümetmi kuruyonuz agalar hayırdır diyesi geliyor bazen insanın. Hani barajı aşamadı biri sanki o aşamayanın puanları digerine yazılıyor ye Allam ya. Üzülme öyle insanların Arasında öğreniyorsun, ben eskiden cok sus pustum enseme vur ekmeğimi al hatta peynirde vereyimmi abla katıl olur diyordum simdi ezdirmem kendimi :)
İşte merhamet ve vicdandan oluyor bunlar, aslında bi yandan Şanslı sayılırsın tatlım bu ikisi sende mevcut, çünkü cok hazırcevap olmak ister istemez karşıdaki insanı bazende olsa kırabiliyor. Ben cok sevmiyorum bu huyumu ama geliştirebilir yani doğuştan olmaz. Benim Abim öyle oldugundan bende ondan alıştım, ikimizin tartıştığı konularda artık Kırıcı oluyoruz birimizde susayım demiyor. Ama her ne olursa olsun Hakkı'nı savun, bazen susmakta en iyi cevaptır yada cok basit iki kelime bile tonlarca kelimeden daha iy işe yarar. Örnegin orda pardon sana ne deseydin bidaha bişey demezdi.Dersin ortasında aklıma geldi ben ödevlerimi kendim yapıyorum.. Tezliye geçsen tezi de başkasına mı yaptıracaksın demeyi.. Ama ödevi isteyen hocanın dersindeydik. Suçunu yüzüne vurmadım.. O da arrık neyine güveniyorsa öyle çıkış yaptı.. Diyebilrdim ama demedim..
İştee neyse sen eşinden ben abimden öğrenincez artıkın :)Evet bende deli gibi agresif oluyorum hatta en soylenmeyecek lafi en once soyluyorum cunku içim sogumuyor icimden geleni demezsem veya icimden geldigi gibi davranmassam o konuyu asla unutmuyorum mutlaka zehir akıtılacak rahat edilecek ama ögrenilen birsey olsa esimin yaptigi daha mantikli birsey hem sosyal hem is ortami acısından olmasi gereken o ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?