2 gün arayla 51,9-86,1 çıktı canım doğru mu anladım?
Ben de şuan 101-154-227-390 çıkan bir beta süreci takibindeyim ve benim gebeliğimin sağlıksız olduğu kesin gibi. Süreci planlamak adına hala kan verip usg muayenesine devam ediyoruz.
Bu süreçte öğrendiklerimi ve doktorumun bana söylediklerini seninle paylaşmak isterim. Tek seferde yüzde elliye yakın artış kabul edilebilir ama sonrasındaki artışlarda artık artışın iki katına yakın olmasını bekleriz demişti. Senin bundan sonda vereceğin kan değerlerindeki artışların önemli takipte olmaya devam et.
Ben de dış gebelikten çok korkmuştum, ama malesef benim bile değerim artmış olmasına rağmen bu değerlerde dahi dış gebelik tanısı tam konulamıyor.
Bana doktorum dış gebeliği iki ihtimalde düşünüp neyleştirebiliriz 1. Si ya beta 1000 e kadar çıkar aniden ve düzensiz artış azalışlar olur, ya da kese görünecek değere geldiğinde rahim içinde kese gözükmez biz de kesenin oluşabileceği diğer alanlara yöneliriz demişti.
Şuan için dış gebelik olup olmadığı anlaşılamaz, ki ilk kan değerindeki artış malesef sağlıklı olup olmadığını dahi tam olarak göstermiyor.
Yardımcı olabileceğim bir şey olursa burdayım ben elimden geldiğince, umarım sağlıkla ilerler süreçlerimiz