• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hcg yüksek çıkıp düşen var mı

liya 35

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2024
86
19
8
41
izmir 35
bu gün kadın doğuma gittim hamilelik var dedim muayene etmedi sadece kan testi sonucu bakarız dedi kan tahlili verdim ama 4.8 çıktı yarın sonuç göstermeye gideceğim çok sevinmiştim hamilelik çıkmadı mı anlamadım hamile olan 1 hafta sonra 4.8 çıkıyor Allah korusun kötü bir şey çıkar mı çok üzüldüm

evet ama hamilelik ilk pozitif çıktı sonra 4.8 çıktı anlamadım ama benim şikayetlerim devam ediyor kasıklarım ağrı var belim ağrıyor karnım da kasılmalar

evet ama hamilelik ilk pozitif çıktı sonra 4.8 çıktı anlamadım ama benim şikayetlerim devam ediyor kasıklarım ağrı var belim ağrıyor karnım da kasılmalar
Maalesef doktorunuz sizi yanlış yonlendirmis 6.4 bir gebelik değeri değildir. 10 a kadar gebelik var denemez gri alan yani takip gerektirir.

Ayrıca diyelim ki hamilesiniz 6.4 gibi bir oran yerlesmeden saatler sonra ortaya çıkabilecek oran yani sizin regliden 1 hafta önce yaptırdığınız testte 6.4 çıkması gerekim yani maalesef gebelik yok

Bilmiyorum ki pek cok sebebi olabilir ve bence en önemlisi psikoloji. Ben her ay hamileyim sanip belirtiler yaşıyordum. hamile kaldığım ay hiç bir belirti yaşamadım.
benim ilk defa oldu böyle ağrım var regl de 18 gün belki de 20 gün oldu sancım var anlayamadım

Değeri yükselmezmi Peki 2 gün sonra tekrar kan verse
Yani zaten hanımefendinin önceki değeri 6.4 mu neymiş bugün 4.8 çıkmış yükselse bugün ki sonuçta belli olurdu ayrıca son reglinin üstünden 45 gün geçmiş geç döllenme dahi olsa en az 5 haftalık gebelik olması lazım onunda değerleri bu değil

Yani zaten hanımefendinin önceki değeri 6.4 mu neymiş bugün 4.8 çıkmış yükselse bugün ki sonuçta belli olurdu ayrıca son reglinin üstünden 45 gün geçmiş geç döllenme dahi olsa en az 5 haftalık gebelik olması lazım onunda değerleri bu değil
evet doğru ama regl göre değil ilişki tarihine göre hesapladı ilk gittiğim doktor bende öyle düşünüyorum ilişki tarihim 3 hafta ilk gittiğim doktor da bu çok yeni dedi çözemedim

evet doğru ama regl göre değil ilişki tarihine göre hesapladı ilk gittiğim doktor bende öyle düşünüyorum ilişki tarihim 3 hafta ilk gittiğim doktor da bu çok yeni dedi çözemedim
Ben geç döllenme ile hamileyim, gec döllenme ile hesaplarken ilişki yani döllenme gününden dahi hesaplasin yani yani diyelim ki
Gerçek gebelik haftası (yumurtlamaya göre)

24Kasım → 15 Aralık arası tam 21gün
Bu da 3hafta embriyo yaşı demektir. Ama tıpta gebelik haftası hesaplanırken geç döllenme de 1 hafta regli +1hafta doğurgan dönem şeklinde
Gebelik haftası hesaplanırken buna +2 hafta eklenir yani şuan 5 haftalık olması gerekir . Kendimden örnek vereyim
Son adet tarihim 24 ekim
yumurtalama yani döllenme günü 12 Kasım
Regli tarihime göre 7+2 olmam gerekirken
Yumurtlamaya göre 4+3 ( 2 hafta da hesaplamaya eklenir ) =6+3 hamileyim
Ve şuan betam 13.400

Ben geç döllenme ile hamileyim, gec döllenme ile hesaplarken ilişki yani döllenme gününden dahi hesaplasin yani yani diyelim ki
Gerçek gebelik haftası (yumurtlamaya göre)

24Kasım → 15 Aralık arası tam 21gün
Bu da 3hafta embriyo yaşı demektir. Ama tıpta gebelik haftası hesaplanırken geç döllenme de 1 hafta regli +1hafta doğurgan dönem şeklinde
Gebelik haftası hesaplanırken buna +2 hafta eklenir yani şuan 5 haftalık olması gerekir . Kendimden örnek vereyim
Son adet tarihim 24 ekim
yumurtalama yani döllenme günü 12 Kasım
Regli tarihime göre 7+2 olmam gerekirken
Yumurtlamaya göre 4+3 ( 2 hafta da hesaplamaya eklenir ) =6+3 hamileyim
Ve şuan betam 13.400
teşekkür size böyle ayrıntılı açıklama da bulduğunuz için hepsini okudum anlamadım teşekkür ederim keşke doktorlar da sizin gibi anlatsa bize hastalara siz bize dua edin o zaman hamile olanlar hamile olmayanlara dua etsin bizim de yeniden evlat sahibi olalım inşallah ben kendi adıma söyleyeyim ben çok istiyorum

bu gün kadın doğuma gittim hamilelik var dedim muayene etmedi sadece kan testi sonucu bakarız dedi kan tahlili verdim ama 4.8 çıktı yarın sonuç göstermeye gideceğim çok sevinmiştim hamilelik çıkmadı mı anlamadım hamile olan 1 hafta sonra 4.8 çıkıyor Allah korusun kötü bir şey çıkar mı çok üzüldüm
Acaba belirtileriniz nelerdir

Back
X