• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

☆Hedef 50 kilo☆

Merhaba Hg:KK36:
Boy uzunluğun harika:nazar::nazar:
Ben de eliptik bisiklet kullanmak istiyorum ama düzene geçemedim. Etkisi süper:KK49:
Hedefine inşallah ulaşırsın
:KK200:
Merhabalar :)
Çok teşekkür ederim!
Eskiden her sabah 1 saat eliptik bisiklet yapardım. Şimdi henüz ben de o disipline geri dönemedim ama temennim bu yönde. İnşallah hepimiz hedefimizi tuttururuz :) Biraz motivasyona, desteğe ihtiyacımız var sadece, bence :)

Canım Çok hoşsun:KK66:
...........
Karatay Beslenme hakkında kesinlikle duydugun topiclerde okudugun bilgiler vardır.Madem detay istiyorsun yazayım : Ekmek yani unlu gıda ve şekerli besinler kesinlikle tüketilmemeli.2 ya da güne erken baslamaya bağlı olarak 3 ögün tavsiye eder. İştah ve enerji durumuna göre yani.. Ögünler arası 4-5 saat olması lazım.

Kahvaltı Menüsü : yumurta (haslanmıs yada tereyağda piişirilmiş olmalı / ben iştahıma göre bazen haşlama bazen pişirme yapıyorum) biber salatalık domates özellikle zeytin ceviz+badem den oluşuyor. Yanında mutlaka bitki çayı tüketiyorum.

Öğle yada diğer öğünler : bol yeşillikli zeytinyağlı salatam sabit olmak üzere bazen tavuk haşlama, balık ızgara, karnabahar, yogurt corbası gibi evdeki malzemelerden ve zeytinyağlı olarak yaptığım yemekler oluyor.

...........

Ben eskiden çok fazla kilo verme yöntemi denedim.
Şok diyetler yaptım
5 günde 5 kilo vb
Kalori hesabı ile diyet yaptım Elimde kalorileri yazılmıs besinlerin olduğu notlarla yaşadım:silah:
Hepsinin kısa süreli tatmin edici etkisi oldu
Hatta 10 günde 7 kilo verdiğim zamanlarda oldu :ukala:
Bir süre sonra tekrar fazlasıyla kilo aldım. :KK61::KK61:

O yüzden şu besini su kadar tükettim yazmıyorum.

Karatay beslenmeyi yaşam tarzım haline getirmeye çalışıyorum. Zor değil ama eski alışkanlıklarımı yıkmak (ekmek+çay bol şekerli :sus:) zaman alıyor.Ama başaracağım:sampiyon::KK5:

Spor yapmak önemli+ sıkı ve fit beden için gerekli diye yazıyorum
Su ve Bitki çayı tüketimi yağ yakımı için önemli diye yazıyorum:KK71:

Uzun yazdım:işsiz:

.....
Neyse gelelim bugüne:nazar:
Karatay kahvaltımı yaptım:kk77:
15 dk fitnes yaptım
Bitki çayımı içtim
Akşam yürüyüş yapacağım:spor:
Görüşürüz:KK68::KK36:
Demekki epey bir deneyimliymişsin canım bende diger diyetleri denedim şok diyetleri en fazla iki gün yapabildim çunkü metebolizmam zaten cok hizli degil hepten kötu oluyordum o yuzden devam etmedim simdide iste bir listeye uymuyorum ama saģlıklı secimler yapmaya calisyorum. Karatay da dikkatimi cekiyo belki denerim .ama evde kocama yemek yapinca ayri bir yemek yapmaktansa az yiyerek en azından az kalori alim diyorum cogunluk evde pisirdigimi yiyorum tabi zararli seyler pisirmektense daha saglikli yada daha az yag ve tuzlu yapmaya calişyorum bakalim kalan kilolar gidecek mi

Merhabalar. Ben de 1.70 boyunda 68 kiloyum. 2 yıl önce 54 kiloydum. Sağlık sorunları sebebiyle 25 kilo kadar aldım. Şimdi vermek istiyorum tekrar. Kahvaltıda domates peynir yiyorum, ekmek yemiyorum. öğle yemeğimi 3-4 parçaya bölerek akşama kadar 2şer saat aralıklarla bitiriyorum. Akşam yemeklerini bugün itibariyle kesmek istiyorum ve her gün 1 saat eliptik bisiklet yapmaya çalışıyorum. ancak yarım saat sonra çok sıkılıyorum eliptik bisiklette. sıkılmamak için önerisi olan var mı? :KK43:
inşallah ben de 1 ay sonra 58 e düşme hedefim var.
Merhaba canim hosgeldin .kilomuz ayni beraber devam edebiliriz güzel olur. Hem sen daha avantajlisın boyun benden uzun.yaş kacti bu arada ?birde Eliptik bende de var ama bende sıkılyorum cogu zaman . Sıkılmamak icin onerim bir film bir muzik acabilirsin eliptik surerken daha iyi zman geciyor.telefonuma alarm kuruyorum ne kadar spor yapacaksam sure dolup alarm calana kadar devam ediyorum her gun 30 dakika yapip birde plates yapmak benim hedefim

Merhaba canim hosgeldin .kilomuz ayni beraber devam edebiliriz güzel olur. Hem sen daha avantajlisın boyun benden uzun.yaş kacti bu arada ?birde Eliptik bende de var ama bende sıkılyorum cogu zaman . Sıkılmamak icin onerim bir film bir muzik acabilirsin eliptik surerken daha iyi zman geciyor.telefonuma alarm kuruyorum ne kadar spor yapacaksam sure dolup alarm calana kadar devam ediyorum her gun 30 dakika yapip birde plates yapmak benim hedefim
31 yaşındayım ben. Alarm kurmayı denememiştim. Durmadan saate bakıp duruyorum o yüzden. Film izleyince de vakit iyi geçiyor aslında, telefon ekranından altyazı okuyacağım derken kör olmazsam :)
Pilates hiç denemedim ben, hedef kiloma düşünce sıkılaşmak için yapabilirim ama her gün gidişatı paylaşalım, motivasyon düşmesin :)

Merhabalar. Ben de 1.70 boyunda 68 kiloyum. 2 yıl önce 54 kiloydum. Sağlık sorunları sebebiyle 25 kilo kadar aldım. Şimdi vermek istiyorum tekrar. Kahvaltıda domates peynir yiyorum, ekmek yemiyorum. öğle yemeğimi 3-4 parçaya bölerek akşama kadar 2şer saat aralıklarla bitiriyorum. Akşam yemeklerini bugün itibariyle kesmek istiyorum ve her gün 1 saat eliptik bisiklet yapmaya çalışıyorum. ancak yarım saat sonra çok sıkılıyorum eliptik bisiklette. sıkılmamak için önerisi olan var mı? :KK43:
inşallah ben de 1 ay sonra 58 e düşme hedefim var.
Birde sana önerim ögün atlama . Bende 3 ogun yemiyorum ama genelde 2 ana 1 ara öğün oluyo.kahvaltimi kesin yapiyorum.ve bazen ufak bir ara ogün yapiyorum.aksam yemegini de aksatmıyorum cunku beni gece boyunca tok tuuyo ve sabah daha az yememi sagliyor.evet aksam yemegi zayiflamada onemli ama hic yemezsen bir faydası olmaz .cok gec saate birakmayip saglikli tercihlerde bulunursan daha iyi sonuc elde eder ve sagligıni kotü etkilememiş olursun

Birde sana önerim ögün atlama . Bende 3 ogun yemiyorum ama genelde 2 ana 1 ara öğün oluyo.kahvaltimi kesin yapiyorum.ve bazen ufak bir ara ogün yapiyorum.aksam yemegini de aksatmıyorum cunku beni gece boyunca tok tuuyo ve sabah daha az yememi sagliyor.evet aksam yemegi zayiflamada onemli ama hic yemezsen bir faydası olmaz .cok gec saate birakmayip saglikli tercihlerde bulunursan daha iyi sonuc elde eder ve sagligıni kotü etkilememiş olursun
Saat 6-7 arası bolca salata yiyip bir daha yememek istiyorum. Gece acıkıyorum tabi ama bir süre dayanırsam sonra alışıyorum. İlk birkaç hafta zor geçiyor, sonra daha az yemekle doyuveriyorum. Sabahları hep bolca salatalık ve domatesle 2 kibrit kutusu peynir yiyorum ekmeksiz.

31 yaşındayım ben. Alarm kurmayı denememiştim. Durmadan saate bakıp duruyorum o yüzden. Film izleyince de vakit iyi geçiyor aslında, telefon ekranından altyazı okuyacağım derken kör olmazsam :)
Pilates hiç denemedim ben, hedef kiloma düşünce sıkılaşmak için yapabilirim ama her gün gidişatı paylaşalım, motivasyon düşmesin :)
Aynen ilk hedef hergun en azindan haftada 5 gun eliptik olsun cunku etkisi fazla gercekten

Aynen ilk hedef hergun en azindan haftada 5 gun eliptik olsun cunku etkisi fazla gercekten
Haftada 6 gün yapmak istiyorum. Pazarları tatil olur :) ama o disipline girmek ilk haftalarda çok zor oluyor. Alışıp düzeni oturtunca insan spor yapmadan rahat edemiyor ama ilk haftalar çok zor :(

Saat 6-7 arası bolca salata yiyip bir daha yememek istiyorum. Gece acıkıyorum tabi ama bir süre dayanırsam sonra alışıyorum. İlk birkaç hafta zor geçiyor, sonra daha az yemekle doyuveriyorum. Sabahları hep bolca salatalık ve domatesle 2 kibrit kutusu peynir yiyorum ekmeksiz.
Ben cok ekmek yemem ama kahvaltida bazen yiyorum sen yemeden doyuyorsan guzel tabi

Haftada 6 gün yapmak istiyorum. Pazarları tatil olur :) ama o disipline girmek ilk haftalarda çok zor oluyor. Alışıp düzeni oturtunca insan spor yapmadan rahat edemiyor ama ilk haftalar çok zor :KK43:
Aslinda bahaneler uretiyoruz kahvalti falan yapip sonra en gec oglene kadar eliptik yapsak guzel olur cunku ev isiydi yemekti bitmek bilmiyor bahaneler .yarış yapalım yarın en cok kim spor yapcak :KK55:

Çocukluğumdan beri ekmek hiç yemem. Çok nadir. Tatlıya çok düşkünüm ama. Bir haftadır ağzıma tatlı sürmüyorum ama. Bir süre -benim için bu süre bir iki ay- tatlı yemeyince artık canım istememeye başlıyor. O duruma gelmeyi bekliyorum bakalım. Geç vakit yemekle tatlıyı kesmek bile başlı başına büyük bir adım bence. En azından benim için

Aslinda bahaneler uretiyoruz kahvalti falan yapip sonra en gec oglene kadar eliptik yapsak guzel olur cunku ev isiydi yemekti bitmek bilmiyor bahaneler .yarış yapalım yarın en cok kim spor yapcak :KK55:
Hahaha :D süper tamam yarış yapalım :)
Ben gündüz çalışıyorum, akşamları işten çıkınca yapabiliyorum. Gün sonunda karşılaştırırız :) ben sıkılmadan 1 saat yapsam başka bir şey istemiyorum valla. 1 saati tuttursam ger gün sıkılmadan...

Çocukluğumdan beri ekmek hiç yemem. Çok nadir. Tatlıya çok düşkünüm ama. Bir haftadır ağzıma tatlı sürmüyorum ama. Bir süre -benim için bu süre bir iki ay- tatlı yemeyince artık canım istememeye başlıyor. O duruma gelmeyi bekliyorum bakalım. Geç vakit yemekle tatlıyı kesmek bile başlı başına büyük bir adım bence. En azından benim için
Tabiiki canım sende bendensin o zman ,bende tatliciyım cayima bile seker atmam ama bazen tatli pasta vs. Aklima geliyo önceden arada abur cubur yiyordum simdi epey bir ilerleme var bende de . Demen gibi insan alısıyor. Kuru meyve iyi geliyor bana yada bitter tüketiyorum arada. Yada sadece meyve ile geciştiryorum yada zararli birsey varsa karsimda sadece bir en fazla iki lokma(göz hakkı:KK48: yiyorum)

Hahaha :KK70: süper tamam yarış yapalım :)
Ben gündüz çalışıyorum, akşamları işten çıkınca yapabiliyorum. Gün sonunda karşılaştırırız :) ben sıkılmadan 1 saat yapsam başka bir şey istemiyorum valla. 1 saati tuttursam ger gün sıkılmadan...
Valla bir saat yaparsan harika ama ben platesle birlestircem toplam kac dakika surdu onu paylascam.plates yada egzersiz yapmam gerek cunki 81 den 68 e dustugum kilo verdigim icin hafif sarkma oldu bacaklarimda .kol ve bacak egzersizi yapmam şart

Bugun ku Menum
Sabah ; 2 yesil zeytin
Bir catal helva
Biriki catal peynir tava
Bir dilim kepekli ekmek
Cay

Ara ogun
Bir tane yulafli biskuvi

Aksam 4yk bulgur pilavi uzerine tavuk ciger sote 4yk yogurt

2 lt su
10 dk eliptik+ev isleri

Günaydın. Dün akşam saat 7de bir tabak salata yedim ve gece sadece yağsız iki köfte yedim. Bu sabah iki kibrit kutusu peynir ile domates salatalık yedim. Dün akşam annemi ziyarete gittiğim için döndüğümde geç oldu eliptik yapamadım bugün çok vicdan azabı çekiyorum:(

Günaydın. Dün akşam saat 7de bir tabak salata yedim ve gece sadece yağsız iki köfte yedim. Bu sabah iki kibrit kutusu peynir ile domates salatalık yedim. Dün akşam annemi ziyarete gittiğim için döndüğümde geç oldu eliptik yapamadım bugün çok vicdan azabı çekiyorum:KK43:
Canım yumurta sevmiyor musun ?arada yumurta ekle bence en azindan haslama yemeğe calis gercekten tok tutuyo .dün eliptik yapamadıysan bugun telafi etmeye calis canım bende bugun spora vakit ayırcam hadii enerjik bir gün olsun bugün:KK76::spor::temizlik::KK6:

Canım yumurta sevmiyor musun ?arada yumurta ekle bence en azindan haslama yemeğe calis gercekten tok tutuyo .dün eliptik yapamadıysan bugun telafi etmeye calis canım bende bugun spora vakit ayırcam hadii enerjik bir gün olsun bugün:KK76::spor::temizlik::KK6:
Bugün işten çıkıp koşa kola gidip eliptik yapmayı planlıyorum İnşallah :KK49:
Haşlanmış yumurtayı pek sevmiyorum, yağda yumurta yapacak zamanım da olmuyor kahvaltımı işyerinde yapıyorum. O yüzden mecbur domates salatalık peynir :) akşam evde acıkınca yemek için hazırda salata bulundursam aslında çok iyi olacak ama üşeniyorum hazırlamaya. Salatamı da işyerinde yiyip gidiyorum eve... enerjik bi gün olsun inşallah bol sporlu az kalorili :spor:

Menum
Sabah
1 tane yumurta ile yulaflı ve biraz maydanoz ve bir kaşık lor peynirli krep(tabi bu krepleri yağsız denebilcek kadar az yaģli oluyo)
1 yeşil zeytin
Catalin ucuyla helva
Ceri domates yesil çay

Ara ögun chialı tarcinli elma

Akşam saat 16:20
Bir kepce tarhana corbası
Yarim tabak bulgur pilavi üzerine havuç tarator ve uc tane karnabahar koftesi

2 lt su
25 dakika eliptik (ayrıca tüm gün çok aktiftim hic oturmadım firsatım olsa dahada spor yapcaktım ama bu kadar oldu bugünde )

Canım ne güzel fırsat bulmuşsun spora. Menü de şahane. Ben de şu an salatamı yedim bakalım 1 saat sonra evde olacağım. Bir iki ev işi sonrasında 1 saat eliptik yapmaya ant içtim :) :) :)

Back
X