Merhaba ,
Lise 3 , Sayısal öğrencisiyim.. Bu yıldan itibaren tempolu bir biçimde ders çalışmaya başladım. Ancak sorunum şu ki bir türlü mesleğime karar veremiyorum. Ben bir hedef belirleyip o hedef doğrultusunda çalışabilen bir öğrenciyim. Aslında bir hedefim var , hemşirelik düşünüyorum. Sağlık sektörüne küçüklüğümden beri merakım vardır. Tıp kazanmayı da isterim elbet ama doktor olmak çok farklı bir ruh istiyor diye düşünüyorum, bu yüzden benim fikrime göre yine sağlık sektöründe olup hemşire olmalıyım. Ancak çevremde bu fikrimi söylediğim herkes dudak büküyor. İnternetten ufak çaplı bir araştırma yaptım , maaşaları olanakları hakkında. Okuduklarım beni tatmin etti ama forumda hemşire olan üyelerin görüşünü almak istiyorum. Sizi ne kadar zorladı bu meslek ? Maaşınızın emeğinize değdiğini düşünüyor musunuz ? Benim çevremdeki çoğu kişi hemşire aslında, onlarla konuştuğumda beni cesaretlendiriyorlar. Hatta hemşire olan bir akrabam okurken aynı zamanda özel hastanelerde hemşirelik yapabileceğimi söyledi. Bu doğru mu ? Okurken aynı zamanda çalışma şansım var mı ? Çünkü ailem maalesef şu dönemde biraz maddi sıkıntı yaşıyor , önceki konumu okuyanlar bilir zaten. Eğer böyle okurken çalışma imkanı olan bir meslekse benim için çok avantajlı olacaktır. Açıkçası kendimi hemşireliğe de yakıştırıyorum. Biliyorum belki bu dert mi diyeceksiniz ama benim için gerçekten bir dert.. Hemşirelik hayallerimi söylediğimde yüzünü ekşitenlere verebilecek cevabım olsun istiyorum, bu yüzden forumda hemşire olanlar fikirlerini beyan ederse çok memnun olurum. Okuduğunuz için Teşekkürler