annen doğru söylemiş. sen onların yaptığı hareketi onaylamazken onların yaptığını yapıp onların seviyesine düşme. ailenden aldığın terbiye gereği sen doğru olanı yap yine.
bende mesela eskiden bana hediye gelse açmazdım. Ayıp olur diye düşünürdüm. Açmazdım. Ama teşekkürü mü eder, zahmet etmişsiniz falan derdim. Sonradan öğrendim ki gelen hediye açılırmış. Ondan ne zaman hediye alsam kim var kim yok açarım önlerinde. Ama senin kayınvalidenin yaptığı ayıbın da ayıbı. İnsan ne gerek vardı, evde vardı zaten demesi çok ayıp. Sanki başka bişey alsaydın ya demiş gibi olmuş. İnsan kızım zahmet etmişsin der. İşine yaramasa da insan sevinir. Seni düşünmüş gitmiş almış gelmiş vermiş hediyesini. Gözrgüsüzlük başka bişey değil. Sen yapacağını yapmışsın. Oda onun ayıbı. Ama insan sinir oluyor böyle şeylere. Eltine de gelince unutmayıp doğum günü için almışsın hediyeni. Bu zamanda hangi elti eltisine alır hediye. ok nadirdir. Ama eltin galiba evine gidip de kutlamayıp evine hediyesini götürmediğin için trip atmış sana. Eltini de boşverr. Hediye aldığına dua etsin.
evet eltim evine gitmediğim için yaptı büyük ihtimalle ama ben öyle çok içli dışlı değilim pat diye evine gideyim falan ancak annemle falan hafta sonu oturmaya gittim 1 defa başkada yok
ben mesafemi korumak istiyorum çünkü eltimin tavırları bunu gerektiriyor