• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hediye

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.849
3.164
133
Herkese iyi aksamlar, sonunda Turkiyeye geldim En Büyük TÜRKİYE şimdi bugün bir şey yaşadım ama gerçekten kafam karıştı.
Bugün babamla buluştuk babam ve eşi benden birşeyler istemişti yurtdışından. Aldım tabii ki. Bugün halam da gelmiş babamla beraber. Laf arasında euro da çok yükseldi gibi bir muhabbet geçti. Babam sordu evdekilere biseyler aldın mi diye (duty free de euro geçiyordu). Ben dedim aldım biseyler. Halam oradan dedi ki bize bişey yok yani diye ve gulustuler. Acayip utandım o an. Sonra dedim ki e baba sizin istediğiniz seyi aldım daha ne yapayım, o ablanaydı diyor gülerek. Sonra da tamam bir dahakine al lütfen dedi. Halam dedi ki alma bişey sakın dedi. Yani tamam benim yaptığım ayıp ama böyle dalga geçilmesi hoş değil bence. Yani gerçekten moralim bozuldu :( Haksız olduğumu biliyorum ve kendimi çok suçlu hissediyorum :(

Ay ne çirkin bir karşılama ..ben olsam orayı terkederdim .. Noel baba misin sen , hediyeleri dağıt git ?! Kimse özlememiş mi, hasret giderme faslından sonra sen hediyeleri verirken sakalassalar bi derece (ben yine kabul etmem) ama daha görür görmez hediye sormak .. herhalde birkaç yıl görmeye gitmezdim o insanları. .

Herkese iyi aksamlar, sonunda Turkiyeye geldim En Büyük TÜRKİYE şimdi bugün bir şey yaşadım ama gerçekten kafam karıştı.
Bugün babamla buluştuk babam ve eşi benden birşeyler istemişti yurtdışından. Aldım tabii ki. Bugün halam da gelmiş babamla beraber. Laf arasında euro da çok yükseldi gibi bir muhabbet geçti. Babam sordu evdekilere biseyler aldın mi diye (duty free de euro geçiyordu). Ben dedim aldım biseyler. Halam oradan dedi ki bize bişey yok yani diye ve gulustuler. Acayip utandım o an. Sonra dedim ki e baba sizin istediğiniz seyi aldım daha ne yapayım, o ablanaydı diyor gülerek. Sonra da tamam bir dahakine al lütfen dedi. Halam dedi ki alma bişey sakın dedi. Yani tamam benim yaptığım ayıp ama böyle dalga geçilmesi hoş değil bence. Yani gerçekten moralim bozuldu :KK43: Haksız olduğumu biliyorum ve kendimi çok suçlu hissediyorum :KK43:
Ne haksızlığı canım ya hediye istenmez... bide ona al buna al derken bir sürü masraf yani çok saçma geldi bana.. bunu özellikle ailen düşünmesi gerekir.. benim amcamlarda yurt dışından gelirken istediğiniz bişeyler var mı diye sorarlar canınızın sağlıģı deriz ama mutlaka çikolata bile olsa getirirler...

Euronun tavanın tavanına vurduğu bugünlerde ne yurt dışına gidilir ne oradan hediye getirtilir

Su devirde düğüne gidip çeyrek takamiyorsun

Arkadaşlar ben sadece 5 günlüğüne geldim ve maalesef zaruri bir durumdan dolayı. Normalde alışmak için sömestr a kadar gelmeyecektim. Öyle gerekti. Haftasonunu birleştirmek zorunda da değildim ama öyle istedim geldim, bu kadar kısa bir sürede böyle görüşme yapılacağını düşünemedim. Yani babam şunu dese amenna "Aaaa olur mu oyle şey halası, myhappyending bu işleri yeni öğreniyor, bir dahakine böyle olmaz bu sefer kisa süre geliyor, değil mi myhappyending?" Ben hem daha çok utanırdım hem de mesaj yerine ulaşırdı.
Hem ben euro ile işlediğini de bilmiyordum free shop'un, evdekilere çikolata aldığımda kasada çıkan fiyata şok geçirdim :O yani tabii ki haklılar tavır almakta ama benim çocuğum pahalı bir ülkeye gitse ve böyle şeyler yapsa bilmiyorum kızardım herhalde o parayı kendine harcamalısın çok istiyorlarsa kendilerine alsınlar diye. Ha çikolata dediğim de öyle çok büyük markalar değil aslında.. Bilmiyorum bu kadar şey olduğuna göre herhalde ben yanlış yapmışımdır :'(
Bir de akşam babamla konuşurken kilo alacaksın diye çok korktuk dedi. Yahu çocuğun uzağa gitmiş, sen hala kilo aldi kilo verdidesin. Anlayamıyorum ya :(

Sanki yurtdışında euro matbaasinda çalışıyor herkes . BEN isteyen kişilerin doğrudan fırsatci olduğunu düşünüyor artık hersey tr de var . Ama nezaket çikolata fena olmazdı kişiye özel hediye nedir ama ben bavul kilo hakkımı coffee ile mi doldurcam derdim ben olsam hersey burda var burdan alayım size derdim

Sizde benim gibi ince fikirlisiniz sanirim. bende boyle cok takarim herşeyi. Boyle patavatsiz insanlardan hic hoslanmam ne yani herkese hediye getirmek zorunda misiniz? Boşverin takmayin inanin bizim taktigimiz kadar karsi taraf hic takmiyor üzülmeyin.

Ay yurtdışından hediye getirme mevzusu eskidenmiş. Neyi bulamıyorlar da istiyorlar ben anlamadım.

Hay bin yaşayın ya. Neredeyse her markette ithal ürünler bulunabiliyor artık, canım özellikle çekerse gidip Migros, hadi en babasından Macro Center'dan gidip alabiliyorum. İnsanlara hala "gurbetten gelen emmi" muamelesi yapılmasından daraldım.

Konu sahibi siz de alın Migros'tan falan bir dahakine, yurtdışından getirdim diye verin ne uğraşacaksınız allasen?

Ya tabi yaptığım görgüsüzlük ve hafta saygısızlık bile olmuş olabilir, ama babamın yerinde ben olsaydim eger masada o kadar euro yu yerden yere vuruyorsam kızıma sıkı sıkı tembih ederdim "Kızım sakın biseyler alma oralardan bak öğrencisin" diye. Fazla mı takıyorum acaba ya. Yani takıyorsam bile şimdiden alıştırmak istemiyorum çünkü bu sefer her gelişimde bekleyecekler. Geçen sene abd ye gittiğimde herkese hediyeler alıp dönmüştüm, görgüsüz biri de değilim ki :(

Ben yurtdisinda yasiyorum her sene yedi sulaleye hediye almaktan biktim. Verdigim parada kesinlikle degilim canlari sagolsun ama ayri ayri herkesi dusunmek o ne alcam derdi yok mu. Seneler gectikce dahada zorlasiyor.. bide ben bugune kadar kimseden bi hediye gormedim ama alistirsik artik bi kere herkes elimize bakiyor.. bastan alistirma yani icinden geliyorsa al.. kendini zorunlu hissetme..

Ya tabi yaptığım görgüsüzlük ve hafta saygısızlık bile olmuş olabilir, ama babamın yerinde ben olsaydim eger masada o kadar euro yu yerden yere vuruyorsam kızıma sıkı sıkı tembih ederdim "Kızım sakın biseyler alma oralardan bak öğrencisin" diye. Fazla mı takıyorum acaba ya. Yani takıyorsam bile şimdiden alıştırmak istemiyorum çünkü bu sefer her gelişimde bekleyecekler. Geçen sene abd ye gittiğimde herkese hediyeler alıp dönmüştüm, görgüsüz biri de değilim ki :KK43:
Aynen. Aldikca beklenti cogalacak ve belki daha kimler kimler hediye umacak. Almazsan alismazlar ve beklenti icine girmezler. Bu sefer elini verir kolunu kurtaramazsin.. Cikolata gibi ortak sunulacak seyler disinda kisisel hediyelesmeye girme bence..

Ben yurtdisinda yasiyorum her sene yedi sulaleye hediye almaktan biktim. Verdigim parada kesinlikle degilim canlari sagolsun ama ayri ayri herkesi dusunmek o ne alcam derdi yok mu. Seneler gectikce dahada zorlasiyor.. bide ben bugune kadar kimseden bi hediye gormedim ama alistirsik artik bi kere herkes elimize bakiyor.. bastan alistirma yani icinden geliyorsa al.. kendini zorunlu hissetme..
E ben paragöz bile değilim ama sonuçta ben okumaya gittim ve her fırsatta kibrisin çok pahalı olduğunu dile getiriyorum biraz düşünmelerini beklerdim

Back
X