• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hediye

Herkese iyi aksamlar, sonunda Turkiyeye geldim En Büyük TÜRKİYE şimdi bugün bir şey yaşadım ama gerçekten kafam karıştı.
Bugün babamla buluştuk babam ve eşi benden birşeyler istemişti yurtdışından. Aldım tabii ki. Bugün halam da gelmiş babamla beraber. Laf arasında euro da çok yükseldi gibi bir muhabbet geçti. Babam sordu evdekilere biseyler aldın mi diye (duty free de euro geçiyordu). Ben dedim aldım biseyler. Halam oradan dedi ki bize bişey yok yani diye ve gulustuler. Acayip utandım o an. Sonra dedim ki e baba sizin istediğiniz seyi aldım daha ne yapayım, o ablanaydı diyor gülerek. Sonra da tamam bir dahakine al lütfen dedi. Halam dedi ki alma bişey sakın dedi. Yani tamam benim yaptığım ayıp ama böyle dalga geçilmesi hoş değil bence. Yani gerçekten moralim bozuldu :KK43: Haksız olduğumu biliyorum ve kendimi çok suçlu hissediyorum :KK43:
hediye gönülden gelirse hediye olur. sipariş usulu olunca hediye değil kargo olur. içinizden gelene içinizden geçeni alın gerisini boşverin.

Arkadaşlar ben sadece 5 günlüğüne geldim ve maalesef zaruri bir durumdan dolayı. Normalde alışmak için sömestr a kadar gelmeyecektim. Öyle gerekti. Haftasonunu birleştirmek zorunda da değildim ama öyle istedim geldim, bu kadar kısa bir sürede böyle görüşme yapılacağını düşünemedim. Yani babam şunu dese amenna "Aaaa olur mu oyle şey halası, myhappyending bu işleri yeni öğreniyor, bir dahakine böyle olmaz bu sefer kisa süre geliyor, değil mi myhappyending?" Ben hem daha çok utanırdım hem de mesaj yerine ulaşırdı.
Hem ben euro ile işlediğini de bilmiyordum free shop'un, evdekilere çikolata aldığımda kasada çıkan fiyata şok geçirdim :O yani tabii ki haklılar tavır almakta ama benim çocuğum pahalı bir ülkeye gitse ve böyle şeyler yapsa bilmiyorum kızardım herhalde o parayı kendine harcamalısın çok istiyorlarsa kendilerine alsınlar diye. Ha çikolata dediğim de öyle çok büyük markalar değil aslında.. Bilmiyorum bu kadar şey olduğuna göre herhalde ben yanlış yapmışımdır :'(
Bir de akşam babamla konuşurken kilo alacaksın diye çok korktuk dedi. Yahu çocuğun uzağa gitmiş, sen hala kilo aldi kilo verdidesin. Anlayamıyorum ya :KK43:

Canım sen öğrenci halinle yurtdışına giderken ıhtıyacın olur diye halan yada her kimse gelip sana üç beş bişey verdimi?
en azından ne yiycen ne içicen diye sordumu?
şimdi her gelişinden senden hediye bekliyorlar.
Bende çokça yurtdışına gidip geldim, kuzenlere çokca şeyler alırdım ama halam hiçde aklıma gelmezdi. çocuktur sevinsinler diye burda olmayan tatlı şeyler alırdım çocuklara ama koca kadınlara adamlara ne aliyim ben öğrenci halimle.
sipariş verende parasını veriyorsa al yoksa hiçde dertlenme derim.
hediye işinin kafa yorgunluğu bile darlıyor insanı.

Herkese iyi aksamlar, sonunda Turkiyeye geldim En Büyük TÜRKİYE şimdi bugün bir şey yaşadım ama gerçekten kafam karıştı.
Bugün babamla buluştuk babam ve eşi benden birşeyler istemişti yurtdışından. Aldım tabii ki. Bugün halam da gelmiş babamla beraber. Laf arasında euro da çok yükseldi gibi bir muhabbet geçti. Babam sordu evdekilere biseyler aldın mi diye (duty free de euro geçiyordu). Ben dedim aldım biseyler. Halam oradan dedi ki bize bişey yok yani diye ve gulustuler. Acayip utandım o an. Sonra dedim ki e baba sizin istediğiniz seyi aldım daha ne yapayım, o ablanaydı diyor gülerek. Sonra da tamam bir dahakine al lütfen dedi. Halam dedi ki alma bişey sakın dedi. Yani tamam benim yaptığım ayıp ama böyle dalga geçilmesi hoş değil bence. Yani gerçekten moralim bozuldu :KK43: Haksız olduğumu biliyorum ve kendimi çok suçlu hissediyorum :KK43:
Bu kültür beni öldürecek.. yurtdışından gelen insana sırf euro kazanıyo yada başka para diye sağmal inek muamelesi yapılmıyo mı deli olasım geliyo.. ne zorluklarla elin memleketinde para kazanıp yaşamaya çalışıyolar ya hediye beklersin ya geldiğin de seni gezdirsin dışarıda yenen yemek paralarını ödesin diye beklersin.. zor valla! Bu arada ben Türkiye’de yaşıyorum sadece çevremden gözlemlediklerimden böyle konuşuyorum...

Back
X