helal haram meselesi

evet bir nevi testten geçmiş gibi oldu insanların tepkisi.

Dini boyuta gelmesin demişsiniz de dini yorum yapmadan ne diyebilirim ki? Haram olan bir şeyin ticaretini yapmaktan, yapana vesile olmaktan, yapanlara para kazandırmaktan, yapanların haram yolu ile kazandığı paradan uzak durmak gerekiyor.

Dinde yapmadan önce yaklaşma gelir. Buda öyle bir durum. Günahsa sizin günahınız. Yüzü değişenler için bu ilişkiyi etkileyecek bir sorunsa görüşmesinler.

Ay aynen hem de bir şişenin ederinden daha fazlasi vergi. Nereye gidiyor onca para? Sana bana ona iste.

Ben içki içen biri değilim. Ama koyu helal haram savunuculuğundan değil sevmediğim için içmem. Eşim de nadir içer..
Az biraz hesap kitap bilen biri bilir bunu. Ama at gözlüklü zihniyet o parayla maaş aldığını, yollar yapıldığını, emekli aylığı aldığını, çöplerinin toplandığını bilmek istemez..

bir sürü örnekler verildi okursanız.size de saygım var elbette.okuduğum linkte de burda da gerçekten güzel akla yatkın yorumlar aldım.sizide çok tşk ederim.

Diyanet haram demiş,dikkate alıp almamak size kalmiş artık.

Bu arada bir şey haramsa haramdır.Ona haram diyenlerin günahkar olması gerçeği değiştirmez.
Her koyun kendi bacağından asılır.
Bu mantıkla içki de haram olmasin,aman canım ben icmesem kimse icmeyecek mi?
Zina da haram olmasin, aman canım herkes yapıyor.
Faiz de haram olmasin,kredi kullanmayan mi var Allah aşkına,devir değişti.Gibi gibi...

Bir günahı herkesin işlemesi, yada daha büyük günahların işleniyor olması onu günah olmaktan çıkarmaz.

şöyleki sizin yorumunuza göre söyleyim kişi mecbursa onda sıkıntı yok olarak algıladım ben burdaki okuduğum bazı msjlardan ve linkten.

şöyleki sizin yorumunuza göre söyleyim kişi mecbursa onda sıkıntı yok olarak algıladım ben burdaki okuduğum bazı msjlardan ve linkten.

Bir günahı herkesin işlemesi, yada daha büyük günahların işleniyor olması onu günah olmaktan çıkarmaz.[/QUOTE]

diyanet de bundan vergi alan devletten bütçe almasın o zaman.
genelevlerden vergi alan devletten bütçe almasın.
deli gibi faizden kar elde eden bankalardan vergi alan devletten bütçe almasın.
vs vs vs....
doğru bir yerimiz yok ülkece.. onun için herkes kendi işine baksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…