- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi yasmin1985
-
hiç sanmıyorum haberdar olduklarını.
evet bir nevi testten geçmiş gibi oldu insanların tepkisi.Benim eşim alkol satan bir firmada çalışsaydı ve şirketinin ismini söylediğimde çevremde yüzü değişenler olsaydı onları hayatımdan çıkarırdım.hatta bunu test olarak yapar konusu olmasa da eşim şu firmada çalışıyor derdim yüzleri ve söylenenleri kontrol ederdim.bir nevi dost turnusolu gibi bir şey olurdu benim için.diğer kafadaki insanlarla merhaba merhaba bile benim için fazla olurdu.bu işlerin ucu nereye varacak merak ediyorum yahu,helal,haram diye diye ...neyseee
oda benim hatam sanırım ama yalını da hiç beceremem.Hirsizlik yapmiyor uyusturucu satmiyor ya calisiyor nitekim.Daha iyi bi is bulana kadar calissin.toplumun baskisi belli bu konuda soylemeseniz daha iyi bana kalirsa uzulmemeniz icin.
evet yoktu daha doğrusu vardı ama 2 ay gibi bir zaman çıkardılar önümüze.eşim sınav kazandı sertifika alması falan lazım devlet işleri uzun sürüyor.bizim içnide 2 ay uzun bir zaman.
Soranlara meşrubat sektörü deyiverirsiniz olur biter.
Ay aynen hem de bir şişenin ederinden daha fazlasi vergi. Nereye gidiyor onca para? Sana bana ona iste.
Bir şey daha yazmadan geçemeyeceğim ... O çok haramdan korkan , günahtan korkan insanlar var ya , yarın aç açıkta kalsanız bir lokma ekmek vermezler. Ben olsam şartları iyiyse işi de değiştirmesini istemezdim.
bir sürü örnekler verildi okursanız.size de saygım var elbette.okuduğum linkte de burda da gerçekten güzel akla yatkın yorumlar aldım.sizide çok tşk ederim.Dini boyuta gelmesin demişsiniz de dini yorum yapmadan ne diyebilirim ki? Haram olan bir şeyin ticaretini yapmaktan, yapana vesile olmaktan, yapanlara para kazandırmaktan, yapanların haram yolu ile kazandığı paradan uzak durmak gerekiyor.
Dinde yapmadan önce yaklaşma gelir. Buda öyle bir durum. Günahsa sizin günahınız. Yüzü değişenler için bu ilişkiyi etkileyecek bir sorunsa görüşmesinler.
şöyleki sizin yorumunuza göre söyleyim kişi mecbursa onda sıkıntı yok olarak algıladım ben burdaki okuduğum bazı msjlardan ve linkten.Diyanet haram demiş,dikkate alıp almamak size kalmiş artık.
Bu arada bir şey haramsa haramdır.Ona haram diyenlerin günahkar olması gerçeği değiştirmez.
Her koyun kendi bacağından asılır.
Bu mantıkla içki de haram olmasin,aman canım ben icmesem kimse icmeyecek mi?
Zina da haram olmasin, aman canım herkes yapıyor.
Faiz de haram olmasin,kredi kullanmayan mi var Allah aşkına,devir değişti.Gibi gibi...
Bir günahı herkesin işlemesi, yada daha büyük günahların işleniyor olması onu günah olmaktan çıkarmaz.
Çocukları din, dil, ırk olarak ayırmaksızın sadece çocuk oldukları için kucaklayamayan insanlar bana göre alkolden daha tehlikeli!!!
.aslında üzüldüğüm noktalardan biride şu çok güzel bir evliliğim var.k.valdemle yaşıyordum her şeyi gözü alıp kiraya çıktık sırf ben daha rahat edeyim diye insanlarda böyle tepki verince kafama taktım ben çok.
Diyanet haram demiş,dikkate alıp almamak size kalmiş artık.
Bu arada bir şey haramsa haramdır.Ona haram diyenlerin günahkar olması gerçeği değiştirmez.
Her koyun kendi bacağından asılır.
Bu mantıkla içki de haram olmasin,aman canım ben icmesem kimse icmeyecek mi?
Zina da haram olmasin, aman canım herkes yapıyor.
Faiz de haram olmasin,kredi kullanmayan mi var Allah aşkına,devir değişti.Gibi gibi...
Bir günahı herkesin işlemesi, yada daha büyük günahların işleniyor olması onu günah olmaktan çıkarmaz.
şöyleki sizin yorumunuza göre söyleyim kişi mecbursa onda sıkıntı yok olarak algıladım ben burdaki okuduğum bazı msjlardan ve linkten.
Nasıl bir mecburiyet mesela ,orada çalışmasa aç mı kalıyorsunuz, evsiz mi kaliyorsunuz ? Limon da mı satamayacak durumda ?şöyleki sizin yorumunuza göre söyleyim kişi mecbursa onda sıkıntı yok olarak algıladım ben burdaki okuduğum bazı msjlardan ve linkten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?