helal haram meselesi

öyle diyorum zaten cnm da firma adı duyulunca değişiyor yüzler

Aman ya değişirse değişsin. Herkes kendine baksın. Ne takıyorsun?
Aç kalsanız kapınızı çalan olmaz emin ol.

Akıl verme para ver o zaman çalışmasın dersin suratı değişenlere..

O içkiden alınan vergilerle ülkenin en üst kademesindesinden, en alt kademedeki işçiye kadar maaş veriliyor ondan da haberleri var mı?

Ay aynen hem de bir şişenin ederinden daha fazlasi vergi. Nereye gidiyor onca para? Sana bana ona iste.

Hassas konular. Bu konu aslinda hangi prensiplerle yaklastiginiza bakar.
Secme sansi var ise, ozaman guzel iste, icinizin rahat edebilecegi baska bir ise girer.

Ben olsam bu tavırları gördükten sonra daha da göğsümü gere gere söylerdim. Zaten bugün insanların bu birbirine tahammülsüzlüğü bu kendini aşırı ahlâklı göstermeye çalışan hadsizler yüzünden. Son 5-10 yılımızın da vebası; insanların kendisi dışındaki herkesi eğri, yanlış, kusurlu görmesi. Örneğin eşiniz; her gördüğü kıza ağzının suyunu akıtan, tacizkâr davranan bir şoför olsa bahsettiğiniz bu haddini bilmezler bunda hiç bir sakınca görmezlerdi. O yüzden herkes işine baksın. Hakk katında neyin eğri neyin doğru olduğunu "O" bilir. Büyük küçük dinlemeyin, burun kıvıran herkese haddini bildirin, herkes kendi kusuruna baksın.

hiç sanmıyorum haberdar olduklarını.

tşk ederim fikirleriniz için çok sağolun.dediğiniz gibi işini dürst yapıyorsa gerçekten sorun yok bencede verdiğiniz örnek o kadar iyi anlatmıştı demek istediklerimi imzamı atarım.

Hassas konular. Bu konu aslinda hangi prensiplerle yaklastiginiza bakar.
Secme sansi var ise, ozaman guzel iste, icinizin rahat edebilecegi baska bir ise girer.
ben insanların tepkisinden daha çok rahatsız oldum açıkcası.dediğim gibi benim herkese saygım var.

Haram mı değil mi bu konuda bilgim yok ama şöyle diyeyim mecbur kaldıysa çalışması için bi sakınca yoktur bence . Ben öyle tahmin ediyorum yani .

şayet bu konu sizin için çok önemliyse (benim için öyle) bir din bilginine sorun.

canim mrb. bize su haramdir su helaldir veya bu cok gunahtir demek dusmez. Biz ehli bir insan degiliz fetva veremeyiz bu konuda. insanlarin ne soyledikleri cok onemli degil. Ben genelde boyle sorular duyunca fetva grubuna yonlendiriyorum. Ister arayin isterseniz internet sayfasindan arastirin iciniz rahat olsun. Hoscakal canm

tşk ederim cnm arkadaş link atmış okudum.

Hirsizlik yapmiyor uyusturucu satmiyor ya calisiyor nitekim.Daha iyi bi is bulana kadar calissin.toplumun baskisi belli bu konuda soylemeseniz daha iyi bana kalirsa uzulmemeniz icin.

Benim eşim alkol satan bir firmada çalışsaydı ve şirketinin ismini söylediğimde çevremde yüzü değişenler olsaydı onları hayatımdan çıkarırdım.hatta bunu test olarak yapar konusu olmasa da eşim şu firmada çalışıyor derdim yüzleri ve söylenenleri kontrol ederdim.bir nevi dost turnusolu gibi bir şey olurdu benim için.diğer kafadaki insanlarla merhaba merhaba bile benim için fazla olurdu.bu işlerin ucu nereye varacak merak ediyorum yahu,helal,haram diye diye ...neyseee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…