• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Helallik almak

prettywoman89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.628
857
123
Arkadaşlar selamlar, uzun süredir aklımda olan kimseyle de paylaşmak istemediğim bir konuyu yazmak istiyorum. 2 sene önce kız kardeşim benim doğumum için bizde kaldı ve rahatsızlandı hastaneye götürdük ağrım var dediği için, birşeyi yok dendi testlerden sonra, psikolojik olabileceğini söyledi gece uyuyamıyordu ben de uyuyamıyordum yemek yemiyordu meyve falan soyup yediriyordum elimle, eşim babamı aradı gelsin diye, kardeşim ben iyiyim gelmeyin dedi. Ben yalvar yakar baba gel dedim, küçük kızkardeşim de sınava hazırlanıyor ama durumu kötü ben hem 4 aylık bebekle hem de hasta kardeşle tek başımayım, iyice psikolojim bozuldu sütüm kesilmek üzere, eşim dışardan yemek alıyor, neyse babam geldi ve bizi suçladı kardeşimle ilgili ki; daha önce üvey annemle anlaşamadıkları için kızlar her yaz biz de kalırlar, üst baş kendime ne alıyorsam onlara da alırım, eşim de babamın ilgisiz olduğunu bildiği için annem de olmadığından tabiki sen bakacaksın der hatta yaz tatillerinde biryere gidemeyiz onlar geleceğinden, maddi olarak hem misafir hem tatili kaldıramayacağımız için.

Yani daha önce hiçbir sorun yokken kardeşim hastalanınca birşey olsaydı sizi mahkemeye verirdim falan demeye başladı babam, zaten o da sürekli eşimden borç para ister mahcup olurum emekli ama içki içtiği için yetiştiremiyor, eşim gene de gık demez senin bir suçun yok der, ben oturur ağlarım. Rahmetli annemden kalan yerler vardı onları satmasın kız kardeşlerimin hakkı gitmesin diye çok ağladım ben bilirim. Sonuçta eşimi suçladılar ve ben dahi eşim kötü birşey mi söyledi de üzüldü hastalandı acaba diye düşünmeye başladım, boşanmaya kadar düşündüm avukat arkadaşımla konuştum, kız sağolsun evini açtı bana oturdu konuştu ailenin etkisinde kalıyorsun dedi bugüne kadar birşey olmamış evladına da sana da bakıyor şiddet yok aldatma yok dedi, haklıydı, babam daha öncede paranoyak tavırlar sergilediği için aynı şeyi bize de yaptığını anlamaya başladım.

Eşimle barıştık babama da anlatmaya çalıştım hastalık da sağlık da Allah'tan diye anlamadılar bir daha gelmesin evime dedi hatta bayramda barışalım diye aradım niyetliydim küfredip kapattı gelmeyelim diye biz de amcama gittik o da babamla konuşmaz üzülme dedi, huyunu bildiği için. Bakan kişi ben olmasam suçlamakta haklılar ama Allah güç kuvvet verdi bebekle bir de hasta baktım. Allah'ım büyüktür, kayınvalideme de hamileyken bakabildim çok şükür hala dua eder. Onun dışında eşim onların dersane parasını verdi gidemeyecekleri için ve telefonları yoktu aldı. Buna rağmen eşimle konuşmuyorlar benle konusurken selam dahi söylemezler. İnsanlık hali yanlış yapar herkes ama kardeşime özellikle dedim helallik alın diye, hakkı geçmiştir bir nevi iftira attılar biz onu hasta etmişiz diyerek. Eşimle esas sorununun şu olduğunu öğrendim, abi derler eşime, o da kız kardeşimin sevgilisinin onu aldattığını, biz konusurken öğrenince, çocuk hakkında pek iyi konuşmamış, ben yanlarındayken de zaten sevmediğini söylüyordu, kardeşim bana o kimki yorum yapıyor dedi. Yahu anlamadığım birisi bana deseki dikkat et, iyiliğimi düşünerek uyarıyor derim ama zorla ayrıl falan gibi bir laf yok ortada, zaten babamın haberi yok; yani kötü niyetli olsa gider babama falan söyler.

Bu olaylar oldu biz boşanmanın eşiğinden döndük sonra kardeşimin sevgilisinin başka kızla fotoğrafını gördüm instagramda çıkarmamıştım çocuğu, küçüğe söyledim ablacım böyle birşey var dedim o da ayrıldılar abla dedi. Yani eşim sert konuşur bazen gerçekten beni bile kırdığı çoktur ama kardeşlerime asla öyle ağır bir laf etmez, annesine daha sert konuşur öyle söyleyeyim. Çok uzattım ama eşim hakkımı helal etmiyorum diyor, ben helallik alın desem de beni dinlemediler siz olsanız ne yaparsınız, şimdiden Allah razı olsun yorum yazan arkadaşlardan.

Son düzenleme:
Ben olsam babama sen sağ ben selamet derim bu saatten sonra.
Kiz kardeşlerime de ne ölüme ne dirime der kapatırim mevzuyu.
Belki cok ağır ama tum samimiyetimle yazdim yaparım.
Böyle aileler insani rezil eder. Senin yuvan olmus çocuğun olmus kendi ailen var. Eşine de Allah sabir vermis.

Onu yaptık bunu yaptık:işsiz:

Atladıgıniz bir yer yada sizin bilmediğiniz bir durum olabilir böyle basit bir şeyden kimse kimseye küsmez .

İşlerine gelince abi işlerine gelmeyince o kim oluyo diyolar olur mu hiç öyle şey. Kocan haklı zamana bırak bence sen ailene bak, ailenden kastım kocan ve çocukların.

Olaylar karisik gibi ama anladigim su ki siz kendi aileniz yüzünden severek isteyerek kurduğunuz aileyi dağıtıyormussunuz az kalsin.
Nankör insanlardan uzak durun.
Vefayı bilen insanlara vefa gösterin.

Babanız, bir şey olsaydı falan mahkemeye verirdim diye neden dedi?Kardeşinizin psikolojik sorunları vardı da ,kendisine zarar mı verdi veya kötü alışkanlıkları mı vardı?:KK64:.Eşinizle tam olarak neden boşanma kararı aldınız?Anlatmak istemediğiniz birşeyler var sanki?

Arkadaşlar selamlar, uzun süredir aklımda olan kimseyle de paylaşmak istemediğim bir konuyu yazmak istiyorum. 2 sene önce kız kardeşim benim doğumum için bizde kaldı ve rahatsızlandı hastaneye götürdük ağrım var dediği için, birşeyi yok dendi testlerden sonra, psikolojik olabileceğini söyledi gece uyuyamıyordu ben de uyuyamıyordum yemek yemiyordu meyve falan soyup yediriyordum elimle, eşim babamı aradı gelsin diye, kardeşim ben iyiyim gelmeyin dedi. Ben yalvar yakar baba gel dedim, küçük kızkardeşim de sınava hazırlanıyor ama durumu kötü ben hem 4 aylık bebekle hem de hasta kardeşle tek başımayım, iyice psikolojim bozuldu sütüm kesilmek üzere, eşim dışardan yemek alıyor, neyse babam geldi ve bizi suçladı kardeşimle ilgili ki; daha önce üvey annemle anlaşamadıkları için kızlar her yaz biz de kalırlar, üst baş kendime ne alıyorsam onlara da alırım, eşim de babamın ilgisiz olduğunu bildiği için annem de olmadığından tabiki sen bakacaksın der hatta yaz tatillerinde biryere gidemeyiz onlar geleceğinden, maddi olarak hem misafir hem tatili kaldıramayacağımız için. Yani daha önce hiçbir sorun yokken kardeşim hastalanınca birşey olsaydı sizi mahkemeye verirdim falan demeye başladı babam, zaten o da sürekli eşimden borç para ister mahcup olurum emekli ama içki içtiği için yetiştiremiyor, eşim gene de gık demez senin bir suçun yok der, ben oturur ağlarım. Rahmetli annemden kalan yerler vardı onları satmasın kız kardeşlerimin hakkı gitmesin diye çok ağladım ben bilirim. Sonuçta eşimi suçladılar ve ben dahi eşim kötü birşey mi yaptı acaba diye düşünmeye başladım, boşanmaya kadar düşündüm avukat arkadaşımla konuştum, kız sağolsun evini açtı bana oturdu konuştu ailenin etkisinde kalıyorsun dedi bugüne kadar birşey olmamış evladına da sana da bakıyor şiddet yok aldatma yok dedi, haklıydı, babam daha öncede paranoyak tavırlar sergilediği için aynı şeyi bize de yaptığını anlamaya başladım. Eşimle barıştık babama da anlatmaya çalıştım hastalık da sağlık da Allah'tan diye anlamadılar bir daha gelmesin evime dedi hatta bayramda barışalım diye aradım niyetliydim küfredip kapattı gelmeyelim diye biz de amcama gittik sağolsun o da babamla konuşmaz üzülme dedi. Bakan kişi ben olmasam suçlamakta haklılar ama Allah güç kuvvet verdi bebekle bir de hasta baktım. Allah'ım büyüktür, kayınvalideme de hamileyken bakabildim çok şükür hala dua eder. Onun dışında eşim onların dersane parasını verdi gidemeyecekleri için ve telefonları yoktu aldı. Buna rağmen eşimle konuşmuyorlar benle konusurken selam dahi söylemezler. İnsanlık hali yanlış yapar herkes ama kardeşime özellikle dedim helallik alın diye, hakkı geçmiştir birnevi iftira attılar biz onu hasta etmişiz diyerek. Eşimle esas sorununun şu olduğunu öğrendim, abi derler eşime, o da kız kardeşimin sevgilisinin onu aldattığını, biz konusurken öğrenince, çocuk hakkında pek iyi konuşmamış, ben yanlarındayken de zaten sevmediğini söylüyordu, kardeşim bana o kimki yorum yapıyor dedi. Yahu anlamadığım birisi bana deseki dikkat et, iyiliğimi düşünerek uyarıyor derim ama zorla ayrıl falan gibi bir laf yok ortada zaten babamın haberi yok yani kötü niyetli olsa gider babama falan söyler. Bu olaylar oldu biz boşanmanın eşiğinden döndük sonra kardeşimin sevgilisinin başka kızla fotoğrafını gördüm instagramda çıkarmamıştım çocuğu, küçüğe söyledim ablacım böyle birşey var dedim o da ayrıldılar abla dedi. Yani eşim sert konuşur bazen gerçekten beni bile kırdığı çoktur ama kardeşlerime asla öyle ağır bir laf etmez, annesine daha sert konuşur öyle söyleyeyim. Çok uzattım ama eşim hakkımı helal etmiyorum diyor, ben helallik alın desem de beni dinlemediler siz olsanız ne yaparsınız, şimdiden Allah razı olsun yorum yazan arkadaşlardan.
ben olsam konuyu uzatmam.
eşimle kardeşlerimi uzak tutarım.
aralarındaki hellaleşmeye de asla karışmam.
zorla olacak şey değil bu.
yüzgöz olunmuş.
uzaklaştırmanda fayda var

Konuda sizi ilgilendiren bir durum yok.
C captain price dediği gibi, helallik iki kişi arasında olan birşey.

Fakat bundan sonra yerinizde olsam ne babamı, ne de kardeşlerimi eşim ile muhattap ederdim.
Anlayışlı bir eşiniz varmış bence, eşinizi bir daha onlar ile muhattap etmeyin.
Babanız konusu gerçekten enteresan, ap ayrı bir konu çıkar ondan.
Kardeşleriniz de nankör kalmışlar bütün bu yapılanlara.

Siz kendi yuvanızın huzurunu hiç kimse için bozmayın derim.

Ne nankör insanlar babamız ayrı, kardeşleriniz ayrı
Otursunlar o zaman üvey anneyle
Ben eşinizin yerinde olsam töbe billah ne hakkımı helal ederim nede bir daha evime sokarım

Kız kardeşim geceleri uyuyamıyordu falan demişsiniz
Doktor da psikolojik olabilir deyince
Eşinizin onları rahatsız ettiğini düşünmüş olabilir babanız.

Mesala sizde kafa karıştırıcı anlatmışsınız
Niye boşanma kararı aldınız gibii..
Atlaya atlaya parça parça olmuş konunuz.

Helallik almaları yada almamaları da sizin üzülmenizi
bu konuda ara buluculuk yapmanızı gerektirmez.
Herkes kendi bacağından öyle düşün.
İyilik yaptık denize attık olarak bakın madem eşiniz bu nankörlüğü hak etmiyor..

Sen hiç kafaya takma. Bu konuları kapat bebeğine bak. Yaptığınız tüm iyilikleri Allah gördü biliyor. Herseyi ilahi adalete bırak. Boşver gelmesinler , vermeyinde para artık. Bu yazda git bebeğimle kocanla güzel bir tatil yap. Birde birdahaki böyle aptal sağtal olaylar için Gül gibi kocanı boşamaya çalışma

Tam olarak eşinizi babanız neyle sucladıda bosanmaya kalktınız?

Bence eksik anlatıyorsunuz. Eşinizden boşanmayı düşündüğünüze göre olaylar anlattığınızdan farklı. Ne ile suçlandı eşiniz? İftira mı attılar ? Niye helallik istiyor ısrarla?

Esin ne yapmış ki siz boşanmanın eşiğine geldiniz. Ayrıca kardeşleriniz hellallik alamazlarsa çekecek olan da onlar. Siz niye derdine düşüp de kendinizi sıkıntıya sokuyosunuz :KK20:

Back
X