Hem ağladım hem anlattım

eşiniz söylediklerinizden kendine pay çıkarıp size adım atmış. bence bir kez daha denemek ve gözlemlemek iyi olur.
zaten sarıldığındaki, sözlerindeki samimiyet derecesini en iyi siz anlarsınız. eğer sizi inandıracak bir samimiyetle geldiyse şans verin.
ama gözlemlemeyi bırakmayın ve bence fedakarlık konusunda kendinizi biraz çekin.
alıştığı konforu bulamadığında neler yapacağına bakın.
umarım toparlanır.

Biz ne desek boş.Zaman gösterir bazı seyleri.Kendinize ona belirtmeden bir süre tanıyın atıyorum 4 ay.Bakın değişme var mı çabası var mı? Ona süreyi vermeyin ki rol yapmasın o zamanda.Çaba varsa iyi yoksa yolunuzu çizin.10 yılınızı daha çöp etmeyin.Ha ailemden böyle gördüm lafını kabul etmiyorum ben.Ne insanlar biliyorum ailesinden gördüklerinden farklı davranan.Biri bizzat benim.Ailemde böyle gördüm uygulaması da kolayima geliyor o lafin doğrusu bence.Bir insan isterse kendini değiştirebilir hatlarını yontabilir çünkü.Zaten sadece kendi yapabilir bunu başkası yapamaz.

Kimseyi kendimden çok sevmem, kimseyi kendimden çok değer vermem, kimseyi başımın tacı yapıp o tacın altında kalmam. Kusura bakmayın bir insanı çok sevmek devamlı fedakarlık yapmak, kendini yok saymak demek değildir. Sizin en büyük hatanız o. Siz kendinize değer vermezseniz kimse size değer vermez. Eşiniz değişmez bahanesi var çünkü bahane hazır ona tapan bir eş var, değişmesi için neden yok. Ama siz bu saatten sonra kendinize değer verip, kendinizin kıymetini bilirseniz çok şey değişir.

Merhaba arkadaşlar,
Nerden nasıl başlanir inanın bilmiyorum.
10 yıllık evliyim. 3 tane de çocuğum var.
Eşimi severek evlendim. Saygı benim için evlilikte olması gereken en önemli temel taştir. Bunu eşim de çok iyi bildiği halde bana saygısızlık konusunda gitgide daha da ileriye gitti. Aşağılanma, küçümsenme, hakaret kısaca psikolojik şiddeti hakkını bere bere yaşattı bana. Evlilik terapistine gittik bir kac defa kısa süreliğine işe yaradı yine başa sardı.

Şöyle düşünün
Sizin ev isinize yemeginize biberi soğanı doğrama şekline bile karışan bir adam giydiğiniz kiyafetin renk uyumuna kadar müdehale ailenize karşı sevginizi bile eleştiren bir adamdan bahsediyorum.

Kendimi o kadar değersiz o kadar yetersiz ve zavalli hissettim ki bu 10 yıl boyunca hep kendimde hata aradım. Sürekli kendimi guncelledim. Yeter ki onun yüzü gülsün mutlu olsun diye uğraştım. Onu hep kendimden daha çok düşündüm . Eğer su iciceksem bile önce ona teklif ettim sonra kendim ictim.
Kendimden bile çok sevdim.

Evliliğimiz güzel olsun o da bana güzel davransın ince davransın en azından kalbimi kirmasin diye uzman görüşleri aldım. Kendimde hatalar aradim.

Ama yok ben iyi oldukça daha da ezildim. Ben yoruluyorum neden hep etrafında ki insanları hep kusurlu görüyorsun bu bakışın beni çok yıprattı dediğimde bile kapı orda git ha şunu da bil gidersen asla babanın evine gelip yalvarmam diyen bir adam ...

Duygularımı yitirdim uzun zamandır aglayamıyorum bile.

Ama bu sabah bastirdigim duygularim ve gözyaşlarım hepsi ortaya döküldü.
Ne kadar incindigimi artık gucumun kalmadığını söyledim.
Belki 15 dakika gözlerimden yaş ama ama anlattım.
O sadece dinledi.
Hani insanlar uyuyunca dertleri azalir sabah olduğunda sıfırdan başlar ya ben eksilerden başlıyorum dünden somurulmuş bir enerjiyle yaşamaya calisiyorum .
Kendimi kukla köle garson asker gibi hissediyorum .

Ben böyle konuşup diğer odaya gittim. Kahvalti hazırladım. Çocuklar uyandı onlar bu tartismalardan bihaber.

Eşim geldi yanıma özür diledi.
Sarıldı .

Affet bu kadar incindigini bilmiyordum bazen kendimi bende sorguluyorum.
Çocukken beni de pek seven olmadı. Basarilarim takdir edilmedi. Ilgisiz kaldim. Belki kişiliğim karakterim o yüzden tam oturmadı. Ben de kendi huylarımi bazen beğenmiyorum. Ama seni çok seviyorum affet dedi.
O çok içten sarildı çocuklar geldi ben kollarımi çektim o yine sarıldı 3 defa falan.
Sen de beni seviyorsun dedi. Peki ya saygı dedim . Daha çok dikkat ederiz dedi.

Bana elleriyle tatlı yaptı sevdiğim tatlidan.

Ama bilmiyorum çok kırgınım arkadaslar .

Gerçekten bu sabah her şey değişmiş olabilir mi ? Eşim hatasını farketmiş olabilir mi ?
Eşimin en sevdiğim huyları sorumluluklarının bilincinde. Benim gönlüm olmadan kendi ailesini bile davet etmez. Ki bende ailesini çok seviyorum ondan çok ben davet ediyorum diyebilirim. Yanlış anlaşılmasın diye açıklama gereği duydum.
Özel günler konusunda benden daha iyidir.
Cinsel konuda da sorun yok.

Çocuklar konusunda da hem çok ilgili bir baba hem onlara uyku yemek konularında eğitim veren birisi. Çocuklarına karşı çok ince ruhlu .

Madem böyle neden ayrılmadıniz diye sorular gelecektir diye sevdiğim yönleri yazdım ki bu yönleri beni durdurdu bilinsin diye.
Ama mücadele mi de elden bırakmış değilim. Düzgün bir evlilik arzusundayım.
Bizim evliliğimiz ne kadar sağlıklı olursa ileride gelecek nesile o kadar sağlıklı çocuklar bırakacağım.
Biz yaslandigimizda çocuklarımız arkamızdan ne güzel bir ailede yetiştim desinler istiyorum.
Babaları iyi bir örnek olsun onu örnek alsınlar istiyorum.
Bunun içinde eşimin elinin taşın altına koymasını bekliyorum.
Hataalarini kabul eden insan her türlü yeni başlangic sayfalarini hakeder. Esiniz o sizin siz ondan güler yüzü eksik etmeyin her şeye ragmen biliyorum cok zor ama şımartmayında her zmaan öncelik sırasıni kendinize verin bugunun tribini ona çektirmeyin. Erkekler tripten nefret eder ve trip onlara ceza yerine eziyet gelir tripten ders alan hicbir erkek yoktur tatli dil yilani deliginden cikarir. Ilginizi azaltin ama bunu guleryuzle ve bugun olmamis gibi davranarak. Bugunu yoksayin neseli olun neseli gibi taklit yapin umursamaz davranin .onu takdir edin ayni zamanda tesekkurlere basvurun ki ona saygiyi ogretebilin 😍öyle bir denge kurunki ona karsi bugunu unutmasin yaptigi kabaligi ama bugunu basina kakmayinda yada gecmisi ona ve cocuklariniza kibar davranarak yaptigi hatalari gozune sokun

Bence karşıdaki kişinin değişmesine dair beklenti çok yıpratıcı ve yanlış. Önce değişmesi gereken sizsiniz. Siz değişirseniz eşiniz değişecek. Siz önce kendinizi eşinizden daha çok seveceksiniz. Benim aklım almıyor bir insan başkasını nasıl kendisinden çok sever. Kendinize değer vereceksiniz.

Derviş sormuş; Efendim çok MUTLUYUM nereye gitsem karşıma güzel insanlar çıkıyor. Her şey nasılda değişti. Mürşit, cevap vermiş; sen DEĞİŞTİN.

Ha kızlar bu sabah eşimden bir şey de öğrendim. Bana dedi ki ben cocuklugumda çok sevgi görmedim. Sen beni çok sevdin belki sevginin dozu bana fazla geldi. Az ver ama hep ver dedi. Ilaç gibidir sevgi fazla doz da verilen kişiyi iyilestirmez daha çok yan etki gösterir dedi.
Bunu da bilmiş olun. Erkekler çok sevilmeyi sevmezlermis...
Sizin esinizin ciddi psikolojik sorunlari var
Ben esime de , eski esime de fazlasiyla sevgi verdim , ginde bi milyon kere soylerim , bebegimmis gibi davranirim ve karsiliginda kat be kat sevgi alirim
Erkekler de insan, sevildikleri zaman sacmalamiyor sizinki gibi
Rica ediyorum inanmayin esinizin her dedigine , hic normal bir insan degil cocukluk travmalari ciddi yaralar acmis kendisinde , saglikli dusunemiuor ve sizi kandiriyor

Valla eşiniz huysuzluklarina kendince turlu bahane bulmuş işte.Umarim biraz akillanır.Ne yapiyorsa siz de yapin demiş yukarda bi uye.Ona katiliyorum.Sineye cekmeyin o tür durumlarda.Hizmete devam etmeyin.Böyle tasa ,boyle hamam yani.

Merhaba arkadaşlar,
Nerden nasıl başlanir inanın bilmiyorum.
10 yıllık evliyim. 3 tane de çocuğum var.
Eşimi severek evlendim. Saygı benim için evlilikte olması gereken en önemli temel taştir. Bunu eşim de çok iyi bildiği halde bana saygısızlık konusunda gitgide daha da ileriye gitti. Aşağılanma, küçümsenme, hakaret kısaca psikolojik şiddeti hakkını bere bere yaşattı bana. Evlilik terapistine gittik bir kac defa kısa süreliğine işe yaradı yine başa sardı.

Şöyle düşünün
Sizin ev isinize yemeginize biberi soğanı doğrama şekline bile karışan bir adam giydiğiniz kiyafetin renk uyumuna kadar müdehale ailenize karşı sevginizi bile eleştiren bir adamdan bahsediyorum.

Kendimi o kadar değersiz o kadar yetersiz ve zavalli hissettim ki bu 10 yıl boyunca hep kendimde hata aradım. Sürekli kendimi guncelledim. Yeter ki onun yüzü gülsün mutlu olsun diye uğraştım. Onu hep kendimden daha çok düşündüm . Eğer su iciceksem bile önce ona teklif ettim sonra kendim ictim.
Kendimden bile çok sevdim.

Evliliğimiz güzel olsun o da bana güzel davransın ince davransın en azından kalbimi kirmasin diye uzman görüşleri aldım. Kendimde hatalar aradim.

Ama yok ben iyi oldukça daha da ezildim. Ben yoruluyorum neden hep etrafında ki insanları hep kusurlu görüyorsun bu bakışın beni çok yıprattı dediğimde bile kapı orda git ha şunu da bil gidersen asla babanın evine gelip yalvarmam diyen bir adam ...

Duygularımı yitirdim uzun zamandır aglayamıyorum bile.

Ama bu sabah bastirdigim duygularim ve gözyaşlarım hepsi ortaya döküldü.
Ne kadar incindigimi artık gucumun kalmadığını söyledim.
Belki 15 dakika gözlerimden yaş ama ama anlattım.
O sadece dinledi.
Hani insanlar uyuyunca dertleri azalir sabah olduğunda sıfırdan başlar ya ben eksilerden başlıyorum dünden somurulmuş bir enerjiyle yaşamaya calisiyorum .
Kendimi kukla köle garson asker gibi hissediyorum .

Ben böyle konuşup diğer odaya gittim. Kahvalti hazırladım. Çocuklar uyandı onlar bu tartismalardan bihaber.

Eşim geldi yanıma özür diledi.
Sarıldı .

Affet bu kadar incindigini bilmiyordum bazen kendimi bende sorguluyorum.
Çocukken beni de pek seven olmadı. Basarilarim takdir edilmedi. Ilgisiz kaldim. Belki kişiliğim karakterim o yüzden tam oturmadı. Ben de kendi huylarımi bazen beğenmiyorum. Ama seni çok seviyorum affet dedi.
O çok içten sarildı çocuklar geldi ben kollarımi çektim o yine sarıldı 3 defa falan.
Sen de beni seviyorsun dedi. Peki ya saygı dedim . Daha çok dikkat ederiz dedi.

Bana elleriyle tatlı yaptı sevdiğim tatlidan.

Ama bilmiyorum çok kırgınım arkadaslar .

Gerçekten bu sabah her şey değişmiş olabilir mi ? Eşim hatasını farketmiş olabilir mi ?
Eşimin en sevdiğim huyları sorumluluklarının bilincinde. Benim gönlüm olmadan kendi ailesini bile davet etmez. Ki bende ailesini çok seviyorum ondan çok ben davet ediyorum diyebilirim. Yanlış anlaşılmasın diye açıklama gereği duydum.
Özel günler konusunda benden daha iyidir.
Cinsel konuda da sorun yok.

Çocuklar konusunda da hem çok ilgili bir baba hem onlara uyku yemek konularında eğitim veren birisi. Çocuklarına karşı çok ince ruhlu .

Madem böyle neden ayrılmadıniz diye sorular gelecektir diye sevdiğim yönleri yazdım ki bu yönleri beni durdurdu bilinsin diye.
Ama mücadele mi de elden bırakmış değilim. Düzgün bir evlilik arzusundayım.
Bizim evliliğimiz ne kadar sağlıklı olursa ileride gelecek nesile o kadar sağlıklı çocuklar bırakacağım.
Biz yaslandigimizda çocuklarımız arkamızdan ne güzel bir ailede yetiştim desinler istiyorum.
Babaları iyi bir örnek olsun onu örnek alsınlar istiyorum.
Bunun içinde eşimin elinin taşın altına koymasını bekliyorum.
Bence yeniden çift terapisine gidin, eşiniz iletişim kurabilen kendinde olan sorunları da bir şekilde kabullenen bir insan. Toparlarsınız gibi duruyor😊

Bir kadın ne kadar çok severse kendinden ne kadar ödün verirse okadar erkekler aşağı çekiyor kadınları ,gecmiste herkes birsuru sorun yaşıyor bunun arkasına siginmasin yinede bı fırsat daha verin derim Rabbim huzur versin yuvanıza,eşinizede akıl fikir versin inşallah

Ailesinden gorduguyle alakali degil ya. Babam beni hic kucagina alip sevmezdi ama ben onun beni sevdigini hissederdim o sert bakislarinin altindan. Eski esim babamda gormedigim sevgiyi gosterseydi ben esiniz gibi işin cılkını çıkarmazdim, sevgime sahip cikardim. Bunun onunla alakasi yok. Adamin totosu kalkmis. Fazla sevilmek fazka fedakarlik iyi gelmiyor ona demek ki. Kendini fazla bulunmaz hint kumasi sanmis. Ya da size ne derse desin sizin kaldirabileceginizi saniyor ama siz onun stres topu degilsiniz. Sizin de kirilabilecek bir kap tasidiginizi anlamali. Kalp kirilinca bir daha da eskisi gibi olmuyor ki. Ne gerek var guzel guzel hayati yasamak varken, herseyi kirip dokmeye, hayati cehenneme cevirmeye.

Simdi bazı şeyleri insanları tanımadan anlamak zor. Kendimden örnek vermek istiyorum: Sahsen eşimi tanıştığımızdan önce tanısaydım kesinlikle şimdiki gibi sağlıklı bir ilişki kuramazdim. Ve eminim ki ona iyi bir eş de olmazdim. Ve emin olun o zamanlarda bana sorsalar yinede kendimde bir sorun görmezdim, o kadar da kendimi haklı çıkartırdım. Tıpkı esiniz şimdiye kadar kendinde sorun görmediği gibi.Çocukluğumuzda yaşadıklarımız bizde izini bırakıyor. Heleki ortada psikolojik, fiziksel şiddet varsa veya anne baba tarafından yok sayma varsa. Herkesin üstesinden gelme şekli aynı değil. Ben aslında esinizin bir konuda samimi olduğunu düşünüyorum: sizin sevginizle ne yapacağını hiç bilmiyor. Benim esinize tavsiyem: bir süre tek başına psikolojik yardım alsın geçmişi ile ilgili. Siz olmadan belki daha iyi açılır. Ve sonra beraber de gitmeniz.

Biraz kendiniz geri çekseniz konu sahibi, bir de böyle deneseniz?
Madem bu kadar sevgiden rahatsız ilginizi, sevginizi çekin bir süre. Normal biri gibi davranın. İşe yarıyorsa ordan devam edin.

Ha kızlar bu sabah eşimden bir şey de öğrendim. Bana dedi ki ben cocuklugumda çok sevgi görmedim. Sen beni çok sevdin belki sevginin dozu bana fazla geldi. Az ver ama hep ver dedi. Ilaç gibidir sevgi fazla doz da verilen kişiyi iyilestirmez daha çok yan etki gösterir dedi.
Bunu da bilmiş olun. Erkekler çok sevilmeyi sevmezlermis...
Eşinizin bu dediğine katılıyorum, ben de eşimi cok severdim sizin gibi cok fedakarlık yaptım, ama onlar özlemini duydukları duyguyu istiyorlar, yani çocukken cok ilgi görmediği için fazla sevgi benim esimin bozuk olan psikolojisini daha da bozdu diye düşünüyorum😊, bence siz kendi ozguveninizi geliştirecek aktiviteler yapın, kurs, spor vs. Eşinize de aşırı ilgili davranmayın çünkü bilincaltinizda siz de bir beklentiye girmiş oluyorsunuz

Bunu bende çok yapmak istiyorum ama yapamıyorum bana bu konuda taktik verir misiniz ?
Ben önce yaptıklarımı söyleyeyim ve karşılaştığım tepkileri de anlatayım nerde hata yaptığımi söyleyin.

Örnek vererek anlatıyorum.konuşmaları olduğu gibi yazıyorum :

O viladada ki su kac gündür banyoda bekliyor ne zaman dokeceksin diye sordu. Ben de farkındayım beklemeye aldığım işlerim sadece o değil dedim.
Sonra
Hep böyle yapıyorsun ben demesem hiç bir şey yapmıyorsun .

Hayır öyle bir şey yok ben sen istiyorsun diye değil kendi istegimle yapıyorum. Hem sen bu tür şeylerle ilgilenme. Bunları ben düşünebilirim .

Hayır düşünmüyorsun . Bir kere de hataliyim daha dikkat ederim demiyorsun dedi.

Benden hep bunu bekliyor hatalarimi bulup söylüyor sonra ona hataliyim daha dikkat ederim dememi bekliyor.
Benim eşimin ilk zamanki hallerine benziyor, ne zamanki ben de onun kusurlarını yüzüne çarpmaya başladım artık beni elestirmiyor

Back
X