böyle sürmeyecek düzelecek her şey yoluna girecek emzirme olayı bitince tek tek herşey rayına oturacak bugünlerin tadını çıkartmaya bakın çocuğunuz o yaşa tekrar gelmeyecek...
kızımla ilgili bi sıkıntımız yok, bu arada eşim de kızımla inanılmaz ilgili, emzirmek dışında her şeyini yapar, akşam gelince yatana kadar bana vermez kendisi ilgilenir, ama biribirimizle nerdeyse kopuk durumdayız, sanki karı koca değiliz, aynı evde yaşayan iki yakın arkadaşız...
anladım bende öyleydim ama çocukla ilgilenmek çok vakit alıyor hele ki hareketli bir çocuksa akşama kadar sizi yoruyor sonra akşam zaten uykunuz geliyor benim kızlarda gece sık uyandığı için eşimle beraber olmak istemiyorduk çünkü gece uyanırsa aniden herşey yarım kalıyor emdiği için koştur koştur banyo yap çocuk bağıra bağıra ağlar öyle olmasa bile çocuk uyanacak sıkıntısıyla herşey işkenceye dönüşüyordu zaten uykusuzluk ayrı bir dert neyse emzirmeyi kesince istediğin gibi kilo da verebiliyorsun çocuk sakinleşiyor uykunu alınca gece uyuyup kalmıyorsun eşinle en azından oturup kahve içecek çay içecek vaktin oluyor bende sizin gibi yalnızım çocukları bırakacak bir yerim yok gündüz ayrı peşlerinden koşuyordum gece ayrı yani birazcık sabredin ben 2 sene hiç uyumadım bu nedenle çok iyi bilirim acısını o zamanların ama şimdi ikiside okullu oldu şimdide yalnızlıktan sıkılıyorum iş başvuruları yapıyorum...
eşimin altındaki elemen işten ayrılmış, 1 haftadır onun işleri de eşime kalmış, ama ben bunu daha dün öğrenebiliyorum...
yani bu kadarını bile konuşacak vaktimiz olmuyor bizim...
ev hayatına zaten alışamadım, çok zorlanıyorum, haftada bir yardımcım geliyor, temizlik, ütü v.s. yapıyor ama kalan işler bile zor geliyor, alışık değilim çok bunalıyorum...
Kızının şuan tam hareketli dönemleri.Sen ister istemez ona yoğunlaşacaksın.1 yaş ve sonrası biraz daha düzene giriyor.Hem sen de alışıyorsun,kızına göre işlerini yoluna koymaya başlıyorsun.Kızın doğana kadar evliliğiniz eğlenceli geçmiş,sonra birden durulunca sen garipsemeye başlamışsın...
Eşinin davranışları çok mu soğuk...İster istemez anneliğin ön planda olduğu için o da gerçi çekmiş kendini sanırım...
Sadece zamana ihtiyacınız var....
Ayırca eşinle konuştun mu isteklerini,ne dedi merak ettim onun düşüncesini...
7 yıllık huzurlu bir evliliğim var, 13 yıldır da birlikteyiz. evlendiğimizden beri hiç çocuk sahibi olmak istemedik ikimiz de... ama geçen sene kazara hamile kaldım, kendimizi hiç hazır hissetmiyorken anne baba oluverdik..
kızım şu an 9 aylık, tabi ki onu doğurduğuma pişman değilim, o benim herşeyim ama kızımdan sonra evliliğimiz çok ama çok değişti...
birbirimize neredeyse hiç vakit ayırmıyoruz, oturup uzun uzun sohbet etmiyoruz (kızımın uyku problemi var, diş çıkarıyor hem çok geç yatıyor hem de sürekli uyanıyor...)
hafta sonları gezmeye, tatile gidiyoruz ama yine gündem hep kızımız. zaten çok hareketli ve aktif bir bebek, 15 gündür yürümeye de başladı, sürekli peşinde koşturuyoruz, o uyuduğunda da biz de pert olup uyuyoruz.
benim yaşadığım şehirde hiçbir yakınım yok, kızımı bırakıp eşimle başbaşa kalma şansım da yok haliyle.
çok zor bir hamilelik süreci geçirdim ve inanılmaz kilo aldım, bir kısmını verdim ama hala çok şişmanım, bu beni çok etkiliyor... doğumdan sonra işimden de ayrılmak zorunda kaldım, evde olmaya alışık değilim, çok sıkılıyorum, duvarlar üstüme üstüme geliyor, ama kızımı kreşe verebileceğim yaşa gelene kadar da çalışamam, bakıcı olayı bana biraz ters. hem kilolarım hem de sürekli evde olmam ve bakımsızlığım nedeniyle eşimin de beni artık beğenmediğini düşünüyorum, fiziksel olarak hiç yakınlaşmıyoruz zaten...
bana kilo ver demeyin, elimden geleni yapıyorum, 16 kilo verebildim ama hala vermem gereken yaklaşık 20 kilo var, bunun için de uzun zamana ihtiyacım var, ağır diyetler yapamıyorum çünkü emziriyorum...
benim durumumu yaşayan var mı? nasıl aştınız? bu hep böyle mi sürecek...
Hepimiz yaşadık aynı şeyleri. Bir de benim ücretsiz izne ayrılma lüksüm yoktu ve bebeğime anneanne babaanne bakıyor. İkisi de farklı şehirlerde ve gelip bizde yaşıyorlar. Minnettarım kendilerine ama işte anne baba ya da kayınvalide kayınpeder ile aynı evde 2 yıldır yaşıyoruz. Düşünsenize gündüzü geçtim gece banyoya kalkmak bile sorun. Biz de benzer sorunlar yaşadık. ama hep öyle kalmıyor. Geçiyor. Bebeğinizin diş sıkıntısı filan geçince daha bir rayına oturuyor herşey. :)) Tadını çıkarın, eve kapanmayın, gündüz soğuk sıcak demeyin atın bebeği arabasına gezinin. Herley güzel oalcka. Anlattıklarınızdan çıakrıdğım iyi bir çift olduğunuz. Sadece arkadaşız diyorsunuz ya o bile çok kıymetli. Dostluğunuz baki kalsın, işler kolaylayınca aşk yeniden alevlenir. Biraz çaba, biraz sabır. Zaten çok da kalmamış, yakın zamanda düzelir.
evet çocuk öyle bocalatıyor ki insanı haklısın dikkat et sağlığından olma ne kadar annelik vasfı üzerine yapışsa da kadın olduğunu en önemlisi bir birey olduğunu unutma... zor günler ama hepsi geçecek ...birbirinizden çok kendine önce vakit ayırmaya başla ne olursa olsun ev işi yemek falan hepsini bırak çocuğunun uyuduğu bir saatte ufakta olsa yapmayı sevdiğin bir şeyi yap önce kendini mutlu et sonra herkesi mutlu edebilirsin...eşinle mutlaka eskisi gibi olacağınız günler gelecek 10 dakikada olsa bir kahve içebilir konuşabilirsiniz bu çok zor değil her gün olmasa da haftada 1-2 kez bunu yapabilirsiniz bilmiyorum ben iki çocuk annesiydim ve çocuklarım arasında 2 yaş vardı buna rağmen ufakta olsa eşimle ilgileniyordum bence size çok ağır gelmiş birşeyler ve kendinizi salmışsınız
tabii yaşadık canım, hatta ben de sen gibi şeyler yaşadım ama sizin dezavantajınız evlilikte uzun süre 2 kişi oolmaya alışmış ve çocuk düşünmezken çocuk sahibi olmuşsunuz, işiniz daha zor. kiloyu kafana takma, ben de sen gibiydim, şu an çocuk doğurduğuma kimse inanmıyor ve sezaryenle doğurdumçok şükür hamilelik öncesine döndüm. kızım şu an 21 aylık ve ben 19 ay evdeydim, aylıksız izne ayrılmıştım, şu an annem bakıyo kızıma. yeni yeni toparlanıyorum. hamikeylen makyaj yapmadığım için tüm mak.malz.lerim kötülenmiş diye atmıştım, daha yeni bişeyler almaya başladım, yeni kıyafetler aldım, saçımı başımı 3-4 aydır düzene koydum. zamanla geçiyor düzeliyor herşey. ama çocuk demek, kendi hayatını evli,liğini ikinci planda tutmak demekmiş uzuuuun süre bunu anladım(buna katılamayanlar oalbilir ama eşim de ben de anaç yapıdayız sanırım, bizim için böyle oldu). geçer geçer takma kafana, sütün kesilmesin benm gibi sonra...
aslında konuyu dün o açınca yüzleştim gerçekle...
seni çok özledim dedi... yüzüme bile bakmıyorsun, günlerdir yorgunluğumun nedenini sormuyorsun falan dedi...
o bana çok üzülüyor, çok bunaldın, yoruldun diyor, akşamları bana bırakıp arkadaşlarına git, kafanı dağıt istersen diyor, geceleri benimle uyanıyor... ama hep şevkat dolu yaklaşımları, yalandan da olsa bir iltifat duymuyorum, seni seviyorum diyor kuru kuruya.. mesela yakın geçmişte doğum günüm vardı, bi pasta almış gelmiş, küçük de olsa bir hediye alabilir, bir jest yapabilirdi... eskiden yapardı çünkü...
çok şey beklemiyorum, belki bir çiçek, ya da hafta sonu dışarı çıkarken giyindiğimde güzel olmuşsun demesi, beni sevdiğini, istediğini belli edecek en ufak bişey yok. yani seviyor da kankam sanki...[/QUOTE
Benimde 11 aylık kızımn var çalışıyorum ve akşam eve gidince iş yorgunluğunun üzerine kızımla ilgilenmek , evle ilgilenmek ağır geliyor evet ama yavrularımız herşeyimiz onlar için herşeye değer.
Birde bana eşinden çok şey bekliyormuşsun gibi geldi , sonuçta eşinde çalışıyor ve eve en az senin kadar yorgun geliyor , üstüne birde yatana kadar çocukla uğraşıyor , inan eşin senden daha zor durumda bence.... çalıştığım için biliyorum işten eve gidince çocukla ilgilenmek gerçekten zor iş.
eşin sana her türlü desteği veriyor birazda sen yanaş kocana bakalım , yavrun uyuduğundan sürpriz yap , giyin dantelli satenli falan bişeyler bak nasıl sevinecek adam...
bu arada bende şu an 82 kiloyum , doğuma 100 kilo olarak girdim ama hiçç takmıyorum heee incecik olsam süper olur ama olmayınca olmuyor , napıcan?
annelik dünyanın en zor, en zahmetli zahmetli işidir.hayatta hiç kimse ve hiç bir şey için bu kadar kendinizden hayatınızdan ödün verip fedakar olamazsınız.hangi güç kim size o uykunuzun en tatlı anında uyandırıp gecenin bir yarısı bez değiştirtebilir emzirtebilir ?bir başkası için bunları yapmazsınız zaten.adı sevgidir bunun emektir ,fedakarlıktır.bebeğinizin size ihtiyacı var sizin bakımınıza ilginize sevginize muhtaç.bunlar görev gibi geliyordur belki de hayatım bitti artık kendim için yaşayamayacağım falan gibi düşünüyorsunuz.bebeğiniz size sıkıca sarılıp ANNEM dediğinde tüm bu sıkıntılı sürecin uçup gittiğini göreceksiniz.2. sınıfa giden ve 23 aylık iki oğluma da verdiğim uykusuz geceleri ayağımdaki 5 yıldır giydiğim aynı ayakkabılarım yılda 1 defa kuaföre gidebildiğim evden çıkamadığım gizli gizli ağladığım zor ama şimdi çok güzel yıllarım helal olsun iyiki onlar için katlanmışın onca şeye.çünkü ANNEyim ben eşittir FEDAKARLIKtır başka adı yok bunun.........
...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?