eşiniz kilolarınızla ilgili bişerler söylüyor mu yada ima ediyor mu?
7 yıllık huzurlu bir evliliğim var, 13 yıldır da birlikteyiz. evlendiğimizden beri hiç çocuk sahibi olmak istemedik ikimiz de... ama geçen sene kazara hamile kaldım, kendimizi hiç hazır hissetmiyorken anne baba oluverdik..
kızım şu an 9 aylık, tabi ki onu doğurduğuma pişman değilim, o benim herşeyim ama kızımdan sonra evliliğimiz çok ama çok değişti...
birbirimize neredeyse hiç vakit ayırmıyoruz, oturup uzun uzun sohbet etmiyoruz (kızımın uyku problemi var, diş çıkarıyor hem çok geç yatıyor hem de sürekli uyanıyor...)
hafta sonları gezmeye, tatile gidiyoruz ama yine gündem hep kızımız. zaten çok hareketli ve aktif bir bebek, 15 gündür yürümeye de başladı, sürekli peşinde koşturuyoruz, o uyuduğunda da biz de pert olup uyuyoruz.
benim yaşadığım şehirde hiçbir yakınım yok, kızımı bırakıp eşimle başbaşa kalma şansım da yok haliyle.
çok zor bir hamilelik süreci geçirdim ve inanılmaz kilo aldım, bir kısmını verdim ama hala çok şişmanım, bu beni çok etkiliyor... doğumdan sonra işimden de ayrılmak zorunda kaldım, evde olmaya alışık değilim, çok sıkılıyorum, duvarlar üstüme üstüme geliyor, ama kızımı kreşe verebileceğim yaşa gelene kadar da çalışamam, bakıcı olayı bana biraz ters. hem kilolarım hem de sürekli evde olmam ve bakımsızlığım nedeniyle eşimin de beni artık beğenmediğini düşünüyorum, fiziksel olarak hiç yakınlaşmıyoruz zaten...
bana kilo ver demeyin, elimden geleni yapıyorum, 16 kilo verebildim ama hala vermem gereken yaklaşık 20 kilo var, bunun için de uzun zamana ihtiyacım var, ağır diyetler yapamıyorum çünkü emziriyorum...
benim durumumu yaşayan var mı? nasıl aştınız? bu hep böyle mi sürecek...
Belki eşin senin kafanı dinleyebilmen için yapıyordur yani senin yorgun olduğun için çıkmak istemeyeceğini düşünüyordur.açık açık konuşsan ,yorgun olduğunu ama birlikte zaman geçirmek istediğini söylesen. Arkadaşım benzer şeyleri biz de yaşadık,diğer arkadaşların dediği gibi geçiyor ama ne kadar çabuk geçeceği biraz da senin elinde,bak kendinde demişsin,kıyafet alayım,saçımı düzelteyim diye.bunları biran önce yap,havalar güzel gidiyor,koy bebeğini arabasına hergün dışarı çık,hızlı tempo yürü bebek arabasıyla,kızını parka götür,oynasın kumlarda ,beraber hava alın.hem sen yürüyüş yapmış olursun,hem kızının beslenmesine,uykusuna iyi gelir hergün dışarı çıkmak,enerjisini atar. ''çok emiyor '' diyorsun,emdiği için de yemiyor,ben 9.aydan sonra gece emzirmelerini 1 e düşürmüştüm, sadece sabaha karşı 1 kere emziriyordum,ilk birkaç gece zor oluyor ama sonra alışınca hem düzenli uyumaya hem de yemeğini güzel yemeğe başlıyor,tabi bu da sana + 1 olarak yansıyor. evde pijama giyme,yine rahat kıyafetler olsun ama pijama değil,bütün gün saçını taramıyor musun,sorun değil,ama akşam eşin gelmeden önce saçını tarayıp,bir rimel,bir allık ,bir ruj sürmen 5 dk alır sadece. anlıyorum içinden gelmiyor,yoruluyorsun ama kendini zorla,eşin için,evliliğinin mutluluğu ve devamı için 5 dk nedir ki? çevrende hiç mi güvenebileceğin biri yok ? kızını haftada yada 10 günde bir 2 saatliğine bırakıp akşam yemeğine vs gidin.kilolarını takıntı haline getirme ama boşverme de,kilolu ama bakımlı ve çok hoş kadınlarda var,kaldı ki senin bu durumun kalıcı değil,yeni doğum yapmışsın. Evet annelik çok özveri istiyor ama anne olmadan önce biz birer kadındık ve eştik, hala öyleyiz,dengeleyemezsek malesef eşler bir yere kadar anlayış gösterir. Her erkek aynı değil tabi,illa aldatacak diye de birşey yok ama bizim buralarda bir laf vardır ''adamın yüzü döneceğine ,salı dönsün''derler yani senden yüz çevireceğine ,ölsün daha iyi anlamında ,çünkü bir kere yüz çevirdimi döndürmek ,o ilgiyi tekrar yakalamak zor.şuan zor bir dönemden geçiyorsunuz,evliliğinizin sınavı bu.benim gördüğüm kadarıyla eşin elinden geleni yapıyor,çocuğuna vakit ayırıyor,senin kafa dinleyebilmen için çocuğu alıp çıkıyor,''yüzmeye git,arkadaşlarınla çık,çocuğa ben bakarım''diyor, evine yardımcın da geliyor, biraz gayret canım,bi silkelen toparlan bakalım,yarın çık dışarı yeni 1-2 kıyafet al,saçına rahat kullanabileceğin bir kesim yaptır,eşin gelince hafif makyajlı ,güler yüzlü ve hoş karşıla,yemekten sonrada hep beraber bi yürüyüş teklif et,gerisi de gelir zaten. çok öpüyorum,kolay gelsin şimdiden
teşekkür ederim yorumun için...
öncelikle kızımın yemesi ve uykusu ciddi anlamda sorunlu... doktor önerisiyle 1 ay boyunca ek gıda almadan emzirmedim, kızım tam 500 gr. verdi... şu anda da bazı dönemlerde sütüm yetmiyor, açlıktan memememem diye ağlıyor ama bayılacak noktaya bile gelse ne biberon alıyor ne de bişey yiyor... gündüz emmeleri de çok kötü, gece ne emdiyse onunla yaşıyor, zaten çok zayıf, 9 aylık ve 7800 gr. bunların hepsi stres kaynağı benim için, eşim çok büyüttüğümü düşünüyor ama 9 aylık kızımın 6 aylık kilosunun gerisinde olması bir anne olarak beni çok yıpratıyor.. çevreden, özellikle kayınvalidemden gelen, bu çocuk neden bu kadar zayıf, kendin yiyip bunu aç mı bırakıyorsun gibi densiz şakaların ve yorumların beni nasıl etkilediğini de tahmin edersiniz...
güleryüz konusunda sıkıntım yok, çünkü karakter olarak zaten çok gülen, neşeli bir insanım, kızımın yeme problemini bile geyik yaparak anlatabiliyorum, ama eşim yüzüme bakmıyor ki güldüğümü görsün... dün akşam saçlarıma fön çektim, hafif bir makyaj yaptım, düzgün giyindim, farketmedi bile, onun aşkı çoktan bitmiş ben boşa çabalıyorum galiba
Yok canım, daha neler...Fark etmezse gözüne sokDevam et, canını sıkma; kendini daha iyi hissedeceksin zaten merak etme...Bebişini doktora götürüyorsundur zaten, o endişenlenmiyorsa sende biraz rahatlamaya çalış. Bizim ailede de bebiş var, benim değil tabi:) o da çok zayıf ama aç kala kala yemeyi öğrendi. Doktor vitaminde verdi, şimdi daha iyi...Kayınvalideler öyledir, sen de şakaya vur; sen görürsün de ne kadar tombik bir kız olacak...Dışarıya çıkmayı ihmal etmemeni öneririm. Evde kalınca insan daha depresif oluyor, bir de tembelliğe iyice alışırsan çalışma hayatına tekrar başlayınca çok zorlanırsın. Kızlardan biri yazmıştı, yürüme bandı vs. alabilirsin. Hemde süper olur, biraz kiloyu verdiğinde kendini daha iyi hissedeceksin. Bakıcı olayına bu kadar sert bakmasan aslında, herşey daha farklı olabilir. Daha çabuk işe başlarsın, tabi şartlarını bilemiyorum. Ben mesela bebeğim olsa işi bıraksam sonra bakıcı tutsam aldığımı bakıcıya veririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?