hem bebegim hem ben agliyorum:(:(

beni mustela krem kurtarmıştı, lansinoh bana fayda etmedi, yeterli gelmemişti.
amafşunu bil ki hemen heer anne ilk 1 2 ay yaşıyo bu sıkıntıyı, sonra göğüsler alışıyo hissetmiyosun bişey, o zamana kadar dayanmak lzım azıcık, başta ilk bi dk falan çok acırdı sonra uyuşurdu, o bi dk.yı atlatana kadar zaten

Kakao yağı birebir ... kesinlikle. .. emzırdıkten sonra sür sürekli nemli kalsın. 5 güne geçer ama bıçak kesigi gibidir acısı :(

Geçer merak etme, ilk zamanlar oluyor böyle. Pes etme sakın, sütünden olma.

Ayva çekirdeğini öneriyorlar bir de, çok etkiliymiş. İnternetten bakabilirsin nasıl kullanıldığına.

Bebeğini doya doya emzirmen dileğiyle.

Ben iki dogumumda da aynen senin gibiydim bi yandan bebeklerim bi yandan ben aglardim ikinci dogumumda goguslerimden kan fiskirdi resmen simdi beni iyi dinle hic bi krem gecirmiyo tahinin ustunde biriken yag bolca sur hatta pamuga batir pamuk orda dursun emzirecegin zamna al camasirin baya yag oluyo ama cikmazsa atarsin sonra bi göğsünü 15 dk emzir bebegine ustune mama ver 2 saat sonra diger göğsünü ver üstüne yedigi kadar mama bi kac gün boyle yap bebegin ac kalmaz bu arada sen iyilesirsin moralin duzeldigi icindesutun bollasir mamayi kesersin inan bana ben boyle yapmadim bebegim ac kalmis hastanede yattik sonra yine bilemedim uüzüntüden sutum kesildi keske bu sekilde davransaydim bebegim uzun süre emerdi gecmis olsun hepside geciyo emin olbol bol dinlen yediklerine dikkat et ama bana göre en iyi sut yapici moral gule gule büyüt bebegini

Slm kizlar buraya konu actim cunku en cok okunan bolum ltfen bna yardim edin 13 gundur dogum yaptim gogusle rim paramparca emziremiyorum bebegimde acliktan agliyo bnde emzirememektn kndimi cok kotu hissediyorum bi care lutfenn :(

lansinoh diye krem var onu sür göğsüne o kremle emzirebilirsin yıkamana gerek yok her emzime öncesi yada sonrası sür. banyoda sıcak su altında bebek yağıyla masaj yap göğsüne ve ucuna o çok iyi geliyor hem süt akışını sağlıyor tıkanık damarları açıyor hemde göğüs ucun bebek yağıyla yumuşuyor acısını alıyor ben sadece 2 bilemedin 3 hafta çektim çok şükür lansinoh ve bebek yağı sayesinde çabuk geçti. birde anne sütünü emzirdikten sonra göğüs ucuna sür biraz bekle hemen kapatma kurusun öyle kapat oda işe yarıyor. bebeğinle sağlıklı mutlu uzun bir ömür diliyorum :16:

hee birde göğüs ucun yarayken sağım yapma yaranı artırırsın :34:

Ayni durumu yasadim cnm.kan akiyordu deyim yerindeyse.o aciyi biliyorum oyle boyle degil canimi disime takip emdiriyordum yinede.ben kontrole gttigimde bebegi,dr cerraha yonlendrmisi goguslerim tas gibiydi.sitma olacakmisim nerdeyse geciksem dr.a.hemen hstanede sagdirdilar makineyle.o sutu icir bir kac saat emzirme dediler ozellikle cerrah dedi birde meme ultrasanuna girmistim kac gunluk bebegimle hastaneledre insanin siniri bozuluyor.ultrasonda bir sutbosaldi kizlar.sut bezeleri dolmus hep cabuk hepsini sagip bosalt dedi oyle yaptim.lansinoh verdi.birde lansinoh kadar etkili bir krem gormedim ben onla da gecti bir iki surmeden sonra.ama bosaltmadan sutu rahat edemezsin.bir doktora gt bence.sut birikince inanilmazagri oluyor aynisinasadim gecmis olsun emzirmek bebegin gozunun icine bakarak onu doyurmak...tarif bile edilemez...allah herkese nasipetsin...

Göğüs kalkani kulkanmadan ilaç çözüm olmuyor. Cunku ilac surdukten sonra camasir veya atlete yapisiyor göğüs ucu. Sonra emzirmek icin ayirdiginizda hersey başa dönüyor. Göğüs ucu kopmuş ve bu konuda cok sıkıntı çekmiş olarak tavsiyem hangi kremi kullanirsaniz kullanin sonrasinda mutlaka göğüs kalkani takin. Ve bebegin ac kalmasini fazlaca onemseyin. Emzirme hemsiresinin "bu daha küçücük bebek, midesi misket kadar , 3 kasik sütle doyar" yönlendirmesiyle, canım cok yanmasin diye bebegini az miktarlarda emzirip daha 3 gunlukken acliktan sekerinin dusup bayginlik gecirmesine, bir haftaliktan itibaren acliktan butun degerlerinin altust olmasi sebebiyle 10 gun hastanede kalmism bir bebegin annesinin tavsiyeleri bunlar. Kolaylıklar dilerim. Allah yardimciniz olsun. Hepsi gececek inşallah..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Slm kizlar buraya konu actim cunku en cok okunan bolum ltfen bna yardim edin 13 gundur dogum yaptim gogusle rim paramparca emziremiyorum bebegimde acliktan agliyo bnde emzirememektn kndimi cok kotu hissediyorum bi care lutfenn :(
Tum kremleri denemistim..
Tek ise yarayan gercek zeytinyagini kaynatip,sogutup,gogsume surmek olmustu...bebek icinde zarari yok,emzirmeden once yikamak filan gerekmiyo..ayni islem bebeklerde pisik icinde uygulaniyo..faydasini gorursun umarim.

bebisini Allah bagislasin.
bende ayni sorunu yasadim.cok aci veriyordu gercekten.
bebisim su an 47 gunluk Allahin izniyle atlatmak uzereyim.
gogus kalkanini gec aldim pek isime yaramadi ama ilk zamanlar belki yarardi iyilesmeye basladiktan sonra almistim.
lansinoh bana yaramadi.sizma zeytin yagi kullandim.daha iyiydi
silikon uc bebegimin midesini bulandirdi.degisik kremler de pek yaramadi.
garmester kullanmadim ama
tavsiyelerim bunlar :)
ama galiba zaman en buyuk ilac.
gun gun duzeliyor be canim.
umarim yaninda buyuklarin vardir.

bebisini Allah bagislasin.
bende ayni sorunu yasadim.cok aci veriyordu gercekten.
bebisim su an 47 gunluk Allahin izniyle atlatmak uzereyim.
gogus kalkanini gec aldim pek isime yaramadi ama ilk zamanlar belki yarardi iyilesmeye basladiktan sonra almistim.
lansinoh bana yaramadi.sizma zeytin yagi kullandim.daha iyiydi
silikon uc bebegimin midesini bulandirdi.degisik kremler de pek yaramadi.
garmester kullanmadim ama
tavsiyelerim bunlar :)
ama galiba zaman en buyuk ilac.
gun gun duzeliyor be canim.
umarim yaninda buyuklarin vardir.

aynen oyle cnm zamanla duzelecek yanimda kaynanam var beraber bakiyoiz bu agri beni bitiriyor allah yardimcimiz olsun silikon uc benimde bebgim midesini bulandirdi lansinoh banada yaramadi zeytin yagini nasil kullandin gogyus pedi kullanimmi :43::43::43::43::43:

Bir iki gune,bebegi emzirme sıkligina bagli diyim daha dogrusu.iki gunu bulmaz acin hafifler.sur bak faydasini goreceksin.bebeginin poposuna surmek icin pisik olmasini beklmene gerek bile yok,zeytinyagi besleyicidir,bir sur kapat,bi sonraki acmana pamuk gibi oluyo,birde soyle bi guzelligi var,kaka yapinca yapismiyo yagli olmus oluyo ya hani,temizligide kolay,ben bile bebegim buyumesine ragmen aklima geldikce surerim yumusacik olsun diye.yaglarim vucudunu.

ben lansınoh göğüs ucu kremını kullanmıştım..emerken silmene gerek kalmayanlardan..

ama bebek emdıkce göğüs alışıyor,1 hafta zorlar senı bu durum..yenı aldığın ayakkabının vurması gıbı..

alışınca duzelıyor hemen..

$Lansinoh%20Lanolin%20Krem%2056%20gr.webp

aynen oyle cnm zamanla duzelecek yanimda kaynanam var beraber bakiyoiz bu agri beni bitiriyor allah yardimcimiz olsun silikon uc benimde bebgim midesini bulandirdi lansinoh banada yaramadi zeytin yagini nasil kullandin gogyus pedi kullanimmi :43::43::43::43::43:

gogus pedi kullanamadim oyle sutum cok akmadi.birde nemli tutuyordu o nedenle biraktim gogus pedini.
sizma zeytin yagini normal gogus ucuma surup acikta biraktim emzirme sudyeninin ucunu acip.
birde su sisesine hafif sicak su koyup bebegin agzina vermeden gogsumu bu suyla yumusatiyordum cunki kitirt diye ses geliyordu gogus ucumdan bebek emerken.
gogus ucunun kahve rengi kisminin buyuk bolumunu bebisin agzina sok zamanla geciyor.
insallah senin hemen gecer cunki benim cildim hassasti biraz zaman aldi duzelmesi.

Hayırlı olsun bebeğin ve gecmis olsun .
Hemen hemen herkesin yaşadığı sıkıntı maalesef .
Bebek ilk aldığı an cok acılı ama daha sonra emerken acı cok hafifliyor . Ben çareyi , hazır balık yağı haplarında bulmuştum . Iğne ile delip sürüyordum . Hemencecik yarayı. , ağrıyı geçiriyordu . Biraz koku sıkıntısı okuyor ama bir donem yapacak bişey yok .

Annelik ne kutsal birşey ya ..
Üzülmeyin lütfen bir çok bayanda olan şeyler bunlar.
Belli bir zaman sonra alışıyormuşsun zaten.
Göğüslerin açılır, bebişinde karnı doyar merak etme :21:

Back
X