• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hem çalışıp hem bakımlı olmayı başaran var mı?

yani tabiki hayatı dolu dolu yaşamak güzel hepimiz ara ara bu tarz şeyler yaşıorz önemli olan o ölü toprağı üzerimizden en hızlı ve hasarsız şekilde atmak kimse 4 4lük diil ama bu durumdan yara almadan kurtulmak gerek
ne bilim ya 3 ğün banya yapmamak bilmiorm yani nişanlınızla aynı evdesiniz hiçmi sarılmıosunuz eve gelince birbirinizle vakit geçirmeden odalarınıza çekilip yatıomusunuz :S
 
gerçekten sürekli bakımlı olmak çok zor.ama kişisel temizliğe dikkat etmek bu kadarda zor olamaz ki.duş olam en fazla 10 dk alır.

ben işe makyajsız geliyorum.ama iş yerimde makyajımı mutlaka yapıyorum.ne giyeceğime akşamdan karar verip yatıyorum.ev işlerine haftada yarım gün kadın alıyorum yeni başladım ona da çok rahat ettim.diplerim çıktımı kuaföre mutlaka giderim.bıyığımı kendim alırım iple.kaş sorunum yok zaten.

lazer epilasyona gidiyorum o sorunu da bu şekilde çzödüm çok rahat ettim.

evde eşim yoksa pijamayla otururm onun gelmesine yakın en azından daha düzgün şeyler giyerim.şort üzerine tişört veya güzel bir eşofman altı gibi.ve mutlaka en azından rimel sürerim.

adamlar eve geldiğinde pasaklı kadın görmek istemiyor.
 
çalışan kadınların bakımlı olması şart evet ama bakımdan kasıt palyaço gibi boyanıp düğüne gider gibi giyinmek değildir.Bakımlı olmak çok zor değil aslında .Saçlarınız düzgün olsun ,şekle girmeyen saçlarınız varsa uzatıp toplamanız derli toplu görünmenizi sağlar .Ayda bir ya da iki kez kaş bıyık alındımı temiz pak kıyafetler giyilip hafifçecik de bir ruj sürüldü mü yeter de artar bile .En önemli detay kötü kokmamak .Vücut temizliği yapıldı mı o sıkıntı da olmaz .Zor değil kısaca

Ayda 1-2kez kaş bıyık mı ?
Kocasıyla birlikte traş olsun bari
 
Siz baya salmışsınız kendinizi abartı bence bu kadar biraz toparlanın başlayın bir yerden,kendinizi iyi hissetmeniz önemli olan.
 
kahkaha attım yemin ederim :) vallaha öyle haftada bir almak lazım bu adi bıyıkları :D

Burun estetiğimden sonra uzun süre bıyıklarımı alıdramadım, eli çarpar burnuma zarar verir diye. 1 ay sonra eşim beni "aman da aman Ayhan Işık bıyıklım" diye sevmeye başlamıştı :KK53:
 
Ben calisan bakimli bir bayanim.aslinda hic zor degil.bekarim gerci ama eve gelip yemek bile yaparim.haftada 3 kez spor arti yürüyüş mutlaka yaparim.her gun dusumu mutlaka alitim.hatta keske makyaj yapmasam ama imkansiz.mutlaka yapıyorum icim rahat etmiyor. Makyajda cilde zarar.hergun sacini fonleyemiyebilirsin ama temiz olsun guzelce ör uzunsa yada topuz lastikleri var onu al onla yap pratik.bakimli olmak bence dipten siyah sacinla sarisin olmamakten gecer.dip boyani surekli yaptir kas biyik mutlaka al.manikurun olsun.brn bunlar olmadan yasayamam cidden. .
 
Burun estetiğimden sonra uzun süre bıyıklarımı alıdramadım, eli çarpar burnuma zarar verir diye. 1 ay sonra eşim beni "aman da aman Ayhan Işık bıyıklım" diye sevmeye başlamıştı :KK53:

benimki de hemen dalga geçer görürse umursamamaya çalışıyorum ama kızıyorum yinde :)
 
Yıllardır çalışıyorum, evli ve üstelik 3 yaşında kızım var. Sabah 8 akşam 6 gibi mesai saatlerim. Günlük kişisel bakımı genel de sabahları yapmaya başladım, kol altımı veya bıyıklarımı sabah aldığım oluyor, kaş bıyık, duş hep sabahları genelde. Gece çocuk 10-11 gibi uyuyunca da tv bile izliyorum, ev işlerini işten gelince hızlıca hallediyorum ama inanılmaz elim hızlandı ve düzene soktum, arı gibiyim, metabolizma buna proglamlandı, kg almayıp veriyorum bile baya zayıfım, evde sürekli koşturuyorum ama ne bilim alıştım sanırım, çok da şikayet etmiyorum, 15 günde bir temizliğe kadın geliyor yalnız. O önemli.
 
Bence imkaniniz varsa lazere gidin kurtulun.valla ben cok rahatladim lazerden sonra kil tüy isi zor
 
kızlar çok kötüyüm..
işe başlayalı 6 hafta oldu ve hayatımda ki değişikliklere bakın..

3 kilo aldım
sporu bıraktım
aynaya 2 dakikadan fazla baktım mı hatırlamıyorum
duş bile almaya halim olmuyo 3 gündür duş almadım
ağda yapmadım bu süreçte
kaşım bıyığım çıktı görmezden geliyorum
iş çıkışı evde yemek yapacak halim olmuyo temizlikte aynı şekilde.
saçımı boyatmadım deli gibi beyazlarım çıktı.
kendime bakamıyorum makyaj yapmıyorum saçımı sürekli topluyorum
çok değil 6 hafta öncesine kadar muhteşem bi özgüvenle yürürdüm şimdi çok umrumda dünya off banane ben çalışıyorum bi de kendime mi bakcam diye resmen saldım kendimi iğrenç gözüküyorum bakım yapmıyorum hiç bişey yapamıyorum halim olmuyor.

önceki konumda yazmıştı nişanlım 3 aylığına yanımıza taşındı beni böyle görünce kesin içinden geçiriyodur eski haline bak bi de bu haline diye hayatım boyunca çalışcam ve böyle olmak istemiyorum ya.
eşimin beni artık eskisi gibi değilsin demesini istemiyorum oda çalışıyo hemde benden daha çok ama benim kadar sorumluluğu yok kadın olmak çok zormuş yeni anladım..

şimdi çalışan kadınlar siz nasıl başarıyosunuz hem bakımlı olup hem çalışmayı nolur yardım edin 1 senenin sonunda şişmiş eski halinden eser olmayan çaresiz umutsuz bi kadına dönüşmek istemiyorum..

çok kötü durumdayım aynada kendimi tanıyamıyorum resmen..
saçıma hiç bi şekil bile vermedim ne zamandır.
kalem sürmedim hiç ya hiç bişey yapmadım..
çok değiştim hiç sevmedim bu halimi.


kuzum bırak çalışma sen ya
kendini bu kadar ihmal edeceksen çalışma boşver
zamanla oturması lazım ama
6 hafta da az değil aslında
daha raht bir iş bulmaya çalış
 
Tebrik ediyorum kızlar sizi.. Ben hiç makyaj yapmam .. Allah'tan güzel bir kadınıım da makyajsız halim çirkin durmuyor.. off. Ama yaş oldu 38 .. İster artık bundan sonra makyaj falan.....Ben çok tembelmişim..
 
Sabah kalakarim, kahvalti yaparim.

Kisin fondoten, pudra surerim , yazin bir sey kullanmam. Rimel +kalem veya rimel+far kullanirim mevsim/giysi/gun e gore.

Sacim dogal dalgai ve hacimli, bazen masa yaparim, hepsine degil ama daginik duran taraflarina masa /fon yapiyorum.

Gunde 1 ogun et, 2-3 meyve yerim mutlaka. Salata da bir buyuk kase mutlaka yerim, 2 ceviz/1 avuc badem yemeye calisirim. Kuruyemis de yerim.

Isten 5te geliyorum, hafif bir seyler atistirip spora giderim. 2 gunde bir spora giderim . Haftada 3 kere spora giderim, pazar gunu 45 dklik kosuya cikarim.

Cuma aksami, cumartesi gunleri arkadaslarimla bulusurum, sosyal aktivite yaparim, spor yapmam genelde. Yaparsam belki cmtsi sabahi :)

Simdi Cherry bunca zaman nerden geliyor derseniz, bekarim, tek basima yasiyorum o yuzden kendime atiracak bolca vaktim var :) Evli, cocuklu, calisan kadinlar ne yapar bilemem tabi, onlerinde saygiyla egiliyorum :)
 
evet kızlar yaptıklarınıza ve en önemlisi de gücünüze hayran kaldım. kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki. bunları yapabilecek güç bulmak çok zor gibi hissediyorum.

güç veren zindelik veren tavsiyeleriniz var mı arkadaşlar?

Duzgun uyu sekerim.

Yediklerine dikkat et, bir ogun et ye vejetaryen degilsen.

B12 cok onemli, B12 eksikligi ceken insanlar da halsiz oluyor. Demir eksikligi de yasamamak da onemli tabi.
 
Her sabah 5te kalkiyorum aksam 7bucuk 8 gibi evde oluyorum. Asiri yorgunum. Isim kosturmali. Muhendisim 500 tane teknisyenin arasinda calisiyorum. Cok suslu olamiyorum zaten. Modayi takip etmem. Aksesuar takmam. Ama eski giysi giymem. Ayakkabilarim onemlidir. Uygun cantam onemlidir. Evimi bok goturur gerekirse ama sacimi duzeltmeden cilt bakimimi makyajimi yapmadan cikamam.
 
Şimdi canım ağda için iş çıkışı veya izin günün ne zamansa bir kuaför bul, yarım saatte seni bebek poposu gibi yapsın.Ayda bir gidersin zaten.Hem saçlarınıda boyatırsın.
Duş alacak vaktin olmadı diyelim, çok yorgunsun elidor'un kuru şampuanları var. Bunlardan kullanırsın seni bir gün idare eder saçların yağlı ve pis görünmez. Eve gelir gelmez atıver kendini banyoya güzelce yıkan. 40lanıcam desen en fazla 1 saat sürer.
Ertesi gün giyeceklerini gece yatmadan hazırla veya kafanda belirle. Nasıl aksesuarlardan hoşlanırsın bilmem ama küpe her zaman hayat kurtarır. Hiç birşey yapamam dersen, birer taşlı küçük küpe edin hemen takıverirsin, herşeyle süper duruyorlar zaten.
Hemen bir BB veya CC krem edin ki; CC bana göre daha iyi, sabah kalkınca yuzunu yıkadıktan sonra hafif bir nemlendirici sür (cildin kuruysa) değilse CC kremi sür suratına.
Eyeliner cekebiliyorsan çek, çekemiyorsan rimelle kirpiklerini sadece.
Dogal tonlarda bir allıkla yuzune renk ver.
Sevdiğin renk bir ruj, parlatıcı, dudak nemlendiricisi vardır mutlaka,dudaklarına sür.
Sabah işe hazırlığı böylece 10 dk' da tamamladık.
Gelelim oje meselesine;
Birkaç renk -hızlı kuruyan- cinsten oje edin.Gece yatmadan wc falan gideriz ya, heh yatmaya hazırlanırken suruver max 2-3 dk da kuruyor. Mat ojeler 1 dk bile surmuyor kuruması.
Ojeler kuruduktan sonra eline ve yüzüne nemlendiricini sür. Gözlerin şişiyor veya morarıyorsa uyku maskesi al bir tane bende işe yarıyor, tavsiye ederim.
Cilt ve vucut bakımı için haftada kendine bir gün belirle. Mesela Çarşamba günleri senin yüz bakımı günün olsun. O gün işten dönünce yüzünü temizle, varsa siyah noktalar için burun bandı edin, birde maske çatlattın mı oh mis. Maskeyi beklerken yemek bile hazırlayabilirsin.
Vücudun için banyo esnasında güzelce keselenip , çıkınca vücut losyonu ile nemlendirirsen pambuk gibi olur zaten.
 
Hem calis hem bakimli ol hem iyi bir es iyi bir anne ol yemegini yap Temizligini yap agdani eksik etme..
Vallahi ben de su an sac bas daginigim bendede kas bıyık saldim evlimisin bilmiyorum ben evliyim dusun daha cocuk da yok ama bazen o kadar yoruldugumu hissediyorum ki........
Bu şekilde devam etme derim . Ben de bazen tükendiğimi hissediyorum ama yine de bakımlı olmaya çalışıyorum. Hatta biliyorsun durumları bazen sırf evde yalnız kalmanın sıkıntısıyla kendimlr uğraşıyorum :)
 
Back
X