Hem çalışıp hemde bebek bakmak

Merlim

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2021
48
73
8
30
Kızlar merhaba,
Ben daha yeni evliyim allah aratmasın ama en az 2-3 sene falan çocuk düşünmüyorum. Ancak kafama takılan bir konu var hem çalışıp hemde bebek bakmak. Mesela kendimden örnek vereyim hafta ici 8-6 cumartesi 13.00 e kadar çalışıyorum, aldığım maaş asgari ücret genelde ev islerine bile yetisemiyorum zamanin bana az geldigini düşünüyorum, isten geliyorum yemek ye, ertesi günün yemegini hazirla, çamaşır, bulaşık vs. Eşimde yardım ediyor bu konularda ama yinede adam akıllı dinlenemeden işe gidiyorum. Ailelerimiz farkli sehirlerde. Mesela cocuk olduğunda ailelerimizin cocuga bakma gibi bir şansı ancak surekli bizde kaldiklarinda olabilir onu da ne onlar kabul eder ne de ben isterim açıkçası. Bakıcı tutulsa benim çalışmamın hiçbir anlami kalmaz zaten. Calismasam tek maaşla Turkiyede bu devirde geçinmek imkansiz. Bu durumda olan hanimlar nasıl yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz cok merak ediyorum açıkçası bu durumu dusundukce cocuk suresini 5-6 yillara kadar uzatıyorum vallahi kafamda.

Bakıcı tutulsa benim çalışmamın anlamı kalmaz olayı bana çok saçma geliyor. Kazandığınızın tamamını bakıcıya verseniz dahi sigortanız, yan haklarınız devam ediyor çalışınca. Üstelik sosyalleşiyorsunuz. Bir üstelik daha, bir insanın istihdamını sağlıyorsunuz.

Son düzenleme:
Ben de çalışan bir anneyim. Aynen söylenen gibi oluyor yorucu geçiyor ama bir o kadar da keyifli. Hafta ici yaptığım tek şey yemek yapmak ve çocuğumla ilgilenmek temizliği vs cuma gününden yapar bitiririm çamaşırları da cumartesi akşamına bırakırım. Çocuğuma 1 yaşına kadar komşumuz baktı sağolsun. Sonrasında kurumumun kresi vardı verdik oraya. Maaş neyse de ileride emeklilik için çok önemli.. şimdi ikinci geliyor ilk çocuğum 1. Sınıf bir düzen oturunca geçip gidiyor. Erteledikce ertelersin bence

Evet sigorta kısmı gerçekten önemli bi detay o açıdan dusunmemistim. Duzen oturtup o duzene alışmak gerekiyor sanirim

Benim bebeğime annem bakıyor sağolsun. Şimdi eltim hamile, doğum bikaç ay kaldı, kendi annesi yok bebeğe k.validem bakacak o da 2 saat mesafede bir ilçede oturuyor uzak yani gelip gitmesi zor. Onlar şöyle yapıcaklar, k.valideme yakından eşyalı bir ev tutacaklar, bakıcı parasını oraya vericekler,kreş dönemine kadar bu şekilde çözüldü konu.

bakıcı maaşları 4500 civarı
maaşına oranla düşün.
yatılı bakıcı çok daha rahat, geç kaldı eve yetiştim yetişemedim derdin olmuyor.
yatılılarda ev temizleme de görev tanımı içinde oluyor hem de.

Şu an iki çocuğum kreşe gidiyor. memurum ve maaşım tamamen kreşe gidiyor. sonrasında devlet okuluna gidecekler. devlet okulu paralı değil ama akşama kadar çalıştığım için etüt parası verip orada kalacaklar maalesef. eğer evde olsaydım devlet kreşine yollar devlet okulunda ders bitince alırdım çocukları. ha çalıştım ha çalışmadım maaşım yok ortadad. şimdilik istifa etmemi engelleyen şey memur olmam. yani resmen emeklilik için çalışıp rezil oluyoruz.

ilerisinide düşünün. çocuk büyüüynce de masraf yani

Evet bu çok rahat gözüküyor ama benim bunu karsilamak için iyi bir kidem zammı almam gerekli

bakıcı maaşı izmirde 3500 ü geçmiyor...
yatılı bakıcılarda fiyat skalasını bilemiyorum.

2 sene içinde daha rahat çalışma saatleri olan bir iş bakın bence bu şekilde haftasonu çalışarak her şeye yetebileceğinizi sanmıyorum.

Ben yarım gün calısıyorm
24 aylık olur olmaz krese basladık.
2.yi düsünmüyorm ama düsünsem en az 1 yıl bebek masrafını karsılayacak kadar(mama +bez ,saglık sigortası gibi)birikimi kenara koyarım.
Birikimime göre krese baslayana kadar idare ederdim hehlde.

Vaybee ben doğuda yasiyorum arkadaşımın bakıcısı 2 çocuğa bakıyor 1500 TL maaş alıyor burda en iyisi bu kadar 1000 1200 vs

Bebek 5 aylık diğeri 1 buçuk yaşında falan sabah 7 akşam 4

Sizin icinde cok yorucu olmali ama cocuklara guzel bir hayat sunabilmek icin sabretmek gerekli sanirim. İste sırf ileriyi düşünerek calismaya devam etmeliyim bende

Sizin icinde cok yorucu olmali ama cocuklara guzel bir hayat sunabilmek icin sabretmek gerekli sanirim. İste sırf ileriyi düşünerek calismaya devam etmeliyim bende

et tabi dolar koy kenara
bir meningokok aşısı olmuş 550 telee

2 sene içinde daha rahat çalışma saatleri olan bir iş bakın bence bu şekilde haftasonu çalışarak her şeye yetebileceğinizi sanmıyorum.
Bakmaya başladım bile çünkü gerekli gereksiz toplantilarim vs. De oluyor cocuk oldugunda bu şartlarda çalışamam

Çok zor gerçekten ben maddi anlamda sorun yoksa annenin 2-2.5 sene bebekle zaman geçirmesi taraftarıyım her zaman . Çocuk bezden kurtulur kendini güzel ifade etmeye başlar mahremiyet öğrenir daha sonra kreşe başlar anne de işe başlar diye düşünüyorum. Çocuğu komşuya vs bırakmak çok zor . Şimdi durum belli zaten herşey çok zor çocuğu birine güvenmek ki maddi anlamda da bakıcının parası sigortası yemesi vs vs zor yani . Çocuğun masraflarını hiç saymıyorum yaaa çok fena . Bezler uçtu ıslak mendil kıyafet aşı vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…