Hem çalışıp hemde bebek bakmak

İşte şu sıkıntı var umay, yasal süre çok az.
Bir çok anne 2 aylık bebeğini bırakmak istemiyor.
Özelde çalışmanın vermiş olduğu sıkıntılar işte :/

İşte şu sıkıntı var umay, yasal süre çok az.
Bir çok anne 2 aylık bebeğini bırakmak istemiyor.
Özelde çalışmanın vermiş olduğu sıkıntılar işte:
Haklısın canım ama işi bırakmayı düşünen insan 6 ay ücretsiz izin de alabilir . İş kanununda 6 ay ücretsiz izin hakkı var bu firmaların insiyatifinde olmayan bir konu.
Bu yüzden işten çıksa bile işe dönüş davası ile işe döner.

Vaybee ben doğuda yasiyorum arkadaşımın bakıcısı 2 çocuğa bakıyor 1500 TL maaş alıyor burda en iyisi bu kadar 1000 1200 vs

Bebek 5 aylık diğeri 1 buçuk yaşında falan sabah 7 akşam 4
çok tanıdığım var, uygun/küçük yerde kafalarına göre bakıcıyı bulunca 2. çocuğu da yapıp büyüttüler sonra çocuklar daha iyi liselere gitsin diye daha büyük yerlere taşındılar.

@konusahibi
bence siz cumartesi çalışmayacağınız bir iş bulmaya çalışın. bakıcı bulursunuz ama cumartesi de gel derseniz iyice pahalı olur hem de siz 1.5 tatil günüyle yetişemesiniz kolay kolay. tabii imkanınız varsa.

işe dönüş davası şahıs şirketlerinde filan işe yaramıyor yalnız.
anca belli sayıdan fazla çalışanı olan bir yerse olur o.

Türkiyede bence esas sorun küçük ölçekli işletmelerin iş kanununa göre hak veremiyor olması. bakın kötü niyetli olup "vermemesi" demiyorum "verememesi" diyorum.

bizim çok çok çok fazla küçük işletmemiz var. avrupanın ABDnin filan bin katı. her apartmanın altı dükkan. her yer, berber her yer kuaför, terzi, bujiteri, çiğ köfteci, binlerce muhasebeci var çünkü kişi olarak defter tutamıyorsunuz filan filan. şimdi söyler misiniz bunlar nasıl "tamam git 6 ay ücretsiz izin yap" desin? mecbur başkasını alacak....

Ben 21 haftalık hamileyim normal de 7.30 saatten fazla çalıştırmaması lazım ama hala günde 10 saat çalışıyorum.
Bırak 6 aylık izni, yıllık iznimi vermiyor :/
O izinler falan çok iyi şirketler için geçerli küçük yerlerde olmuyor cidden.

ben bu "ama sigortan işliyor" olayını anlamıyorum
arkadaşlar 21 yaşında mezun oldum 38 yaşındayım benim sigortam dolalı seneler oldu...
ama ne zaman emekli oalcam yaşarsam en erken 15 sene sonra :)

hadi siz işe 25 yaşında başlayın, 30 yaşında başlayın 50 yaşında doluyor sigorta süresi zaten....
herkes yaş bekliyor. hepimiz bekleyeceğiz. bu sigorta dolmasının bir anlamı yok ki. boşuna mı var EYT?

ha ama sektör 2-3 sene ara vermeye imkan tanımayan bir sektördür. dönünce iş bulamam korkunuz vardı, o ayrı.

ya bizde böyle bi "Bakkal Salih amca" romantizmi bi "örgücü Melahat abla" tontişliği var ya...
ya güzel arkadaşım o bakkalın çırağı sigortasız haftada 7 gün günde 16 saat çalışıyor, o örgücü kaçak çalışıyor. 0 iş güvenliği 0 iş kanunu. nesini övüyorsunuz ya Allah aşkına?

bir de böyle herkes duymuş bi' işe iade.

he işe iade. evet.

Şimdi bakiciya maaş gider diyorsunuz da küçük ilçelerde ev hanımları daha uygun bakıyor.
Büyük ilde değilseniz şartlar o kadar zor degil.

arkadaşlar ne yazalım bekliyorsunuz bilmiyorum ama dolar olmuş 13 TL kimseye işini bırak çocuğuna bak tavsiyesi veremiyorum çünkü ben olsam öyle yapmam... Çünkü artık tek maaşla bu ülkede ancak yoksulluk sınırında yaşarsınız.

Benim kızım da 1 yaşımdan beri bakıcıda. Hem sigortam hem de ekstra gelir kaynagı oluyor artan para rahatça istedigimizi alabiliyor, kızım için de düşünmeden harcayabiliyorum.Plan program yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız kızım 3 yaşında 2 yıldır ben yalnız bakıyorum. Ki işim zor ve yogun. Üstüne akşam evden calısıp, ders calıstıgım zamanlar bile oldu. Ona ragmen herşey yolunda şükür.

Asgari ucretle bakici isine bence girmeyin.

Hangi sehirdesiniz bilmem ama komsu teyze özbakimini yapsin yeter diyecekseniz ancak kurtarir. Onda da aldiginiz para bakiciya gidecekse neden? Cocugunuza bir seyler katmasini beklerseniz ben gecen hafta gorustum kadin basbaya 7000 tl + sigorta istedi.

Gece bebek uyumayacak. Siz bebekle nöbette. Sabah uykusuz işe... ve aldiginiz para bakiciya.
Gerek var mi? Yok bence.
Evde olursaniz en azindan bebek uyuyunca 1 saat kestirseniz kardir.

Ben ya bebek yapmam
Ya önce baska bir is ararim
Ya da esimin geliri uygunsa isten cikarim.
En kotu biraz para biriktiririm, biraz icerde yillik izin biriktiririm. Imkan varsa biraz da ucretsiz izin alirim. Bir sekilde 2 yasina kadar böyle idare edee krese yollarim.

Sabah dokuz akşam altı ve cumartesi yarım gün çalışıp, tüm maaşı bakıcıya vermek çok saçma. O yorgunlukla bebeğinize ne katacaksınız zaten. Mesele sosyalleşmekse bunun çok yolu var yine sosyallesirsiniz. Arti o maaşla bulunacak bakıcı da tüm gün TV izlettirir çocuğa. Ailelerin olduğu yere taşınma imkanınız varsa onu değerlendirebilirsiniz yoksa en azından kreş yaşına kadar şartları zorlayıp kendiniz bakın bence. O yaşlar asla geri gelmiyor.

Yaşınız daha çok genç haliyle sigorta için prim günleri doldurulur. Bebek için düşünecek olursak sigorta ve sosyallik için bebeğinizden ayrı kalmayın derim. Bebeğin size ihtiyacı var. İlk zamanlar çok önemli. He diyeceksiniz ki maddi durum. Bız kredi öderken evimi satmayı göze aldım. Çünkü bebeğim kolikti ağır bir kolik dönemi geçirdik çok ağlardı ve duygusal bir çocuk hala da. Kiyamadim bırakmaya. Sonuçta onları biz dünyaya getiriyoruz bize ihtiyaçları var.

Ben 2 yıl yeyecek kadar para biriktirdim ve isimi 2 yilliğina biraktim. Sonra da kres dusunuyorum. Ama ben asgari ucret almiyordum ve yasim cok buyuk. Allah size sabır versin. Bir kac sene çocuk yapmayip belki maaşınızı arttırabileceğiniz bir şeyler öğrenebilirsiniz. Cafelerde aşçılar vs iyi kazanıyor asgariye göre. Diploma da aranmıyor çoğunda. Eğitim durumunuzu bilmiyorum ama açiktan bir universite vs okuyup daha iyi bir iş imkanı bakabilirsiniz. Asgari ücretle artık bu ülkede ,işe gidecek parayı anca çıkarabilecek insanlar yakında...

Bebek bakımı sandığımdan da zor yanı benim için öyle..evim savaş alanı gibi sabah 7den beri ayaktayım ama bebeğimi uyut yedirmeye çalış derken gün bitiyor 1 lokma yemek anca yapıyorum. Çalışsam daha da yetişemem Bir de bebeğim akşam 6.30 7 gibi uyuyor şu an ise gitsem bebeğimi uyanık göremiycem neredeyse. eşim 1 saat flm görüyor yanı. Bebeklerin annelerine ihtiyacı var.. para her zmn kazanılır.

Universite mezunuyum ancak diplomadan daha cok tecrubeye bakılıyor artık suan belli bir tecrube elde ettim daha iyi sartlarda yeni bir is arayışındayım suanda zaten . Açıkçası cocuk yapmış olmak icin cocuk yapmak istemiyorum allahtan esimde bu sekilde düşünüyor, belli bir birikim calisma saatleri daha uygun olan bir is gibi belli şartlar gerceklestikten sonra cocuk istiyorum ama hepinizin yazdıklarını okudum ve allah hepinize hepimize yardimci olsun bu devirde cocuk yetistirmek gercekten cok zormuş

Şahsen şartlarım bu şekilde olsa çocuğum kreş yaşına gelene kadar çocuğuma kendim bakarım.
Dediğiniz gibi maaş bakıcıya gittikten sonra bir anlamı kalmıyor.
O süreçte hem çocuk bakımı hem ev işleri hem iş ile kendimi paralayacaksam hem de aynı maddi sıkıntıyı çekeceksem daha az yorulacağım yolu seçerim.

Netice de iki şekilde de aynı maddi sıkıntıyı çekeceksem en azından evimde çocuğuma vakit ayırıp diğerinden daha az yıpranacağım yolu seçerim. Diğer türlü benim için bir anlamı kalmıyor sigortam iki üç yıl yıl geriden gelebilir.
Malum Türkiye şartlarında sigorta günü emeklilik yaşından 5 10 yıl önce doluyor zaten.

Sigorta tamam da yan hak pek yok hele de minimum ücretle çalışanlar için. O zaman başka biri de şöyle diyebilir; "çocuğa ayıracak zamanı olmayan kişilerin cocuk yapmasını anlamıyorum". 8 18 çalışıyormuş kadın. Cumartesileri dahil. Zaten bebekken uzun uyuyorlar. Beyin gelişimi olarak hayatının en kritik periyodunda ne kadar zaman geçirecek bu bebek & çocuk anne babasıyla? Emanet ettiği kişi kendisi kadar iyi bakim verecek mi? Neyse yani dediğim insanın kendi doğurduğu çocuğu kendisinin büyütmek istemesi doğal hele de çalışması ekstra refah sağlamıyorsa, birikim yapmaya yetmiyorsa. Ha bu anne olmak zorunda değil baba da olabilir pek tabii. Yani şahsen aradaki fark sigortanın yatmasıysa kendin bakmayı tercih ederim. Bu fedakarlığı yapma olanağım yoksa da çocuk doğurmam.

Tatlım maaşı çocuga harcayacaksam çalışmanın ne anlamı var diyorsun ya, ben asgari ücretin yaklaşık 2 katını kazanıyorum, çocuğum 13 yaşında ve doğduğundan beri maaşım abartısız sadece çocuğa gidiyor. Bakıcı biter okul başlar oyuncak biter kitap başlar etüdü biter koleji başlar dershanesi biter özel dersi başlar...yemesini, giymesini, sağlık giderlerini, eglenmesini saymıyorum bile... çalışmamak gibi bir ihtimali düşünemiyorum ve inan şartlar gün geçtikçe ağırlaşıyor, allah tüm annelerin yardımcısı olsun

Merhaba çalisananne diye aratirken kk da konunuza denk geldim benim için çok zor bir karar kzuum 8 aylık aralık sonunda evden çalışmayı bırakarak ofise geçeceğim ya da işi bırakacağım benimde durumum söyle ki yarısını bakıcı ya veriyorum yarısı yine maaşın bana kalıyor evden çalışmak bebeğim ve benim açımdan çok iyi oldu 9 aylık olacak ilk 2 yaş benimle olsun istiyorum özel sektör kendi branşım değil sonrasında yine aynı yerde devam etme ya da okuduğum okulum son sınıfındayım oradan devam etme durumum olabilir çok kararsizim maddi olarak tabi ki alım gücümüzü etkileyecek ciddi olarak 1 2 Sebe göze alasim da var devam etmeyi de düşünüyorum kararsizim sonuç olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…