Hem çocuk yapıp , hemde çalışmak . Annelerin fikrini istiyorum.

Eşim ve ben çalışıyoruz. Maaşlarımız neredeyse eşit. Ama borçlarımız var ve aldığımız para ancak borç ödeyip ev geçindirmemize yetiyor. Çocuk yapmak istiyorum. Ancak ben çalışmazsam çok zorlanacağız. Hamilelik boyunca 8 ay çalışsan. Doğum izni 4 ay sanırım. Geriye kalıyor 3 ay . 3 Aylık bebeğe bakacak kimsede yok. Olsa da o kadar küçük bebek bırakılır mı ? Etrafıma bakıyorum çoğu arkadaşımın bebeği var. Herkesin ekonomik durumu çok mu iyi ? Siz bu problemi nasıl aştınız. Ben 30 yaşındayım ne yapmalıyım ? Çok üzülüyorum bu dururma. Eşim borç varken asla çocuk yapmama müsaade etmiyor. Haklı ama ne olacak böyle? Borçların daha uzun bir süre biteceği yok.
Ben beklemenizi tavsiye etmem çünkü yaşınız 30
Hemen deneyince olacak mı bakalım

aynı durumdayız. bizim borcumuz yok ama başka ödemeler var. bebeğe bakacak kişi var amam ben ona bırakmak istemediğimden düşünmüyorum. durumumuz biraz daha düzeldikten sonra inşallah

Malesef uzaklar bana. belki o zamana kadar onlara yakın taşınırım :KK70: :KK70:
Ben öyle yaptım :KK53: Önce taşındım sonra çocuk düşündüm
Borçlar 8 yıllıktı çünkü
29 yaşındayım 8 yıl beklesem ohooo yani
Annem bakıyor şimdi sağ olsun, 14 aylık oldu kızım

Ben öyle yaptım :KK53: Önce taşındım sonra çocuk düşündüm
Borçlar 8 yıllıktı çünkü
29 yaşındayım 8 yıl beklesem ohooo yani
Annem bakıyor şimdi sağ olsun, 14 aylık oldu kızım
ayy Allah bağışlasın. darısı başıma inşalllahhhhhhhhhh

Birinciyi 3,5 aylık ikinciyi 4 aylık olduğunda bırakıp işe dönmüştüm. İlkini 30 a üç ay kala ikinciyi 33 e 10 gün kala doğurdum. Borç bitmiyor maalesef. Benim şansım annemdi ilkini doğurmama 2 ay kala bize yerleşti beraber yaşıyoruz. Bu arada iyi ki 2 ay kala gelmiş bir ay erken doğurmuştum ilk kızımı. İkinci doğduktan bir ay sonra büyük okula başladı. Annem olmasa çok zorlanırdım kesin ama annesi olmayan arkadaşlarım da var aynı durumda. Genelde yatılı bakıcı yada gündüzlü bakıcı ama esnek saatleri olabilen bakıcılar ile idare ediyorlar. Bir arkadaşımda 5 aylık bebeğini bebek kreşine bırakıp büyütmek zorunda kalmıştı. Eğer borçlarınız 2 yıl gibi bir sürede bitecekse seneye çocuk için denemeye başlayın derim ha deyince olacağının da garantisi yok.

Yaşınız anne olmak için çok müsait ama eşiniz hazır değil.. Bence kendinize 2 sene süre tanıyın. Bu süre içerisin de borçlarınızı hafifletin ve bebek için birikim yapın. Kenarınızda para olması her zaman iyidir. Belki sorunlu hamilelik geçireceksiniz, hamilelik dönemin de çalışamazsınız. Doğumdan sonra kimselere bırakmaya kıyamazsın.. Belli olmaz bu işlere.. Ama en önemlisi sizin kadar da, eşinizin de kendini hazır hissetmesi..

bebek olunca tek o mutlu huzrlu olsunda onun gülüşü rahatlığı için dünyayı veririm parada neymiş diyosun ve harcıyosun
çocuk bazen yokluğu da bilmeli ve geliriniz kadar harcamayı, bütçeyi de... Allah korusun başınıza bir iş geldi ve çalışamaz oldunuz maaş azaldı çocuk da var. Sana layıkıyla bakamıyoruz diyip atacak mısınız :D

Back
X