hem evli hem öğrenci bayanlar buraya...

merhaba kızlar öğrenciyken evli olmayı bilirim, ben de 1. sınıfın sonunda evlenmiştim.ilginçtir boşanmam da mezuniyetimden 5 ay falan sonra oldu.
3 yıllık evliliğini tamı tamına öğrencilik yıllarına denk getirmiş biri olarak artılarını dezavantajlarını tartışabilirim...sevgilerimle

neler peki artıları eksileri...

2 yıllık evlıyım ,üniversitenin son ıkı yılını evlıyken bıtırdım..

diplomamı aldıgıma en ock eşim sevindi ,artık ögrencı okutmuyorum dıye :)

selam kızlar bu sayfayı gördüğüme sevindim bende hem öğrenciyim hem evliyim ...herkese merhaba

neler peki artıları eksileri...

valla kabaca ifade edersem ki daha çok konuşuruz burada bu konuyu..
en güzel yanı kendini daha korunaklı hissediyorsun. malum öğrencilik biraz riskli bir evre. kampus hayatı neşeli eğlenceli ama etrafımda sevgilileriyle problem yaşayan ve erkekler tarafından kandırılan kızlar gördüğümde kendimi rahat hissediyordum. sonuçta evli olmak kadınları daha güvende hissettiriyor.
ama öbür taraftan kocalar eşlerinin çok da diğer öğrenciler gibi yaşamasını istemiyorlar. "artık evlisin, bahar şenlliklerinde evli bir kadının hoplayıp zıplamasını kimse çok hoş karşılamaz" gibi uyarılar,kısıtlamalar oluyor. ha insanın sevgilisi de kısıtlamaya kalkabilir ama sözünü dinlememekte serbestsindir fakat evlilik öyle değil,başka türlü sorumluluklar yüklüyor.
sonra ben kendi adıma kendimi çok geliştiremedim. diğer arkadaşlarım kendilerini hayata hazırladılar. ya kurslara gittiler ya da her türlü etkinliğe katıldılar. elbette onlar için nasıl olsa hayatımda eşim var diyecekleri bir "komfor" yoktu ve en zor şartları hesap ederek kendilerini yetiştirmeye çalıştılar. ben hem eski eşimin kısıtlamaları hem de nasıl olsa eşim var kolaycılığıyla kendimi bıraktım sanırım. en büyük pişmanlığım budur. keşke en güzel yıllarımı dolu dolu geçirseydim,kendimi hiçbir şeyden mahrum bırakmasaydm diyorum geriye baktığımda.

cok guzel ozetledın canım hem kendını guvende hıssedıyosunhemde evlılık baskısı uzerınde oldugu ıcın dıger arkadasların gıbı olamıyorsun

canim bende böyle bi konu acmistim.. hem ögrenci hem evlilik yaparmiydiniz diye.., ama cok zor olur ya..., basaranlari tebrik ediyorum gercekten.. hem evlilik hem okul cok ama cok zor.. :S

cok zor degıl bence ya sende mı hem ogrencı hem evlıydın

ben ögrenciyim ama henüz evli degilim seneye evlenmeye düsünüyorduk ancak okul ve evlilik göze alamiyorum fazla cünkü ben evlenince bir oh cekmek istiyorum esimle beraber evden cikip eve ekmek parasi kazanmak istiyorum bos zamani gezmek tozmak , esimle iliglenmek istiyorum , ancak okul olursa.. ders calismis , ödev yapmis, evede katki yok daha zor olur diye düsünüyorum canim , sen basardiysan sana helal olsun:)

:) haklısın canım sen bıtır oyle evlen en rahatı :)

evettt okurken evliliğin en zor yanı.sınavlar ... sınav haftasındayım ve çok zor oluyor ya ... daha 6tane daha sınavım var kızlar sizler nasılsınız nasıl gidiyor

iyi akşamlar...
bende aynı durumda olacağım sanırım.
nasipse düğünüm seneye ve ben henüz 3. sınıfa geçtim.
yani son senemi evliyken okuyacağım...
işin kötü yanı ise üniversitem ankarada yani yaşadığım yerde,sözlümse erzurumda.
yani ben erzuruma gideceğim.
bu yaz üstten ders falanda aldım ama nasıl idare edeceğim bilmiyorum :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…