Hem işim hem eşim...

denizkoydumadını,sen evlenme canım işini bulmadan ...

ki zaten ben evlenmeden önce çalışıyordum ki ,İzmir'e gittigim de işim de hazırdı işim yok değildi ben o işte çalışmak istemedim evliliğe alışayım diye ki bu memurlık özel sektör değil ki..

ben liseyi okurken tanıstım eşimle,benliseyi okurken o üni okuyordu.ben liseyi bitirdim üni okumaya gittim 1 yıl sonra o üni bitirdi 1 yıl sonra da askere gitti o askerdeyken ben üni yi bitirdim ikinci üniyi okumaya basladım o askerliği bitirdi ben okurken o iş buldu bulduğu işte de 2.yılı bitti..
7 senelık mazide dur ben daha devlet işi bulucam diye ne kadar bekletebilirdim ki..

bu kadar sert çıkma bence :))

Dirim ,eşim onay verdi yani basşta şok oldu desteklemedi bu en cok beni üzen sonra git filan dedi hayatına değer veriyorum bencıl davranmamam lazım fılan dedı..destek veriyor gibi içten içe de istemiyor.. ki kayınvalıdem de memur ,eşinden ayrılmış 3 çoçuğunu kendı maasıyla bakmış büyütmüş..annesini örnek gösterdi..olmaz ama ya olursa fılan dedı..

ama istemiyor 3 lafı iyi ise 1 lafı istemediğini dile getiriyor..
inşallah evlılıkten soğumayız fılan dıyor sonra iyi olucak fılan dıyor...

çok üzülüyorum.

Canım benim mutlaka çok üzülüyorsundur ama neler neler okuyoruz insanoğlunun başına aklına hayaline gelmeyecek olaylar geliyor ..dilerim hiçkimse yaşamasın bu tür olayları ama kimsenin garantisi yok ..o yuzden bu devirde ,bu krizde birde devlet memuru olmussun benim fikrimce sakın vazgecme işinden .kocana güzellikle anlat bu durumu senin için ikisininde ne kadar önemli oldugunu anlat ..haftasonları bin uçağa git eşini gör gel .o gelsin ama 1 sene idare edin ..inşallah sonu ikiniz içinde iyi olur ....

canım en guzel gunlerımızı calısmakla bısıler elde etmekle gecırıyoruzz aslında benım dusuncem esının yanında olmandı yıpratıyosunda kendını bole otur ne guzel evınde esının yanında hayatın tadını cıkartmaya bak bu gunlerımız en guzel gunlerımız bende calısıyorum keske dyıorumm maddı yonden ıyı olsakta butun zamanımı aılemle gecırsem ama maddı ımkanlar el vermıyorr o yuzdenn abartma bırazda esının yannındaol en azından kendını orda huzursuz etmezsın

dayınızda varmış bukadar dert etmeyin bence :tomato:

yalnız canım kafanda bazı şeyleri tam oturtmadan evlemişsin oda sorun olmuş gibi sanki

işte gizli soru burda gizli bibercim zamanı gelmemiş yani evlilik için 7 yıl olmuşta ne olmuş kaçmıyorki kimse ilk önce hayatın, işin pek alada diyebilirdin işimiz düzenimiz kurulsun kafamız rahat olsun diye aceleye gelmişyani

sumak gerçekten zor bir imtihan senin için...

buraya ne güzel yazmışsın bana fikir verin diye... Ama herkesin hayat görüşü farklıdır. Sende bu yaşa gelmiş, okumuş, evlenmiş aklı başında bir insansındır. Kendi hayat görüşüne göre kararını vermen gerekiyor.
Mesela benim için işim önemlidir. Allah yokluğunu vermesin. Eşimle aynı fabrikada çalışıyoruz. Bazen eşim başka bir şehirde iş için cv gönderiyor ve ona ben ne olacam diyorum. Başka bir şehirde yine ikimizin de işi olursa neden olmasın diyorum. Hatta bazen abartıp şimdiki işimle aynı veya daha üst seviyede bir çalışma alanı olsun diyorum. Ekonomik özgürlük benim için önemlidir canım.
Yazdığım gibi hayat görüşü herkes için farklıdır. Sende iyi düşün ve kararını ver.
Kocandan da şüphelenme yada duyduğun şüpheleri kendi içinde yen. Hata yapacak olan dizinin dibinde bile yapar canım.

canım aslında yaklaşık buna benzer bir durum bende oldu benimde iş yerim beni 6 aylığına ingilitereye dil eğitimine göndermek istedi ama yeni evliydim ve kabul etmedim burada yaparım dedim kurslara başladım ama yarım yamalak kaldı anlasam cvp veremiyorum kelimeyi unutuyorum falan filan ama pişmanmıyım diye düşününce olsa iyi olurdu tabi ama belkide o zaman evliliğim etkilenecekti bilemiyorum hayırlısı böyleymiş diyorum ama seninki iş gitmelisin diye düşünüyorum ve en kısa zamanda eş durumdan tayinini istersin kendi şehrine üzülme umarım herşey yoluna girer.

aynı şekilde bir arkadaşımda öğretmen ve eşinden başka ilde sözleşmeli öğretmen yeni de evliler ama işini bırakmadı bırkamam dedi ve eşide böyle birşey istemem de beklemem de o onun hayatı dedi şimdi farklı şehirlerde yaşıyorlar ve yaklaşık bu 2 yıl böyle devam edecekmiş.

Sevgili Sumak, aynı şeyleri yaşayan biri olarak yorum yapma gereği duydum.
Sene 1999 ve biz yeni evliyiz.Daha 1 yada 2 ay olmuş evleneli. Sınıf öğretmeni olarak Batmana tayinim çıktı. O zamanlar pedagojik formasyonla atanılabiliyordu. Daha yeni evliydim, bir işimde vardı. "Amaaan ne işim var Batman'da allasen" dedim. Annem, babam, kayınvalidem vs hepsi git dediler. Bir tek eşim hariç. O hiçbir yorum yapmadı, git yada gitme diye. Halbuki gitmiş olsaydım 1 sene sonra eş durumundan tayinimi aldırabilirdim. 15 gün sonra ikinci çağrı geldi. Gel görevine başla diye." Bende yine aynı tepki" ya bi gidin başımdan, gelmiycem". E tabi gençlik, laylaylom durumları.

Şimdi ağzımla kuş tutsam sınıf öğretmeni olarak atanamam. Benim için kaçan büyük bir şansmış meğer. Şimdi o mesleği yapmak için neler vermezdim. Özel sektördeyim şu anda ve tabiri caizse eşşek gibi çalışıyoruz, bayram seyran hak getire. Öğretmenlik meğer bir bayan için en ideal olanıymış. Tabi bunu 33 yaşına gelince anladım:mymeka: Heleki ileride çocukların olursa memurluk senin için en güzeli.

Arkadaşım şimdi yeni evlisin, herşeye bakış açın farklı, kocamı bırakamam diye düşünüyorsun ama bırakmalısın bence. Git işine başla, ve en fazla 1 sene sonra gelirsin eşinin yanına.Ne olursa olsun insanın güvenebileceği bir işi olmalı. heleki bir bayanın.

benim bir arkadaşım iki sene önce zabıt katibi olarak Çankırıya atandı.Ki biz Ankarada oturuyoruz. Arkadaşım evli birde çocuğu vardı. Eşini, çocuğunu evini bıraktı ve Çankırıya gitti.Yenib ir ev kurdu. 1 sene güç bela dayandı sadece hafta sonları geldi Ankaraya. 1 sene sonra tayinini aldırdı şimdi misler gibi Ankara merkezde Bakanlıkta çalışıyor.

Bana sorarsan kesinlikle git derim, geleceğin için bunu yapmalısın.

evini bırakma!!
bak millet koca diye ölüyo.
gelirsinki evinde başkaları salınıyo.
bu senin eşin,benim eşim için değil erkekler için genel bir durum.

git tabiki doğru karar vermişsin bence, eşin eğer seni aldatacaksa, eğer varsa öyle bir zayıf tarafı zaten aldatır, aman aldatmasın diye başında durmak, gitmen gereken yere gitmemek saçma değil mi, asıl elinde fırsatı varken yapmıyorsa güzeli bu bence...

arkadaşım sen niye şüpheleniyorsun hala.benim arkadaşım öğretmendi ve eşinden 1 sene ayrı kaldı.inan şimdi eşi üstüne titriyor.aradaki özlem sevgilerini dahada artıtrdı.eşide onu hiç aldatmadı.çünkü aklı eşindeydi.gittiği yerde doğudaydı ve çok zor şartlarda çalıştı.şimdi maddi ve manevi anlamda çok iyiler.eşide özledikçe eşinin yanına gitti.ayrıca senin gittiğin yer güzel.eşin hafta sonları bile gelebilir.

bence bıraz ozlem duyun bırbırınızee bsey olmazz calıss aykalrının ustunde su zmana kadar dıdınmssen bence asla ısnden olmaaa bu zamnda zorr ıs bulmak kaldıkı devlt memuru hem arada ozlem oluncaaa bı zman sonra yan yana geldınınızede bırbırınızın kıymetınızı bılırsınızzz ayrılmak korkusu ıcınıze yerlesırr ısınden olma arkadasım

benim bir iş arkadaşım vardı avukatlık yapıyordu kocasıyla aynı büroda o da eşimin yakınında olayım diye bir sürü fırsat tepmiş hatta onunla aynı büroda çalışması da eşinin isteğiyle olmuş
sonra boşandılar arkadaşım gidip başkalarının bürolarında çalışmaya başladı üstelik de bir dönem asgari ücretten de az aldı ki o sırada yaşı da 30 un üstündeydi
bize çok ablalık yaptı ve ilk verdiği öğüt eşiniz de olsa işinizi ona göre ayarlamayın, sizin için daha iyi fırsat varsa tepmeyin nasıl olsa bir arada olmanın yolunu bulursunuz oldu

evet karar verdik zaten..pazartesi başlıyorum..yorumlar için herkese çok tesekkur ederim..

evet bu bır sınav..atlatacagız..

nıkahta keramet var derler ,varmış :)

canım çok iyi yapmışsın..senin geleceğin herşeyden önemli lütfen yuvamı kurtaracam diye kendinizden kişiliğinizden emeğinizden taviz vermeyin benim yapamadığımı yapmışsın..o kıyamadığımız erkekler yeri gelince bize öyle bi kıyıyorlar ki eğer sen işsiz güçsüz ve ona muhtaç olsan daha mı sağlam olur evliliğiniz ama tabi uzak olmak iyi değil en kısa zamanda tayinin istet.. ya bi de evlenip yurtdışına gidebilmek için yıllarca vize bekleyenler var onlar da eşlerinden ayrı kalıyo..biz de 1 buçuk ay kadar beklemiştik vizeyi ayrı ama daha rahat oluyo ya valla ben çok rahattım hem özlüyosunuz birbirinizi..

evini bırakma!!
bak millet koca diye ölüyo.
gelirsinki evinde başkaları salınıyo.
bu senin eşin,benim eşim için değil erkekler için genel bir durum.

delikafaduldensırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

yaa öldüm gülmekten millet koca dilye ölüyo demişsinya..ee o yüzden bu erkeklerin bilmem bi tarafı kalkıyo demekki..o yüzden bana karı çooook deyip aldatıyorlar.hihoyyyt
aslında erkekler de karı diye ölüyo kaç tane erkek var evlenemeyen kız arayan benim bildiğim:teytey: eğer evlendikten sonra hala eş aramaya devam ederlerse her iki tarafta bulur erkek olsun kadın olsun ama kadın yapmıyo bunu erkeğine sadık kalıyo yoksa bulamadığından değilll:dance:

Bence de doğru seçimi yapmışsın. İşinde de evlliliğinde de başarılar diliyorum.

Bu arada koca diye ölenlere de....
Vazgeçtim, söyleyecek sözüm yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…