hem kırılıyorum hemde kırıyorum. .nolacak halim :(

Çevresel etki koea haklısınız. Ama aileler işi sıkı tutsa çocuklar daha az etkilenirdi. 4 yaşındaki çocuğa tablet vermek yerine puzzle gibi zeka geliştirici şeyler verseler, hatta ellerindeki telefonu bırakıp çocuklarıyla birlikte oynayıp teşvik etseler daha farklı olurdu.
Haklisiniz ama anne baba disinda amca dayi hala teyze babaanne dede vs etkenide mevcut malesef maddi gücü olmayan anne (calismayan veya çalışmayan ) cogu zaman ev işi vs lere yetişmeye calisirken yardimcisi vsde yoksa çaresiz kalabiliyor malesef mesela ben krse gönderemiyorum cunku acayip pahalı zeka gelistirici oyuncaklarda ayni şekilde

kalp kirmak degil bu agzinin payini vermek, hic canini sikma, ve cok gerekmedikce de gorusme bu densiz insanlarla.
insanalrin isi yok senin hamileligine kafayi takmislar, bunu dusunup zevk aldiklarini bile tahmin ederim.
iyi niyetli insan belki bir kere sorar sonra birakir, hatta sen lafini acmadikca sormaz.
bizimde bebgi gec olan tanidiklarimiz vardi, hicde aklimiza gelmedi defalarca sormak. belki istemiyor belki olmuyor bizene.
gereksiz muhabbetler, hicte canini sima iyi yapmissin.

Çevresel etki konusunda haklısınız. Ama aileler işi sıkı tutsa çocuklar daha az etkilenirdi. 4 yaşındaki çocuğa tablet vermek yerine puzzle gibi zeka geliştirici şeyler verseler, hatta ellerindeki telefonu bırakıp çocuklarıyla birlikte oynayıp teşvik etseler daha farklı olurdu.

tek basari cocugu yapmak olarak gordukelri surece bu degisemeyecek galiba, ornekteki gibi bicok anenin derdi milletin ne yiyip ne ictigi cocouk yapip yapmadigi olmus, milletin cinsel hayatinin derdine dusecegine cocuklarina baksalar gunumuz cocoukari boyle olmaz diye dusunuyorum, net...

İyi demişsin aman boşver kime ne, çocuk olunca nereleri buyuyor bu insanların anlamıyorum. bırak uzulmeyi esinin tadını çıkar çık gez dolaş tatil yap para biriktirip yurt dışına çık.

Şu hayatta tek övündükleri şey damızlık olmak olan insanlara acıyorum. Sanki büyük başarı. Bir de yaptıkları çocuklar bir şeye benzese. %90'ı defolu ürün.

İnsanlarla ilgili sözlerinizin altına imzamı atarım ama lütfen bebeklerle ilgili bu şekilde konuşmayın,sonuçta Rabbimin bir mucizesi onlar

Merhaba arkadaşlar
canım o kadar sıkkın ki kimseye derdimi anlatamıyorum kimseye güvenip derdimi açamıyorum...
4 yıllık evliyim bir yıldır da bebek istiyoruz ama eşimde Varikosel sorunu çıktı ameliyatını oldu şuan bekleme süresindeyiz..
eşimde Varikosel olduğunu bi allah bilir bir ben bir eşim ailemiz bile bilmiyor bebek deneyip de sorun olduğunu soranlara istemiyoruz diyoruz. ..

bayram da arabalara gittik bayram görüşüne bi kadın var eşimin akrabası bıktım artik bebek sormaktan bikmadi kadın her gördüğün de soruyor çok yoruldum artık bu kadar baskı yapilmazki. ..
bayramda yine sordu bende dayanamadim çok kötü kırdım çok Üzgünüm dayanamıyorum artık yeter. ..
kadına. .yeter artık sorup durma sanane benim bebdgimden olsa mutlu mu olacaksın yoksa olmasa mi mutlu olacaksın yeter artık niye bu kadar baskı yapıyorsun niye benim bebeğim seni bu kadar alakadar ediyor yaa diye çıkıştımm. .. bide demedinmi ay yoksa 40 yaşında mi bebek yapican allahım çıldırdımm resmen zor sabrettim. ..
ya insanlar neden böyle zaten her adet dönemin de agliyorum üzülüyorum olmuyor diye çok yiprandim bide insanlar la ugrasmak çok zoruma gidiyor napicam ben yaa piskolojim çok bozuluyor ne cevap verecegimi şaşırıyorum insanlar a...
biri sorar korunmayi biraktinmi biri sorar neyi bekloyorsun. . biri der bende 4 tane var sen bitane beceremedin ben napayimmm ne allahimmm bana sabır ver hem üzülüyorum hemde üzüyorum insanları kırmaya başladım artık. .. :KK43:

Senin kabahatin yok canım benim etrafta öyle çok densiz var ki bir yerden sonra dayanma gücü kalmıyor insanın.
Allah'ım tez vakitte hayırlısıyla kucağına bebeğini aldırsın,hiç üzülme her şeyin bir vakti var.

hiç üzülme arkadaşım, çocuk doğduktan sonra yetiştirme şeklini, yedirdiğin mamayı, kaç kat kıyafet giydirdiğini, ne kadar otoriter olduğunu eleştirecekler.. her zaman diyorum ya bizim ülkede metrekareye düşen manyak sayısı diğer yerlerden çok daha fazla.. çok iyi demişsin, kırılırsa kırılsın bir daha sormamayı öğrenir..

İnsanlarla ilgili sözlerinizin altına imzamı atarım ama lütfen bebeklerle ilgili bu şekilde konuşmayın,sonuçta Rabbimin bir mucizesi onlar
Bebeklerle ilgili konuşmadım, yanlış anlamayın lütfen. Bebekler doğdukları anda mucize gibi, masum canlılar olarak doğuyor, bir o kadar da zeki. Ama ebeveynler bu masumiyet ve zekayı köreltiyorlar genelde.

Bu cahil insanlara, çocugu verenin Allah oldugunu, dilerse kimine kız evlat, kimine erkek evlat, kiminede hiç nasip etmeyecegini söylemek lazım.Çocugu olmayan insanlarla ugraşacagına gidip, büyük bir marifetle dogurup, sokaga saldıgı çocuguna sahip çıksın.(Kìşi kınadıgını yaşamadıkca ölmezmiş.)Veren Allah verdigini almayıda bilir, haddi aşarsa.

Back
X