Hemşire olmama az kaldı fakat bu işi yapmak istemiyorum.

ah ahhhhhh
hayalini kurdugum ve asla ulasamadigim meslek:(( tembel bi ogrenciydim ve sayisalim sifirdi..asla hemsire olamazdim..olamadim da zaten..ama hastanede hemsirelere agzim acik bakiyorum o kadar havali geliyorlsr ki bana hele bakimli guzel olanlar isini guzel yapanlar .bilmiyorum bence vazgecme herkezin giptayla baktigi bir meslek

Öyle aslında.İnsan sevmek ayrı meslek sevmek ayrı.Şuan hastalara en iyi,en tatlı yaklaşan öğrenciler.Mesleğimi tıp kazanıp mezun olana kadar yapmak zorundayım zaten.Fakat hastalara yansıtacak kadar da nefret etmiyorum.Yapılmaz bir iş sadece.Sağlıkçı olacaksan doktor olacaksın malesef çünkü gerisi ezilmeye mahkum
Sağlıkçıyım,anestezi teknisyeniyim,hiç de ezilmedim ezilmeye mahkumluk bir durum da yok ortada belirtmeden geçemedim genelleme yapıldığı için. İkincisi,şu anda Tus dan once üniversite sınavını düşün ki ilk hedefine tam odaklan,basamak basamak çünkü. Hiç bişey için geç değildir. Başarılar şimdiden.... :)

Öyle aslında.İnsan sevmek ayrı meslek sevmek ayrı.Şuan hastalara en iyi,en tatlı yaklaşan öğrenciler.Mesleğimi tıp kazanıp mezun olana kadar yapmak zorundayım zaten.Fakat hastalara yansıtacak kadar da nefret etmiyorum.Yapılmaz bir iş sadece.Sağlıkçı olacaksan doktor olacaksın malesef çünkü gerisi ezilmeye mahkum
Bence çok çok yanlış bir alginiz var. Saglikciyim, hiç ezilmedim. Hemşire arkadaşlarım da var işlerinde iyi olanlara doktorlar o kadar saygılı davranıyor ki. Hatta bazen paylaşamıyorlar hemşireyi herkes kendi hastasına istiyor.

Ve gerçekçi yaklaşmakta fayda var. Tabiki imkansız değil.
Ama derslere ara vermissiniz,
Ve tıp fakültesi diyorsunuz.
İlk aldığınız kazandığınız yer diş hekimliği falan olsa dicemki az fark varmış. Öyle de değil.
Bna biraz hayal gibi geliyor doktor olma isteğiniz.
Ama daha gerçekçi bir tavsiye verebilirim.
Madem hemşirelik yapmak istemiyorsunuz. Halk sağlığı, hastane yöneticiliği gibi farklı bir alanda yüksek lisans yapın. Kariyerinizi farklı planlayın. Yada akademisyen olun.

İster istemez zorla bile olsa mezun olana kadar katlanmak zorundayım hemşireliğe.
Peki neden istemiyorsun. Ben iibfliyim. Hep keşke yıllar önce sağlık meslek lisesine gitseymisim derim, pişmanlığını yaşarım. Yapabilir miydim bilmiyorum ama işsizlik çok ağır çok..

Hemşire olmama az kaldı fakat bu işi yapmak istemiyorum.Okulu son sınıfta bırakmam çok saçma olur zaten.Mezun olduktan bir sene Sonra tıp fakültesini kazansam çok mu geç kalmış olurum? 35-36 yaşında uzman olabiliyorum ancak.Hayata küstüm bu durum yüzünden :KK43:

formasyon alıp sağlık liselerinde de çalışabilirsin

İş imkanın cok iyi hıc oyle düşünme gül gibi meslegın var

Sevmedigin bir işi ASLA yapma bence. Geçici bir sure olsa neyse ama tum hayatini o ise verceksin. Bende mesela istemedigim bolumde okudugum icin birakicam. Hayallerinin pesinden git.

Tıp kazanma durumun olsaydı zaten kazanırdın şekerim ikisinin puanı arasında dünyalar fark var. Bana isteğin gerçekçi gelmiyor.

Madem hastanede çalışnak istiyorsun hemşireliği dene. Sevmezsen o zaman oturur düşünürsün. Anladığım kadarıyla derdin meslek grubuyla değil statüyle. Bence pekala bu mesleği de sevebilirsin. Acil, ameliyathane vb. aksiyon bölümleri dene bir bak olmadı tekrar hazırlan sınava.
60-70bininci olan arkadaşlarım cerrahpaşa, eskişehir,samsun,ankara ve muğlada tıp okuyorlar 1i 3. öbürleri 2. girişlerinde kazandı zaten tıp fakültesine gittiğinizde sınıfın yarısı 19-20 yaşında oluyor

Hemşire olmama az kaldı fakat bu işi yapmak istemiyorum.Okulu son sınıfta bırakmam çok saçma olur zaten.Mezun olduktan bir sene Sonra tıp fakültesini kazansam çok mu geç kalmış olurum? 35-36 yaşında uzman olabiliyorum ancak.Hayata küstüm bu durum yüzünden :KK43:

Ben muhendslik bitirdim,3yil olacak. Ve is bulamadim. Atanamiyorsun. Kpssden 95civari puan almam gerek..
Hemsirelik okusaydm keske diye cok demisimdir. Hemsire arkadaslarim hemen atandilar 3yildir da calisiyorlar. Bebek bekliyorum eksigi gedigi bitmiyor. Para lazim.. calsmak lazm.. ama hani nerde? Keske ben de hemsire olup 3yiLdr calisiyo olsaymisim.. ben bile tekrsr okusam mi diyorum. Sen neden demiyesin ki canim... bence hele.mezun.ol, istersen istedgini gene oku...hayat zor amaaaan...

neden olmasın canım insanlar 40ından sonra üniversite okuyup yüksekle doçente kadr gidiyorlar

Senin düşüncelerin baştan yalnış iyiki çalıştıgım doktorlar senin gibi saglıkcı olcaksan doktor olcaksın gerisi ezilmeye mahkum düşüncesinde degil kimse kimseyi ezemez arada statü farkı dahi olsa bende ebeyim yıllardır kamudayım hiç senin gibi düşünen bi hekim görmedim zaten kazanacak olsaydın hemşireligi degil tıp kazanırdın ayrıca ögrenciler özellikle üni.ler stajlarda sallamaktan başka bişey yapmıyolar 13 kişi servise veriliyo işe yarar kimse yok saglk meslekler daha ılımlı ve ögrenmeydm meyilli

Bence tıp fakultesıne gıt madem ıstıyırsyun

Hayatını sevmedıgın ısı yaparak gecırmektense.. En azından buradan menzun olup yeniden baslayın... Gucunuz ve imkanınız varsa..

Bence çok çok yanlış bir alginiz var. Saglikciyim, hiç ezilmedim. Hemşire arkadaşlarım da var işlerinde iyi olanlara doktorlar o kadar saygılı davranıyor ki. Hatta bazen paylaşamıyorlar hemşireyi herkes kendi hastasına istiyor.

Ve gerçekçi yaklaşmakta fayda var. Tabiki imkansız değil.
Ama derslere ara vermissiniz,
Ve tıp fakültesi diyorsunuz.
İlk aldığınız kazandığınız yer diş hekimliği falan olsa dicemki az fark varmış. Öyle de değil.
Bna biraz hayal gibi geliyor doktor olma isteğiniz.
Ama daha gerçekçi bir tavsiye verebilirim.
Madem hemşirelik yapmak istemiyorsunuz. Halk sağlığı, hastane yöneticiliği gibi farklı bir alanda yüksek lisans yapın. Kariyerinizi farklı planlayın. Yada akademisyen olun.

Ben de açıkçası hemşireliğin ezik bir meslek olduğunu düşünmüyorum. Doktorlar gayet saygılı hemşirelere karşı. Hemşireler kompleks yapmazsa bence gayet iyi bir meslek.

Konu sahibesi sizin derdiniz sağlık sektörü değil, doktorlara özenmek. Madem sağlık seviyorsunuz hemşireliği de seversiniz, bir deneyin. Yüksek öğrenim yapın, diyaliz, ameliyat vb bir alana yönelin zaten para ardından gelir. Bir arkadaşım doktora yaptı şimdi üniversitede ders veriyor dr hemşire oldu :)))).

Her şey gönlünüzce olsun.

Çok farklı alanlar değil kesinlikle diplomanı al kazanacağın garanti değil ki tıpı. Kazandın diyelim başarılı bir şekilde bit,rebilecek misin? İşta bu yüzden elinde diploman oolmalı diyorum ben

Back
X