Hemşirenin yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.631
16.055
298
Merhabalar sevgili kk hanımları..gecenin bir yarısı uyanıp bu saate kadar uyuyamayisimin birçok nedeni var.Birini paylaşmak istedim.Bebegim dokuz aylıkken bir hemşire tarafından kan alınacağı sırada iğneyi direkt deriye soktu ve dört bir yana evire çevire damari aramaya çalıştı,bulamadı da zaten.igneyi çıkarmasını istemiştim çünkü oğlum mahvolmuştu ağlamaktan.su sıralar bu konuyla ilgili devam bir dava var bana karşı acilmis olan,mobbing uygulamisim.sizce karşı dava açmalı miyim oğluma yapılan yanlış değil mi ?cimere yazdım bişey çıkmadı.

Hemşire ifadesinde damar girişini yaptım çocuk ağladı annesi de çıkar dedi demiş ama deri altında iğne kıvırma hareketinden bahsetmiyor tabi
Not : yan odadaki hemşireye gittim o saniyelik tek hamle ile kanı aldı

Son düzenleyen: Moderatör:

O deri altı kıvırma hareketi belki de damar aradığı içindir ? Onun yerine girip girip çıksa kolu delik deşik olacak çocuğun hep kanayacak bir de bu yönden düşünün.

Gerçekten çocuklarda damar çok ama çok zor bulunuyor kıl kadar ince. Keşke biraz anlayışla yaklaşsak insanlara, herkes işini yapmaya çalışıyor. Siz başında çıkarın çıkarın derken işler kolaylaşmıyor ben hemşire değilim ama ben yapıyor olsam ben de strese girerim daha da yapamam. Sonucunda olan çocuğunuza olmuş. Belki sabırlı davransanız 20 sn sonra bulabilirdi.
Gerçekten sizi de anlıyorum annesiniz ama mecburi olduğu için yapılan bir işlem. Elbette ağlayacak koca koca insanlar ayılıp bayılıyor ama sabır sabır. Ha bir de Tekniğini bilmediğimiz konularda yorum yapmamak gerek. Boşa mı okumuş o zaman yoldan geçeni çevir açsın çocuğuna damar yolu? Olmuyor dimi hemşire lazım okumuş öğrenmiş insan çünkü bir farkı var.

Damar aradı zaten de oradan çıkıp yandaki odaya girdim oradaki hemşire tak diye buldu aldı kanı.daha önce ve sonraki kan alimlari da öyle sorunlu olmadı.demekki yeterli özeni gösteremedi önceki hemşire ya da eğitimi yeterli gelmedi

Nasil yani siz igneyi cikarir misiniz cocuk agliyor dediginiz icin mi dava acildi? Sadece bu kadar degildir olay bence.
Seni şikayet edeceğim dedim korktu ve suç bastırmak istedi bence ve dışarı çıkıp iğneyi böyle böyle yaptı sizce doğru mu diye diğer hemşirelere sordum dikkat çekici swkilde

Keşke odada kamera olsaydı da gorseydiler ne yaptığını.Eziyet etmesine izin vermem gerekiyormus gibi..hemsire hanımi strese sokmusum
Eziyet etme değil işini yapmasına izin verecektiniz. Diğer hemşire hemen buldu demissiniz olabilir tamamen şans. Bebek ve çocuklarda bu iş öyle sandığınız kadar kolay değil ve gerçekten çok baskı altında kalıyoruz.

Ayrıca o oynatma dediğiniz bir uygulama zaten eğer damar yakınsa başka yapacağı bir şey yok , girip tekrar iğne batırmak daha acılı ve enfeksiyon riskini yükseltir.
Bir diğer hemşirenin tek hamlede kanı alabilmesi özensiz olduğunu gösterir bence

Bu durumu hemşire bir tanıdığıma anlattım vicdan meselesidir bu dedi,damarı patlatabilirdi dedi.Ozel hastaneye gitseydim kibar kibar anlatırlardı zor ise zor oldugunu devlet hastaneleri de keşke aynı nazikligu gösterse belki olay buyumeyecek
Ha sobra serum takildi başka hastsbede yine sıkıntı olmadan damar açıldı

Bu hareket damar arama sırasında yapılıyor malesef. Çocugun damarı belli olmadığı için çok çok tecrübeliler hemen buluyor ama bulamayanlar da var. Benim oğlumun da damarları hiç belli değil-dir. Bir kez turkiyede bir kez de almanya da bu şekilde damar aramışlardı.

Tek seferde damarı bulma zorunluluğu yok maalesef keşke hee seferinde tek seferde bulunsa. Emin olun kimse kimsenin coluguna çocuğuna acı çektirmekten hoşlanmıyor. Günde sizin gibi kaç kişiyle uğraşıyor allah bilir birazda empati lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…