Hemşirenin yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam damar bulmak zor, cocukta daha da zor. Ben en son Turkiyeye gittigimde devlet hastanesinde kan verdim ve Istanbuldaki devlet hastanelerinde genellikle lisede saglik okuyan bilincisiz, tecrubesiz ogrenciler kan aliyordu.
Benimde damarim buyuk ama biraz derinde oldugu icin buradaki hemsilerler bulmakta zorlaniyo. Zaten sol kolumda hic bulamiyolar hep sag tarafimi vermeme ragmen bilmislik tasladigimi dusunup surat yapiyolar bide. Doktorlardan beterler!
Sag kolumda nokta atisi gosteriyorum yinede beceremiyolar. Her defasinda iki kolumda mor, kevgir gibi cikiyorum ve sinir oluyorum !! Nokta seklinde dovme yaptiricam igne burdan giricek diye

Eger damar acma probleminiz varsa kelebek igne kullanmalarini soyleyin!
 
Kelebek iğne mi ?? Kelebek iğne kullanılmıyor hanımefendi
 
Sadece iğneyi çıkar dediğiniz için olmamış olanlar. Hastanenin içinde kendinizi duyuracak şekilde diğer hemşirelere yaptığının doğru olup olmadığını sormanız büyük ayıp. Ne demek sizi şikayet edeceğim? Hasta haklarının böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. İşini yapmaya çalışan birine bu şekilde davranamazsınız. Bir insanı mesleğinden soğutmaya hakkınız yok. İlk okuduğumda neden böyle bir dava açmışlar ki bir şey yok ortada. Böyle mobbing mi olur demiştim. Ama sonradan işin rengi değişti malesef söylediklerinizle.
 
Hemşire için yorumunuz var mı doğru mu
 
Ben bu yaşıma kadar hiçbir yerde itiraz etmedim vardır bir bildiği demisimdir hep ama burada minik bir yavrum söz konusu,mucizem.Neyazikki çok anlayışlı olamıyorum bu konuda
Çünkü o minik yavru ,o mucize bir tek sizde var ...dilerim kaybedersiniz o davayı da işini yapmaya çalışan birinin başında vicdan azabı gibi dikilmemek gerektiğini anlarsınız .
 
Ben iğne olurken ya da kan aldırırken hiç bakamam. Bir keresinde işlem çok uzun sürdü bulamadı alamadı bıraksak olur mu acaba çok ağladı dedim bırakmıştı. Sonra diğer koldan denedi bulmustu
 
Ben iğne olurken ya da kan aldırırken hiç bakamam. Bir keresinde işlem çok uzun sürdü bulamadı alamadı bıraksak olur mu acaba çok ağladı dedim bırakmıştı. Sonra diğer koldan denedi bulmustu
Ben de bakmiyordum o sırada.uzin sürünce dikkatimi çekti baktım
 
Ben bu konularda karşıdakini germemeye çalışırım ki işini yapabilsin.

İlk gebeliğimde zorunlu kürtaj olacağım zaman hemşire damar yolu açıp gitti. Damarı tam bulamamış meğer sıvı enjekte ederken şişmeye başladı. Şaşırdı ama açılmıştı falan dedi. Tekrar uğraştı yok olduramadı her defasında şişiyor. Kolay kolay sorun yaşamam ama beceremedi. Beceremedikçe gerildi. Artık elleri titremeye başladı. Ağrı eşiğim yüksek o yüzden gerilmesin diye ses etmiyorum.
Ben hiç tepki vermeme rağmen bir arkadaşından rica etti morali bozuldu. Gelen erkek hemşire bir seferde buldu.
Delik deşik edilen benim ama hemşire kadına üzüldüm. Bir de ben azarlasaydım ağlardı kesin.
Gerçi o an ki kötü psikolojiyle çok umursamadım yapılamayan işlemi..

Oğlum bebekken de özel bir hastahanede genç bir hemşire çok gerildi. Zaten bebek olduğu için gergin başladı işleme hissettim.
Zaten ufacık bebek kan çıkarmak mesele.
Aldı ama oğlum ağlarken çok kötü oldu. Eşimle biz de sakin ve sabırlıydık.

Bence bu konularda devlet hastahaneleri özellerden daha iyi. Daha çok pratik yapılan bir yer olduğu için.
 
Şimdi diğer hemsirelere sordunuz diye onlar onun şahidi mi olacak acaba mobbing olayı oradan mi geliyor?
 
Benim oğlumla da aynısını yaşadık, kırsalda, devlet hastanesi acilinde tek hemşire vardı.
Epey uzun da uğraştı dediginiz gibi, igneyi deri altinda cevirdi durdu ve kan hic alamadi.
Aramızdaki fark, ben olur oyle dedim.
Cünkü gerçek bu. Çocukta damar bulmak zordur.
Zaten hemşire çocuk ciyak ciyak ağlarken baskı altında.
O da Meraklısı degil, o da zor durumda. Isini bitirdiginde hasta yakınının vereceği tepkiyi de biliyor.
Bebeğiniz iğnenin acısını bugün yarın unutur. Ama sağlık personeline hep ihtiyacımız var.

Yine de yapilan işlem içinize sinmediyse,
Her şeyin yolu yordamı var, yanlış bir şey yapıldığını düşünüyorsanız, kişiyi toplum içinde rencide etmek yerine çocuğu alır, başka bir hastaneye götürür, olayı anlatır rapor tutturup şikayet oluşturursunuz.
Siz orada o an hemşireye haddini bildirdiginizi düşünüp hayatınıza devam edecektiniz, olmamış, bunun hayal kırıklığını yaşıyorsunuz.
 
Bazi arkadaşlar bu konuya niye çok icerledi anlamıyorum.Gercekten kim olsa canı sıkılırdi eften puften bişey olsa tamam dicem
Çocuğunuzun sağlığı yerinde degilmi kolunda bir sıkıntı yok. Kan aldırmak eften püften bir olay zaten çocukta ağlar evde hicmi ağlatmıyorsunuz çocuğu ısrarla hemşire suçlu dedirtmeye çalışıyorsunuz. Diğer bir konunuzu okudum hanimefendi bence bu konuyu kapattırin haksızsınız
 
Hemşire için yorumunuz var mı doğru mu
Sorun da burada zaten. Neden benim hemşireye yorumum olsun. Ben hemşire değilim. Siz hemşire misiniz? Canınız sıkılmış olabilir. Bir bebeğe kimse kıyamaz. Karşınızdaki insan cani değil ki bilerek yapsın. Ki sağlıkçı arkadaşlar böyle bir şeyin yapılabileceğini söylemiş. Konu açmışsınız biz de bakış açımızı yazıyoruz. Kendinizi bize kanıtlamanıza gerek yok. Gerekli mercilere kanıtlamanız daha mantıklı olur.
 
Bizimki öyle gergin filan değildi.bir an önce yemeğe çıkmak istiyordu anlaşılan sabirsizdi.gergin olsaydı keşke umursamaz oluşu canimi sıkan seydi
 
İstediğim bu değil hayır.bazi arkadaşlar bu durumun bebeklerde normal olduğunu yazdı ikna oldum bozmak istercesine yazanlara bu tepkim
 
Kendim dikiş ağrılarımla cebelleşirken bebepimin. Kan alımı için kocamın dandik akrabcebelleşirkeninin kucağına vermek zorunda kaldım kızımı bağırta bağırta almışlar kanını.o zaman bi damla bebekti daha ama verem aşısı yapmış gibi hala o iğne izi kızımın elinde durur.
 
Kan alma konusunda sadece damar bulunur kan alınır olayını biliyorum ikk kez karşılaştığım için şaşırdım kızdım.izah edilseydi anlayışlı olurdum.Cikinti sivri biri değilim ben aslinda
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…