hemşireyim ve çok zorlanıyorum

mub

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
349
5
296
Diğer
kızlar 1 yıl oldu atanalı ççok yoğun bi hastanede işe başladım hastalar ve hasta yakınlarıyla uğraşmak beni yedi bitirdi . hemşirelik bana zor geliyo özellikle nöbetler 21 hastaa tek başına bakmak tedvi yapmak kan almak kimse beni anlamıyor sabahlara kadar nöbet tutmak.. benim gibi hemşirehanımlar vr mı işe iş başladıklarında zorlananlar

Hemşire değilim canım..
öncelikle Allah yardımcın olsun
Her mesleğin bir zor tarafı vardır.
Zaman içerisinde alisiyorsun

sağolun inş zamanla alışırım . bu kadar zorlanmam
rabbim herşeyi yoluna koyarr inş

hastalarla uğraşmak gerçekten zordur. kendi sıkıntılarınızı bi kenara bırakın onların sıkıntılarını da hissetmenizi isterler bu külfettir.

Ama işini sevmeyen hemşirelerin hastalarına da çektirdikleri az değil, çok üzülüyorum gördükçe.
her işin zorluğu vardır elbette ama bi güler yüzünüzle hastanın moralini düzeltebilir milyon kere dua alabilirsiniz unutmayın.

Annem hastanede yattığında (reanimasyon) hemşireden su istediğinde ordaki hemşirelerin biz senin etrafında mı döncez demeleri çok can yakıyor. ki biz hastalarımızı o gibilere emanet ediyoruz. ( ki annemin hiçbir yeri tutmuyordu ve su dahi isteyecek sesi çıkmıyordu) ona bile kötü davranmışlar. içime dert olmuştu paylaşmak istedim.

Sözüm meclisten dışarı ama yaptığınız meslek çokkk zor olsa da size edilen bin tane dua var arkadaşın unutmayın. Çok kutsal bi meslek benim gözümde.

Valla seni bilmem de bazı hemşirelere bir şey soruyorsun ne insan yerine koyup yüzüne bakıyorlar, ne doğru düzgün cevap veriyorlar.
Sizler bu meslekte insanla birebir ilgileneceğinizi bile bile seçtiniz bu mesleği.
İşte insan kendini tanıyacak benim insanlara tahammülüm yok diyorsan bu mesleği gerçekten severek yapacak çok kişi var, sizler de daha geri planda meslekler seçebilirdiniz.
Genel konuştum kişisel algılamayın.

Bende hemşsireyim ama yurtdisinda calisma saatleri ve kurallar ayni değil o yüzden cok zorlandığım bi meslek değil acikcasi

Seni cok cok iyi anliyorum arkadasim.
Bende hemsireyim, yurtdisinda ozel bir hastanede endoskopi bolumunde calisiyordum.
Hastalar bir yana, butun gun doktorlar ile ic ice calisiyordum, cogunun kaprislerinden gecilmiyordu off off...
Afedersin, esek gibi calistiriyorlardi orda, hep stres hep kosturmaca...
Eve zombi modunda geliyordum resmen: Eve aksam 8de gelip agzima iki lokma atiyordum, ailemle, erkek arkadasimla biraz muhabbet edip uyuyordum. Haydeeeee sabah olmus, saat 6da yollara dusme vakti geldi...
Izin gunlerimde yorgunluktan hep uyuyordum, anca oyle toparlanabiliyorum.
Yas 24, sosyal hayat 0 anlicagin.

Su son haftalardir iyice bunalmistim, gecen ay bastim istifayi.
Saglik sektorunde is imkanlari heryerde var cok sukur!
Herkez degerimizi bilsin ulen :)))

Senin durumun biraz daha farkli, devlette calisiyorsun, kpss atanma stresi vs, bayagi bir yol katletmissin.
Hangi bolumde calisiyorsun? Bolum degistirme imkanin var mi?

Not: Arkadaslar, yasadiklariniz gercekten uzucu, yalniz unutmayin butun hemsireler kotu degildir.
Guler yuzlu, vicdanli, caliskan hemsirelerde var.

Her mesleğin zor tarafları var daha çokk yenisin alışırsın mutlaka ,ama önemli olan işini güleryüzle yapman,ben oğluma hamileyken 45 gün hastanede yattım kimileri vardı şeker gibiydi kimisi acayipti zorla yapıyordu ve insanına göre muamele yapıyorlardı,benim öğretmen olduğumu öğrendiklerinde davranışları değişti,köyden gelip yatanlar vardı onlara farklıydılar .Diceksin zor bi meslek mutlaka yorucu,inan 12 yıllık öğretmenim kolay geliyo ama nelerle karşılaşıyoruz gelip sana akıl veren veliler mi dersin,farklı çocuklar,huysuz müdürler ama bu benim mesleğim ve kimseyi kırmadan yapmalıyım ,sende zamanla alışacaksın kolay gelsin.

Böyle şeyler görünce çok üzülüyorum moralim bozuluyor hiç hevesim kalmıyor
Bende bu sene üniversitede hemşirelik okuyacağım hemde çok isteyerek seçtim ama böyle görünce moralim bozuluyor
Sanada allahım yardım eder inşallah canım sıkma canını

Hayatımda hemşire olmak kadar başka bir şeyi istemedim ama nasip olmayınca da olmuyor işte. Yaradan bilir en iyisini tabi de. Pek kavuşabileceğimi de sanmıyorum artık Bence ne olursa olsun işini sevmeye çalış elinden geleni yap zorlanıyorum diyip kendini yıldırma. Yerinde olmak isteyenleri düşün sonra dön bir bak sana ihtiyacı olan insanlara. inan birinden bile dua alsan hayata dair amacını anlarsın. Düz bir memur olmak sıkıcı bir hayat yaşamak istemiyorum ama benimde son çarem bu. Kolay gelsin arkadaşım. Rabbim sabrını, inancını, hastalarına karşı kuvvetini arttırsın.

Bu işte mutlu olmak istiyorsan agresif olmayacan tatlim ))))

merhaba sevgili meslektaşım :) bende öğrencilik yıllarımda asla yapamam bu meslegi şöyle böyle der aglardım ama meslege baslayınca (bende 1 yılımı tamamlamak üzereyim) hiçte öyle düşünmedim. işimi cok severek yapıyorum, hastalarım cok güleryüzlü sevecen oldugumu söylerler. Evet yıpratıcı yorucu bir meslek fakat o kadar kutsal bir meslek ki. Bence biraz zaman gecince sende bunu anlayacaksın. ben özel hastanede calsııyorum suan da nöbetteyim hatta :) ama baktın hala bana göre değil diyorsun lisans mezunuysan formasyon alıp saglık meslek liselerine öğretmen olabilirsin, yada üniv.de kalıp öğretim üyesi? Bende ilerleyen yıllarımda böyle bir şey düşünüyorum cünkü, ha hala sevmediğimden değil, evlendiğim zaman düzenli bir hayatım olmasını istediğimden.

buraya yazan herkesten bana destek oldukları ve iyi dilekte bulundukları için çoook teşekkür ederim sağolun var olun bazı arkadaşlar yakınmışlar hemşirelerden olabilir arada öyle hemşire arkadaşlarda oluyordur ama bazı hastalar varki aynen aktarıyorum : ' hişştt hemşire baksana zaten ne iş yapıyorsunuız kii böyle hasta ve hasta yakınlarıda var her yer aynı mıbilmiyorum ama ben rizedeyem rize aynen böyle :)

Hemşire emeklisi bir annenin kızıyım.

Çok severek 25 yıl çalıştı annem ve emekli oldu.

En büyük pişmanlıklarımdan birisi hemşire olmamaktır.

İllaki zorlukları var ama yinede güzel bir meslek.

ben de sağlık ocağındayım her geçen gün daha da lanet ediyorum şu sisteme. mesleğimden nefret ettiren hükümet politikalarına. milletten oy toplayacağız diye bizi yok sayıyorlar ezdikçe eziyorlar. dayak yiyoruz kimse sesimizi duymuyor. hastalar benim paramla maaş alıyorsun havasında. hizmetçi muamelesi görüyoruz. bütün meslek aşkımı iyi niyetimi bitirdiler o kadar hastanede çalıştım sağlık ocağındaki gibi hasta tipi görmedim. bedavacı, her işlerini hallettirmeye çalışan, saygısız, terbiyesiz, cahil.

Allah kolaylık versin önceden bir saygınlığımız vardı severdi hastalar bizi biz de onları. Hayır dualarını alırdık. Şimdi nerdeee, işlerini hallediyoruz yine küfür ediyorlar.

bir Rize li olarak bu yazdığınızı hiç beğenmedim
çalıştıgınız hastaneye göre bile değişiyor bu tipler eğer özeldeyseniz böyle tipler daha fazladır ama böyleleri her yerde vardır
bi genelleme yaparak bütün şehri içine katamazsınız....

mesleğiniz zor bi meslek evet
hem insanlarla hem işinizle ilgilenmek zorundasınız gerçekten zor ve yıpratıcı
inş işinize alışabilirsiniz ve daha medeni bir memlekete gider bu tip olaylarla kişilerle karşılaşmazsınız....

Her insanın iyisi kötüsü var elbette, geçen gün kan aldırmaya gittim ben kan aldırınca içim bir tuhaf olur, hatta bir keresinde tansiyonum düşmüştü elimde değil yani. Tedirgindim gördü, zaten sert bir mizacı vardı hemşire bayanın, hiç birşey de demedim he, paşa paşa oturdum, kolumu verdim ama halimden anlaşılıyor tırstığım ağzım yüzüm bir garipti. Direkt ne var? ne korkuyorsun? dedi. BenDE kana dayanamıyorum dedim, bakma o zaman dedi. Bakmıyorum Kİ zaten, ama şuan kanım alınıyor ve insan hissediyor yani kol uyuşuyor hafiften falan 4-5 tüpte alındı, elimde değil dedim. Sayı say birşey yap biz küçük çocuklara sayı saydırıyoruz falan dedi. Çocukta olduk iyimi dedim içimden, napiim korkuyorum arkadaş, elimde değil içim fena oluyor.

Son düzenleme:
Canim sanirim yeni mezunsun ilk bende ilk ise basladigimda ayni seyleri yasadim 4yilim dolmak uzere ve ozeldeyim ayrica 3.basamak yeni dogan yogunbakimdayim ve 4aylik bebegim var yorgun argin eve gidip bide cadi kizimla ugrasiyorum ev isleri kizimim huysuzluklari anlataamam yani inan bu yasadigin surec gececek ve zamanla alisacaksin simdiki tempoma bakip ben bekarken neden zorlaniyordum diyorum her isin zorluklari var ama bizim meslegimiz cok col daha zor insan hayati ile ugrasioruz ayrica bazi insanlar yok hemsireler tersliyor yok suratsizlar ama bu isin icinde olmadan sebebini asla anlayamacaklar neden hemsirelerin oyle oldugunu kisa bir ornek vereyim bir bebek fenalasti olmek uzere ve kapiyi kirmak uzere olan bir aile biz orda saniyelerle yarisiyoruz ciktim ve cok kotu bagirdim o bebek sizin bebeginiz olabilirdi dedim ve kendi bebeklerinin islak mendili olup olmadigini soracaklarmis gelde sinirlenme sonra diyorlar ki hemsireler suratsiz kaprisli evet ben disardan bakilinca belki oyleyim ama sizi yasatmak icin oyleyim kisa ozu budur ben birini yasatmakla ugrasirken sacma sapan sorulara cevap veremem sanada mesleginde basarilar meslektasim kim ne dersin sen isini yap

Is yerini degistir. 20+ hasta bir hemsireye korkunc birsey benim gozumde. Ben de hemsireyim ama ABD'deyim. Hemsirelik dunyanin her yerinde zor, ve kesinlikle istemeden, oylesine yapilacak bir meslek degil. 2 sene icinde TR'ye donmek gibi bir dusuncem var ve ben hayatta calismazdim senin calistigin gibi bir yerde.
Ozelde misin, devlette misin merak ettim. Ben devlet diye dusundum ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…