arkadaşım selam orda hemşirelik nasılIs yerini degistir. 20+ hasta bir hemsireye korkunc birsey benim gozumde. Ben de hemsireyim ama ABD'deyim. Hemsirelik dunyanin her yerinde zor, ve kesinlikle istemeden, oylesine yapilacak bir meslek degil. 2 sene icinde TR'ye donmek gibi bir dusuncem var ve ben hayatta calismazdim senin calistigin gibi bir yerde.
Ozelde misin, devlette misin merak ettim. Ben devlet diye dusundum ama...
kızlar 1 yıl oldu atanalı ççok yoğun bi hastanede işe başladım hastalar ve hasta yakınlarıyla uğraşmak beni yedi bitirdi . hemşirelik bana zor geliyo özellikle nöbetler 21 hastaa tek başına bakmak tedvi yapmak kan almakkimse beni anlamıyor sabahlara kadar nöbet tutmak.. benim gibi hemşirehanımlar vr mı işe iş başladıklarında zorlananlar
bende 1 yıldır özelde calısan bir hemşire olarak cok yoruldum yıprandım ..alısmayı bekliyorum..cocuk hemşiresi olarak görev yapıyorum..hemşirelerde ikiye ayrılıyor,ailelerde..özel oldgu için para veriyosam her istedigimi yapmak zorundasın tavrındaki insanlr var sonuc sınır bozuklulugu..ama birde allah razı olsun kızım diyen hastaların duası yeter diyorum..
meslegimi seviyorum ama gercektende cok zor..calıstıgın yerede baglı..316 saat calısıyorum aylıkevimi, esimi en cokda temiz havayı oksijen almayı ozlüyorum
Canım benim keşke her sağlıkcının senin gibi hijyen kaygısı olsa. Devlet hastanesinde jinekoloji muayenesi olmuştum bir keresinde, doktor beni vajinal muayene etti ve eldiveni çıkarmadan reçetemi yazdı. Düşun artık. Evet çok yoğun çok yorucu işleri var ama en başta kendi sağliklari için hijyene dikkat etmeliler. Yorulmana gelince ülkemizde maalesef sağlık sistemi böyle. Çok fazla iş yükü var. İnan bana özelde olsan o da aynı. Orda da çok çalıştıriyorlar. Zamanla alışacaksin. Düzenli beslemeye dikkat et.sağolun arkadaşlar destekleriniz için:) iyiki varsınız bunları iş yerindeki diğer hemşirelere anlatınca farklı karşılıyorlar uaydan gelmişimde uzaylı gibi konuşuyormusum gibi sanki ahh ahh bu insanlar
Merhaba ben size bir şey sormak istiyorum. Ben de sizin çalıştığınız bölümün 2. Basamağında çalışıyorum. 4 aydır. Çekingen bir yapım var aşırı derecede göze batıyorum. Çok yavaş ım. Her şeyi geciktiriyorum. Herkesten laf işitiyorum. Temizlik personeli bile benle dalga geçiyor. Arkamdan doktora "anlamıyor "diye laf ediyor. Doktor bile beğenmiyor beni Bu hastaya başka hemşire baksın diyor mesela. Hemşireler de beğenmiyor. Herkes 2 ayda tek odaya yazılırken ben hala yazılmadım. Yapamıyorum çünkü. Hemşireler bile iç çekiyor. Beceremiyorum. Bugün hepsi aynı gün yaşandı. Canım çok acıyor. Yarın istifamı vermeyi düşünüyorum. Daha öncesinde 3. Basamak erişkin yoğun bakumdaydım. 4 ay da orda çalıştım. Orda da benzer tepkiler vardı. Yapamadığım için yer değişikliği istedim burda da yapamadım.Canim sanirim yeni mezunsun ilk bende ilk ise basladigimda ayni seyleri yasadim 4yilim dolmak uzere ve ozeldeyim ayrica 3.basamak yeni dogan yogunbakimdayim ve 4aylik bebegim var yorgun argin eve gidip bide cadi kizimla ugrasiyorum ev isleri kizimim huysuzluklari anlataamam yani inan bu yasadigin surec gececek ve zamanla alisacaksin simdiki tempoma bakip ben bekarken neden zorlaniyordum diyorum her isin zorluklari var ama bizim meslegimiz cok col daha zor insan hayati ile ugrasioruz ayrica bazi insanlar yok hemsireler tersliyor yok suratsizlar ama bu isin icinde olmadan sebebini asla anlayamacaklar neden hemsirelerin oyle oldugunu kisa bir ornek vereyim bir bebek fenalasti olmek uzere ve kapiyi kirmak uzere olan bir aile biz orda saniyelerle yarisiyoruz ciktim ve cok kotu bagirdim o bebek sizin bebeginiz olabilirdi dedim ve kendi bebeklerinin islak mendili olup olmadigini soracaklarmis gelde sinirlenme sonra diyorlar ki hemsireler suratsiz kaprisli evet ben disardan bakilinca belki oyleyim ama sizi yasatmak icin oyleyim kisa ozu budur ben birini yasatmakla ugrasirken sacma sapan sorulara cevap veremem sanada mesleginde basarilar meslektasim kim ne dersin sen isini yap
Hastaların haberi olmadan mı elisa yaptırıyorsunuz?devletteyim arkadaşlar rizeli arkadaşım evet heryerin iyiside var kötüsüde var doğrudur fakat rizede çoğunluk böyle arkadaşım üzğünümhastalar var bunaltan bide iş yerindeki meslektaşlarım bana destek olmaları gerekirken eleştiri yapıyorlar yadırğıyorlar . bnde biraz hastalık fobisi var kan fgalan sıçrayınca elisalarına baktırıyorum hastaların hemen arkadaşlar sen gitti yoğun biserviste çalış 2 güne düzelirsin her hastaya farklı eldiven kullanıyorum yada hastalara giderken eldiven takıyorum diye devlette zararsın falan filan işte. bana destek olmaları gerekmez mi neden böyleler anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?