hemşireyim ve çok zorlanıyorum

devletteyim arkadaşlar rizeli arkadaşım evet heryerin iyiside var kötüsüde var doğrudur fakat rizede çoğunluk böyle arkadaşım üzğünüm hastalar var bunaltan bide iş yerindeki meslektaşlarım bana destek olmaları gerekirken eleştiri yapıyorlar yadırğıyorlar . bnde biraz hastalık fobisi var kan fgalan sıçrayınca elisalarına baktırıyorum hastaların hemen arkadaşlar sen gitti yoğun biserviste çalış 2 güne düzelirsin her hastaya farklı eldiven kullanıyorum yada hastalara giderken eldiven takıyorum diye devlette zararsın falan filan işte. bana destek olmaları gerekmez mi neden böyleler anlamıyorum

arkadaşım selam orda hemşirelik nasıl
yani hemşire olarak neler yapıyorsunuz anlatırmısın çok merak ettiğim bi konu bu

tabi ki her hastaya farklı eldiven kullanacaksın, hiv bulaştığında devlet mi koruyacak seni? devlete niye zarar olacakmışsın, düşüncelere bak ne acayip arkadaşlarımız var.

Canım bende Hemşire değilim seni anlamamız çok zor ama şunu söylemeliyim ki insanlara yardım etmek onların dertleriyle uğraşmak gerçekten kolay değil. ama zaten hemşire olurken bütün bunları tahmin ederk başladın ve hepimiz okuduğumuz bölümlerin kurbanıyız. :) demem o ki sabret Allah sabrını verir. mutlu olmaya çalış bence. bardağın dolu tarafından bak. insanlara yardım etmek çok güzel birşey olsa gerek Mutlu ol canımmm.

sağolun arkadaşlar destekleriniz için:) iyiki varsınız bunları iş yerindeki diğer hemşirelere anlatınca farklı karşılıyorlar uaydan gelmişimde uzaylı gibi konuşuyormusum gibi sanki ahh ahh bu insanlar

bende 1 yıldır özelde calısan bir hemşire olarak cok yoruldum yıprandım ..alısmayı bekliyorum..cocuk hemşiresi olarak görev yapıyorum..hemşirelerde ikiye ayrılıyor,ailelerde..özel oldgu için para veriyosam her istedigimi yapmak zorundasın tavrındaki insanlr var sonuc sınır bozuklulugu..ama birde allah razı olsun kızım diyen hastaların duası yeter diyorum..

meslegimi seviyorum ama gercektende cok zor..calıstıgın yerede baglı..316 saat calısıyorum aylık evimi, esimi en cokda temiz havayı oksijen almayı ozlüyorum

316 saat mi???!!!!

bende hemşireyim üniversite hastanesinde çalısıyorum, işten çok işyerindeki adaletsizliklerden yoruluyorum. ben sürekli gece çalısıyorum çalıstığım klinikte kıdemlilik çok fazla işliyor. mesleğimde 5. yılımdayım ama halen kıdemlenemedim düşünün. gündüzde 20-25 yıllık bir türlü emekli olamayan 6 hemşire oturuyor, gece 2 hemşire çalısıyoruz. Allah hepimize sabır versin

Ben de yoğun bölümlerde çok zorlanıyorum.Ağrımayan 1cm yerim kalmıyor...Şimdi ilçeden ile tayin istemiştim.Çıktı.Fazla araştırmadan son günde tercih yapmıştım,şehrin en berbatıymış.Fazal mesailer,hasta sayısı,kadrodaki eksikliği,.Diğer hastanelere becayiş arayacağım sürem bitmeden.Bulamazsam sırf yalnız kalmayayım,ailemin yanında olayım diye bu yoğun hastaneye geleceğim.Şuanki işimden çok mutmainim halbuki..Birbuçuk yıl rahat ettim..Ama şimdi evde tek başına canımın sıkılması sebebiyle bu riski göze aldım..

O heryerimin liğme liğme oluşları gözümün önüne geliyor ve başıma geleceklerden çok korkuyorum.
Üstelik meslektaşlarımız da manevi olarak destek değil..İdareye laf edemeyenler ancak biribirine gücü yetiyor..İdare baskısı çok fazla..Çalşıma şartları hiç ergonomik değil..Kalite adı altında bir sürü gereksiz yük var..Vücut ağrısından bazen kafam allak bullak oluyor..Nasıl içleri alıyor bu şartlarda çalıştırmaya,hasta emanet etmeye..Dinlenmek gizlice..korkuyla...

Büyük bir torpilin yoksa ordan oraya en yoğun yerlere veriliyorsun.Çıkmak istesen çıkamıyorsun..Torpili olanlar rahat yerlerde...

Veya sorumluya,idareye yalakalık yapanlar,ağzı laf yapanlar; iş yükünü üstünden ,diğer arkadaşlarına atıveriyorlar..Altta kalanın canı çıkıyor..Özel kurum olmadığı için istifayı da basamıyorsun...

Başka yere tayin istesen puanın yetmiyor..Becayiş bulmak istesen bulamıyorsun..Hele bu hastaneyi kimse istemiyor buraya gelirsem bu şehirdeki başka hastaneye geçemem.Ancak başka şehire..Evlenirsem..Ailemle olmak istiyorum,başka şehire evlenmeden gitmem..

Özel sorunların da varsa,çıldırmaya ramak kalıyor..Mutmainsiz bir hayat..Sırf yaşamış olmak için..

Son düzenleme:
Hemşireyim ve hamileyim rontgen çekilen bi yerde çalışmaya zorlanıyorum. Daha neler neler. Bazı hastanelerde direk muaf tutulurken bazılarında böyle olmasını anlamıyorum. Herkes koyun oldukça bu devran çok yürür. Mesai saatleri nöbet araları yasaklar kurallar her şey çok farklı oda aynı kurum değil mi. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler bu gidişle sayenizde boğulacağız. Hasta hakları diye diye oy uğruna heba oldu mesleğimiz oyuncak oldu bazı hemşireler çok gaddarcılarıda anlamıyorum herkes işine baksın yapan kişilerin yüzüne söylesin kimse kimseyi bir tutmasın.

Sen tabi zorlanirsin ilgili alakali oldugun icin elinden geleni yapar sasarsin ama bazi hemsireler okadar ilgisiz vicdansizki ne icin o isi yaptiklarini anlamiyorum hasta cagirir bile gitmezler tabi yorulmaz o gibileri ..

Hemşire bi arkadaşım hukuk okuyor benimle birlikte. Gündüz çalışmadığı için hafta içi gece nöbetlerine hafta sonu da 24 kalıyor. Zamanla alışılıyor sanırım çünkü o da devlet hastanesinde ameliyatlı hasta katında çalışıyor. Hasta nöbet bitimine yarım saat kala ölmesin derdinde genel anlamda başka bir şey istediği yok pek. Kız kardeşim de ATT. Onda da benzer haller var başlarda zorlanıyordu kavga etmediği hasta yakını kalmamıştı ama sonradan rahatladı. Sakin olun yani, geçer bu günler.

Canım benim keşke her sağlıkcının senin gibi hijyen kaygısı olsa. Devlet hastanesinde jinekoloji muayenesi olmuştum bir keresinde, doktor beni vajinal muayene etti ve eldiveni çıkarmadan reçetemi yazdı. Düşun artık. Evet çok yoğun çok yorucu işleri var ama en başta kendi sağliklari için hijyene dikkat etmeliler. Yorulmana gelince ülkemizde maalesef sağlık sistemi böyle. Çok fazla iş yükü var. İnan bana özelde olsan o da aynı. Orda da çok çalıştıriyorlar. Zamanla alışacaksin. Düzenli beslemeye dikkat et.

Sağlık sektörü zor çok sabır isteyen bir meslek sağlam bir psikoloji gerek.
Ben hemşire değilim eczacı teknisyeniyim. 8. yılım ve benden bir çok şey kayboldu gitti.
Kimse yanlış anlamasın ama bu bir gerçek bazı hastalar çok zor bizi de hasta ediyorlar....

ben doğum yaptığımda yan odada da bir doğum vardı durum aynen şu:
hemşire gel bebeğin gazı var!!(emir vermekten fazlası bağırıyor aşağılıyor resmen gelinin kaynanasıymış)
hemşire geldi gazını nasıl çıkaracağını tarif etti gitti.
hemşire gel bebek altına yaptı
hemşire: hanımefendi altına yaptıysa bezini değiştireceksiniz)
kadın bi söylendi durdu...
hemşire gel bebeğin ateşine bak
..
bu şekilde 7-8 defa hemşireler geldi gitti .
sonra odadan kadının sesi duyuluyor meğer bebek oğlanmış özel hastaneye tonla para vermişler (normal doğum 375 tl)
ilgi bekliyorlarmış..
odalar karşılıklı olduğu için çoğu konuşmayı duyduk...
yattığım yerde sabır diledim. cahil insanla uğraşması çok zor

anestezi yb geçme şansın varsa bence geç. sanırım serviste çalışıyosn. ayık insanla uğraşmak çok zor hasta yetmiyor gibi bide yakınlarına dert anlatmak var. yb geçersen eger daha rahat olursun.

2013 yılına ait konuyu bulmak çok zor oldu mu? Hayır konu sahibi bile 1,5 yıldır siteye girmiyor.

hemşirelikte değilim ama en de sağlık sektörüyle ilgili okul okuyorum hemşirelikte birçok arkadaşım var. çoğu sen gibi. en çok yorucu kısım hasta ve yakınları.. arkadaşım hemşirelikten bizim bölüme geçmiş daha eahat diye. bulunduğunuz hastane yoğunsa daha yoğun olmayan hastaneye geçseniz özelde çalışıyorsanız özellikle göz hastaneleri

Merhaba ben size bir şey sormak istiyorum. Ben de sizin çalıştığınız bölümün 2. Basamağında çalışıyorum. 4 aydır. Çekingen bir yapım var aşırı derecede göze batıyorum. Çok yavaş ım. Her şeyi geciktiriyorum. Herkesten laf işitiyorum. Temizlik personeli bile benle dalga geçiyor. Arkamdan doktora "anlamıyor "diye laf ediyor. Doktor bile beğenmiyor beni Bu hastaya başka hemşire baksın diyor mesela. Hemşireler de beğenmiyor. Herkes 2 ayda tek odaya yazılırken ben hala yazılmadım. Yapamıyorum çünkü. Hemşireler bile iç çekiyor. Beceremiyorum. Bugün hepsi aynı gün yaşandı. Canım çok acıyor. Yarın istifamı vermeyi düşünüyorum. Daha öncesinde 3. Basamak erişkin yoğun bakumdaydım. 4 ay da orda çalıştım. Orda da benzer tepkiler vardı. Yapamadığım için yer değişikliği istedim burda da yapamadım.

Hastaların haberi olmadan mı elisa yaptırıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…