Henüz çok küçüğüm ama hepiniz bu yollardan geçtiniz :(

Alemoni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
1
0
86
Bursa
Meraha ben 15 yaşındayım henüz çok küçüğüm biliyorum ama buraya bugün yaşadığımı anlatmak için geldim en azından içimi dökmüş olurum
Bugün sabah okula gitmek için kalktığımda annem ve babam çok sinirliydi. Neden olduğunu bilmiyordum. telefonumu aradığımda kaldırdık artık telefon falan yok dediler. Sebebini sorduğumda ise akşam konuşuruz dediler. Hemen aklıma Facebook geldi. Her genç kızın facebook'u var bu dönemde ama annem ve babam bunu anlayamıyor ve kızıyorlar. Sanırım ordaki konuşmalarımı okudular. Kötü bir şey yoktu , sadece normal bir 15 yaşındaki bir kız gibi davranıyorum. Ama ailem bana güvenmiyor..Hiç bir zaman güvenmedi..Ve bu beni çokk çok çok üzüyor gerçekten... Yani normalde muhafazakar değilizdir pek ama bazı şeylere çok önem verirler. Mesela derslerim iyi benim şehrimeki en başarılı liselerden birine gidiyorum.. Diğer çocuklar her şeyi yapmalarına rağmen benim kadar sıkılmıyorlardır ailelerinde büyük bir ihtimalle. Beni sıkmalarının nedeni derslerimin düşmemesini istemeleri.

Sabah moralim böyle bozukken okula gitim ve ders pogramımızın değiştiğini öğrendim. Bu gün olması gereken hiçbir ödevi yapmamıştım. Ve yapmadığımı söylersem büyük ihtimalle ailemi arayacaklardı öğretmenlerim. Annem ve babam da bugün sinirli bir de aranırlarsa çok kötü olur dedim ve okuldan kaçtım. Biliyorum çok yanlış ama o an düşünemedim işte bunu. Okul btene kadar dolaştım etrafta ve okul saati bitince eve döndüm. eve gelince ev telefonları çalmaya başladıı meğerse okula gitmediğimi söylemişler babama ve babam da beni aramış. Normal olarak çok çok çok sinirlenmişler. Diğer çocuklar kaç bin kere okuldan kaçmalarına rağmen hiç bir şey olmuyor onlara, ben bir kere yaptım başıma her şey geldi ya
Şimdi ise ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. ynen böyle anlatsam bana inanmazlar ne yapmalıyım sizce hepiniz küçük oldunuz

ders programın bugün değiştiyse zaten sizden o ödevleri istemezlerdi,değil mi.bence sen okuldan kaçmak için bahane aramışsın.ayrıca okulunu takdir ettim.okula gitmeyen her öğrencinin aranması gerekir

Ben 13 yaşındayken bunları yaşamıştım bir kısmını. Ailene kendini kanıtla. Biraz kötü bir tavsiye olacak belki ama yanlarındayken hep moralin bozuk dur nedenini illa soracaklar. Sen onlara herkes yapıyo dediğinde büyük ihtimal sen herkes değilsin onların aileleri biz değil diyecekler. Böyle aileleri gerçekten anlamıyorum benim ailemde böyleydi ve hala böyle. Derslerinde büyük bir başarı yakalarsan sosyal hayatının derslerini etkilemediğini düşünürler

Ailen hataların düzelmesi için öyle davranıyor unutma onlarda o yollardan geçti Okuldan kaçman tabiki yanlış ama bak ögrenmiş oldun bir daha yapmazsın canım benim yani zaten söylerdin hocam program değişti diye sen sıkılmışsın o yuzden facebookta belki fazla vakit geçiriyorsundur sende pişman olursun ve ödevlerini günü gününe yapsaydın annene geldiginde gösterirdin bakın yaptım diye telefonuda kullanma biraz aileni dinle bakalım onlara uy dene bir sey kaybetmezsin canım benim :) Kaçıncı sınıfsın?

ailenin senin iyiliğini istediğini düşünüyorum.
emin ol yıllar sonra hak verecekisn ve anlayacaksın onları.
şimdi kızıyorsun belki ama,onlar çok haklı.
çocuk yetiştirmek çok zor hele ki bu devirde...
aileni al karşına konuş,neden kaçtığını,neden böyle davrandığını anlat,
özür dile...onlar da anlayışla karşılayacaklardır ve daha da yumuşak davranacaklardır.
ailene sakın yalan söyleme,birr daha da okuldan kaçma.
emin ol ki ileride hep iyi ki ailem böyle davranmış diyeceksin.
hayatında başarılar ve mutluluklar canım benim...

Önlem almaları ve seni kontrol etmeleri bence senin açından çok çok iyi ..
Ailene bu konuda kızmamalısın..

Ne aileler var çocuklarıyla ilgilenmeye fırsat bulamayan..
O fırsatı olduğu halde ilgisizliğe devam eden..
Başına buyruk gezmelerine izin veren..

O yüzden fazla üzerinde durma bu durumların..
OKuldan kaçma mevzusuna da gelince, bir daha böyle bir şey yapmayacağına dair söz verirsin olur biter..
Bu konudanda kızacak halleri yok ya..Sanki her gün okulu kırdın..

Son düzenleme:
Canım , öncelikle seni hitap ve imlandan dolayı tebrik ediyorum,çok mutlu oldum bu duruma27 yaşında bir ablan olarak seni anlıyorum ,evet hepimiz aynı şeyleri yaşadık emin ol. Benim dönemimde face falan yoktu gerçi ama telefonuma el konulmuştu , çok sık olurdu hatta , neyse okuldan boş yere kaçmışsın ama zaten sende bunun farkındasın şuan, ders çıkardığına da eminim, zaten ben hiç okuldan kaçmadım diyen varmıdır ki? ama yanlış düşündüğün birşey var o da arkadaşların konusu, onların aileleri kızmıyor demişsin ya yok öyle birşey emin ol, sen ne yaşıyorsan onlar da yaşıyor ama size yansıtmıyorlar,ama ailelerini de gördüm diyeceksin belki ama onlarda toplum içinde tepkilerini göstermeyen ailelerdir12 yıl önce aynı şeyler yaşanmışsa emin ol senden sonra da yaşanacaktır , öncelikle sakin ol , kendini odana kapatıp onları cezalandıracağını düşünme( ben öyle yapıyordum) onlar senin üzülmeni istemiyor hepsi bu öncelikle onları anlamaya çalış ,anladığına emin olduğunda onlarda konuş , onları anladığını anlat onlaraikaygılarını da anladığını anlat,ama senin de hatalar yaparak büyüyeceğini de anlat,sana şans vermezlerse nasıl emin olabileceklerini sor ,bunları dile getirmek zordur yazmayı dene , yaz kağıtlara sonra odalarında uygun gördüğün bir noktaya bırak.. ve kimseyle kendini kıyaslama bu yaşlarda en büyük yanlış ama arkadaşım yapıyor bende yapmalıyım demekle oluyor

Son düzenleme:
Ders programını salı günü pat diye değiştigine eminmisin geçen haftadan haber verilmesi gerekirdi,benim kardeşim de lise ögrencisi ders programı değişecegini önceden haber veriyorlar,cuma günü haber veriyorlar sınıfa yazı gönderiyorlar önümüzdeki hafta ders programı bu diye.Ayrıca okul aileni elbette arayacak,benim kardeşimin okuluda arar gitmezse ve mesaj atarlar,bir ders bile derse girmese mesaj gelir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…