• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hep aklımın bir köşesinde acabalar.((

Haklısınız. Ama biz Türk baba modeli üzerinden yorum yapıyoruz. Norveç'te yaşasam belki bebeğini kanguruya koymuş göğsünün üzerinde taşıyan, bir yandan 3 yaşındaki kızının saçlarını balıksırtı ören bir baba tipi gelirdi gözümün önünde. O zaman da konu sahibi kv adayına ismiyle hitap eder arkadaş olurlardı.

Türk anne baba modeli bu değil, olmamalı. Belli bir keşim, büyük bir kesim böyle düşünüyor diye, bu doğru olmuyor.

Çocuğun sorumluluğu yarı yarıya ayrılır. Her şeyi anneye yıkmak, ne kadar doğru?

Erkekleri paşa gibi oturtmak, kadını her işe koşturmak mı doğru olan?

O norveçli dediğiniz modellerden türkiyede de vardır merak etmeyin. Yoksa da, üretime sürmeye çalışmamız bizim hayrımıza, değil mi?

Böyle gelmiş böyle gider diye, göz yummaya gerek yok

Türk anne baba modeli bu değil, olmamalı. Belli bir keşim, büyük bir kesim böyle düşünüyor diye, bu doğru olmuyor.

Çocuğun sorumluluğu yarı yarıya ayrılır. Her şeyi anneye yıkmak, ne kadar doğru?

O norveçli dediğiniz modellerden türkiyede de vardır merak etmeyin. Yoksa da, üretime sürmeye çalışmamız bizim hayrımıza, değil mi?

Öyle olsun çok istiyorum.

Bir de konuyu baba da kalsa noluyor ki,
Evlada sahip cikmak sadece annenin gorevi mi ye getirenler olmuş.

Yani burada sorun cocuklarin baba da kalmış olmasi mi,
gercekten konunun basindan beri anladığıniz tek sey bu mu oldu.

Neyse saygi duyup geciyorum.

Tesadüfen gördüm. Keşke alıntı yapsaydınız da daha erken cevap yazabilseydim

Sayfaları incelerseniz, konunun diğerleri tarafından "ayhhh anne nası bırakır çocuğnu sen vicdansızsaaan" diyenler tarafından, akışının değiştirildiğini görürsünüz.

Onlara yönelik, hem konunun ana maddesinin bu olmadığını hatırlatmak,
Hem de bu düşüncelerinin, her işi kadına yüklemenin doğru olmadığını belirtmek,
Konudan bir tek bunları anlamış olma anlamına gelmiyor.

Sınavda kaç proton sorusuna, şu kadar elektron gibi cevap verenler ilk kimmiş, gayet açık

Okuduklarımdan en çok üzüldüklerim anneliğime edilen laflar oldu... Hak verdiklerimde oldu.. Kafamda acabalr derken sadece kv nin ettiği cümleyi kastetmedim verdiğimz kararın acabaları çocuklarımla birlkte ailem ve ewlnceğim insanın ileriki yaşamdaki mutlulukları.. Sorumsuz bir anne olduğum hakkındaki düşünceler dışındaki tüm yorumlar için teşekkür ediyrm herşeyin hayırlısı olur umarım

yani bosanma durumunda illa annemi butun sorumlulugu alacak, babalar istedikleri gibi bosanip cocuklari anneye verip, genc kizlada evlenebilirler.....ohhh ne ala hersey erkege helal kadina haram...bunu kadina yakistiramayan yine hemcinslerimiz!!!!

canim ins. cok mutlu olursun, yine cocuklarin olur, bosandin ve cocuklarin var diye omur boyu evde oturup yas tutacak degilsin, tabikide yeni bur yuva kurmak seninde hakkin. ayrica bekar biriyle evlenmende hic bir sakinca gormuyirum, anlastiktan, guven olduktan sonra neden olmasin.
kesinlikle hak veriyorum :KK9:
tabi ki kadın boşanmalı ama hayata devam etmemeli
çocukların bütün yükü kadına yüklenmeli adam genç kızların peşinde bekar gibi takılırken hiç kimse boşanmış olduğunu yüzüne vurmamalı
mesela kadının hiç bir maddi güvencesi yok ailesi asla kabul etmiyor çocuklarını dayak yiyor her gün evden atılıyor o kadın boşanmak istese otur dayak ye mi diyeceğiz

Bunun sorumlukla alakasi yok. Bu bi ihtiyactir. Anne sefkati baskadir. Cocugun o dönemde babadan cok anneye ihtiyaci vardir.

Bebek anne karninda büyür. Ilk onunla baslar herseye. Kordonuyla baslar o bağ. Baba o dokuz ay bu bagin disindadir.Dogumda birliktedirler.

Anadili deriz ya ilk anneden ögrenir kelimeleri. Şefkati,sevgiyi,sicakligi annesinde ögrenmesi baskadir. Kalbi kirildiginda, bi seye üzüldügünde “anne kucagina” gider. O samimiyeti hisseder. Bi baska bakar anne.

Babayla da yapar bunlari. Ama anne baskadir.

Bunun sorumlukla alakasi yok. Bu bi ihtiyactir. Anne sefkati baskadir. Cocugun o dönemde babadan cok anneye ihtiyaci vardir.

Bebek anne karninda büyür. Ilk onunla baslar herseye. Kordonuyla baslar o bağ. Baba o dokuz ay bu bagin disindadir.Dogumda birliktedirler.

Anadili deriz ya ilk anneden ögrenir kelimeleri. Şefkati,sevgiyi,sicakligi annesinde ögrenmesi baskadir. Kalbi kirildiginda, bi seye üzüldügünde “anne kucagina” gider. O samimiyeti hisseder. Bi baska bakar anne.

Ewet elbette öyle ben bu yaşımda anneme ihtyc duyuyorum ama bizim ayrılığmz bu şekilde oldu hayatmz böyle şekillendi hiç birşey kolay olmadı ve olmucakta sanırım((

Duygusal samimiyetten bahsetmişsiniz. Duygusal samimiyetine iki taraftan da ihtiyaç duyar çocuk. Ama fiziksel ihtiyaçlarını(bakım vs) karşılamanın dahi sadece anneye bindirilmesinden hoşnut musunuz? Mamayı annne hazırlasın, bezi anne değiştirsin, banyosunu anne yaptırsın, çocuğu anne uyutsun, çocuğu anne kaldırsın, ödevini anne yaptırsın.. Anne anne anne anne.. Böylece erkekler hazıra alışıyor, duygusal da fiziksel ihtiyaçsal da yaklaşmıyorlar çocuğa.

İlla o dönemde anneye ihtiyaç duyar diye birşey yok. Her çocuk anneye düşkün olmak zorunda da değil mesela.
Bana 5 yaşımdayken bir süre babam baktı izin alıp. En mutlu aylarımı onla geçirdim. Beni en çok o bilgilendirdi, o öğretti. Annemle değil, babamla kalmak benim için daha eğlenceliydi.
Yani illa anneye ihtiyaç duymak zorunda değilmiş çocuklar.
Ailem ayrılsa babamı seçerim. İkisinin de yeri ayrı, evet anne daha telaşlanır çocuğuna ama, sırf kadının bu duygularını kullanarak onu sömürüyorlar. Her işi kadına yaptırıyorlar. Bu mu adalet

bu yazdıklarınız çocuklarım için onlardan ayrı kalmamak için boşanmıyorum beni dövse çocuklarımı dövse de onlarla birlikte olayım diye adamın her türlü pisliğine katlanayım diyen kadınları doğrulamış olmuyor muyuz
kocalarına ver yansın edip konu açan ama boşanamam çocuğum var diyene çocuğunu bahane etme diyen biz değil miyiz

Ewet elbette öyle ben bu yaşımda anneme ihtyc duyuyorum ama bizim ayrılığmz bu şekilde oldu hayatmz böyle şekillendi hiç birşey kolay olmadı ve olmucakta sanırım((

Umarim siz de cocuklariniz da cok mutlu olursunuz.

Burda kimse sizi kirmak istemedi ama sizi elestiren yorumlarimin nedeni sizin yavrularinizin yerine koydum bi an kendi yavrumu.Kafamda canlandi. Düsündüm..

Acaba hic gözleri dolup bi anne kucagi aradiklarinda teselli olacaklari bi kucak bulabildiler mi?

Düstüklerinde onlardan cok cani yanan biri oldu mu o an yanlarinda?

Sizin haberiniz olmadigi bi laf isitti mi kalbini kiran, bi tokat atildi mi acaba?

Uzayip gitti iste. Bu konularda hassasim. Gözlerim dolar hemen. Cocuk deyince sacmalarim.

Konu biraz daha uzarsa cani anne ilan edilecek konu sahibi nerdeyse.

Baba cocuklari istemese almazdoi zaten. Demek ki sorumluluk sahibidir de. Konu sahibi de babasının iyi baktığına emin ki içi bu konuda rahat.

Hayatını devam ettirmeye de hakki var. Kimse kimsenin anneligini de sorgulayamaz sirf çocuklar babada diye. Çocuklar %100 annede kalacak diye bi kural olsa babaya verilmezdi.

Herkes başka şehre takilmis da mesafe 1 saat. Arkadaşım istanbulda is yerine 2.5 saatte gidiyor ve bunun dönüşü de var. 1 saat ne ki insan 15 günde bir goremesin. Ben de eski okuluma 1 saatte gidiyordum hergün. Gunde 2 saat. Çocukların etütu vs olmasa daha cok da görür bu mesafede.

Tesadüfen gördüm. Keşke alıntı yapsaydınız da daha erken cevap yazabilseydim

Sayfaları incelerseniz, konunun diğerleri tarafından "ayhhh anne nası bırakır çocuğnu sen vicdansızsaaan" diyenler tarafından, akışının değiştirildiğini görürsünüz.

Onlara yönelik, hem konunun ana maddesinin bu olmadığını hatırlatmak,
Hem de bu düşüncelerinin, her işi kadına yüklemenin doğru olmadığını belirtmek,
Konudan bir tek bunları anlamış olma anlamına gelmiyor.

Sınavda kaç proton sorusuna, şu kadar elektron gibi cevap verenler ilk kimmiş, gayet açık

Cikita,
Sende rahatsiz oldugun yorumlardan alinti yaparak yazsaydin,
Bende uzerime alinip cevap verme ihtiyaci hissetmezdim.

Soylediklerine gelince anne-baba esitligine inanirim.
Hatta sadece konumuz anne ve baba sorumluluklari olsaydi yazdiklarina +1 diye diye devam ederdim.

Ama bu soylediklerini bu konuyla cokda bagdastiramadim.
Sıkıntı anneligi degil, cocugun babasinda kalmis olmasida degil.
Ilk sayfalarda cocugun sonucta babasinda burada sikinti yok diye belirtmisligim de var.
Bana gore dogru bulmadigim yaklasimi gecen son 3 sayfada sanirim uzun uzun anlattim.
Gerisi beni degil konu sahibini baglar.

Duygusal samimiyetten bahsetmişsiniz. Duygusal samimiyetine iki taraftan da ihtiyaç duyar çocuk. Ama fiziksel ihtiyaçlarını(bakım vs) karşılamanın dahi sadece anneye bindirilmesinden hoşnut musunuz? Mamayı annne hazırlasın, bezi anne değiştirsin, banyosunu anne yaptırsın, çocuğu anne uyutsun, çocuğu anne kaldırsın, ödevini anne yaptırsın.. Anne anne anne anne.. Böylece erkekler hazıra alışıyor, duygusal da fiziksel ihtiyaçsal da yaklaşmıyorlar çocuğa.

İlla o dönemde anneye ihtiyaç duyar diye birşey yok. Her çocuk anneye düşkün olmak zorunda da değil mesela.
Bana 5 yaşımdayken bir süre babam baktı izin alıp. En mutlu aylarımı onla geçirdim. Beni en çok o bilgilendirdi, o öğretti. Annemle değil, babamla kalmak benim için daha eğlenceliydi.
Ailem ayrılsa babamı seçerim. İkisinin de yeri ayrı, evet anne daha telaşlanır çocuğuna ama, sırf kadının bu duygularını kullanarak onu sömürüyorlar. Her işi kadına yaptırıyorlar. Bu mu adalet

Sizi tanimiyorum ama bu cümleleri üniversitede falan kurardim galiba. Hatta galiba degil kesin kurardim.

Ama anne olunca bunlar fasa fiso oluyor. O yüzden anlatabilecegim bi sey degil bu.

Kücükken kardesim kaza gecirmisti. Hic aklima gelmemisti annem o an ne hissetti diye. 27 yasinda kizim basini carptiginda anneme sen nasil dayanmistin anne dedim. Olaydan 18 sene sonra. Bu baska bi sey. Realistligin,feministligin üstünde bi sey. Baba anne farkli seyler. Babayla da büyür cok da güzel büyür. Ama anne nasil dayanir? Yani cocuk belki yapar da anne yapamaz.

Evliliğiniz acabalarınız konusunda haklısınız
Toplum olarak bize çocuklu bir kadının daha önce evlilik yapmamış birisiyle evlenmesi ters ama önemli olan mutluluk
Fakat 2 çocuğumda anneliğimi yaşayamadım diyerek başka bir çocuk doğurmayı düşünmek bana çok mantıklı tutarlı bir duygu gibi gelmedi
Kendimi o 2 çocuğun yerine koyuyorum keşke anneliği yaşamaksa derdiniz çocuklarınızı yanınıza alıp onlarla eksik kalan duygularınızı yaşasaydınız demek geliyor içimden siz eksik yaşadığınıza inanıyorsanız anneliği onlar sizden daha fazla hissediyordur anne sevgisinin ilgisizliğinin acısını
Hakkı'nızda hayırlısı diyorum ama güçlü bir kadınsınız belli belki ölene dek kabullenilmeme problemi yaşayacaksınız bunu göze almışsınız ama çocuklarınızı yanınıza alıp yaşamayı göze alamamışsınız üzüldüm

Bu tarz laflar hep olacak evliliğiniz boyunca bi kere bunu yazın bi kenara,
Eğer bu sizi rahatsız ediyosa bence yol yakınken dönün.

Allah iyi insanlarla kıymet bilenlerle karşılaştrsın derdi hep küçükken babanem hiç anlamazdım.. Şimdi çok iyi anlıyrm öyle bir insanla ewlnp çocuk sahibi oldumki ne benim kıymetim bilindi nede anneliğimin nede ailemin verdiği emeklerin.. Ben ewlnceğim insana her zaman söylyrm eğer birgün

Ailem ayrılsa babamı seçerim. İkisinin de yeri ayrı, evet anne daha telaşlanır çocuğuna ama, sırf kadının bu duygularını kullanarak onu sömürüyorlar. Her işi kadına yaptırıyorlar. Bu mu adalet[/QU

Bizim ilşkimzde de beni sewmedklerini düşndüğümden değil çnkü banada çok düşknler ewet ama belkide erkek olmalarından benim çocuklarımda babalaryla daha iyi vakit geçiriyorlar sanırım..

Bu tarz laflar hep olacak evliliğiniz boyunca bi kere bunu yazın bi kenara,
Eğer bu sizi rahatsız ediyosa bence yol yakınken dönün.

Ewet böyle insanlar bitmicek farkındayım aslnda ama tek güvencem ewlenceğim insan çnkü şu an bile annesinin bunu söylediğini bilse tepksi çok sert olur bu yüzden ona söyleyemiyrm..

Ben mesleğinde karşılaştığım bir olayı anlatmak istiyorum.Anne baba boşanmış kız çocuk anne ile yaşıyor. Baba önce farklı bir şehre taşınıyor yaz tatillerinde kız babanın yanına gidiyor falan...Sonra Baba evleniyor ama bunu kızına söylemiyor. Kız bunu öğrendikten sonra ağır bir travma yaşıyor. Ve su an babadan nefret ediyor.son 2 yıldır babayla hiçbir şekilde görünmüyor.
Neden diye sordum evlenirken bana sorması gerekirdi.olse umrumda değil ve neler neler. Bu kız daha 9 yaşında. Çocuklara söyleyemek doğru mu acaba .ilerde bunu öğrenecekler ve ne hissedeceksler diye düşünmenizi rica ederim.
Evlenen çok mutlu olun inşaallah ama çocukların durumunda düşünün. Böyle karışık islere gerek var mı yok evi bozmayacam yok gelince evde kalacağız. Resmen oyun oynayacaksuniz çocuklara. Erkek çocuk için anne çok kutsaldır. Bunu yakmayın hakkınız yok

Umarim siz de cocuklariniz da cok mutlu olursunuz.

Burda kimse sizi kirmak istemedi ama sizi elestiren yorumlarimin nedeni sizin yavrularinizin yerine koydum bi an kendi yavrumu.Kafamda canlandi. Düsündüm..

Acaba hic gözleri dolup bi anne kucagi aradiklarinda teselli olacaklari bi kucak bulabildiler mi?

Düstüklerinde onlardan cok cani yanan biri oldu mu o an yanlarinda?

Sizin haberiniz olmadigi bi laf isitti mi kalbini kiran, bi tokat atildi mi acaba?

Uzayip gitti iste. Bu konularda hassasim. Gözlerim dolar hemen. Cocuk deyince sacmalarim.

Hepimiz anne olduğumuz için böyleyiz aslında.. Size bu düşüncelerden dolayı duyduğum üzüntüleri anltamam sanırım şu hayatta düşmanım bile yaşamasın.. Hala gece uykularım yok.. Uyanıp hep çocukların üstünü örtmeye gtcem gibi oluyrm sonra acaba üstleri açıldımı şimdi diye sabahı sabah edyrm.. Daha öncede yazdığm gibi aslında ayrılmış çocuklar ayrılmış anne yada babalar hep tam anlamıyla mutlu olmucaklar bu hayatta.. Benim gözlerim hep nemlidir ne kadar mutlu olursam olayım..

Ben mesleğinde karşılaştığım bir olayı anlatmak istiyorum.Anne baba boşanmış kız çocuk anne ile yaşıyor. Baba önce farklı bir şehre taşınıyor yaz tatillerinde kız babanın yanına gidiyor falan...Sonra Baba evleniyor ama bunu kızına söylemiyor. Kız bunu öğrendikten sonra ağır bir travma yaşıyor. Ve su an babadan nefret ediyor.son 2 yıldır babayla hiçbir şekilde görünmüyor.
Neden diye sordum evlenirken bana sorması gerekirdi.olse umrumda değil ve neler neler. Bu kız daha 9 yaşında. Çocuklara söyleyemek doğru mu acaba .ilerde bunu öğrenecekler ve ne hissedeceksler diye düşünmenizi rica ederim.
Evlenen çok mutlu olun inşaallah ama çocukların durumunda düşünün. Böyle karışık islere gerek var mı yok evi bozmayacam yok gelince evde kalacağız. Resmen oyun oynayacaksuniz çocuklara. Erkek çocuk için anne çok kutsaldır. Bunu yakmayın hakkınız yok

Bu konu için doktora gtmeyi düşünyrm çnkü onlar için en iyisine tek başıma karar veremicem sanırım.. Onları etkilemeyim derken dediğinz gibi daha üZersem hiç birşeyin anlamı kalmaz.. Bu konuda yardım alıcam ve ona davranıcam..

Back
X