• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hep aklımın bir köşesinde acabalar.((

öncelikle herkese sevgiler.

ben konuyu hiç uzatmadan direk anlatıcam...

ikinci evliliğime hazırlanıyorum. evleneceğim insanın ilk evliliği. benim iki oğlum var.. önümüzdeki günlerde söz yüzüğü için aileler bir araya gelecek.. söz gününü konuşmak ve ön ısınma olması amacıyla annem gündüz karşı tarafın ailesine oturmaya gitti.. karşı taraf kaç kişi gelelim gibi bir soru sormuş bunun üzerine annem biz kalabalık olmucaz fakat siz istediğiniz kim varsa davet edebilirisiniz demiş.. bunun üzerine karşı taraf yok bizde kalabalık olmucaz daha kimseye pek söyleyemedik çocukların olduğunu falan dedikodu olur diye demiş... annemde çok bozulmuş bana böyle anlatınca ilk mahcubiyetliğimi yaşamış oldum.. zaten ikinci kez alınan bir kararın ağır sorumluluğu üzerimde birde ayrı bir şehire gidicem böyle sorunlar başta normalmi acaba yoksa tekrar mutsuz olucağımın sinyallerimi... (((

Ben bu şekide üç örnek gördüm maalesfe üçüde kötü sonuçladın herkesin aynı olacak değil tabiki .. insallah cok mutlllllu olun :KK49:

Ben tekrardan tüm yorumlar için çok teşkkr ediyrm her türlü fikre eleştrye açık olduğum için buraya yazma ihtycı duydum elbette ve inanın bana kızdığnz yadırgadığnZ yada benim mutlu olmamı dilediğinz herşeyi bende hissedyrm biliyorum.. Bi yanım sen nasıl annesin derken bir yanım çocuklarıma asla kötülük olmucağını savunup durdu beynimde.. Hala diyorumki belkide cahilim yanlış bi karar veriyorum ama biliyorumki çocuklarımı kimseye değişmem bu hayatta ben hep onların yanında olurum.. Allah kimsenin yuvasını dağıtıp çocuk hasreti çektrmesin.. Boşanma kararı almış arkdşlar tekrar tekrar düşünsün çnkü gerçkten çok zor içinizin hep yandığı bir ateş hiç sönmüyor boğazındzda hep bir düğüm ve hep içinze atmak zorunda olduğnZ yüzlerce his...anlatmakla olmaZ..

Meslek hayatımda boşanan aile çocuklarını o kadar çok gördüm ki ve inanin babanın yanında kalıp mutlu olan çocuk hiç görmedim .bayan öğretmeninin yanından bir dakika daki ayrılmayan sürekli bahaneler üretip ateşim var mı diye öğretmeninin kendisine dokunmasini isteyen erkek bir çocuk vardı. Gözleri hiç gitmez gözümün önünden.
Boşanilir evet şu an bende o aşamaları ama çocuklar annenin yanında olmalı. Duygusal açlık ,güvenli bağlanma vb.pek çok kavram sayarak size.ama gerek YOK...
ANNE SEVGİSİ DESEK YETER ....

Kim ilgilendi cocuklarinizla baba isteyken?

İlk ayrıldığmz yıllarda çocuklar daha küçüm olduğu için hafta içi 2 gün bende 2 gün babalarında ve her hafta sonu bende kalmışlardı.. Babalarındayken babaneleryle altlı üstlü olduklarından orda yemek yiyip babalaryla kendi ewlernde yaşadılar.. Son bir yıldır dersleri nedenyle okul ve etüd programına uyulduğundan ikinci hafta sonları geliyorlar.. Mesela cuma akşamı gelicekler..

Meslek hayatımda boşanan aile çocuklarını o kadar çok gördüm ki ve inanin babanın yanında kalıp mutlu olan çocuk hiç görmedim .bayan öğretmeninin yanından bir dakika daki ayrılmayan sürekli bahaneler üretip ateşim var mı diye öğretmeninin kendisine dokunmasini isteyen erkek bir çocuk vardı. Gözleri hiç gitmez gözümün önünden.
Boşanilir evet şu an bende o aşamaları ama çocuklar annenin yanında olmalı. Duygusal açlık ,güvenli bağlanma vb.pek çok kavram sayarak size.ama gerek YOK...
ANNE SEVGİSİ DESEK YETER ....

Ben hep çocuklarimin yanindayim diyorsunuz degilsiniz malesef ve dahada uzaklasma yolundasiniz,mutlu olmayi ve bircocuk sahibi olmayi planliyorsunuz , benmutlu olabiliceğinzi sanmiyorum.Ayrica hayatinizda kayinvalde adayinizin sözleri ve hislarinden ziyade annesiz buyuyen cocuklariniz onceligi olmali.

Çok yanlış duygularınız var.
Ağır konuşmak istemem ama çocuklara yazık. Bakış açınız facia, çocuklara acıdım
Resmen onların olmasını mahcubiyet görmüşsünüz, kabul edin ya da etmeyin. Ayrıca biraz bencillik, yeni ilişki, yeni aşk, kendinizi düşünme gördüm.
Bilmem anlar mısınız ama siz yoksunuz, çocuklarınız var, sizin hayatınız yok onlarınki öncelikle.
Ne olacaksa onların bilgisi olduğu yetmez direkt dahil olduğu şekilde olsun...

Boşanmış bir ailenin çocukları her zaman hayatlarında eksklkler yaşıcaklar.. Benim çocuklarımda ne yazıkki.. Benle yaşasalar baba ekskliği babayla yaşansa anne ekskliği.. Sadce tek bir konuda kendimi teselli edyrm ne babayı nede anneyi özlücek kadar uzun ayrılıklar yaşamadılar.. Boşandıktan sonraki tek menfaatimz çocukların ihtycları oldu en hafif şekilde atlatmalarını sağlmya çalıştık ama anne ve babasyla her akşam aynı masada yemek yiyip aynı ewde uyuyan çocuklar kadar şanslı olamadılar bizlerin yüzünden((

İlk ayrıldığmz yıllarda çocuklar daha küçüm olduğu için hafta içi 2 gün bende 2 gün babalarında ve her hafta sonu bende kalmışlardı.. Babalarındayken babaneleryle altlı üstlü olduklarından orda yemek yiyip babalaryla kendi ewlernde yaşadılar.. Son bir yıldır dersleri nedenyle okul ve etüd programına uyulduğundan ikinci hafta sonları geliyorlar.. Mesela cuma akşamı gelicekler..

Kavga gürültülü bi ailedense bosanmak her zaman icin en iyi tercih gelir bana. Siz de öyle yapmissiniz zaten. Ama sizin hikayede de yine en cok cocuklar yipranmis. Bu dünya böyle iste. Cocuk olmak zor bu dünyada. Kücük omuzlarda büyük yükler.

Siz ama en cok da yavrulariniz mutlu olursunuz umarim..

ben bu konunun sahte olduğuna inanıyorum böyle bi anne olamaz.

Ben çocuklarıma ne yaptımki olamıcak kadar imkansz bir anne olarak gördünüz..
Kavga gürültülü bi ailedense bosanmak her zaman icin en iyi tercih gelir bana. Siz de öyle yapmissiniz zaten. Ama sizin hikayede de yine en cok cocuklar yipranmis. Bu dünya böyle iste. Cocuk olmak zor bu dünyada. Kücük omuzlarda büyük yükler.

Siz ama en cok da yavrulariniz mutlu olursunuz umar

Boşanmış bir ailenin çocukları her zaman hayatlarında eksklkler yaşıcaklar.. Benim çocuklarımda ne yazıkki.. Benle yaşasalar baba ekskliği babayla yaşansa anne ekskliği.. Sadce tek bir konuda kendimi teselli edyrm ne babayı nede anneyi özlücek kadar uzun ayrılıklar yaşamadılar.. Boşandıktan sonraki tek menfaatimz çocukların ihtycları oldu en hafif şekilde atlatmalarını sağlmya çalıştık ama anne ve babasyla her akşam aynı masada yemek yiyip aynı ewde uyuyan çocuklar kadar şanslı olamadılar bizlerin yüzünden((

Kusura bakma ama sen suan olayi saptiriyosun.
Mesela yeni evliliginde sadece 15 gunde bir görme durumunun devam zorunlulugunun ustunde durmuyorsun.
Es adayinin çocukların la birlikte yasamak istememesine hak veriyosun.

Ve en önemlisi sordugum basit bir soruya israrla cevap vermiyorsun.

Çocukların sende kalmak isterse ne yaparsin diye 3 defa sordum sanirim,
Dusuk ihtimal bu deyip gecistirdin.

Ben kendi adima senden sadece şunu bile duysam mutlu hissederdim.
Tabi ki cocuklarim bende kalmayi tercih eder ise bundan mutluluk duyarim.

Diyemiyorsun.
Çünkü sadece bu evlilikte kabul edilenin kendin olduğunun farkindasin.

Yani en basindan beri soyledigim sey,
2 çocuğunu göz ardi ediyorsun ustelik yeni bir bebek hayali adina.

Bu son yorumum.

Bilemiyorum ama yanlis anlama canim benim kafam cok sacma bir seye takildi sormadan edemeyecegim .Neden annen önce onlara gitmis merak ettim.yani usulen onlarin size tanismaya gelmesi gerekmez miydi?

Şu an çocuklaryla aynı ewde olan anneler ben
Mesela yeni evliliginde sadece 15 gunde bir görme durumunun devam zorunlulugunun ustunde durmuyorsun.

Diyemiyorsun.

Bu son yorumum.

Cevap verdim diye hatrlıyrm aslında..başından beri söylüyrm henüz baba olmamış bir insandan benim çocuklarıma babalık yapmasını isteyerk böyle bir beklenti içine girerek bu ewliliği yapmıyorum.. Eğer çocuklarım benimle yaşamak isterlerse ve bu durum benim ewlillğmde sorun oluşturursa toplar eşyalarımı gelir çocuklarımla hayatımı kurarım bunlar için imkanlarım hazır çocuklarımın ewleri hazır..

Bilemiyorum ama yanlis anlama canim benim kafam cok sacma bir seye takildi sormadan edemeyecegim .Neden annen önce onlara gitmis merak ettim.yani usulen onlarin size tanismaya gelmesi gerekmez miydi?

Annesyle birlkte ilk onlar geldi aslında ama yaz aylarındaydık birde babam benim tekrar ewlnme durumuma yeni yeni alışmya başladı annem biraz ortam yumuştma amaçlı ben bi gdip tanışayım bakalım diyip babamı ikna edebilme amaçlı gtti..

Diyemiyorsun.

Bu son yorumum.

Şunuda söyleyim ek olarak çocuklarım şimdi benmle yaşıcak olsa şu anda ewlilik muhabbeti kapanır ne demek buna mutlu olurum bile demiyrm demek.. Ben sadce şu an yaşadığm şartlara göre hayatıma yön veriyorum.. Mutluyum hiç bişey düşnmyrm iyiki ewlnyrm diyede hissetmyrm.. Kaç sayfadır yazıyrm buruk mutluluklar yaşadığm bir hayatm var ve hep böyle olucak.. Boşanan tüm aileler ve çocukları gibi..

Buraya bunu dert ettiğim için yazıp anlatyrm.. Sadce boşanmış ikinciye ewlenen çocuksz bir kadın olsaydım sizce şu an çok mutlu olmazmıydım?? Mutlu bile olamıyrm çnkü içim buruk aklım dolu beynim dolu yüreğim dolu.. Yıllarım açlarmı özledilermi ay hadi gelcekler iki gün kaldı diyerek geçti ve geçiyor..

Şimdi olayı dramatiklestiriyosun . destek de aldin tabii bazılarından. Çocuklarıni bİrakip ayrı şehire gitmeyi göze almissin? 15 günde bir nasılsa goruyorum demissin. Buda seni masum yapmiyo canım kusura bakma

Back
X