hep aynı şeyler

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.560
10.046
773
Ankara
-x ler bize oturmaya gelicek siz de gelin ayıp olur.
-biz akşam oturmasına gidiyoruz siz de gelin ayıp olur.
-biz bilmem ne yapıyoruz siz de gelin
-bulunduğunuz yerden (annemler olur genelde)erken çıkarsanız teyzenlere bi gidin
bıktım artık bu ve bunun gibi cümlelerden sanki herşeyi birlikte yapma zorunluluğumuz var.sanki önceden bizimle beraber ağırlıyordu misafirini ne bahane dinliyor ne llaftan anlıyor sürekli ısrar geçen birileri geldi sofra başındayken telefon açtı tam 15 dk eşimi ikna etmeye çalıştı ben hastaydım eşim de yorgun yok anlamıyor illa gelin ayıp olur gitmedik sonrada surat astı.dün annemlerle yemeğe gittik akşama biz gelicektik diyor zaten annemlerde olunca ya çağrıyor yada gelmeye kalkıyor nası baş edicem arkadaşlar bi akıl verin bazen de önceden eşime söylemiş ikna etmiş oluyor bende kavga çıkmasın diye uyum sağlamak zorunda kalıyorum ne olur eşimle kavga etmeden nasıl bi çözüm bulurum yardım edin yakın oturuyoruz diye vıcık vıcık olmamız gerekmiyorki

insan gibi konuşmaktan anlamıyosa kavga ediceksin ben düz bi insanım valla aklıma başka bişey gelmiyo

Hiç hoşlanmam böyle şeylerden sonuna kadarda reddederim gideceğim varsada gitmem.
Eşinle konuş annesi ile konussun herkesin kendi hayatı planı programı var.Söyle sürekli ısrar edilmesini ve bizim adımıza planlar yapılmasını istemiyorum diye.En olmadı kayınvalidene bir iki kere gelemeyiz vs de belki anlar.Anlamazsada aynen açık açık söyle.

Bence onları sadece eşiniz durdurabilir

Eşinizle konuşun, emri vakilerden hoşlanmıyorum ve çok bunaldım artık deyin

Size sormadan annesine evet demesin mesela, sizin başınız ağrıyor olabilir.. Gitmeyelim diyebilirsiniz

Asıl onların yaptığı ayıp, sadece onlar yok ki hayatınızda.. Tek eşinin tarafına değil kendi tarafına da gidebilirsin.. Kendi özel programınız olabilir..

Ah arkadaşım ah bende dün buna benzer bir konu açmıştım. Benim kayınvalidemde öyle kim gelecek kim gidecek bizde illa orada olmak zorundayız. Ama bende gitmedim tabii ki 2 gün önceki aile buluşmalarına daha öncede bir iki kez yapmıştım hatta eşim bizim kendimize göre planlarımız var size göre hareket edemeyiz ya da sizin misafirlerinize göre desede, ben yine aynı şekilde yüzüne söylesemde hoşlanmadığımı huylu huyundan maalesef ki vazgeçmiyor. Ama artık ben yolunu buldum canım isterse gidiyorum istemezse gitmiyorum. Küsen de küser umurumda değil.

Eşiniz blöf yapacak ailesine; diyecek ki siz bu emrivakilerden vazgeçmezseniz ben eşimi de alıp başka şehire- ya da mahalleye- taşınacağım akşama kadar yoruluyorum dinlenmeme fırsat vermiyorsunuz gibi. Kararlı görünürse bundan vazgeçerler. Senin güzellikle ya da çirkeflikle yapabileceğin bir şey değil. Sen eşinin üzerinden oynayacaksın, canım bak ne kadar yoruluyorsun evde olsak sana masaj yapardım vb. Kendi hislerini eşin hissediyormuş gibi dile getir. O gerekeni yapacaktır. Dipnot: Sakın sızlanma

Bu durumu bir tek eşiniz düzeltebilir.
eğer siz eşinize söylemeden düzeltmeye çalışırsanız ya da kv anlar diye düşünüp anlatmaya çalışırsanız büyük ihtimalle gelin bizi istemiyor diyecekler sonra eşiniz araya girse bile çocuğumu da doldurdu o da artık beni (bizi) istemiyor diye düşünecekler ve sizi istenmeyen gelin ilan edecekler.

en iyisi tatlı dille eşinize sıkıntılarınızı anlatmak ama şikayet eder tarzda değil eşiniz mutlaka bir denge kuracaktır.

İster kırılsınlar,ister kızsınlar,isterse 10 dk da bir arayıp hadi bekliyoruz desinler...Gitme...Kimse kolundan zorla tutamaz değil mi...

Sen aman kavga çıkmasın deyip gittikçe onlarda abartır tabi...

Hayatının ipleri senin elinde olsun...Eşin gidelimmi diyince kararlı bir biçimde hayır de.

1 2 3 derken seni bu şekilde kabul etmek zorunda kalacaklar...Yoksa hiç bir zaman düzeltemezsin...Duyma umursama,gitme...Bu konular için eşinlede asla kavga etme...Yumuşak dille izah et.Gönlünü al sürekli...Böyle böyle eşinde zamanla tavrını koyar net biçimde...

yeni evliyken bizde böyleydik birde benim kocam çok annecidir asla hayır diyemezdi ben birşey söylediğimde hemen iş tartışmaya dönüşüyordu sen ailemi istemiyorsun diyordu.umarım senin eşin benimki gibi değildir.eğer anlayışlı biriyse sen hiç karışma bırak eşin arayı bulsun sen iyilikle eşinle konuş gün içinde yorulduğunu sürekli başkalarına bağlı yaşamak istemediğini artık ayrı bir ev olduğunuzu söyleyebilirsin ama tartışmadan konuş canım

arkadaşlar dün akşam eşim varken açamadım ama önerileriniz güzel ben çaktırmadan yapmaya çalışıyorum açıkcası eşimle kavga etmeden gürültü patırtı çıkmadan dediğim gibi kadın ısrar ve emrivakide bir numara o 15 dk ikna etmeye çalıştığı günden sonra eşime neden gelmediniz demiş eşimde biz sizin her misafirinize eşlik etmek zorunda deiliz demiş bana bunu anlatıyor k.validem bende yorgunduk dedim.ama onun bu tavrını değiştirmem zor görünüor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…