Neyse ki daha fazla vakit kaybetmeden gerçek yüzlerini gördüm. Zaten aile sirketiydi. Patronun yeğeni hatalarımda hep beni azarlıyordu. Halbuki o ogretecekti mesleği bana, ben daha elemandım. Mesleği öğretmek işlerine gelmeyince çıkarttılar.Gelecek planlarinizdaki akademisyenlikten bahsetmeyin ise alinirken, daha yolun basindasiniz bu tarz sanssizliklar herkesin basina gelebilir, yilmayin. Zaten niyetleri cay yaptirmakmis gibi geldi bana
İnşallah benim çıkış kodum 04. “Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi“ yani. Bu kötü bir şey mi peki?İş çıkış kodları olur.Merak etme birsuru sicili bozuk insan heryere başvuru yapıyor.Senlik durum yok sadece kullanmışlar seni.
Ya canım kafana takmak gülünç olur.3 yerde sigortalı çalıştım sorunlu ayrıldım.İlk isimde mobbing e uğradım birgün içinde istifa ettim. İkincisinde çalışma şartları zordu istifa verdim.Ucuncu de evlendim notere gittim istifa ettim ki en son SGK ya şikayet edecektim.İkinci isyerimi işkur a şikayet etmiştim.Pisirik olursan ezilirsin hakkını ara.Gittigim yerlerde boyun egmedim ki.Egmis olsaydım müdür gelip şahsi arabasını temizlemeni bekliyor hatta birgün afedersin erkek müdür erkekler tuvaletini temizlememi diretti ve bilerek sifonu çekmedi gicikligina temizlemedim.İnşallah benim çıkış kodum 04. “Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi“ yani. Bu kötü bir şey mi peki?
Özel sektör cidden çok zor ne yapacağımı bilmiyorumYa canım kafana takmak gülünç olur.3 yerde sigortalı çalıştım sorunlu ayrıldım.İlk isimde mobbing e uğradım birgün içinde istifa ettim. İkincisinde çalışma şartları zordu istifa verdim.Ucuncu de evlendim notere gittim istifa ettim ki en son SGK ya şikayet edecektim.İkinci isyerimi işkur a şikayet etmiştim.Pisirik olursan ezilirsin hakkını ara.Gittigim yerlerde boyun egmedim ki.Egmis olsaydım müdür gelip şahsi arabasını temizlemeni bekliyor hatta birgün afedersin erkek müdür erkekler tuvaletini temizlememi diretti ve bilerek sifonu çekmedi gicikligina temizlemedim.
Amin. Yasin genc sen düşük maasla da çalışsan bir işte tecrübe edin.İs arkadaşın seni tanır.Cevre edinirsin.Daha sonra daha iyi iş teklifleri gelir sana emin ol.Özel sektör cidden çok zor ne yapacağımı bilmiyorumAkademide de torpilsiz olmaz diyorlar. Allah yardımcımız olsun
teşekkürlerrSaturn olumsiz acilari icin sedir agaci ve cay agaci demisti biri nette bende orginal bulsam alacam sedir ağacının bilekligini yagi olur bilekligi olur kremi olur vs vs demisti eskiden sedir sandıklar varmis yillarca bisey olmuyormuş onuda baskasi paylasmisti sedir agaci uzerine duruyor bu astroglar
Buraya tecrübe edinmek için girmiştim. Asgari ücret yeterdi bana. Neyse yeni bir işe girene kadar kendimi geliştirmeye devam edeceğim. İngilizce ve Arapça öğreniyorum mesela. Umarım işe yararAmin. Yasin genc sen düşük maasla da çalışsan bir işte tecrübe edin.İs arkadaşın seni tanır.Cevre edinirsin.Daha sonra daha iyi iş teklifleri gelir sana emin ol.
Aile şirketi olan yelerden kaç. Hepsi iki lafı biraraya getiremez. Varsa yoksa seni azarlarlarNeyse ki daha fazla vakit kaybetmeden gerçek yüzlerini gördüm. Zaten aile sirketiydi. Patronun yeğeni hatalarımda hep beni azarlıyordu. Halbuki o ogretecekti mesleği bana, ben daha elemandım. Mesleği öğretmek işlerine gelmeyince çıkarttılar.
Uluslararası ticaret ingilizce bilmen sana avantaj sağlar. Daha 22 yaşındasın yeni mezun sayılırsın, ilk yıllarda böyle şeyler oluyor. İlerde kendi isteklerini söyleyeceğin konuma gelirsin inşallah. Global şirketler var lojistikte onlar da torpille alıyor maalesef, ben de seninle benzer sektörde çalışmıştım oradan biliyorum hakkında hayırlısı olsun, şehir değişikliği düşünürsen İstanbul, İzmir, bursa da bu alanda eleman ihtiyacı daha fazla, bilgin olsunBuraya tecrübe edinmek için girmiştim. Asgari ücret yeterdi bana. Neyse yeni bir işe girene kadar kendimi geliştirmeye devam edeceğim. İngilizce ve Arapça öğreniyorum mesela. Umarım işe yarar
Benim hedefim akademisyen olmak. Orada da torpil dönüyor diyorlarUluslararası ticaret ingilizce bilmen sana avantaj sağlar. Daha 22 yaşındasın yeni mezun sayılırsın, ilk yıllarda böyle şeyler oluyor. İlerde kendi isteklerini söyleyeceğin konuma gelirsin inşallah. Global şirketler var lojistikte onlar da torpille alıyor maalesef, ben de seninle benzer sektörde çalışmıştım oradan biliyorum hakkında hayırlısı olsun, şehir değişikliği düşünürsen İstanbul, İzmir, bursa da bu alanda eleman ihtiyacı daha fazla, bilgin olsun
Aynen bak elime aldım bezi. Toz almaya başladım. Patronun yeğeni "Sen evde temizlik yapıyor musun?" demeye başladı. Küçümsedi beni. Evde odamı mis gibi temizlerim mesela. Vileda yaptırdı onu da beğenmedi. Bulaşık yıkadım onu da beğenmedi. Çok agresif bir şeydi. Bi belge hazırladım. Ona da yanlış dedi. Başlayalı 3 gün olmuş nasıl mükemmel yapayım ki ben? Ilk 2 ay beni hoş görmeleri lazımdı. Çünkü bir şeyleri öğrenmek zamanla olacak iş.Aile şirketi olan yelerden kaç. Hepsi iki lafı biraraya getiremez. Varsa yoksa seni azarlarlar
Ama daha çok küçüksün aksilik vs demen için çok erken
En düşük yerden de başlasan yükseliyorsun. İş hayatının bi güzelliği bu
Iyyy rezillerAynen bak elime aldım bezi. Toz almaya başladım. Patronun yeğeni "Sen evde temizlik yapıyor musun?" demeye başladı. Küçümsedi beni. Evde odamı mis gibi temizlerim mesela. Vileda yaptırdı onu da beğenmedi. Bulaşık yıkadım onu da beğenmedi. Çok agresif bir şeydi. Bi belge hazırladım. Ona da yanlış dedi. Başlayalı 3 gün olmuş nasıl mükemmel yapayım ki ben? Ilk 2 ay beni hoş görmeleri lazımdı. Çünkü bir şeyleri öğrenmek zamanla olacak iş.
Çok şükür erken kurtuldum. Yapacak bir şey yok. Ben temizlikçi değilim çaycı değilim. Mesleğini öğrenmeye çalışan bir elemanim. Hiçbir iş yaptırmadan akşama kadar oturup oturup geri geldim eve. Defalarca kez dedim bana da iş verin diye.Iyyy reziller
Mobinglerim depreşti sen böyle anlatınca
Bunları kafaya takmayıp olayları kişiselleştirmeyerek bu duygudan kurtulabilirsiniz. İş hayatında olur böyle şeyler, iş yeri tecrübeli birini alır 1 ay sonra müdürlük ister, bilmeyen alıp yetiştiririm diye düşünür, ya çalışanlar özellikle öğretmez ya da çok yoğundur öğretemez böylece bu plandan da vaz geçer.Sizle ilgisi yok yanii aslında.Herkese günaydın arkadaşlar. Ben bir kısır döngünün içindeyim. Aynı olay sürekli başıma gelip duruyor. Sorun şu ki insanlar bir anda benden vazgeçiyor. Aşkta da öyle işte de öyle. Bir insanı seviyorum mesela. O da benden hoşlanıyor. Ama sonra hiçbir sebep yokken benden vazgeçiyorİşte de öyle. Bir yere giriyorum. İyi gibi duruyorlar. Sonra birden beni işten çıkartıyorlar. Yeni mezunum linkedin üzerinden iş buldum. Gittik görüştük. "Tecrübesiz birini yetiştirip sürekli onunla calismak istiyoruz" dediler. Ben de kabul ettim. Sırf o iş olacak diye memleketten erken geldik. Part time çalıştığım mağaza işimden de ayrıldım. Geldik gecen hafta başladım işe. Sigortami da yaptılar. Dedikleri her şeyi yaptım. Temizliği ve çayı vs düzgün yapmadığım için birkaç kere azar da yedim. Sürekli sordum yapacak iş var mı diye. Hep yok dediler. Bir iki gün birseyler yaptırdılar. Onun dışında sabahtan akşama kadar oturdum durdum. Doğru düzgün hiçbir şey öğretmeye yeltenmediler bile. Dün ise "Biz 9 veya 10 senelik tecrübeli birini almaya karar verdik. Senlik bir durum yok" diyerek paramı vererek beni işten çıkarttılar. Şimdi ileride ya diğer işverenler 12 günlük sigortami görünce bana "Seni neden hemen işten çıkarttılar" derse?
Öte yandan babam da üzüyor bizi. Hiç tanımadığı insanlara para gonderiyor, dolandiriliyor. Onun parası bir şey diyemem ama duyunca üzülüyor işte insan
Ben yaşadığım bu kısır donguden nasıl kurtulacağım?
İş taniminiz dışında temizlik çay vs. yapmak zorunda değilsiniz, böyle bir yerden kurtulmaniz isabet olmuş. Aramaktan vazgeçmeyin, muhakkak size daha uygun bir yer bulacaksınızAynen bak elime aldım bezi. Toz almaya başladım. Patronun yeğeni "Sen evde temizlik yapıyor musun?" demeye başladı. Küçümsedi beni. Evde odamı mis gibi temizlerim mesela. Vileda yaptırdı onu da beğenmedi. Bulaşık yıkadım onu da beğenmedi. Çok agresif bir şeydi. Bi belge hazırladım. Ona da yanlış dedi. Başlayalı 3 gün olmuş nasıl mükemmel yapayım ki ben? Ilk 2 ay beni hoş görmeleri lazımdı. Çünkü bir şeyleri öğrenmek zamanla olacak iş.
Açıkçası bana hiçbir şey öğretmeye yeltenmedilerBunları kafaya takmayıp olayları kişiselleştirmeyerek bu duygudan kurtulabilirsiniz. İş hayatında olur böyle şeyler, iş yeri tecrübeli birini alır 1 ay sonra müdürlük ister, bilmeyen alıp yetiştiririm diye düşünür, ya çalışanlar özellikle öğretmez ya da çok yoğundur öğretemez böylece bu plandan da vaz geçer.Sizle ilgisi yok yanii aslında.
Çok uzun yıllardır özel sektörde çalışmış emekli olmuş hala da çalışan biri olarak size nacizane tavsiyem iş hayatında atılgan ve uyanık olmanızdır. Sürekli yapılacak bir şey var mı diye sorup akşama kadar oturan biriyle kimse çalışmaz ben de çalışmam.Bir kaç zaman öğretirim sonra yanıma gelsin gözlemlesin basit işlerden başlayıp yavaş yavaş bir rahatlama sağlasın isterim.
Haklılar demiyorum asla ama iş hayatı hep böyle, zaten ihtiyaç olmadıkça biri alınmaz ve o iş hep yürümek zorundadır.
12 günlük sigorta sorun yaratmaz, iş yerini ve kendini suçlayıcı ifade içermeyen kısa bir açıklama yeterli olur.Denemeden bilemezsiniz sonuçta.
Sevgili konusunda da doğru insan değilmiş demek ki, öyle olsa gitmezdi bunda da bir hayır var diyebilirsiniz.
Babanıza üzüldüm ama ona pek bir şey yapamazsınız, yaptığı hatalardan ders almasını önermek dışında.
Belli yaşın üstündeki bazı insanlar bu tip şeylere çok meraklı maalesef .
O zaman üzülmeye değmez , daha iyisini arayın. Büyük kurumsal firmaların ilanlarına da başvurun nasıl olsa almazlar diye es geçmeyin. Hiç belli olmuyor böyle şeyler. Ayrıca size sorun olacak işleri baştan kabul etmemelisiniz çay,çorba vs. yapmak istemiyorsanız bunu isteyen yerlere kibarca hayır deyin.Açıkçası bana hiçbir şey öğretmeye yeltenmediler
İşverinden anladıkları çay temizlikÇok şükür erken kurtuldum. Yapacak bir şey yok. Ben temizlikçi değilim çaycı değilim. Mesleğini öğrenmeye çalışan bir elemanim. Hiçbir iş yaptırmadan akşama kadar oturup oturup geri geldim eve. Defalarca kez dedim bana da iş verin diye.
Öyle cidden. Annem de dedi madem tecrübeli istiyorlardı niye bizi umutlandirdilar diye. Ne istediğini bilmiyor bunlar. İyi firmalar da var ama tabi. Neyse yarından itibaren ALES ve YÖKDİL'e devam edeceğim artikİşverinden anladıkları çay temizlik
Bende kasiyer diye girmiştim mutfaga çağırdılar
erkek kasiyer istiyormuş değişikler
Bir değil iki değil çok böyleleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?