- 22 Ekim 2014
- 300
- 50
- 53
- 32
- Konu Sahibi Itrustmyfate
-
- #1.241
merhaba canım benim öncelikle utanmana gerek yok bende hiç bilmiyordum namaz kılmanın ne olduğunu naısl olduğunu bile bilmiyordum bi gün içimden geldi açtım namaz kitabını ve kılmaya başladım baka baka ve bi baktım zamanla öğrenmişim . öncelikle oturarak namaz kılabilirsin mesela ben belimden rahatsız olduğum zamanlarda hiç eğilemediğim için sandalyeye oturup seccadeyi bazanın yada masanın üstüne serip başımı oraya koyup kılıyordum çünkü eğilip kalkamıyordum sende böyle yapabilirsin çünkü dinde zorluk yoktur Rabbim her şeyi bizim için kolaylaştırmış ve istersen senin için namaza başlaman için nasıl namaz kılman gerektiğini wordde yada excellde yazıp gönderebilirim he ben kitaptan bakıp kılabilirm dersen sen bilirsin ben yardım etmek için burdayım bildiklerimi seninle paylaşmaya hazırım ...arkadaşlar ya merhaba b ende sizin gibi namaza başlamak istiyorum ama utanarak belirtmeliyimki namaz kılmayı bilmiyorum ayriyetten bi sorunum ben engelliyim ayakta durmakta zorlanıyorum benim öğrenebiliceğim yada bana yardımcı olacak yerleri önerirmisiniz veya namaz kılmayı teşvik edici kitap v.s
ya böyle birşey istecem çokmu şey istemiş olurum ya bende gerçekten çok istiyorum ve çevremde öyle söyleyebileceğim öğreticek arkadaşım yok büyüklerede söylemeye utanıyorum bu excel sayesınde okuyarak öğrenirim :)merhaba canım benim öncelikle utanmana gerek yok bende hiç bilmiyordum namaz kılmanın ne olduğunu naısl olduğunu bile bilmiyordum bi gün içimden geldi açtım namaz kitabını ve kılmaya başladım baka baka ve bi baktım zamanla öğrenmişim . öncelikle oturarak namaz kılabilirsin mesela ben belimden rahatsız olduğum zamanlarda hiç eğilemediğim için sandalyeye oturup seccadeyi bazanın yada masanın üstüne serip başımı oraya koyup kılıyordum çünkü eğilip kalkamıyordum sende böyle yapabilirsin çünkü dinde zorluk yoktur Rabbim her şeyi bizim için kolaylaştırmış ve istersen senin için namaza başlaman için nasıl namaz kılman gerektiğini wordde yada excellde yazıp gönderebilirim he ben kitaptan bakıp kılabilirm dersen sen bilirsin ben yardım etmek için burdayım bildiklerimi seninle paylaşmaya hazırım ...
tamam canım çok şey istemiyorsun şimdi internetten bakıp karıştırmayım ve dualarda hata olmasın diye senin için yazacağımya böyle birşey istecem çokmu şey istemiş olurum ya bende gerçekten çok istiyorum ve çevremde öyle söyleyebileceğim öğreticek arkadaşım yok büyüklerede söylemeye utanıyorum bu excel sayesınde okuyarak öğrenirim :)
ay canım benm çok saol ama tek tek yazmana gerek yok ben elinde var sandım kılma şeklini göstersin yeter bana duaları biliyorum eksiklerim varsa ezberlerim :)tamam canım çok şey istemiyorsun şimdi internetten bakıp karıştırmayım ve dualarda hata olmasın diye senin için yazacağım
TAMAM YAZDIM ZATEN AMA KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIM AZ KALDI BİRAZDAN SANA MESAJ OLARAK ATACAĞIM AMA SENDE BANA SÖZ VAR İKİNDİ NAMAZINI KILARAK BAŞLAYACAKSIN BUGÜNDEN İTİBARENay canım benm çok saol ama tek tek yazmana gerek yok ben elinde var sandım kılma şeklini göstersin yeter bana duaları biliyorum eksiklerim varsa ezberlerim :)
canım günaha girmeyeyeim şimdi ama bugün olmasada başlıcam söz :)TAMAM YAZDIM ZATEN AMA KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIM AZ KALDI BİRAZDAN SANA MESAJ OLARAK ATACAĞIM AMA SENDE BANA SÖZ VAR İKİNDİ NAMAZINI KILARAK BAŞLAYACAKSIN BUGÜNDEN İTİBAREN
İNŞALLAH BEN GÖNDERDİM NAMAZ SONRASINDA YAPMAN GEREKEN TESBİHATLARIDA YAZDIM HABERİN OLSUN CANIMcanım günaha girmeyeyeim şimdi ama bugün olmasada başlıcam söz :)
Canım muhtasar ilmihalde kısa öz olarak tüm temel bilgiler var,namaz bölümünden görsel olarak bakabilirsinarkadaşlar ya merhaba b ende sizin gibi namaza başlamak istiyorum ama utanarak belirtmeliyimki namaz kılmayı bilmiyorum ayriyetten bi sorunum ben engelliyim ayakta durmakta zorlanıyorum benim öğrenebiliceğim yada bana yardımcı olacak yerleri önerirmisiniz veya namaz kılmayı teşvik edici kitap v.s
CANIM YAAAA ÇOK TEŞEKKÜRLER HEPİNİ,ZEEE GEREÇEKTEN ÇOK YARDIMCI OLDUNUZ :*Canım muhtasar ilmihalde kısa öz olarak tüm temel bilgiler var,namaz bölümünden görsel olarak bakabilirsin
pdf si
http://www.unitedamericanmuslim.org/kitaplik/MuhtasarIlmihal/
İNŞALLAH İÇİNİZDEKİ HUZUR HİÇ BİR ZAMAN EKSİLMEZ HER GEÇEN GÜN KAT KAT ARTAR VE HEPİMİZİN İÇİNE BÖYLE GÜZEL HUZURLARDAN NASİP EDERLise yıllarımda iken namaz kılardım. Üniversite de okurken de devam ettim. Oğlum doğduktan sonra pek devam etmedim. Vakit yok dedim. Sonra çok uzun zaman bıraktım namaz kılmayı. Ama içinde hep bi huzursuzluk vardı. Hep kendimi arayan, ne yaparsam yapayım mutlu olmayan biriydim. Halbuki iyi bi işim, mutlu bi ailem vardı. İstediğimi alabiliyor. İstediğim yere gidebiliyordum.
Geçen yıl Ekim gibi es-maül hüsnadan haberim oldu. Sonra namaz kılmaya başladım. Ve hayatımda ilk kez sabah namazına kalkmaya başladım. Kendime okumak için zikirler belirledim. Mümkün olduğunca okumaya başladım. NamLardan sonra okunan duaları öğrendim. Tatile giderken Yurtdışına giderken seccademi götürmeye. Başladım. Hayatımı namaz saatlerine göre ayarlamaya başladım.
Aradığım şeyi buldum. Hiç boşa vakit geçirmiyorum. Sürekli okuyorum. Burada dua topiklerine Katılıyorum. Abdestimi alıp ezanın okunmasını bekliyorum. Sabahları namaza kalkıyorum.
Allahtan gelene razı Olmayı öğrendim.
Ve daha içimde anlatamadığım bir sürü şey yaşıyorum.
Huzur artık içimde...
Lise yıllarımda iken namaz kılardım. Üniversite de okurken de devam ettim. Oğlum doğduktan sonra pek devam etmedim. Vakit yok dedim. Sonra çok uzun zaman bıraktım namaz kılmayı. Ama içinde hep bi huzursuzluk vardı. Hep kendimi arayan, ne yaparsam yapayım mutlu olmayan biriydim. Halbuki iyi bi işim, mutlu bi ailem vardı. İstediğimi alabiliyor. İstediğim yere gidebiliyordum.
Geçen yıl Ekim gibi es-maül hüsnadan haberim oldu. Sonra namaz kılmaya başladım. Ve hayatımda ilk kez sabah namazına kalkmaya başladım. Kendime okumak için zikirler belirledim. Mümkün olduğunca okumaya başladım. NamLardan sonra okunan duaları öğrendim. Tatile giderken Yurtdışına giderken seccademi götürmeye. Başladım. Hayatımı namaz saatlerine göre ayarlamaya başladım.
Aradığım şeyi buldum. Hiç boşa vakit geçirmiyorum. Sürekli okuyorum. Burada dua topiklerine Katılıyorum. Abdestimi alıp ezanın okunmasını bekliyorum. Sabahları namaza kalkıyorum.
Allahtan gelene razı Olmayı öğrendim.
Ve daha içimde anlatamadığım bir sürü şey yaşıyorum.
Huzur artık içimde...
papatyacım ne güzel ne güzel,ben de yazını okurken içim ferahladıİNŞALLAH İÇİNİZDEKİ HUZUR HİÇ BİR ZAMAN EKSİLMEZ HER GEÇEN GÜN KAT KAT ARTAR VE HEPİMİZİN İÇİNE BÖYLE GÜZEL HUZURLARDAN NASİP EDER
ne mutlu bize canlarım benim :) namaz dua zikir gerçekten insanı insan yapıyor , boş olmaktan kurtarıyor mesela ben bi yapıyorum atıyorum cam siliyorum , evi süpürüyorum o an aklıma geliyor cansu niye boş tutuyorsun dilini diyorum hemen başlıyorum aklıma ne geliyorsa söylemeye , bide bana bi ablam şey demişti geceleyin zikir çekerek uyuyakalırsan melekler senin için devam eder demişti sabaha kadar, aslı var mıdır bilmem ama genelde her gece öyle yapmaya çalışıyorumpapatyacım ne güzel ne güzel,ben de yazını okurken içim ferahladı
cansucum,paptya için yazdığın dualara aminnn
ben de günü boş geçirip dizi filan seyrettiğimde,saçma işlerle vakit kaybettiğimde içim çok huzursuz oluyor...
ne güzel şey namaz, ne güzel şey dua, ne güzel şey zikrullah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?