Hep bizde kalan görümce derdim var kızlar

Esyalarinizi kullanmasindan hic bahsetmicem de devamli sizde kalmasina neden tepki göstermiyorsunuz anlamadim?
Evli degil mi? Ya da evi yok mu? Neden size yerlesti bu kadar?

Cunku ben kaynanamla yasıyorum ve annesini gormeye geliyor. Gormeye geliyor da diyemeyiz. Bu kocasını gormeye gitio yine bize geliyor. Ve inanabiliyormusun geldiğinde kendine 1 pijama bile almıyor bizim elbiselerle idare ediyor zaten ben evdeyken almıyor ben evde yokken girip istediğini secip alıyor. Bu arada kavgasız bir sekilde cozmek istiyorum olayı. Cunku bu gorumce kişisi arızalı sinir krizine girip dusup bayılan Bi insan esim bile bana onunla muhatap etme diyo.
şöle yap görümce gelecegi zaman yatak odanizi kilitleyin açmaya çalışıyorsa hayirdır ne yapıyorsun orada deyin.en azindan cinnet geçir
orasi merhem yeri. sen ne ariyorsun senin evine gelip eşyalarini karıştırıyormuyum de.

Yazık görümceye de acıdım kocası yeterince para vermeyince size sarmış tabi insan o yaşta güzel giyinmek ister bir özenti olur maddiyata ,süsü, giyime
Hep bu parasızlığın kokusu
Anneler ne çekiyorsa zaten çocuk olduktan sonra çekiyor bence çocuktan önce kadınların mutlaka para konusunda birikim yapmalı ve evlendiği erkek bu birikimden haberdar olmamalı çoğu doğum yapmış anne acaip parasızlık çekiyor zaten fakirlik gelir uçurumu memlekette çoğalıyor toplumsal hayatımıza da farklı sorunlara sebeb oluyor belkide eşi paralı ama para vermıyordur bu tip pinti eşler de çok
Yanı kadınların işi her türlü zor

ya insanlari kırmamak için çekiniyorsun da onlar seni kırdığında farkinda misin?
resmen cürektar oluyorlar millet.
kusura bakma seni kırıyorsa agzini payini vereceksin bu kadar.

Merhaba kızlar direk konuya giriyorum baslıktanda. Anlayacağınız gibi konu gorumcem Evlenelim 2 yıl oldu. Gorumcem. Surekli bizde. Evine 2 3 gun gider sonra yine gelir. Hep burda artık bir ozelimiz kalmadı. Birde yaramaz cocugu var butun eşyalarımı dolaplarımı kırıyor. Annesi de hiç oralı olmuyor. Cocuguna kaynanam buyuttı neredeyse. Herneyse.Asıl derdime gelelim gorumcem dolabımda olan butun esyalarımı bana sormadan kullanıyor bana. Sormadan istediği gibi odama girip elbiseleri alıp. Giyip en kotusude ben evde yokken alıp kendi evine goturdugu ve ben elbiselermin nerde oldugunu bilememek. Ve bir daha. Getirmemesi. Bunu hırsızlık olsun diye almıyo. Sadece okadar umursamaz. Ki. Hicbiseyi bir seyi aldığında onu tenezzül edip geri getirmiyor bile. Ve bu benm. Canımı cok sıkmaya basladı. Bugun sabah uyandığımda. Ustune yine benim. Buluzum vardi hemde en sevdiğim. Heryere aradığım. Ve bulamadıgım Buluzum. Bu kadarda fazla. Tabi ben yone bisey diyemedim. De artk burama. Kadar geldi. Në yapmalıyım kızlar. Bana akıl verin az once eşimle gezmeye gittik geldiğimde cocugu odama girmiş heryer heryerdeydi butun. Dolaplarımı karıstırmıs ve birkas seyi kırmiş diş fırçamI banyoda yere atmış. Ve artk bu durum canımı cok sıkmaya başladı. Onu kırmadan elbiselerimi alıp alıp geri vermemesinden hoslanmadıgımı nasıl soyleyebilirim. Ve. Gorumcem benden. Kilolu bide onun giydigi bişey.bollanıyor sonra bana iyi durmuyor. Soylemesi Ayıp artık iç çamaşırlarımıda giyor Ve ben. Direk cope atmak Zorunda Kalıyorum Ne olur bana bir akıl verin. Ben insanın yuzune pat diye bir şeyi söyleyebilen Biri degilimde. İnsanları kırmaktan çok cekiniyorum.
Bu kişiyi kırmaktan başka careniz yok gibi.Zaten kırayim deseniz bile kirilmayacak kadar yüzsüz sanki.Bence üstünde kıyafetinizi görünce bunu ne zamandir arıyorum sende miydi?Sorsan alsan bariyle başlayıp surat yapin biraz mesafeli davranin abartmis bayaaa bayaa

Merhaba kızlar direk konuya giriyorum baslıktanda. Anlayacağınız gibi konu gorumcem Evlenelim 2 yıl oldu. Gorumcem. Surekli bizde. Evine 2 3 gun gider sonra yine gelir. Hep burda artık bir ozelimiz kalmadı. Birde yaramaz cocugu var butun eşyalarımı dolaplarımı kırıyor. Annesi de hiç oralı olmuyor. Cocuguna kaynanam buyuttı neredeyse. Herneyse.Asıl derdime gelelim gorumcem dolabımda olan butun esyalarımı bana sormadan kullanıyor bana. Sormadan istediği gibi odama girip elbiseleri alıp. Giyip en kotusude ben evde yokken alıp kendi evine goturdugu ve ben elbiselermin nerde oldugunu bilememek. Ve bir daha. Getirmemesi. Bunu hırsızlık olsun diye almıyo. Sadece okadar umursamaz. Ki. Hicbiseyi bir seyi aldığında onu tenezzül edip geri getirmiyor bile. Ve bu benm. Canımı cok sıkmaya basladı. Bugun sabah uyandığımda. Ustune yine benim. Buluzum vardi hemde en sevdiğim. Heryere aradığım. Ve bulamadıgım Buluzum. Bu kadarda fazla. Tabi ben yone bisey diyemedim. De artk burama. Kadar geldi. Në yapmalıyım kızlar. Bana akıl verin az once eşimle gezmeye gittik geldiğimde cocugu odama girmiş heryer heryerdeydi butun. Dolaplarımı karıstırmıs ve birkas seyi kırmiş diş fırçamI banyoda yere atmış. Ve artk bu durum canımı cok sıkmaya başladı. Onu kırmadan elbiselerimi alıp alıp geri vermemesinden hoslanmadıgımı nasıl soyleyebilirim. Ve. Gorumcem benden. Kilolu bide onun giydigi bişey.bollanıyor sonra bana iyi durmuyor. Soylemesi Ayıp artık iç çamaşırlarımıda giyor Ve ben. Direk cope atmak Zorunda Kalıyorum Ne olur bana bir akıl verin. Ben insanın yuzune pat diye bir şeyi söyleyebilen Biri degilimde. İnsanları kırmaktan çok cekiniyorum.
KIR GİTSİN NE KASIYORSUN KİBARLIKTAN ANLAYACAĞINI DÜŞÜNME

Okuyunca bir yuh artık dedim..okumaya devam ettikçe pess dedim..nasil.gorgusuz bir kadın bu..belli ki sessiz sedasız bir tipsiniz ve bu kadından korkuyorsunuz.size iki önerim var.birincisi kayinvalidenize bu durumu anlatın ve rahatsız olduğunuzu söyleyin.ikincisi anneniz hayatta ise anneniz kayinvalidenize bu durumu konuşsun.bazen dünürden yenen fırça da lazım.
Ama asil tavsiyem elini dolaba ilk attigini gördüğünde hopp noluyor demeniz.kayinvalidenizde bitiyor is.ondan cesaret aliyor bence.benim annem gelinin birak esyasini giymemi kapi koluna dokunmama izin vermez misal.hos daha gelinimiz yok ama kafa yapısı bu.
Ya dis fırcanız yere düşmüş.2 yasında bebek yapmiştır diyorsunuz..nasil uzansin fırçaya? Bu işte bi iş var.

Yuh artık dedim okurken. Öncelikle siz evde yokken evinize nasıl giriyo. Anahtarı vermişsiniz ve belliki ayarını bilmeyen bir insan. İlk yapmanız gereken şey anahtarı almak ya da kilidi değiştirmek. Nasıl kendisi sizin evinize gelip size sormadan alıyorsa sizde aynısını yapın gidip kendi kıyafetlerinizi alın. Böyle insanlar kesinlikle kırılırlar canım aşırı hassas gillerdendirler. Kendileri yaparken samimiyet olur ama sen kibarca bişey söylesen hemen kırılır o yüzden boşuna kafanı yorma ne yapsam da kirilmasa diye. Hatta kırılması gerekir böyle insanların ki biraz hadlerini bilsinler.

Yatak odanızın kapısını kilitlemek ile başlayın.Ondan sonra en sevdiğiniz bluzun eşinizin parası yada kartıyla gidip yenisini alıp giyin sorarsa sen giymişsin genişlemiş aramizda beden ve kilo farkı olunca diyin.Ayıp degilki.Yada internet mağazasından alın eve gelsin.Mesela gidip yeni don alın renk renk.Öyle kocaya ben öyle bir fatura çıkarırdım ki madem karışmak istemiyor.O fatura karşısında bak bakalım kardeşine neler söyleyebiliyor .Ev degiştirinceye kadarda yatak odanızı kilitli tutup anahtarı cebinizde taşıyın.Birde benim çocuklarim(2 tane) bile benim yatak odama girip karıştıramazken (anamızdan öyle ögrendik) baskasının cocugu yatak odamı talan edecek.Benim cocuklarim ben izin vermedikten sonra cantamdan 1 lira alamaz.Bende esimin cuzdanını karıştırmam.Ben cocuklariminkini karıştırmam.Götürdüklerini de geri iste alınca gözünün önünde çöpe ativer bollaşmış diye.Kimse kimsenin odasına girip istedigini alamaz yok oyle bir dunya.Set çekin artık.

Bu ne saygısızlıktır , ne yapın edin kendi evinize çıkın hiç ozeliniz kalmamis donunuza kadar el atmışlar.
Aslında en baştan ayri eve çıkıp hiç yuzgoz olmamanız gerekirdi bence.
Benim gorumcem de sürekli kaynanamdadir, orada kalsak düşünmek bile istemiyorum hergun onun bed yüzünü gormeyi:)) gorumceler hep böyle herhalde kesinlikle analarının evinden çıkamıyorlar evlenseler de...

Esyalarinizi kullanmasindan hic bahsetmicem de devamli sizde kalmasina neden tepki göstermiyorsunuz anlamadim?
Evli degil mi? Ya da evi yok mu? Neden size yerlesti bu kadar?
konu sahibi KV ile beraber oturuyormuş. Yani onun evine değil annesinin evine geliyor görümce

Siz yokken evinize nasıl giriyor anahtar var demeyin sakın, odanızı kitleyin evinizi kitleyin en başından deseydiniz keşke ben eşylarımın kullanılmasından hoşlanmıyorum diye , ben öyle biriyim mesela istese gider aynısından alırım ama bendekini giymek istemesin her türlü hastalık var yıkansa bile ben giyemiyorum huylanıyorum,söyleyin sessiz kalmayın iç çamaşırı falan hijyenik değil anlatın böyle güzellikle anlamıyosa kitleyin girmeye kalktığında istemiyorum diyin çocuğu dağıttında bak şimdi bişey kırcak gözkulak ol diyin

Valla okurken ben sinirlendim. Onu musait bir yere cekip, kendisini sevdiğinizi ama esyalarınızı yok yere aramaktan rahatsız olduğunuzu (örneğin misafir gelecekti o bluzu saatlerce aradım vs) bir sey almadan önce sormasını rica edebilirsiniz. Kocanızla atıyorum romantik vakit geçirmek için daha fazla basbasa kalmaya ihtiyacınız olduğunu belirtebilirsiniz. Olumsuz bir sey söylemenin tek yolu kavga etmek degil. Ki siz olumsuz bir sry bile söylemeyeceksiniz aslında ne hissettiginizi ve neye ihtiyac duydugunuzu belirtin yeter.

Back
X