- Konu Sahibi Maviguverciin
-
Tabiki bir kac kez kaynanam soyledim ama sonuc degismedi. Gorumceme de haa bu sendemiydi nekadar cok aradım bu elbisemi keske soyleseydın aldığını dediğim oldu aklı olan biri bunun ne demek oldugunu anlamaz mı ama bu boyle devam etti. İllaa bir daha elbiseleri i giyme dememi bekliyor. Ama bende tam olarak birdahaa benim elbiseleri i giyme diyemiyorum.Gerçekten anlamak mümkün değil.
Bunu ilk kez yaptığında sormadınız mı ona neden odanıza girip kıyafetlerinizi aldığını?
Canlandıramıyorum gözümde.
Üstünde gördünüz mesela buluzunuzu. Ne diyorsunuz? Görmezden mi geliyorsunuz?
Şaka gibi.
Bu kadar sessizlik normal değil.
Onun yaptığı terbiyesizliği zaten tartışmıcam ama siz çok pasifsiniz. Çoktan olay çıkarıp kesmeniz gerekirdi önünü. Ayılıp bayılması umurunuzda olmasın açıkcası.
Ayrı eve çıkmalısınız, bu durum düzelse de düzelmese de.. Canınızı çok sıkar bu insan.
Bu durumda gorumceme evli oldugu halde surekli bizde siz bunun farkındamısınız.? Ben kaynanam la birlikte yasamayı kabul. Ettim. Butun sulaleyle Degil. Bu arada benden izin istemesini istemedim eger isteseydim sorun cıkartıp surekli bizde kalmasını engelledim. Sırf ben kayınvalideyle yasamayı kabul ettim diye onun surekli olarak orda kalmasını normal goruyorsunuz. Benm bundan rahatsız olmamı kınıyorsunuz.bu durumda o sizde kalmıyor siz onlarda kalıyorsunuz. Farkındasınız değilmi?
Eşyalarını karıştırma hakkı vermez tabii, ama annesinin evinde istediği kadar kalır sizden izin isteyecek değil bunun için.
Yok cnm oyle degil. Ben zaten kendi evime cıkmak istiyorum onlar. İstemiyor. Onlarla kalmamı istiyorlar. Cunku kayın valide geceleri yanlıs kalamıyor kocasını kaybetiginden beri. Ben bunu bile bile kabul ettim beraber yasamayı. Amma kaynanam la birlikte yasamayı gorumcemle degil.Belkide onlar sizin o evde kalmanızdan rahatsız ve biran önce kendi evinize çıkmanız için bu yolu bulmuşlardır. Kendi evini düzenini kuramayacak bireylerin evlenmesi çok yanlış. (Saglik durumu ayrı) .
Hayr cnm annanemi kaybettim o yuzden cvp yazamadım 1 haftadır annemlerdeyim cunku annem cok uzuluyor. Bu arada eşimle aynı eve cıkıyoruz cunku cok kotu kavga ettik artk bu durumu cekemiyorum.konu sahibi yazmıyor çünkü zaten bir şey yapmayacak. burada anlatıp görümcesini kınamamızı sağlayacak, bir tık kendini iyi hissedip aslında kendi tavır koyamayışını maskeleyecek. evet zaten bu hikayenin kötüsü görümce, mağduremiz de konu sahibi.
Neden para yok diyeyim Allah aşkına neden bukadar sert yorumlarınız. Ben bunların tumunu yaşıyorum farkındamısınız. Sırf kayın validem yalnız kalamadıgı için fedakarlık yapıp beraber yaşamayı kabul ettim. Boyle olacagını nerden bilebilirdim. Ben. Esim kayın validem buyuk bir evde yaşıyoruz sorun. Olmaz diye dusundum ama gorumcemin boyle sorunları olacagını nerden bilebilirdim. Eşim bana cok deger verir umursamadığı için. Degil. Elinden bisey gelmediği. İçin bişey yapamadı. Umursamasaydı suan kendi evimize cıkmazdk. Cunku eşimin babası oldugunden beri ekonomik durumları iyi degildi. Suan cok sukur ikimizde calısıyoruz ve toparlandık bu ay ayrı eve cıkıyoruz cunku esim de bu durumdan rahatsız ozelimiz kalmadı dedi.Cünkü esin seni umursamiyor. Bu sadece görümcenin "kötülügünü" göstermiyor. Senin dertlerini umursamiyor es. Ikinizde yumrugu masaya vuramiyorsunuz. Kv'de ile yasiyorsun. Evlenecek kadar olgun, ama kendi evinizi kuramiyorsunuz. Kendi odana bile sahip çikamiyorsunuz kusura bakma. Psikolojik destek almalisin, hayir diyebilmelisin diyecegim ama onada "para yok" dersin.
Daha önceki yorumu kismen geri aliyorum. Görümcenin kv'deye gelmesini engelleyemezsin. Ister her gün gelir annesinin evine. Ancak senin odana girmesini, kiyafetlerini giymesini engelleyebilirsin. Cingar çikarip, çirkef olarak. Ancak seni umursamayan esin için "aman ali riza bey tadimiz bozulmasin" takilirsan, hep mutsuz olan, kirilan sen olursun.
Baze seyler ancak kavga çikartarak degisir. Gördügün gibi, mikkimel gelin, es olupta deger görülmüyor. Dislerini göster.
Hayr canm Kocam, beni bosar diye korkmuyorum cunku oyle bişey soz konusu degil. Kocamla birbirizi cok seviyoruz kavgalarımız da bayagı şiddetli olur. Cantamı alıp terlettigim de oldu. Ama konuyu biraz daha. Acmalıydm suc benm. Benm eşim babasını kaybeti ondan. Sonra kaynanam. Pskolıjk sorunlardan dolayı evde yanlz kalamadıgı. için ben kendim k. V beraber yasamayı kabul ettim.. Gorumceme bu durumda hiç hesapta yoktu boyle biri oldugunu nerden bileyim ben sonradan sok oldum. Ama eşim kardeşiyle 1 kez yuz goz oldu o sefer de gorumce hastanelik oldu bayıldı. O yuzden eşim muhatap olmak istemiyor. Bu ay İnshaAllah taşınıyoruz. 3 tane daire baktk suan hangisine tasınıcagımıza karar veriyoruz. Herkez de bnm. Kocama cevap veremediğim beni boşamaktan korktuğumu fln sanıyor. Aslında oyle bisey soz konusu degil.Kırmamak mıo dağınıklığı görünce bir çığıracaksın yeter diye. Alacaksın o bütün kıyafetleri gözleri önünde camdan dışarı atacakasın. Al bunlarımı istiyorsun donuma Kadar giyiyorsun ayıp be ayıp ,senin yüzünden mantar oldum diye. Git sokaktan ne ihtiyacın varsa alırsın artık dersin. Böylesi iyilikten güzel konuşmadan anlamaz. Ne olacak sanki kıymetli kocan boşar diyemi korkuyorsun, önce karısına saygı duydursun sonra boşasın bu kadar sessiz olmayın.
Yanlz cnm sorun bizde degil. K.v evde Yanlz kalmaktan korkmuyor vede hicbikere gidesi.Herkes sabırlı sabırlı yazmış da ben anneye üzüldüm. Yaşıtları Çantasını takıp takıp evlat misafirliği yaparken bununkiler asalak gibi yapışmış gelen gitmiyor evi sahiplenmelet falan filan. Allah yardım etsin
BGörümcenim işi gücü yok mu kocası ona kızmıyor mu sürekli sizde ben olsam bukadarına musate edmezdim kıyafetlerine kadar ne yani kendisi alamıyormu evi barkı yokmu İnsanın sorumlulugu olur kendi evinde yemegi temizligi kocasına hizmeti bu ne berbat hayat
Cnm annanemi kaybettim cvp yazamadım 1 haftadır annemlerdeyim cunku annem cok uzuluyor. hemde biraz konuyu açmam lazım cunku konu baska yerlere sapmiş. Baska konu açıcam. Orada detaylı anlayırımNeden cevap yazmiyorsunuz M Maviguverciin
Cnm bu arada biz burada Birbirimize destek Olmak için mi. Yoksa eleştirip kotu gostermek için mi varız? Kadının kadına yaptıgınız da kimse yapmyr zaten. Destek olacagına ne yasadıgımı bilmeden boyle cumleler soylemek.konu sahibi yazmıyor çünkü zaten bir şey yapmayacak. burada anlatıp görümcesini kınamamızı sağlayacak, bir tık kendini iyi hissedip aslında kendi tavır koyamayışını maskeleyecek. evet zaten bu hikayenin kötüsü görümce, mağduremiz de konu sahibi.
yaptığınız şeylere rağmen sırf cinsiyetinizden ötürü sizi koşulsuz şartsız desteklemek zorunda değilim. zaten size yapılan bu eleştirileri yapıcı olarak biraz bile düşünme gibi bir isteğiniz olsa hala bunu söylüyor olmazsınız. bu mesajınız da sadece çözmek istemediğiniz problemlerinizde sorumluluğu üzerinizden atıp sadece görümceyi linç ettirmek amacındasınız ama bu sizin problemlerinizi çözmez.Cnm bu arada biz burada Birbirimize destek Olmak için mi. Yoksa eleştirip kotu gostermek için mi varız? Kadının kadına yaptıgınız da kimse yapmyr zaten. Destek olacagına ne yasadıgımı bilmeden boyle cumleler soylemek.
Oncelikle siz kendinizi bukadar onemsemeyin bence. Siz beni desteklediniz ne olur. Gorumceyi linc ettirmek isteseydim emin ol bu burada tanımadığım insanlara olmazdı. Cünkü onu burada linç ettirmek bana hiçbirşeyi kazandırmaz. Sadece sizin, bu tavrınız cok itici ve gereksiz!yaptığınız şeylere rağmen sırf cinsiyetinizden ötürü sizi koşulsuz şartsız desteklemek zorunda değilim. zaten size yapılan bu eleştirileri yapıcı olarak biraz bile düşünme gibi bir isteğiniz olsa hala bunu söylüyor olmazsınız. bu mesajınız da sadece çözmek istemediğiniz problemlerinizde sorumluluğu üzerinizden atıp sadece görümceyi linç ettirmek amacındasınız ama bu sizin problemlerinizi çözmez.
cinsiyetinizden dolayı destek istiyorsanız önce siz bir kadın olarak kendi hemcinsinize saygı duyun. size yaptığım ya da yapılan hiçbir şey yok. ama siz "mağdur" olmayı güvenli buluyorsunuz.
şimdi de ben sizi mağdur ettim, kadın kadına neler yaptı bakın. tüh.
Aaa çok çok üzüldüm basın sagolsunCnm annanemi kaybettim cvp yazamadım 1 haftadır annemlerdeyim cunku annem cok uzuluyor. hemde biraz konuyu açmam lazım cunku konu baska yerlere sapmiş. Baska konu açıcam. Orada detaylı anlayırım
Amin canım.Aaa çok çok üzüldüm basın sagolsun
Neden para yok diyeyim Allah aşkına neden bukadar sert yorumlarınız. Ben bunların tumunu yaşıyorum farkındamısınız. Sırf kayın validem yalnız kalamadıgı için fedakarlık yapıp beraber yaşamayı kabul ettim. Boyle olacagını nerden bilebilirdim. Ben. Esim kayın validem buyuk bir evde yaşıyoruz sorun. Olmaz diye dusundum ama gorumcemin boyle sorunları olacagını nerden bilebilirdim. Eşim bana cok deger verir umursamadığı için. Degil. Elinden bisey gelmediği. İçin bişey yapamadı. Umursamasaydı suan kendi evimize cıkmazdk. Cunku eşimin babası oldugunden beri ekonomik durumları iyi degildi. Suan cok sukur ikimizde calısıyoruz ve toparlandık bu ay ayrı eve cıkıyoruz cunku esim de bu durumdan rahatsız ozelimiz kalmadı dedi.
Aklı olan anlar dediğiniz gibi. Ya tahtası eksik ya da kötülükten yapıyor.Tabiki bir kac kez kaynanam soyledim ama sonuc degismedi. Gorumceme de haa bu sendemiydi nekadar cok aradım bu elbisemi keske soyleseydın aldığını dediğim oldu aklı olan biri bunun ne demek oldugunu anlamaz mı ama bu boyle devam etti. İllaa bir daha elbiseleri i giyme dememi bekliyor. Ama bende tam olarak birdahaa benim elbiseleri i giyme diyemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?