Hep dert, hep sorun

Evliliğe inamayan bir arkadaş var burada
neden herkes sosylann sıtatü moduna girmiş
mesaj kaygısına bürünmüş sorun
anlayamıyorum ben

kimsenin hakkına tecavüz etmeden kendi hali içerisinde yaşıyor
kendide,gönül birliği yaptığı adamda 'evli,nişanlı,sözlü değil'
bunun inançla ne alaksı var
bir hristiyan bu durumu yapsaydı
o zaten böyle aman boşverin mi diyecektik
yada onun inancını kendi kurallarımız içerindemi değerlendirecektik...

öncelikle
her dine
kendi dinim kadar saygı duyuyorum
hepimizin inandığı allah bir
gittiğimiz yol başka olabilir
kimseyle paylaşmak istemediği bir nedenden dolayıda böyle söylüyor olabilir
din ve vicdan özgürlüğü kişinin kendine kalmıştır
medeni kanunda uzun süreli birlikteliklerinde yeri var artık 1
zaten hanımefendi yurtdışında yaşıyor -sanırım-
yurtdışında evlenmek kolay ama boşanmak çin işkencesi
olmasa bile
allah bilir herkesinkalbini gönlünü
buna allah karar verir
hem dinimiz ne demiş
dünyada ayıbı örtenin öbür tarafta günahları affolurmuş
bizde yarayı kaşıyalım bakalım hatır hatır
yetmezse tuzda dökelim:)

kişisel harcaman bazen fazla olabilir
o nasıl askerlik için para biriktyiriyor ve bunun için senden izin almıyorsa
sende ona bu konuda hesap vermek zorunda değilsin
tepki vermemekle iyi yapmışsın
erkekler para konusunda hassas olduğundan yanlış anlardı
hissettiklerini sakin bir zamanda konusursan bir sonuç alabilirsin sanırım
sevgilerrr:)

Son düzenleme:
ya arkadaş müslüman mı değil mi onu bile bilmiyorsunuz, türkiye de yaşayan herkes müslüman mı ya da sonuna kadar inançlı mı?
herkes evlenmek zorunda mı, konu bu mu?
arkadaş evli de olsa adam karakteri gereği gene aynı davranacaktı hiç şüphem yok, belki daha da rahat olacaktı, parasına direk el koyacaktı
bunun nikahla hiç ilgisi yok
konuyla ilgili olarak da senin biraz fazla harcama karışan bir adam senden askerlik için para biriktirmeni talep ediyor, haksızlık değil mi?
ezdirme bence kendini

Kesinlikle katılıyorum..

ben de tepki alırım belki ama umarım iyi tepki olur çünkü yorum yapmadan geçemeyeceğim, burda savunulan kişilere hak ve getirileri olan resmi nikahtır, sizin müslümanlıkla ilgi kurduğunuz ise imam nikahıdır, sadece imam nikahı bu ülkede suçtur.

sadece imam nikahı ile yaşamak suçtur.müslümanlığının birazcık bilincin de olan bir insan zaten hem resmi hem dini nikahl yaparak yaşar karşı cinsle.bu arada size kötü
bir tepki vermeye de hakkım olduğunu sanmıyorum.sizde benim yaptığım gibi ne düşünüyosanız özgürce onu yazmışsınız o kadar

Hepsini okuyamadım ama tepkimi belirtmek istiyorum.
Sen herşeyden önce ilişkiye 1 gol yemiş olarak başlıyorsun. Evlilik sadece yüzük takmak değil, bu çok sığ bir düşünce. Evlilik yasalar karşısında da hakkını arayabilmektir. Herhangi bir olumsuz durumda ben onu eşim gibi görüyordum mu diyeceksin. Bunları çekmeye mecbur değilsin, sorunun büyük bir sorun da değil. Kendine ne layık görüyorsan öyle yaşa. Şikayet etme bence, bu senin seçimin.

sadece imam nikahı ile yaşamak suçtur.müslümanlığının birazcık bilincin de olan bir insan zaten hem resmi hem dini nikahl yaparak yaşar karşı cinsle.bu arada size kötü
bir tepki vermeye de hakkım olduğunu sanmıyorum.sizde benim yaptığım gibi ne düşünüyosanız özgürce onu yazmışsınız o kadar

evet sadece imam nikahı ile yaşamak suçtur, forumdaki her arkadaş müslüman değil bu arada :delphin:

arkadaş sizce nikahsız yaşamam yanlışmı diye sormamış
dini açıdan yorumlayın dememiş
günlük hayatımızda nasılsın diye sorulduğunda nasıl ki 30 yaşındayım diye cevap vermiyorsak
lütfen burada da aynı şeyi yapmayalım
konular sorular amacından sapıyor
gelelim konuya
bence çok ayıp etmiş erkek arkadaşın
hoş bir ceza olmamış

haklısınız arkadaş bizden parasına el konulma durumunu değerlendirmemizi istemiş. Ama el koyanın kim olduğuna bağlı olarak yapacağımız yorum da değişecek. O yüzden el koyanın kimliğiyle ilgileniyoruz. Resmi nikahlı eşiyse biraz daha sabırlı ve temkinli olmasını tavsiye edebiliriz, eğer aralarında resmi bir ilişki yoksa şimdiden böyleyse evlenip aradaki bağı kuvvetlendirince nasıl olur kim bilir deyip bir an önce ayrılmaları gerektiğini söyleyeceğiz örneğin. Ayrıca yazdığı şeylerin hangisine yorum yapacağımız da bizim seçimimiz değil mi? Yani ben yazısındaki çelişkiye yorum yapmak istiyorum, arkadaşımın durumunun bu para konularında kendini savunabilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum, ve ilk önce haliyle bu konuda yorum yapmak istiyorum. Bu konudaki görüşümüzü bildirdikten sonra benim söyleyeceğim şey şu olacak: Yaptığınız harcama ikinizi birden maddi açıdan zora sokacak derecede olsa bile el koymaya hakkı yok, kazançlarınız farklı neticede. Sizin emek verip kazandığınız paranın nasıl harcanacağı da sizi ilgilendirir. Siz onu askerlik konusunda da destekliyorsunuz üstelik. Yaptığı hafiften nankörlük gibi geldi bana.

İşte ben bu imza konusuna ifrit oluyorum.Biz müslümanız. Böyle nikahsız yaşamak dinimizce uygun değil.Yani sizcesi falan yok bu imzanın ...

Neyse konumuza gelelim bugün paranızı elinizden alan insan yarın herşeyinizi alır sizi kapının önüne koyar hakkınızı bile arıyamazsınız. İşte imza bu işede yarıyor..

Arkadaşım 2. paragrafta yazdığın şeylere yürekten katılıyorum ama arkadaşımızın müslüman olup olmadığını, ya da müslümansa ne kadar inançlı olduğunu bilmiyoruz, herkesin inancı Allahla kendi arasındadır biz kendimizden mesulüz o yüzden bu konuya girmesek daha iyi olur diye düşünüyorum

haklısınız arkadaş bizden parasına el konulma durumunu değerlendirmemizi istemiş. Ama el koyanın kim olduğuna bağlı olarak yapacağımız yorum da değişecek. O yüzden el koyanın kimliğiyle ilgileniyoruz. Resmi nikahlı eşiyse biraz daha sabırlı ve temkinli olmasını tavsiye edebiliriz, eğer aralarında resmi bir ilişki yoksa şimdiden böyleyse evlenip aradaki bağı kuvvetlendirince nasıl olur kim bilir deyip bir an önce ayrılmaları gerektiğini söyleyeceğiz örneğin. Ayrıca yazdığı şeylerin hangisine yorum yapacağımız da bizim seçimimiz değil mi? Yani ben yazısındaki çelişkiye yorum yapmak istiyorum, arkadaşımın durumunun bu para konularında kendini savunabilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum, ve ilk önce haliyle bu konuda yorum yapmak istiyorum. Bu konudaki görüşümüzü bildirdikten sonra benim söyleyeceğim şey şu olacak: Yaptığınız harcama ikinizi birden maddi açıdan zora sokacak derecede olsa bile el koymaya hakkı yok, kazançlarınız farklı neticede. Sizin emek verip kazandığınız paranın nasıl harcanacağı da sizi ilgilendirir. Siz onu askerlik konusunda da destekliyorsunuz üstelik. Yaptığı hafiften nankörlük gibi geldi bana.

Arkadaşım 2. paragrafta yazdığın şeylere yürekten katılıyorum ama arkadaşımızın müslüman olup olmadığını, ya da müslümansa ne kadar inançlı olduğunu bilmiyoruz, herkesin inancı Allahla kendi arasındadır biz kendimizden mesulüz o yüzden bu konuya girmesek daha iyi olur diye düşünüyorum

arkadaşım
bizlere derdin anlatan herkesin hayat kritiğini yapmak ve konuyla alakasız olarak acımasızca işimize geldiği gibi eleştiri yapma hakkı kimsenin yoktur
aynı ev paylaşmış iki kişinin problemi var karşımızda
fazla paraharcadığı için erkek arkadaşı cezalandırmış
konu bu
yazılan yorumlardan bir iki tane aklımda kalan;
müslümanız nikahsız yaşanmaz
neden evlenmediniz
bize ne allahaşkına yaa
bize neden sorulan kısımla ilgilenmiyoruzda birden teolog yada sosyolog oluyoruz

nikah olayı sadece ikinizi ilgilendiren bir ayrıntı. buna girmek istemiyorum...

sevgilinizin davranışı çok yanlış. askerlik parasını kendi biriktirsin, sizin harcamalarınızı kısıtlamaya hakkı yok. sizin kararınıza kalmış, o parayı biriktirmesine ister yardım edersiniz, istemezseniz etmezsiniz.
küçük çocuk cezalandırır gibi davranmış...
siz yaptığından çok rahatsız olduğunuzu belirtin. tekrarlamaması konusunda yeterli uyarıyı yapın bence.

yani parayi ayirmiyoruz gelirde giderde bir ama onun askerlik parasini biriktiriyoruz ben hic ses etmedim bugüne kadar halada etmem bugün böyle davranmasi beni üzdü acikcasi.ama hic bisey söylemedim

Canim bundan kolay ne var. o askerlik parasi biriktiriyorsa sen de borca gir ev araba gibi kendi ustune yap. kendi poaran da bir yerde birikmis olur. durum esitlenir boylece.

arkadaşım
bizlere derdin anlatan herkesin hayat kritiğini yapmak ve konuyla alakasız olarak acımasızca işimize geldiği gibi eleştiri yapma hakkı kimsenin yoktur
aynı ev paylaşmış iki kişinin problemi var karşımızda
fazla paraharcadığı için erkek arkadaşı cezalandırmış
konu bu
yazılan yorumlardan bir iki tane aklımda kalan;
müslümanız nikahsız yaşanmaz
neden evlenmediniz
bize ne allahaşkına yaa
bize neden sorulan kısımla ilgilenmiyoruzda birden teolog yada sosyolog oluyoruz

bizlere derdini anlatan insanların hayatlarını ve aralarındaki ilişkiye değerlendirmeliyiz bence doğru yorum yapabilmek için. Çünkü herkesin ilişkisi, hayat tarzı vs. farklıdır. Bu yüzden ancak ayrıntıları da göz önüne alarak doğru bir yorum yapabiliriz diye düşünüyorum. Ama bu acımasızca eleştiri yapma hakkını da bize vermiyor tabii ki. Zaten ben acımasız eleştiri yapmadığım için kendi adıma bir savunma yapma gereği duymuyorum. Benim gördüğüm kadarıyla genelde yardımcı olmak için yazmışlar, acımasızca eleştiri yapılmamış, bikaç arkadaş konu dışına çıkmış ya da sert eleştirmiş olabilir, onları da tüm yazanlara genellemek yanlış olur. Müslümanlıkla ilgili yoruma ben de cevap yazdım zaten üstte alıntı yapmışsınız mesajımdan, orda da görebilirsiniz. Sevgiler..

Eşiniz ya da sevgiliniz her neyse size kızmış tabi o mu haklı siz mi bilemiyorum çünkü aynı evi paylaşan sizsiniz gerçekten cok savurgan olmuş da olabilirsiniz biz kadınlar giysi ayakkabı vb derken dalıyoruz alıyoruz yıpınla şey..
bi de evlenmek istemeyen benim demişsiniz ya belki de bu yüzden adam aile resisi oldugunu hissetmiyordur sizinle...
aylığınız kesilmesin diye evlenmiyor da olabilirsiniz ama bence evliliğe sıcak bakın kendiniz için...
ilerde karım bile değilsin lafını duyunca yaralanabilirsiniz çünkü....
askerlik borçlanması da önemli tabi adam emekli olmak peşinde maaşı olacak böyle bi dönemde zaten para harcamak saçma olurdu...
bence söylenecek söz yok on bi şey demeyin gerçekten seviyor ve güveniyorsanız..

bence bu para işinin tamamen onun kontroline bırakmamn gerek
ben neyi nasıl harcamam gerektigini bilirim sedeydin
nasıl başlarsa öyle giderr

bence eşinizin derdi askerlik parasının bir an önce birikmesi
yani üç üç koyup biriktirip 2 vakitte olcana altı altı koyup 1 vakitte olur düşüncesi
anlata bildimmi bilmiyorum nesee

Ben işin para kısmıyla yani konuyla ilgilenicem , çünkü kimin ne şekilde ve nasıl yaşadığı bizi ilgilendirmez, herkesin günahı da sevabı da kendine...

Eşinizin yaklaşımını ben kırıcı ve saygısızca buldum. Bunu anlatmanın başka yolu da vardı, ne diye siz çocukmuşsunuz gibi davranmış anlayamadım. Dikkat edin aradaki saygı köprülerini yıkmayın.

Çünkü böyle basit saygısızlıklarla başlıyor kırılmalar ...

Son düzenleme:
Back
X