Hep El kizi olarak kaliyorsun ne yazik ki

Çok doğal bir durum bu bence, ben çok görmüyorum bu davranışı.
Kayınvaliden tabi ki oğlunu senden çok sever, düşünür ancak, bunu da sen yanlarında ola ola,
senin gözüne soka soka yapmamalıydı, nispet yapar gibi hatası bu noktada olmuş.

Kendi annemi ve kayınvalidemi, kendi babamı ve kayınpederimi düşünsem;
ağızlarıyla kuş dahi tutsalar benim yoğun sevgim yine kendi öz anne babamadır.

Kan bağı denilen birşey var bu çok önemli.
Kayınvalide gelinini sever, evladı gibi görür ama sadece gibi görür,
gelin ya da damat hiçbir zaman bir annenin kendi doğurduğu evlatları gibi olamaz.

Hiçbir anne de bizi doğuran annemiz gibi olamaz canım.
Kendi annene ve kayınvalidene olan sevgini kıyasla,
o zaman daha objektif düşünebilirsin.

artik o kadarda canimi sIkmiyor, kimsenin beni sevmesi gibi bir zorumlugu yok, bende onlari sevmiyorum, fakat yinede güler yüzlügüm onlara karsi, onlar gibi iki yüzlümü oldum ne, yoksa sinir oldugum kisilerle konusmam ama iste esin ailesi, mecbur kaliyorsun,..en büyük hatasi zaten dengesiz dengesiz konusmalaridir, gerci bütün aile yanliz kala kala milletin icinde nasil konusulacagini unutmuslar

cok dogru konustun

Canım bak bu sözünde sana katılmadım.
Ne demek ikiyüzlü olmak, o çok çirkin, başka bir davranış.

Sen onları sevmeyebilirsin, sevmek zorunda değilsin ama davranışlarında saygını korursun.
Sevgi ayrı, saygı ayrı. Hiç de öyle ikiyüzlü oldum felan diye düşünme kendini.

bir keresinde görümcem, kayinvalidem havadan sudan konusuyorduk, görümcemin de bir dedigi digerini tutmamisti bir konuda bende ona gülerek eh sen demin böyle dedin, simdide böyle konusuyorsun..
bana dönüp ne dese iyi, aaa sende az degilsin haaa...bende güldüm bir atasözü vardir gelin gittigi yere benzermis diye...mors oldu, o ara kayinvalidemde he ya oglumda hep der senin bize benzedigini, bende positifmi negatif mi acaba dedim.. sustu bilmem dedi .. yok yani bir kendileri iyii

fazla alinmasinlar diye kendileri gibi sakaya vurarak söyliyorum, tabi gülümsemeyide ihmal etmiyorum bu arada

Son düzenleme:
Ve senin görümcen bu Eşin yada kızın annesi babası bişi yapmıyormu ? evlendi gitti diye el kızı olmadı ya oda :S

cnm tabikide ellerini çekmediler olurmu öle şey ne tartışmalar ne kavgalar çıkıyo heleki benim eşimin ve abisinin haberi olsa tüm bu olanlardan çok büyük kavgalar çıkar..görümcemin ablası yani büyük görümcem olanlardan haberdar oda elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyo fakat ortada 2 küçük çocuk var yani...

ama böle bi aile ortamı o çocuklar için dahada zararlı bence annelerinin ezildiği dayak yediği hakarete uğradığı bi ortam :S allah korusun ya allah kimseye böle sulm yaşatmasın valla herkese hayırlısını nasip etsin

yazik günah, hem görümcene hemde o cocuklara, eminim esinin ve abisinin haberi olsa daha iyi olur sahsen,.. bir kadinin ve bir erkegin dedigi bir degil, bizim millet cogu zaman kadinin dedigini bile ciddiye almaz ...

canım görümcem eşini seviyo çok da zulüm etmiyo yani eşi ben sadece yaşanan bi olayı anlattım..bana göre eşi çok kayıtsız kalıyo ama ona göre bişiler yapıyo..yani eşini seviyo sölediğim gibi bazı şeyleri yıkmak kolay olmuyo çocuklara yansıtılan bişi yok çocukları her iki tarafta çok seviyo ama olan kadına oluyo içinde yaşadığı bi çok şey var açıkçası

yikmak daima hep kolay olmustur, ama ben yikmak taraftari degilim zaten, birbirlerini mutlaka seviyorlardir fakat birinin kizin esiyle konusmasi lazim, cünkü kendi aralarindada fazla mutlu degillerdir, öyle bir kaynana basinda oldugu sürecede..adamin kafasina dank etmesi lazim, bu böyle gitmez anne demesi lazim ...

rahmetlik kayınvalidemi yazssam roman olur...
en çok oğlu için bana
sana cumhuriyet altını verdim derdi

Benim eski kayınvalidem de Bana " Anan seni kadir gecesi doğurmuş oğlum gibi Birini Buldun" derdi.. ama o yere göğe sığdıramadiği oğlu Bana geldi el kaldırdı, o yüzden ayrıldık.. yüzükleri almaya geldiğinde de "Benim oğlum yapmaz öyle terBiyesizlik iftira atiyosun" dedi, yanımda olaya şahit olan arkadaşım vardı, parçalayacaktı kayınvalidemi Burcu yalan söylüyo Biz de mi yalan söylüyoruz, Bıraksak dövecekti kızı dediler, yok yok yanlışınız vardır siz cahilsiniz uyduruyosunuz dedi.. şaka giBiler yaa yemin ederim.. Anca övsünler oğullarını.. Şimdiki kayınvalide adayımın da meşhur Bir sözü vardır der ki kocanla oğlunu övmeyeceksin gün gelir seni utandırır, çok doğru.. hiç de övmez oğlunu, hatasını görünce gelir Bana üzülme kızım erkekleri kafana hiç Bi zaman takma der.. Bir erkek için Bi damla göz yaşi dökme der, oğlu Bile olsa üzülmemi istemez, el kızıyım ama Benim için hep Burcu da ana kuzusu, o da kız çocuğu üzülmesine izin vermem, canının yanmasını istemem der, Allah razı olsun, allah vicdanlı insanlarla karşilaştirsin hepimizi..

aaa o laf be artık düşmanlar birbirine demiyor allttan yürütüyorlar işleri tövbee yaa

benim kızkardeşim şehir dısında okuyor bi aksam eşimin ailesi ile toplandık yemek yiyoruz konu kardeşimden acıldı baban nasıl gönderiyor kardeşini uzaklara diye dedim bende gidicem eşim yurtdısında calısıyor ozman bende gitmiyim dedim sevgili kayınvalidecik bana herkesin içinde iyi cocugu buldun bırakırmısın dedi bende sevmiyorum ama saygı da duymak istemiyorum hak etmiyor bence

biz ozman nisanlıydık bide

Son düzenleyen: Moderatör:
wallaha kendimde kaynana olurum ilerde belkide ama nefret ediyom kaynanalardan wallahaa hepsi gozumde ayni kizlarin analari haric butun erkek analari ayni

işte kendi oğlu ya sana bişey olsa senin yedeğin var oğlu kimi alsa ona gelin der,ama oğlu işte.ne saçma insanlar var ya.yazık valla dediğin gibi elkızı işte

Kaynanaların ben seni kızım gibi görüyorum, biz gelin almadık evlat aldık,
deyipte, etmediklerini söylemediklerini, laf sokmadıklarını bırakmamalarını anlamıyorum.
Bu nasıl evlat almaksa.
Herkes kendi evladını yere göğe sığdıramıyor malesef.
Bari kızım gibi görüyorum diye lafını edip insanın sinirini bozmasalar keşke.
Her türlü olayda bırakın evladı, evlat gibi bile görmüyorlar.

onlar beni el kizi gibi görüyorlardir.ben de onu esimin annesi olarak gördüm .kendi annem gibi degil .candan insanlar degildir zaten.icerde baska disarda baskadirlar.disari karsi cok iyidirler.ama iclerinde nelaflar ne dedikodular cikar.beraber kaynanamla gözlük almaya gittik .en ucuzundan setirmeye calisiyo .pajhali olmasin diye .sonunda kirilmasin diye onun begendigini aldim.ucuz ama dedi yakisti. sonrasinda arabayla dönüyoz.bana dedi ogluma doktor gözlük yazmisti en pahali sini aldim.ama bir tane takmadi.durup duruyo dedi.ben almisken en iyisini alirim dedi.agzim acik kaldi . ben de bir daha kayna nami dinleyim bir seyler almaya kalkismadim. bu da bana ders oldu. en iyisi resmiyet

Umarım gelinlerine bunları yapan kayınvalidelerin kızları çok daha beterlerini yaşar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…