Hep Kayınvalideler mi kötü, ya siz gelinler çok mu iyisiniz?:)

valla ben kendi adıma iyi bir gelinim:lepi:
6 yıla yakın evliliğim boyunca en ufak surat asmışlığım bile yoktur kayınvalideme karşı
bunun karşılığı olarakta
beni çok sever kayınvalidem herkese anlat anlat bitiremez bende onu severimŞeniz
ben karşılıklı olduğunu düşünüyorum
tek taraflı pek olmaz
şuda var çok çok iyi gelin olupta karşılık alamayanlarda var tabi:mymeka:

Zamanında çok iyiydim kıymetimi bilemediler şuanda çok kötüyüm ömür boyu da böyle olucam.Varsın bana kötü gelin desinler ,umurumda değil.

Gülsüm sana katılmıyorum.Kendimden örnek vereyim ben annem eğer benim tasvip etmediğim bir şey söylüyosa ona açıkça onaylamadığımı,bana olur olmaz karışıyorsa karışmamasını benim her şeyi daha iyi bildiğimi hayatıma müdahale etmemesini söylüyorum.Yeri geliyor kuşat çatışmasına çok düştük ve bir konuda tartışabiliyoruz.Ama bu kayınvalidem olunca bana bir şey dese karışsa karşısında cevap vermiyorum tamam anne doğru diyorum eğer ters bir şey söylesem olurmuymuş öyle diyebiliyor tartışamıyorsun bile.Canım insan evlenince çok kısıtlanıyor benki kimseyi takmayan asi kişiliğim var ama evlendikten sonra bende anlamadım kurtken kuzu oldum.İnsan annesiyle her şeyi konuşup tartışır ama kayınvalide için aynı şeyler geçerli değil.Annem bize gelse sadece haftasonumuz var haliyle geç uyanıyoruz ve annem kızım yorulmuş der kıyamaz kahvaltımızı bile hazırlar ama kayınvalidem olsa bu kadar uyunurmu ayıp der.Mesala kızına kıyamaz ona neler yapar neler sürekli güzel şeyler işler atkılar bereler şapkalar kazak vs.aklına ne gelirse ama banada yap diyorum çok güzel olmuş bunlar, sana yapamam diyor ne diyeyim kavgada edemem çünkü bir ton laf.Ve aslında en çok zoruma gidende ne biliyormusun biz evlenirken hiç destek olmadılar ve kızına neler neler alıyor ve daha olmamış eniştesi ne zaman olursa artık kısmet ona bile kazaklar atkılar vs yapıyor.BİZ GELİNLER 2.Cİ PLANDAYIZ DİYECEM AMA KAÇINCI PLANLARDAYIZ.:1no2:

enişte dediğin damat herhalde dimi?

DAMAT CANIM ENİŞTE LAFINI DUYMADINMI SEN?sırnaşık şey Banada ne kadar iyi güler yüzlü olsalarda olmuyor.Ben çok saygılıyım eşimin ailesine ama farkında olmadan kırabiliyorlar.BİRAZ ÖNCEDE YAZDIM KAÇINCI PLANLARDAYIM kendime göre daha çok şey var.En ufak örneği bana altın hiç takmadılar benim ailem taktı ve eşim ve ben her şeyi yaptık bazı zaman oluyor hatta nişanlılıydık kızıma şu altınları aldım koydum 5 i bir yerdede yaptırmış bana gelince tın.Ama oğlunada derki oğlum benim senin yerin çok farklı sen benim evlatlarımın içinde gözbebeğimsin der.PEKİ SORUYORUM OĞLUNU SEVEN BİRİ NASIL OLURDA DAHA ÇOK DAMATINI DÜŞÜNÜR.sırnaşık şey

cnm valla benım yerımde baska bırı olsaydı ooooooo neler neler olmustu ama ben genede agzımı bıle acmıyorum cunku kocam ıcın cok dengesızler hıc dusunmeden konusuyorlar cok kalbımı kırıyorlar farkında degıller.mesela kucuk bır ornek yenı evlıyım akrabaalar cocuk olsun dedıler ben daha cevap vermeden onların cocugu olmaz dıo yanı bu denecek laf mı bır dusun beeeee offf sınır oldum gene

valla herkes kendi yaşadığını bilir. kimisinin kaynanası iyi olabilir ne güzel allah bozmasın diyelim. benimkinin de pek çok ilginç yönü var. bir taneside sadece onunla iyi olucaz biz kaynanam (sinirli olmadığım zamanlarda kayınvalidem derim) ve eltim aynı apartmandayız. eltimle bi sorunum yok ama iyi geçinmemizi çekemez komşularlada öyle.. sadece o olsun istiyo. bizi sevdiğinden değil öyle anlaşılmasın. dışarıya karşı kendini iyi biri gibi gösterdiği için biz anlatıcaz insanlar yüzünü görecek.
eltim bi ev eşyası alsın bi hafta sonra kendisine alır ben evi boyatayım aynı rengi yaptırır. bende sinir olurum. son olarak kenarda baya bi yüklü parası ve kira geliri ve maaş olmasına rağmen eve bi sürü şey yaptıracak parasını biz ödeyecekmişiz. bunlar hafif şeyler kavgaları hiç anlatmıyorum. onun yüzünden eltim kocasından kaç kere dayak yemiş hamileyken. ama benim kaynanam çok iyi gelinler yaramaz

valla hiç kıskanmam annesi o kıskanmak bi kere cok sanca istediği zaman gtisin annesine ama bazı kaynanalarda varki neler yapıyo valla ama gelinlerdede suc var biraz ne bilim benim kaynanamda bana sinsi demişti öle dediğini duymustum hiç bişe demedim kendimi onun seviyesine neden düşüreyinki :) aman umrumda değil vallaa

bunda dumura ugrayacak bısey yok bana kalırsa.dort dortluk bı ınsan tabııkı yok ama ne demek sız 3 ben tek.3 tane erkek cocuk dogurduktan sonra bılmıo muydu 3 tane de gelını olacagını.kıskanmak mı kaynanalar baslattıktan sonra mı yapmayın nıe kıskanalım kı oglu her gece benı mı yoksa annesını mı alıp yatıo.ogluyla ılgılı herseyı artık once ben mı o mu bılo neyını kıskanalım kı hepımız ıcın durum aynı.sen serzenıs fılan dedın ya o da aklı sıra gecmıs de karnında olan gazını ındırmıs ıste.
yalnıs anlama guzelım senın kaynana kotu demıorum tanımıoruz sonucta ıyıler mutlaka varır ama ıstısnayı bozmaz.bende bu yuzden genelleme yaptım.
ne olursa olsun ben kayınvalıdemle bu tarz konusmalara gırmem ne olursa olsun gecmıse mazı derler gecmıs gıtmıs adı ustunde.onumuzdekı maclara bakalım derım ben. alkisalkisalkis
son olarak cok sevdıgım ve dogruluguna ınandıgım bı sozde en ıyı kaynananın bıle gelını gordugunde alt cenesı tıtrermıs.bunu da yabana atmayalım bence.tecrubeyle sabıt dıorum ben

Son düzenleyen: Moderatör:
Hay ağzınıza sağlık kızlar nerdeyse kendimi her olayda suçlu bulacaktım kadın resmen aklıma karpuz kabuğu düşürdü desem yeridir. Dün akşam eltime yazdım msn.den kayınvalidenin söylediklerini bana "halt etmiş o kadın bir başına 3 kişiyle ayrı ayrı polemiğe girmeyi beceriyorsa başa çıkmayı da becersin. Eğer çok zorlanıyorsa uğraşmasın bizimle biz onun birşeyine karışıyormuyuz ne demeye bizim evimizin içine kadar girmeye çalışıyor ki" dedi. Eltimin kayınvalideden hepimizden çok canı yandı çünkü onun eşi anneciydi benim eşim ve küçük kaynım anneci değil (zaman zaman akılları karışsa ve kavgalarımız olsada genelde değildir)

Gerçi bende 13 senedir kayınvalidem iyi bir insanmı yoksa kötü bir insan mı anlamadım ki

yinede saygım sonsuzdur kendisine. İyi gününde de kötü gününde de yanında olacağım onun herşeyden önce Allah rızası için.

aferım o eltıne ne guzel soylemıs valla.kaynanan senı sessız sakın dıe yuklenmıs ogun sana.bak eltıne ona soyleseydı cvbını alacaktı.sen bı de acaba mı dıe dusunmussun ılahı,kız bosuna mı demısler kaynanayı napmalı kaynar kazana atmalı dıe bos versene sen.

he valla boşverdim gitti anasını satim. a.s.:dance::1hug:

evet senin kayınvalidenin o" üçünüzle başa çıkmak" lafı çok saçma olmuş ayrıca. kendi işine baksın canım gelinleri olarak siz canavarmısınız. sizlerle bilmem ne yarışına girmesin

gırerler valla bunlar bacım.her turlu yarısa gırerler.bızımle denk sanıolar kendılerını.ama farkında degıller onların ogullarını bı kere cıkardıgı yerden bıze her gece muhtaclar.ya kızlar kusura bakmayın bıraz acık oldu ama serenayın konuyu okuyunca bıraz sınırlerım hopladı bende bu aralar takıgım kaynanama mazur gorun artık.opuorum sızı yaa

iyilikde kötülükde zaman zaman karşılıklıdır.o huzurumu bozmayacak evime karışmayacak bende saygıda kusur etmeyecegim.en iyisi çok samimi olmak.sonra suyu çıkıyor:)))

yengemiz 24 yaşında 2 bebegi var genede bizleri dayımızın yanında sarılıp öptügümüz için kıskanır çok düşkünüz dayılarımıza ama sayesinde uzaklaştık ..çocukluguna veriyoruz ama gerçekten onun bu huylarını gördüm ben evliligimde asla ailesi yegenleriyle ilişkilerini kısıtlamam dedim.. ki bu konuyla olan durumdada annesine saygısı sevgisi beni mutlu eder kıskanırsa da kaynana veya gelin çok ayıp eder o karısı digerininde yeri farklı ..bir söz vardır bilirmisiniz ne yardan geçilir ne serden..

eşimin annesinede gayet saygılıyım oda bana ..öz annemden farkı yok sevgim büyüktür ..eger bi sorun olursada münakaşaya girmemek yerine görüşmemeyi tercih ederim kimsenin kalbi kırılmasın diye

Daha birkaç gün önce kayınvalidem dedi ki ; Oğlum evlenmeden önce o kadar gelip giden kız vardı ki eve; gece rüyasında gören sabah damlardı..ev hiç boş kalmazdı..(bu arada eşimle 13 yıl kadar bir geçmişimiz var.) gel de sev şimdi kadını..

selam ben yeniyim daha bugün üye oldum... kayınvaldemle beraber yaşıyoruz biz onun için konu ilgimi çekti. Gerçi biz iyi anlaşanlardanız. 7 sene olacak evleneli ve biz 5 seneden beri beraber yaşıyoruz. tabi ne kadar iyi anlaşsanda kafa uyuşmazlığı oluyor. söyledikleri çoğu zaman zoruna gidiyor ama belkide gerçekten bizdenmi kaynaklanıyor acaba diyo düşünmüyo değilim yada benden...
yeri geliyor anne kız bile kavga ediyor. ama senin kayınvaldenin dediği hiç hoş deil buda bir gerçek haklısın aranız nasıl pekiii??klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…