Hep Kayınvalideler mi kötü, ya siz gelinler çok mu iyisiniz?:)

asla eşim annesini sevdiği için rahatsız olmadım daha çok memnun oldum annesini seven eşinide sever diye ama hayat öyle değilmiş demekki arkadaşım çok iyi anlayışlı kültürlü bi kayınvalideye denk gelmişsinki bu soruyu sorabiliyosun allahta bozmasın ama bi çoğumuzunki gibi dedikoducu oğullarını dolduruşa getirip üstümüze salan bi kayın validen olsaydı eminim düşüncelerinde değişirdi benim kayın validem eşimle tartıştığımız zamanlarda kahkahalarla gülüyor ve hemen bana saldırıyor bu güne kadar ağzımı açıp tek kelime etmedim saygısızlık yapmadım ama analı oğullu bi bir olup dövmedikleri kaldı kaynanam kıskançlığından eşimle beni aynı kanepede bile oturtmadı bırak elele tutuşupta gezmeyi onlar yolda bile yanyana yürür ben arkada kalırım hiç kıskanmadım ama yetti artık sana soruyorum şimdi böyle bi kültürsüzlük içindede aynı şeyi söylermiydin hiç birimiz mükemmel değiliz ama 6 aylık hamile bi kadına oğlunu doldurupta vurdurtması çokmu mükemmel bi annelik olur

asla eşim annesini sevdiği için rahatsız olmadım daha çok memnun oldum annesini seven eşinide sever diye ama hayat öyle değilmiş demekki arkadaşım çok iyi anlayışlı kültürlü bi kayınvalideye denk gelmişsinki bu soruyu sorabiliyosun allahta bozmasın ama bi çoğumuzunki gibi dedikoducu oğullarını dolduruşa getirip üstümüze salan bi kayın validen olsaydı eminim düşüncelerinde değişirdi benim kayın validem eşimle tartıştığımız zamanlarda kahkahalarla gülüyor ve hemen bana saldırıyor bu güne kadar ağzımı açıp tek kelime etmedim saygısızlık yapmadım ama analı oğullu bi bir olup dövmedikleri kaldı kaynanam kıskançlığından eşimle beni aynı kanepede bile oturtmadı bırak elele tutuşupta gezmeyi onlar yolda bile yanyana yürür ben arkada kalırım hiç kıskanmadım ama yetti artık sana soruyorum şimdi böyle bi kültürsüzlük içindede aynı şeyi söylermiydin hiç birimiz mükemmel değiliz ama 6 aylık hamile bi kadına oğlunu doldurupta vurdurtması çokmu mükemmel bi annelik olur

sizin özelinizde değil konu genelinde yazmıştım...
genelde eşini annesinden kıskanan kadınlar var diye...
kayınvalidem için tek söz söylemeye hakkım yok haklısınız ancak benim eşim bu anlattıklarınızın hiç birine izin vermez...
izin veren adama da ben kocam demem...
sizin durumunuzda kocamın annesinin anneliğini sorgulamak yerine kocamın adamlığını sorgularım...
daha kolay netice elde etmek için...

4 senelik evliyim kayınvalidemle hiç tartışmamız olmadı
kendi içimde ona yansıtmadığım küçük sitemlerim oldu tabi
mutlaka kayınvaldeminde olmuştur ama hiç bir zaman karşılıklı tartışmaya dönmedi
bence bu işin sırrı mesafeyi korumak
mesafe derken birbirimize buz gibi davranalım değil kastım
sınırımızı bilmek
ayrıca eşimi annesinden kıskanmam
çünkü annesi ona yıllarca emek vermiş bunu unutan evlenince annesine yüz çeviren insan
vefasızdır bence

yalnız birde şu var her insan bir değil
burada bazen okuyorum gerçekten yazılanlar doğru ise çekilmez kayınvalidelerde var.
allah o gelinlerede sabır versin diyorum
çünkü karşındaki insan kötü olunca ne yapsan bir yerden sonra kar etmiyor.

al birini vur ötekine arkadaşım kaynanam kocama kocam kaynanama eşimin adamlığını sorguluyorumda bi yandanda düşünüyorum onuda büyüten yetiştiren hayata hazırlayan iyiyi kötüyü ona öğretende annesi bunda hiçmi günahı yok peki çünkü tartışmalarımızda bile ilk yarım saat kaynanamın laflarını onun düşüncelerini kullanıyor sonra tek başına bırakıyorum bi müddet sonra normale dönüyor benim eşim çok dolduruşa gelir annesinin lafını çok dinler canım mesela kayınvalidem bana bişey desin yapmadığım zaman 5 dk sonra aynı şeyi eşim istiyor kaşla göz arasında yetiştiriyor ah keşke yakınımda olup bizitanısaydınızda gözünüz kaynana görseydi ne demek istediğimi çok iyi anlardın ozaman keşke benimde toz konduramayacağım bi kayınvalidem olsaydı anne kız gibi olsaydık

Kızlar,annelerımızle bıle bazı huylarımız uymuyor,onlara bıle kızdıgımız zamanlar oluyor.Ama anne işte,ya o üzülüp özür diler yada biz..Ben anneme naz yapıp küstüğümde dayanamaz annem,gelır öper hemen.Dolayısıyla kaynanamızlada sorunlarımız olacaktır.Öz anne gıbı gelıp özür dılemesını bağrına basmasını beklemıyorum ben,sadece bıraz daha anlayış olabılır.Bız o büyüktür görmüş geçirmiştir biz cahılız dicez,kaynanamızda ufaktır,cocugum yasında,cahil,sorun cıkmasın dıcek.

Tek tarafın alttan almasıyla yürücek bişey değil bence bu sorun.

iki taradada hatalar olur herhalde...ama genelde k.valide kendisine yapıldığı gibi yapar gelinine,gördüklerini uygular..

iki taradada hatalar olur herhalde...ama genelde k.valide kendisine yapıldığı gibi yapar gelinine,gördüklerini uygular..

*ben cektım oda ceksın
*bızım zamanımızda böylemıydı
*bizde gelın olduk..

bu cumlelerle hareket edenlerde var,Allah korusun..

Gelinlerde de hatalar olabilir ama kaynana tolere etmeli çünkü o da bi zamanlar gelin oldu yeni gelinin halinden anlamalı.
Yeni gelin ne bilsin gelin olmayı kaynana dilini
Biz ne hayallerle evleniyoruz
Şart mı yani hayallerimizi duygularımızı baltalamaları

o nasıl laf ya :bbo:
niye kıskanayım ki gamyoncuiremsu
oğlunu ben aldım o kıskansın :hooray:
napim yani 3 gelini varsa :dilcikar:

bi kişi , etrafındanki herkesle iyi geçiniyorsa bi tek kayınvalideyse sorun yaşıyorsa , kendine bakmasının hiiiç ama hiç gereği yok bence , sorumlu kişi bellidir

adları çıkmış tmm ama , boşunada çıkçak değil , neden kayınpederlerin yada kayınçoların adları çıkmamış , yada kayınvalide - damat sorunu yok , kayınvalideler oğullarını kıskanıyoooooooor , başka açıklaması yok bu olayın bence kızlar

Adları niye çıkmış acaba bir de bunu düşünseler.
Normal sevgide eşimi hiçte kıskanmam,ama eşim ana kuzusu olur da
annem annem diye herşeye katmaya başlarsa o zaman, kusura bakmasınlar
gelinde dişini gösterir, kıskanırda yeri geldiğinde.
Bu kayınvalideler önce kendilerine bağımlı erkek evladı yetiştirmesinler.
Kocalarıyla uğraşsınlar, onları bağlasınlar kendilerine.
Gelinler genel olarak iyi evet, bunun cevabı gayet net.
Kaynananın adı da boşuna çıkmamış, yaptıkları yıllarca boşuna anlatılmıyor ya,
hikaye değil ya.

bu kaynanalar da neymiş böyle eyvahh eyvahhh :26:
adamlarla mı evleniyoruz aileleriyle mi evleniyoruz belli değil. ama eğer bir kadın herkesle geçiniyorsa ve sadece görümce-kaynana ikilisiyle geçinemiyorsa burda suçu geline atamayız ki. işte onlar da anne ya hani illa onların dedikleri olsun istiyorlar. yasları büyük diye her dedikleri yapılmalıymıs gibi görüyorlar. sürahi nine geldi aklıma :18:

Evet ben normal bi insanin olmasi gerektigi gibiyim O degil.

Ben iftira atmiyorum O atiyor,
Ben esimle gecinmeye calisiyorum,evime 4 elle sariliyorum O ayirmaya calisiyor,
Tanidiklarimiz beni yere göge sigdiramazken O yerin dibine sokmaya calisiyor,
Ben Onun eziyetlerinden Allaha siginirken O haci-hoca gezip muskalarla büyülerle ugrasiyor,
Anneligin ne demek oldugunu bilmezken,kendi cocuklarini bebekken ananesine yollayip 13 yasina gelince yanina alan kadin benim anneligimi sorguluyor,
hakkimda asilsiz iddialar atip dostu-düsmani kendine güldürüyor,
Ilk evlendigim günden bu yana 13 senedir eylemlerine bikmadan usanmadan devam ediyor

Laylayin sucu ne gibi oldu ama durum böyle...

ınsan neyın ne oldugunu zaman geçtiğinde anlıyor.ilk ewledıgım zmanlar (safım ben)herseyı alttan aldm yaslı dedm hasta dedım ama bır gorsenız ahh allahım bılır neler cektım.demedıgı kalmadı.herseyı yaptım ama yok anam yok benden kotusu yok nedendr sız soleyın??

hoşgörü ve sabır çok önemlidir.
ilk zamanlar gelinler de bocalıyor,kayınvalideler de..
abartmadan yaklaşmalı.

kayınvalidem beni öve öve bitiremez. herkesi beni öyle bir anlatır ki. bal benim delinim der :) beni gören balın mı geldi diye sorar. bir misafirim gelecekse hemen koşar gelir ben yardım edeyim der.
arada talihsiz kelimeler hareketler elbet oluyor. ama hoşgörü ile hallettiğimize inanıyorum..
o oğlunun ilelebet yanında geçmişi onunlaydı.. geleceği benimle.. benim içim rahat olacak ki oğluda rahat olacak bunun bilincinde olgun biri..
elimden geldiğince iyyim o da öyle.. ama kusursuz insan değilim ki kusursuz gelin olayım.

valla gelinler cadı oluyorsa kaynanalar ses çıkartamıyor ama sessiz olunca cadılaşıyorlar. gerçi benim kaynanam kendi evlatlarıyla kocaıyla anlaşamıyor ki benimle anlaşsın. sürekli kendi dediği olacak ona hizmet edilecek o ne derse onu yapacağız. benim ailemle görüşmemi istemiyor manyak kadın. oysaki yüzüne bakılacak eyri yok ne hakaretler ne terbiyesizlikelr yaptı bana. kendi kızı bile aman anne üfff diyebiliyorsa ne diyeyim artık. ben sesimi çıkartmam yinede ama eşimle çok kavga eder onu günah keçisi seçmiş resmen diğerlerine çatamaz benimkine çatar.

diğer taraftan annemde kaynana ama geline bir gün laf söylememiştir hasta yatıyor gelin bir çorba pişirmez babam pişirir yedirir. oysaki bütün paraalrını abimlere döktüler banada üstünkörü bişeyler yaptılar o kadar.

iyi kaynanada var kötü kaynanada var. ama öyle bir düzen kurulmuşki iyi kaynanaya kötü gelin, kötü kaynanaya iyi gelin düşermiş hep. sabretmekten başka çaremiz yok ne yapalım kaderimiz.

bencede yasmin katılıyorumm kıskanmaktan başka açıklaması yookk bunun

heheh =))) sevdim ben bu cevabı

Ve evet kanatlarım olmasa da melek gibiyim =))) ya da gibiydim artık değilim
Valla iyi olsalar bizde iyi oluruz..Ama cadı olup tırnaklarını gösteririler ve onları bize geçirmeye çalışırlar ise e saf mıyız hayır değiliz bizde dişimizi gösteririz az rahat dursunlar herşeyin içinde olmak istemesinler herşeye atlamasınlar kıskanmasınlar ee bizde melek gibim oluruz onlara karşı demi :82:

cevremde o kadar uyumsuz insanlar oluyor ki inanin benim kadar sabirli benim kadar anlayisli biri olmasin.daha kimseyle oyle sorun yasamadim. ama kayinvalidemle hic iyi olamadik.kiyafetlerim makyajimi parfumumu sorun yapti.benim arkadaslarim en iyi kaynana kapi disari derken ben sacmalamayin ya bu devirde oyle kaynana mi kaldi ben arkadas gibi olurum benim annem de yanimda degil anne kiz gibi olurum dedim. ama maalesef o hic bir zaman istemedi.benim esimle olan hangi anim mutluysa o bi o kadar mutsuz.bunlari esim de biliyor ve goruyor.simdi cevremdekilere yaptiklarini dediklerini anlattigimda sok oluyolar.o sadece esimden degil kendi akrabalarindan komsularindan herkesten kiskaniyor.cunku esimin ailesinde anlasamadigim tek kisi o. ama yine de diyorum kayinvalidenizin her lafina alinmayin iyi olan kayinvalideleri lutfen uzmeyin.her kayinvalide benimki gibi degil allahtan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…