Hep Kayınvalideler mi kötü, ya siz gelinler çok mu iyisiniz?:)

hos geldın canım ılk kutlayan ben olmak ıstedım

büyük harf ile yazdığım için özür dilerim hiç farkında değilim gerçekten. kusura bakmayın artık... laelaelaelaelae:enbuyukkk:

olur bunlar canımcım sen gene ıyısın.cabuk kavramıssın.ben alıntı yapmayı bıle bılmıodum.neyse konudan saptım.

canım öncelikle hoşgeldin üyeliğin hayırlı olsun.

esasında ben kayınvalidem iyimi kötümü hala anlamış değilim dediğim gibi14 senelik evliyim, kızımı 12 yaşına getirdi baktı büyüttü (ilk torunuydu ve kendisinin kızı olmadığı için kızıma tapardı) şimdide oğluma bakıyor gerçi oğlum bu eylülde kreşe başlayacak. Onun için ben kadına saygısızlık namına bir harekette bulunmuyorum kalbini kırmıyorum yinede yaranamıyorum daha doğrusu yaranamıyordum. Bana karşı yaptığı her iyiliğin altından bir müddet sonra mutlaka bir maddi menfaati çıkardı o kadar yorulmuştum ki anlatamam. Birgün eltim "yenge şu kadına artık para verme, kadın senden alıyor eşime veriyor bizimki de iyice tembelliğe alıştı, hazır paraya alıştı yapma yenge senin yüzünden evimde huzur kalmadı" dedi bende ona kızıma bakıyorsun sana borçlu kalamam ama artık para vermeyeceğim sadece ihtiyaçlarını bana söyle ben hepsini alacağım dedim. inanın 20 gün sonra komşularının laf sokmalarına maruz kaldım ve şok oldum bütün komşularını topladım olayı anlattım isteyen inanır istemeyen inanmaz ama ben eltimin evinde kavga çıksın istemiyorum dedim. Bu olaydan sonra işler iyice rayından çıktı her seferinde bir takım sorunlar yarattı bencilleşmeye başladı bu seferde benim evimde kavgalar çıkmaya başladı veeeeeeeeee en sonunda eşimmm annesini çekti bir kenara

Benim bir evim bir ailem var ben bu evde huzurlu bir şekilda yaşamak istiyorum eşimi benimle kavgaya neden olacak şekilde delirtmeden geçinebileceksen geçin anne yok ben ona gıcığım onu sevmiyorum diyorsan seni kimse hiç bir şeye zorlamıyor kızıma da bakmana gerek yok sen sağ ben selamet herkes yoluna baksın siz gelin kaynana görüşmeyin ve bende huzur bulayım. Ama bu durum benim hoşuma gitmiyor anne eğer beni seviyorsan lütfen eşimle iyi geçin çünkü üzülen ben yani oğlun oluyor dedi.

Kadın bir değişti, pir değişti sanki bir sihirli el değmiş gibi biz 3 gelinlede iyi geçinme çabalarına girdi.

mesaim bitti servis kaçmadan gideyim sonra yazarım kızlarrr

esim askerden geldi cüzdanındaki kartvizitleri ayır at diye bana verdi aradan on dakkika bile gecmeden sırtımda bir tokat patladı aynen söyle ben aylardan beri o cüzdana karısmıyorum senin ne haddine
bende benim kocamın sen nasıl böyle dersin deyip öbür odaya ğittim az sonra esim geldi ve ğit annemden özür dile dedi
yıllar gecti bir sürü sey
kücük kızımı istiyor benden bakıp büyütecekmis on yıl olmadı cocuğumuz düsünün artık bana ben sana oğlumu verdim sende bana kızını vereceksin diyor yoksa anan evine gönderirim diyor
bende al oğlun senin olsun dedim
esime anne lafıylamı beni göndereceksin dedim bana sinirleniyor sakaymıs ?
o gün esim annesini bir iki gün aramamış haberim yok telefonun diyafonu acık
niye aramıyon oğlum karındanmı korkuyon demezmi 14 yıl olmus evleneli karısından korksa simdiye kadar hic aramazdı anne ne diyon hangi gün ben senin hakkında bir sey dedim sor oğluna dedim saka yapıyom kızım dedi nasıl sakaysa valla böyle deme zoruma gidiyor artık
simdi söyleyin buna benzer bir sürü olay yaşadık simdi en sabırlı ğelin olsa buna dayana bilirmi sizler böyle bir durumda olsanız ne yapardınız arabanın ön koltugu kaynanam ait benim altınlar hep arabaya gitti oysa
eğer misafirlige gidelim bir yerde kalacaksak nerdeyse her zaman bizim odamızda yatar ve bir cek yatta kendi bir cekyatta oğlu bende yerde yatacakmısım kızlarla beraber ve bu ev kızın evi dört odalı bir ev kızıda tek basına yatıyor
bu kaynana sizce melekmi
evet esime göre bir melek

Son düzenleme:

Ne güzel eşin seni savunmuş helal olsun benimkide yapar bunu ama ana kuzusu olanlarda var tabiiki buda kayınvaldelerin hoşuna gidiyor ve ezilen gelinleri oluyor bilmedende kendi oğullarının yuvalrında huzursuzluk yaratıyorlar. Artık buna cahillikmi denir bencillikmi bilemiycem ama yazık.

Ne mutlu herşey yoluna girmiş canım birdaha böle şeyler yaşamazsınız umarım...

sevgiler...

İnanmıyorum yaaa... bu ne? sen oğlumu aldın bana kızını ver falan. Takasmı yapacakmış evlendirmeseymiş ozaman kıymetli oğlunu ayıp yaw! sinirlendim hayret bişi! Aklından zoru var herhalde bunun şakası olurmu hem olsa bile insan şaka olup olmadını anlamazmı sende anlamışsın işte. Aynı odada yatmalar falan. bırak işte oğlun karısınla yatsın uyusun senin ne işin var onların yanında gece. Ay ben bunu kemal sunalın bir filimine benzettim valla kusura bakma hani dalga geçmiyorum ama çok kızdım gerçekten. Allah sana sabır kolaylık versin kardeşim... Ama sen yinede tavrını bozma saygını sürdür allah tarafından belki insafa gelir. Allah büyük!:teselli:

yazdığına gülmekten kırıldım ben burda valla... işyerindeyim üstelik eşimle yan yana oturuyoruz çalışırken bana neye gülüyosun demezmi... Tam kontrol altına almıştım o sorunca koptum.. ilahi rebel black tuttum ben bu lafı !!!kaydirigubbakcemile3

sag ol canım ya sorma artık sınırden ne dıyecegımı bılemedım.fıt oluorum bu tarz kaynanalara napıım.agzıma gelenı elımden cıkardım yazdım gıttı ıste.bende bole rahatlıorum.sevgıler :teytey:

valla canım saka bıle olsa yok kızını ver falan hos degıl benım ablamın kaynanası da oyle demıstı ablam verdı lafını kestı sesını ben cocugumdan ayrı kalamam dedı veremem kımselere dedı basta soyleyeceksın lafını yanı fırsat vermeyeceksın ayrıca karı koca hıc bı zaman ayrı yatırılmaz bu ne sacmalıkdır yaa ayıp valla neresı melek herkesın anası kendıne melek zaten ah bu erkekler yokmu duz mantık yav sınır edıyolar ınsanı...

bende kayınvaldemle oturuyorum tabiki hiç memnun değilim kıskanclık olmazsa olmaz..kayınvaldem sonucta anne neden kıskanayım ki ama kendisi için aynı seyi söyleyemeyecem..ya galiba kusak catısması var yeri geliyor annemizle bile bazı konularda catısıyoruz..işte kayınvalde olunca anne gibi olmuyor..yani ufacık bir seyi bile bazen ters gelebiliyor..aynı sekilde onlar içinde öyle bu benim fikrim..

Kaynanaların adı çıkmış dokuza inmiyor sekize siz sanki çok mu iyisiniz melek misiniz, siz 3 gelinsiniz ben tek kaynanayım siz hiç düşündünüzmü ben tek başıma sizinle nasıl başa çıkıyorum. Kendinizi çok mükemmel dört dörtlük görmekten vazgeçin, ortada bir hata varsa bunun kabahatinin yarısı benimse yarısı sizindir. Ben sizden oğullarımı kıskanıyorum sanıyorsunuz peki siz hiç kocanızı ben yani annesinden kıskanmıyormusunuz bi düşünün bakalım.

kaynanalar demek bana hoşgelmediğinden kayınvalideler demek istiyorum, herşeyden önce sevip aşık olduğumuz, bir ömür boyu birlikte yaşamak istediğimiz, çocuklarını doğurmak istediğimiz erkekleri yetiştiren büyüten insanlardır...bunu her zaman aklımızda tutmamız lazım.

gelinlerin bir çoğu evlendikleri zaman annelerin oğullarını devir teslim töreni ile devraldıklarını sanıyorlar ve anneyi hayatlarından nerdeyse silmek istiyorlar...

başıma gelmediyse bile çevremden haklılıklarına bizzat emin olduğum gelin-kaynana (kaynana eli maşalı sivri dilli) geçimsizliklerine de şahit oluyorum...

benim kayınvalidemin üstüne daha başka iyi bir kayınvalide olamaz diyorum....ben kızıyım oğlu damadıdır....

ama neden çünkü ben kayınvalidemi oğlunu bana devretmiş kadın olarak görmedim...eşimin bebeklik çocukluk anılarını sordum, oturup uzun uzun annesinin gözünden eşimi tanımaya çalıştım...kayınvalideme oğlunun hala annesi olduğunu ve bunu bildiğimi hissettirdim...

genel olarak bakacak olursak kişilerin yapısına göre her iki taraftan da çıkabiliyor geçimsizlik...buna hiç bir zaman kesin ve net yanıt verilemez, vermek son derece yanlış olur...çünkü her ailenin gelini kayınvalidesi şartları yapıları sosyal ve ekonomik durumları değişiktir....

en güzeli ve tek çaresi aynı evde hatta aynı semtte bile yaşamamak, ilişkileri mesafeli tutmak, içli dışlı olmamaktır.

ya iki insanı kıyaslamak için eşitlik gerekir..gelin kaynanaya yardıma gider ama kaynana geline yardıma gitmez...kaynana sabah akşam yatsa sorun olmaz ama gelin yatsa olay çıkar...gelin yemez gelin içmez oturmaz kalkmaz konuşmaz...eskiden böyleymiş şimdi bile var.............kıyaslanacak bişi yok kaynana her zaman haklıdır gelin hep haksız

evet iki insanı kıyaslamak için eşitlik gerekir ve tüm insanlar eşittir, toplumdaki statülerimizin farklı olması, birimizin gelin diğerinin kayınvalide olması bu eşitliği bozmaz. kayınvalidem evime çok yardıma gelmiştir temizliğe çalıştığım için, bu hareketi onu aşağılamama değil yüceltmeme neden olur ancak. onlara giderken yemek yapar götürürüm bazen ya da o getirir beraberce yer içeriz. şaka mı yapıyorsunuz anlayamadım ama bazı arkadaşlar gerçekten gelini hep haksız bulduğu için söylüyorum, iki tarafın da haklı ya da haksız olduğu anlar olabilir. ailelerin birbirini artılarıyla eksileriyle kabul eden bireylerden oluştuğunu düşünüyorum.

tucecim benim yapılarına göre farklılıktan kastımı sanırım yanlış anladın...

tabiki bütün insanlar eşitler, herşey bir yana inancım gereği insanları değer olarak birbirinden üstünden tutmam...

demek istediğimi açayım; herkesin yaşadığı hayata yetiştiği ortama anne babasına şehrinden aldığı kültüre aldığı eğitime ve Allah ın verdiğine göre türlü türlü huyu karakteri vardır....

bütün bunlara bakarak demem çok farklı kişilik yapısında olanlar birbirleriyle anlaşamazlar...neden anlaşamadıklarına karar vermek dışardan bakarak olmaz diye düşünüyorum....

bir insanın kişiliği psikolojisi diğer insanın kişiliğine psikolojisine tam olarak uyması genel olarak zordur...bu sebepten fazla içli dışlı olmamak aile ilişkilerini korumak adına çok iyidir...

kayınvalide yanına evlenmemek, uzak semtte hatta ilçede yaşamak bence ancak bunlar geçebilir kayınvalide gelin anlaşmazlıklarının önüne....tabiki bu da bazen çare olmayabiliyor fakat önemli bir kalkan oluyor.

valla ne yalan söyleyeyim kayınvaliden doğru demiş.
hemde çok doğru demiş.
evet çok cadaloz kayınvalideler var.ne yapsan yaranamayacağın kayınvalidelerde var.
ama burada kayınvalidesinin nişanlısını öpmesinden rahatsız olanları,"ayy sinir oluyorum,hatta nefret ediyorum" diyenleri,"kayınvalidenin alsaydın façasını aşağıya" diyenleri,"ay aman gelmesin rahatsız oluyorum,gecelikle dolaşamıyorum" diyenleri,eşinin ailesinde hoşlanmadığı kişileri telefonlarda başkalarına çekiştirenleri,kendi annesi yaptığında çok masum olabilecek şeyleri kayınvalide yaptığında olay haline getirenleri,kayınvalide hiç konuşmasın hiç bişey demesin isteyenleri vs..vs...okudukça aslında kayınvalidelerinde bir çeşit savunma haline girdiklerine inanıyorum artık.
bende anneyim.
ben nasıl gelinimi kabulleneceksem gelin hanımda bir zahmet beni kabullenecek.
bu işler böyle...

başıma gelmediyse bile çevremden haklılıklarına bizzat emin olduğum gelin-kaynana (kaynana eli maşalı sivri dilli) geçimsizliklerine de şahit oluyorum...

bu cümlemi doğru kuramamışım....gelinlerine çok haksızlıklar yapan bizzat şahit olduğum kaynanalar var...

dediğim gibi gelin kaynana tartışmalarına kesin olarak gelin veya kaynana sebep oluyor diyemem ben...çünkü 2 türlüsünü de gördüm işittim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…