onların ogullarını bı kere cıkardıgı yerden bıze her gece muhtaclar.
gırerler valla bunlar bacım.her turlu yarısa gırerler.bızımle denk sanıolar kendılerını.ama farkında degıller onların ogullarını bı kere cıkardıgı yerden bıze her gece muhtaclar.ya kızlar kusura bakmayın bıraz acık oldu ama serenayın konuyu okuyunca bıraz sınırlerım hopladı bende bu aralar takıgım kaynanama mazur gorun artık.opuorum sızı yaa
hem boşverin en iyi kaynana ölü kaynanaymış:)))))))))))))
gırerler valla bunlar bacım.her turlu yarısa gırerler.bızımle denk sanıolar kendılerını.ama farkında degıller onların ogullarını bı kere cıkardıgı yerden bıze her gece muhtaclar.ya kızlar kusura bakmayın bıraz acık oldu ama serenayın konuyu okuyunca bıraz sınırlerım hopladı bende bu aralar takıgım kaynanama mazur gorun artık.opuorum sızı yaa
Başkalarına kızma o zaman ..Annemin gençkızığından beri görüştüğü bir arkadaş grubu var... Her ay birinde toplanırlar 10-15 kişi kadarlar...
Geçen gün bir sohbet açıldı dedi ki:
Çocukluk arkadaşlarımla 40 yıldır tanışıp görüşüyoruz.. Bu kırk yıl içinde,
Gençkız olduğumuzda hep anneler babalar kötüydü bizi kısıtlıyorlardı, severdik ama sınırlandığımızı hisseder ve kızardık dedi...
Evlendik, kaynanalarımız görümcelerimizeltilerimiz kötü oldu, bize çok karışıyorlar, aman oğlunu kardeşini ıskanıyo beni kıskanıyo dedik, ev benim evim ona ne niye karışıyorki dedik....
Çocuklarımız oldu, kocalarımız kötü oldu, yeterince ilgilenmediler bebeklerimizle, bize yardımcı oladılar, gene çok seviyorduk ama keşke biraz da yardımcı olsalar dedik.
Çocuklarımız büyüdü, çevre kötü oldu, kimseye güvenemez olduk, ya kızıma/oğluma zarar gelirse diye korktuk, ya kötü arkadaşlar edinirse dedik...
Çocuklarımız daha da büyüdü evlendi... Kızımızın kocası kaynanası kötü oldu, kızımıza yeterince değer vermediler, kınalı kuzularımızı ezmeye kalktılar, düğün masraflarını bile kızımın altınlarıyla ödediler dedik... Oğlumuzun karısı kötü oldu, biricik oğullarımıza karşı geliyor, diş geçiriyor, ah benim oğlum yemek seçer et yemez ben hergün ona özel yemek yapardım ama gelinin umrunda mı dedik....
Yani insan ömrünün her döneminde kendisinden başka herkes hatalıdır, herkes kötüdür... Tek haklı olan kendimizdir... Böyle olmasa bile böyle düşünürüz...
öyle güzel yazmışsınki seni ayakta alkışlıyorum canım alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkiskayınvalidemi tanıyana kadar kayınvalide düşmanı idim ben......sebebi çocukluğuma dayanır...neyse...
düşman olarak gördüğüm biri beni düşman olarak görürse hata onda olmaz, bende olur... benim bakış açımda olur... ben önce kendimi sorgularım...
kayınvalidem dünyada tanıdığım en olgun ve anlayışlı insanlardan bir tanesidir..
eşimi ondan kıskanmak şöyle dursun onu yetiştiren kadın olduğu için önünde eğilirim...
oturup saatlerce sohbet ederim ben kayınvalidemle... dedikodu yaparız....beraber gezeriz... yemek yeriz...hiç bir zararını da görmedim bu durumun...
annem elbette değil... olamaz da... ama beni hiç olmayan kızı yerine koymuş sevgiyle bakan bir çift göze sen kimsin ki diyemem...
bir de şu var...eşim annesini çok sever ve sayar... annesini ben tanımadanda çok güzel anlatırdı bana, saygıyla bahsederdi...ancak çok konuşamadıklarını, annesine sarılamadığını söyler bunu da erkek olmakla ilişkilendirirdi... orda dur dedim bir gün...durdu... şimdi çok daha şeffaf bir ilişkisi var annesiyle..elbette olacak... beşikten mezara kadar annesi onun... bayramda elini sokaktaki adamda öper... farklı olacak... oğlu... evladı... beklemeyecek annesinin ihtiyacı olmasını... hasta olmasını... ölmesini... yağdıracak... gözetecek...sarılacakta sevecekte...gösterecekte...eşim dinledi beni ki eşim değildi o zaman... artık daha fazla önemsiyor duygularını...
ben eksildim mi hayır... meleğim ben kocama göre.... birtaneyim... saygı duyar her sözüme...
sıralamaya sokmam ikimizi.. gereksiz bir yarıştır bu... anasıdır.. önce gelir.. ve bu nedense hiç rahatsız etmez beni... onun bedeninden gelmiştir...normaldir..
ben kadınıyım... her şeyiyim biliyorum... canını verir istesem biliyorum...şımartır mı bu durum beni asla... o adam başının üstünde taşıyorsa beni oradan indirmesini de bilir bilirim... o çıkardı beni oraya yere de indirir... söz hakkının bende olmadığı bir konuda gövde gösterisi yapmam ben...yok bana muhtaç, yok bilmem nereye muhtaç...benim adamım aciz değil...
iyi bir gelin miyim bilmiyorum ama bir şeyi biliyorum ben yerine bilen bir kadınım...
nokta..
yazdıklarımı kımse begensın dıe degıl sadece fıkırlerımı belırtmek ıcın yazdım.onaylamak yada onaylamamak gıbı durum soz konusu degıl.hayır anlamadıgım bu benım topıgım degıl kı nıe olay bana donuo.hem soyledgıım gıbı ılk yazdıgım da kusura bakmayın sınırden ne dıyecegımı bılemedım dıe belırttım.hemde daha sonra tekrar soyledım.benı de asan bı cumle olsada sınırle soylenen bıseydı.bukadar tepkıye neden olacagımı bılemedım.her ne olursa olsun gene de boyle bı rahatsızlık verdıgım ıcın uzgunum.ama soyledıgım gıbı bu benım topıgım degıl.sınırle fıkrımı belırttım sadece.her kese ıyı aksamlar
Insaniz...zayif noktalarimiz var...sinirlenebiliriz..öfkelenebiliriz bunlar gayet dogal...lakin her isin püf noktasi vardir güzelim...o noktayi gectigin vakit hakli iken haksiz...dogru iken yanlis...güzel iken cirkin olursun...
Bircok yorumunda kayinvalidenden nefret ettigni, hic sevmedigni yazmistin...vardir sebeblerin...ammennah...fakat egerki böyle yukardaki yorumunda gibi düsünmeden etmeden sinirlerini kontrolsüz bir sekilde salip agzina geldigi gibi konusuyorsan..hicte kusura bakma hatali sensin...
Öfke ile kalkan zarar ile oturur....Sinirlerine hakim olmani..agzindan cikani önceden cok iyi düsünmeni tavsiye ederim...
Yoksa dedigim gibi hakli iken haksiz olursun
dogru soyluosun ablacım.haklısın.malesef bana hıc de yakısmayan bı cumle kurdum.herkesden ozur dılerım.soyledıgın gıbı tabııkı muhakkak var sebeplerı hersey karsılıktır.sen benı sev ben senı sayayım olayı.belkı bıraz da yazılanları okuyunca ofkelendım ıyıce olayları kendımle bagdastırdım benzerlıklerıyle.ne olursa olsun daha derlı toplu konusmalıydım yakısmadı bana.yorumları soyle bı okuduktan sonra cıktım forumdan ve dusundum haklısınız.tekrar kusura bakmayın lutfen.
size de bu tavır yakışırdı, özür dilemek, hatayı kabullenmek bir erdemdir. sevgiler a.s.
sag olun ewet aynen ınanın cok uzuldum.o gun nekedar yalnıs bısey yaptıgımın fakına varamamıstım.ne olursa olsun soyledıgım gıbı bana yakısmadı.cok rahatsız oldum dusununce.bana bu yalnısımı gosterdıgınız ıcın hepınıze cok tesekkur edıorum.kucak dolusu sevgıler.
dogru soyluosun ablacım.haklısın.malesef bana hıc de yakısmayan bı cumle kurdum.herkesden ozur dılerım.soyledıgın gıbı tabııkı muhakkak var sebeplerı hersey karsılıktır.sen benı sev ben senı sayayım olayı.belkı bıraz da yazılanları okuyunca ofkelendım ıyıce olayları kendımle bagdastırdım benzerlıklerıyle.ne olursa olsun daha derlı toplu konusmalıydım yakısmadı bana.yorumları soyle bı okuduktan sonra cıktım forumdan ve dusundum haklısınız.tekrar kusura bakmayın lutfen.
kayınvalidemi tanıyana kadar kayınvalide düşmanı idim ben......sebebi çocukluğuma dayanır...neyse...
düşman olarak gördüğüm biri beni düşman olarak görürse hata onda olmaz, bende olur... benim bakış açımda olur... ben önce kendimi sorgularım...
kayınvalidem dünyada tanıdığım en olgun ve anlayışlı insanlardan bir tanesidir..
eşimi ondan kıskanmak şöyle dursun onu yetiştiren kadın olduğu için önünde eğilirim...
oturup saatlerce sohbet ederim ben kayınvalidemle... dedikodu yaparız....beraber gezeriz... yemek yeriz...hiç bir zararını da görmedim bu durumun...
annem elbette değil... olamaz da... ama beni hiç olmayan kızı yerine koymuş sevgiyle bakan bir çift göze sen kimsin ki diyemem...
bir de şu var...eşim annesini çok sever ve sayar... annesini ben tanımadanda çok güzel anlatırdı bana, saygıyla bahsederdi...ancak çok konuşamadıklarını, annesine sarılamadığını söyler bunu da erkek olmakla ilişkilendirirdi... orda dur dedim bir gün...durdu... şimdi çok daha şeffaf bir ilişkisi var annesiyle..elbette olacak... beşikten mezara kadar annesi onun... bayramda elini sokaktaki adamda öper... farklı olacak... oğlu... evladı... beklemeyecek annesinin ihtiyacı olmasını... hasta olmasını... ölmesini... yağdıracak... gözetecek...sarılacakta sevecekte...gösterecekte...eşim dinledi beni ki eşim değildi o zaman... artık daha fazla önemsiyor duygularını...
ben eksildim mi hayır... meleğim ben kocama göre.... birtaneyim... saygı duyar her sözüme...
sıralamaya sokmam ikimizi.. gereksiz bir yarıştır bu... anasıdır.. önce gelir.. ve bu nedense hiç rahatsız etmez beni... onun bedeninden gelmiştir...normaldir..
ben kadınıyım... her şeyiyim biliyorum... canını verir istesem biliyorum...şımartır mı bu durum beni asla... o adam başının üstünde taşıyorsa beni oradan indirmesini de bilir bilirim... o çıkardı beni oraya yere de indirir... söz hakkının bende olmadığı bir konuda gövde gösterisi yapmam ben...yok bana muhtaç, yok bilmem nereye muhtaç...benim adamım aciz değil...
iyi bir gelin miyim bilmiyorum ama bir şeyi biliyorum ben yerine bilen bir kadınım...
nokta..
kayınvalidemi tanıyana kadar kayınvalide düşmanı idim ben......sebebi çocukluğuma dayanır...neyse...
nokta..
senin gibi düşünsem biliyorum benim eşimde
bi dedigimi ikiletmez ama seni aglatan iftira atan
eşin senleyken karı kılıklı ip....damgasını yese
bu valideye nasıl iyimser olabilirsin
bana görede bana herşeyı demesıne ragmen
küsmüyosam konuşum halini hatırnı soruyosam
en büyük fedakarlıgımı yapmışım demektir
kalkıpta eşime iyi şeyler sölemem aman annendir
gerci kötüde konuşmam senin bu sölediklerini yapamam
içimden gelmez....:a015:
senin gibi düşünsem biliyorum benim eşimde
bi dedigimi ikiletmez ama seni aglatan iftira atan
eşin senleyken karı kılıklı ip....damgasını yese
bu valideye nasıl iyimser olabilirsin
bana görede bana herşeyı demesıne ragmen
küsmüyosam konuşum halini hatırnı soruyosam
en büyük fedakarlıgımı yapmışım demektir
kalkıpta eşime iyi şeyler sölemem aman annendir
gerci kötüde konuşmam senin bu sölediklerini yapamam
içimden gelmez....:a015:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?