Hep mi Kaynanalar ekitirilir, hi mi iyi ynleri yok? Sra iyi yanlarnda...

Kaynanaların iyi yanlarını düşünüp düşünüp bulamayanlar görümcelerine sorsunlar.
Anneciğimizin olumsuz yanlarını da gelinlerine soralım.
Taraflı mı olur, tarafsız mı artık bilemem.kaydirigubbakcemile3

bende severim kayınvalidemi
kaderlerimizde hep aynı onunla
yüzü hep güler dili hep tatlıdır
hamileyim yanlarına gittiğimizde sütümü ısıtır getirir kahvaltımı hazırlar oturuyorsam yemeğimi tepsiyle önüme getirir görünce mahçup olurum ben alırım sen zahmet etme derim ama sende benim kzımsın elimemi yapışıcak der dinlemez ALLAH razı olsun
salçamı kışlık erzaklarımıda hazırlar temizliğede gelir temizlikçinin yapmayacağı işleri hep o yapar evimde
aslında annem vefat etti annemin yapacağı herşeyi o yapıyor onunda annesi vefat etmiş benim yaşımda belkide ne olduğunu biliyor annelik yapıyor sağolsun
tek hoşuma gitmeyen şeyi durmadan çağırmaları kalmaya gidiyoruz evimize dönerken suratı asılır ertesi günü hadi gelin der sadece bu beni delirtir sinir eder konuşur dururum ama yine gülen yüzünü görünce yumuşarım galiba biraz nankörlük ediyorum ama benimde bir evim var sinir oluyorum

Son düzenleme:
ben sevmem kaynanamı..
iyi yönleri varsada ben görmedim. bilmiyorum..ayrıca iyilik yakışmıyor onaa

ban karsi tes bi hareketini gormedim ..hep guzel sozlerle hitap eder...abi oglu sunu yapmiyo bunu yapmiyo deyince aaa niye yapmiyorsun o senin kocan der ..halbu ki oglu da benim dedigimi yapmadini bilmez

valla oturduğum evi vermesi ve eşimi doğurmasından başka bi iyiliği yok bir kere kıız yerine koyupta kızım demez hep laf sokar somurtuktur.. gelinleri hep kötüüdür

nankorluk etmeyeyım ılk bebegımde dogum yaptıgımda cok yardımcı oldu gece yarısı sut serbet getırırdı yatagıma bebege sut yapsın dıye sımdıde yarım karpuzu bıle tasıtmaz agır hamılesın dıye kotu sozu pek olmaz onun yerıne kayınpederım kaynanam gıbıdır herseye karısır elestırır laf sokar canını yakar kadın gıbı eksık yazar her konuda

10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin

Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....

Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....

Şahsım adına seni ayakta alkışlıyorum bu güzel sözlerin için ..Bravo..alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Kızlar yeni nişanlıyım ama kayınvalidem akrabam ve viz geçen sene tabıştık inanın mutlu olmam için herşeyi yapıyor oğlunu çok tembihliyor beni üzmemesi için şuan çok ama çok iyiz elleriyle besler beni
dün baya konuştuk telde biz yanı evi paylaşıcaz ve anladımki ben üzmezsem oda beni üzmez :)
Allah bozmasın canım

benim kayınvalidem iyidir.... çok çok iyidir hemde... iyi kayınvalide değil iyi bir insandır öncelikle...
kayınvalidem gelinin kayınvalide toprağından yaratıldığını söyler... gerçekten de annemden daha çok kayınvalideme benziyorum ben karakter olarak.... yarısı bile değilim o ayrı ama...
cıvıl cıvıl bir insandır... sürekli gülümseyen bir yüzü vardır... eşime "annen meditasyon yapar mı" diye sormuşluğum vardır... o derece de yani..sakin tane tane konuşur... özenle seçer kelimelerini... iki kez düşünüp bir kez konuşur...
sen bir şey söyle senden önce heveslenir onu yapmaya koyulur... yapalım ya, alalım ya güzel düşünmüşsün der hemen... hayata hep olumlu bakar... hep güzel şeyler söyler... giydiğine, gittiğine, yediğine, içtiğine hiç karışmaz... kendiyle o kadar meşguldür ki aklı kimseyle uğraşmaz, etmez... kötü yanı dedikodu yapamazsın kendisiyle...
kendini mutlu edecek bir çok hobisi vardır... sonra üretken bir kadındır...çok beceriklidir... yaz-kış bir şeylerin hazırlığı içindedir.. her bir şeyini kendi yapar... bizlerde nasipleniriz... böyle dersen de çok kızar ben sizin için yapıyorum dadam, çocuklarım için yapıyorum der... 62 yaşındadır... 50 ya gösterir ya göstermez..
dünya tatlısıdır kayınvalidem... onu tanımak bana çok şey kattı, çok şey öğrendim kendisinden...

benim kayınvalidemde çok iyidir allah bozmasın aman yanında biri gelin demesin o benim gelinim değil kızım diye bozar hemen. doğumgünlerimde öyle bir hevesle hediye alır ki çeker spor ayakkabılarını ayağına kaydirigubbakcemile3 süpriz yapıcam diye bi kankası var hemen çıkarlar alışverişe bir bakmışsın birkaç hediye birden almışlar. kafa dengidirde otur her türlü muhabbetini yap. burda ailemden uzaktayım diye eksikliklerini hissettirmemek için elinden geleni yapar hem o hem kayınpederim. hatta ben kız evlat eşim damat olur kaydirigubbakcemile3 öyle sizli bizlide değiliz anne kııız derim söyle kııız der bana çok çok çok tatlıdır. e kötü huyları yok mu var mutlaka hiçkimse dörtdörtlük değil sonuçta çok konuşur ama çekiştirmek laf sokmak ya da fesatlık amacıyla değil bir şeyi anlatırken en ince ayrıntısına kadar anlatır. birde film ya da dizi seyretmek beraber çok komik oluyo sanki gerçek hayat kesitleriymiş gibi tepki verir aaaa bak sen şu çocuğa aynısını kızkardeşine yapsalar ne olur gibi.... kaydirigubbakcemile3

benim kayınvalidem iyidir.... çok çok iyidir hemde... iyi kayınvalide değil iyi bir insandır öncelikle...
kayınvalidem gelinin kayınvalide toprağından yaratıldığını söyler... gerçekten de annemden daha çok kayınvalideme benziyorum ben karakter olarak.... yarısı bile değilim o ayrı ama...
cıvıl cıvıl bir insandır... sürekli gülümseyen bir yüzü vardır... eşime "annen meditasyon yapar mı" diye sormuşluğum vardır... o derece de yani..sakin tane tane konuşur... özenle seçer kelimelerini... iki kez düşünüp bir kez konuşur...
sen bir şey söyle senden önce heveslenir onu yapmaya koyulur... yapalım ya, alalım ya güzel düşünmüşsün der hemen... hayata hep olumlu bakar... hep güzel şeyler söyler... giydiğine, gittiğine, yediğine, içtiğine hiç karışmaz... kendiyle o kadar meşguldür ki aklı kimseyle uğraşmaz, etmez... kötü yanı dedikodu yapamazsın kendisiyle...
kendini mutlu edecek bir çok hobisi vardır... sonra üretken bir kadındır...çok beceriklidir... yaz-kış bir şeylerin hazırlığı içindedir.. her bir şeyini kendi yapar... bizlerde nasipleniriz... böyle dersen de çok kızar ben sizin için yapıyorum dadam, çocuklarım için yapıyorum der... 62 yaşındadır... 50 ya gösterir ya göstermez..
dünya tatlısıdır kayınvalidem... onu tanımak bana çok şey kattı, çok şey öğrendim kendisinden...
:nazar:alkisalkisalkis

benim kayınvalidemde çok iyidir allah bozmasın aman yanında biri gelin demesin o benim gelinim değil kızım diye bozar hemen. doğumgünlerimde öyle bir hevesle hediye alır ki çeker spor ayakkabılarını ayağına kaydirigubbakcemile3 süpriz yapıcam diye bi kankası var hemen çıkarlar alışverişe bir bakmışsın birkaç hediye birden almışlar. kafa dengidirde otur her türlü muhabbetini yap. burda ailemden uzaktayım diye eksikliklerini hissettirmemek için elinden geleni yapar hem o hem kayınpederim. hatta ben kız evlat eşim damat olur kaydirigubbakcemile3 öyle sizli bizlide değiliz anne kııız derim söyle kııız der bana çok çok çok tatlıdır. e kötü huyları yok mu var mutlaka hiçkimse dörtdörtlük değil sonuçta çok konuşur ama çekiştirmek laf sokmak ya da fesatlık amacıyla değil bir şeyi anlatırken en ince ayrıntısına kadar anlatır. birde film ya da dizi seyretmek beraber çok komik oluyo sanki gerçek hayat kesitleriymiş gibi tepki verir aaaa bak sen şu çocuğa aynısını kızkardeşine yapsalar ne olur gibi.... kaydirigubbakcemile3
a.salkisalkisalkisa.s.

Eline, emegine, güzel yüregine saglık canım, benim düsündüklerimin aynısını sen yazmıssın bile, bana bisey kalmadı ekleyecek. :1hug:

Kayınvalidemi cok seviyorum, Allah onu basımızdan eksik etmesin :Saruboceq:

kayınvalidemi nişanlıyken kollarımda kaybettim.
5 senedir tanışıyorduk. oğlundan bağımsız çok güzel bir ilişkimiz vardı bizim..

bana bakınca gözlerinin için gülerdi. eğer oğluyla tartışmamıza şahit olur ya da tartıştığımızı hissederse benim arkamda dururdu hep.

bana hiç sevdiğini söylemedi, öpüp koklamadı ama hiçbir zaman şüphem olmadı bundan.
onu kaybettikten sonra tüm arkadaşları bana, herkes bir yana sen bir yanaydın onun için dedi; çok gururlanmıştım, bana demese bile başkalarına demiş demek ki..

son sözünde beni eşime emanet etti ve eğer ben onun yüzünden gözyaşı dökersem hakkını helal etmeyeceğini söyledi. oğlunu bana değil, beni oğluna emanet etti.

ben bu konuda sayfalarca yazabilirim..
nurlar içinde yatsın..

okurken gozlerım doldu...
Allah rahmet eylesin..

bazı arkadaşlara o kadar ımrendımkı ıc cektım bıran...
ne dıyebılırımkı Allah hayırlısıyla omrunu uzun etsın...
eşimin annesı cunku...

ben kaynanamı çok tanıyamadım pek görüşmedik
iyi yanı tatlı dilli olması
birde 1 gün onlarda kaldığımızda sabah erkenden kalkıp kahvaltımızı falan hazırlamıştı
yani bize karşı olan muamelesi güzel.

bencede hepsi kötü huylu değil beim kayın validende ne evime ne bana hiç karısmaz kendi kapalı dinine düşkün bi insan olmasına ragmen ne kıyafetime ne makyajıma hiç bişey söylemez aile içine karısmazz iyidirr görümcemde aynen öylee

Back
X