• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep mi para yok olur bı adamda

bunu yazmak uzucu olabilir ama esiniz sizin kizinizi kendi kizi gibi gorse onu da ozel okulda okutmaya calisirdi.Boyle ayrimcilik gibi olmus cunku .siz de yillardir ese takviye yapmak yerine her ay ne bilim 20 30 dolar yada yarim gram altin bile biriktirseniz kizinizin hayatina destek parasi olurdu.
Umarim bundan sonrasi sizin icin daha guzel olur.hep mutlu olursunuz
 
Ama biz aynı kadına sen neden çalışmıyorsun da herşeyi babasından bekliyorsun da diyecektik öyle bir konu acilsaydi.
Eski kayinvalide, görümce eski eş, aile seferber olmuş kadının hayatının devamı için.
Böyle saçmalık olur mu

Konu sahibi neden 11 yıldır böyle saçma bir düzenin parçası olmuş, kızını da dahil etmiş buna anlaşılır değil.
Aynen onu diyecektik valla, eli ayağı tuttuğu halde evde oturup kendi boşadığı eski eşe makyaj malzemesine kadar aldırmak çok da uygun bulduğumuz birşey değil. Görümce alıyormuş. :)) yersen papaz eriği.
 
Aynen onu diyecektik valla, eli ayağı tuttuğu halde evde oturup kendi boşadığı eski eşe makyaj malzemesine kadar aldırmak çok da uygun bulduğumuz birşey değil. Görümce alıyormuş. :)) yersen papaz eriği.
Görümce alıyor tabi.
Ama kardeşinin her hafta onlara verdiği parayla, o kısım önemsiz bir ayrıntı. 🥴
 
Parayı keser diye bekliyorsa hiç kusura bakmasın. Adamın kızını düşündüğü kadar o da kendi kızını düşünsün, gece gündüz çalışsın. Ha adam allem kalem edip elindekini de alıp eski eşe yedirmezse tabi. Ben adamın tek derdinin kızı olduğunu düşünmüyorum. Eski eşten de hala ailem diye bahsediyor. Konu sahibi kim?

Ne guzel birikmişi, altini, babasindan mis gibi geliri varmiş. Ben olsam oturur asagi kizimla yaşardim. He illa evleneceksem en azindan yasadigimiz standartlari asagi cekmeyecek, basimi agritmayacak biriyle evlenirdim. Asla da elimdeki paraya dokundurtmazdim.

Bu kadar çok mu lazim bu koca yav anlamiyorum ki. Herkes sevilmek ister de sevilmek için illa evlenmek gerekmez, tabi bana göre. 🙄🙄🙄

Okurken şişiyor insan.
 
Ne guzel birikmişi, altini, babasindan mis gibi geliri varmiş. Ben olsam oturur asagi kizimla yaşardim. He illa evleneceksem en azindan yasadigimiz standartlari asagi cekmeyecek, basimi agritmayacak biriyle evlenirdim. Asla da elimdeki paraya dokundurtmazdim.

Bu kadar çok mu lazim bu koca yav anlamiyorum ki. Herkes sevilmek ister de sevilmek için illa evlenmek gerekmez, tabi bana göre. 🙄🙄🙄

Okurken şişiyor insan.
Bul bir sevgili gez toz işte, ille don yıkayacaklar, öfff ben de gidiyom.
 
Birikim nasıl yapicam bu durumda.daha çok borca battım resmen.normalde evlendigimizde benim borcum yoktu tam tersi altınların falan vardı.simdi borç içindeyim.aile hep beni bu kadın senin paranı yer paraci bu diye istemedi.ama adam benim paramı yedi haberleri yok.
Bizim ilk evligimiz esiminde benimde. Kimi aile gorgusuz oluyo yok parasini yer yok malini alir. Be iftiralar duydum. Sildim hepsini esimde sildi. Zamaninda verdigi borc yazlik ev altin be varsa sorduruyorum hesabini. Asil onlar oglunun parasini yedigi icin boyle iftiralar atiyolar sevdikleri kadinlara. Ne kaynanada huzur para biraktim be gorumcede ve onun kocasinda madem iftira attilar, once bi odemeleri odesinler dedim. Simdi sukur esim evlenirken milyonluk ev aldi dayadi dosedi, dugunu yapti normalde annesinleri oturttugu yazlik evi geri aldi...( ailesi hala esimin serali evinde oturuyo perisan birakmadi onlarida) enistesine zorla verdirdikleri paralari istedi, kiz kardesine verdiklerini istedi alirmi bilmem ama adami heryerden yiyen asil onlarmis. Simdi kendi isini kurmaya odaklandi, kafasi da rahat.
Bu arada ben baknlikta mufettisim yani kimsenin parasina ihtiyacim yok.
Bu yuzden eger seni Adamin parasini yemekle sucluyorlarsa kesin kendileri yiyodur. Pesine dus kes ayaklarini.
 
Bence artik sen sömürülüyorsun buna bir dur deme vakti geldi esinle paylascaksin diye birsey yok. Yavas yavas annemde de kalmamis bende dr yok. Napicaz gibi diyebilirsin...
Bende öyle diyorum.benimde şuna ihtiyacim var hiç param yok napicam ne zor parasızlık gibi konuşurum.annem gerçekten sıkışık bu ara.ev almak için ugrasiyo zaten.ondan da olmadığını durumunu biliyo
 
Sizin geliriniz nbabamin dükkan ve bazı binalrindan kira gelirim var.kardesimde alıyor bende.bide ben evde tişört tadarim işi yapıyorum ama orada az geliyo yada bazen satış olmuyo o çok belli miktar değil.
 
Siz mantıklı düşünemiyorsunuz diyelim anneniz de demiyor mu, kızım bu adam 11 yıldır sizin evliliğiniz, geleceğiniz için hiçbirsey yapmayıp üstüne senin elinde ki babandan kalan parayı da alıp, senden önde tuttuğu ailesine veriyor, o aile de eski gelinlerinin özel ihtiyaçlarına kadar alıyor, bırak ne hali varsa görsün diyemiyor?

Eşiniz sizi bırakmaz niye bıraksın? Onun hayatı öncelikleriyle devam ediyor, açık açıkta söylüyor bunu zaten.

Sizin ikinci kez anne olmanizi da engellemis yıllarca, borç diye diye. Borç değil onun ki ayrıca, eski eş ve aileden size sıra gelmiyor.
Evet aynen öyle oldu.ben kaç yaşına geldim bu zamana kadar anne olabilirdim.benimde isteklerim verdi hepsi elimden alındı.annem bunlar çok bağlı aile bı biz böyle olamadık diyo hep.ama böyle bağlılık olmaz diyorum bu kadar bekledin biraz daha bekle diyo.ama benimde gucum yok artik
 
Yok ben tanıdığım da 2 yıl önce bosanmislardi.ama ailesi barıştırma peşindeydi.
O zaman arkadaşım anladığım kadarıyla iyi niyetli bı insansiniz .Yavaş yavaş dur deme vakti gelmiş .Evlilik imtihanı zor .Allah yardımcınız olsun .
 
O zaman arkadaşım anladığım kadarıyla iyi niyetli bı insansiniz .Yavaş yavaş dur deme vakti gelmiş .Evlilik imtihanı zor .Allah yardımcınız olsun .
Amin inşallah.tesekkur ederim.ben artık dur diyeceğim zaten bende de yok diye kendimi geri çekeyim.ama inşallah eşim de artık bu durumdan vazgeçer gözünü açar.
 
Eşiniz art niyetle yapmıyor bunları belli ki. Ama siz alıştırdığınız için size haksızlık yaptığının ya farkında değil ya da önemsemiyor. Bence ciddi bir şekilde tartışmadan konuşun. Fazlaca borca battığınızı artık borçlarınızı kapatana kadar kendisine maddi olarak destek veremeyeceğinizi anlatın. Allah korusun sana bir şey olsa kızımla ben borç harç içinde kalırız ve senin ailenin umurunda olmayız diyin mesela. Ailen eski gelinlerine sahip çıksınlar diye sen herkese destek verdikçe biz batıyoruz bizi kim düşünecek diyin. Böyle devam etmek istiyorsan sen bilirsin ama ben kendi borçlarından utanır oldum. Borçlarımı kapatana dek bizi sen geçindir sonrasını tekrar değerlendirelim gibisinden konuşun. Ben artık ailene ve eski eşine giden bir kuruşumu bile helal etmem. Beni bizim ailemiz ilgilendiriyor, sen beni çalışmıyor farzet ki ben kendi borçlarımı kapatayım, diğer tarafa sen çözüm bul diyin Sonrasında da zaten duruma alışmış olur ve gerekirse kendinize ait yatırımlar yapar bu konuda kendinizi borçlandırırsınız ki para yine akıp gitmesin. Bu arada nereden bulsun filan da demeyin bizlere. Herkesi geçindiren kendi ailesini de geçindirmeyi üstlensin artık. İkinci bir iş mi bulur, bu böyle olmuyor diye ailesiyle mi konuşur bu kısmına çözüm bulmak eşinizin sorunu. Bence başka da bir çözüm yok gibi. Yoksa sizi saymayan kabul etmeyen insanlara para yediriyor olacaksınız hayat boyu. Size de yazık günah değil mi?
 
Son düzenleme:
Eşiniz art niyetle yapmıyor bunları belli ki. Ama siz alıştırdığınız için size haksızlık yaptığının ya farkında değil ya da önemsemiyor. Bence ciddi bir şekilde tartışmadan konuşun. Fazlaca borca battığınızı artık maddi olarak borçlarınızı kapatana kadar kendisine maddi olarak destek veremeyeceğinizi anlatın. Allah korusun sana bir şey olsa kızımla ben borç harç içinde kalırız ve senin ailenin umurunda olmayız diyin mesela. Ailen eski gelinlerine sahip çıksınlar diye sen herkese destek verdikçe biz batıyoruz bizi kim düşünecek diyin. Böyle devam etmek istiyorsan sen bilirsin ama ben kendi borçlarından utanır oldum. Borçlarımı kapatana dek bizi sen geçindir sonrasını tekrar değerlendirelim gibisinden konuşun. Ben artık ailene ve eski eşine giden bir kuruşumu bile helal etmem. Beni bizim ailemiz ilgilendiriyor, sen beni çalışmıyor farzet ki ben kendi borçlarımı kapatayım, diğer tarafa sen çözüm bul diyin Sonrasında da zaten duruma alışmış olur ve gerekirse kendinize ait yatırımlar yapar bu konuda kendinizi borçlandırırsınız ki para yine akıp gitmesin. Bu arada nereden bulsun filan da demeyin bizlere. Herkesi geçindiren kendi ailesini de geçindirmeyi üstlensin artık. İkinci bir iş mi bulur, bu böyle olmuyor diye ailesiyle mi konuşur bu kısmına çözüm bulmak eşinizin sorunu. Bence başka da bir çözüm yok gibi. Yoksa sizi saymayan kabul etmeyen insanlara para yediriyor olacaksınız hayat boyu. Size de yazık günah değil mi
Evet bunları defalarca konuştuk.az kaldı bitecek borçlar azalıyor zaten diye diye zaman geçiyor.kendisinin de borcu var onlari odese yine üzülmem.ablasinin annesinin eski eşinin derken kendine bile kalmıyor.bide benim borcum oldu üstüne.ikinci bı iş ayarladi o parayı biz görmedik servis işiydi.ablasina verdi borç ode diye o iş de bitti. Ben ne zaman bı plan yapsak diye konuşmaya kalksam savunmaya geçiyor.esimin borcu bitmez ben ondan eminim.ama ben borcumu bitiricem.birikimimi yapicam.insallah eşimde gözünü açsın artık kendini bizi düşünsün.
 
Evet bunları defalarca konuştuk.az kaldı bitecek borçlar azalıyor zaten diye diye zaman geçiyor.kendisinin de borcu var onlari odese yine üzülmem.ablasinin annesinin eski eşinin derken kendine bile kalmıyor.bide benim borcum oldu üstüne.ikinci bı iş ayarladi o parayı biz görmedik servis işiydi.ablasina verdi borç ode diye o iş de bitti. Ben ne zaman bı plan yapsak diye konuşmaya kalksam savunmaya geçiyor.esimin borcu bitmez ben ondan eminim.ama ben borcumu bitiricem.birikimimi yapicam.insallah eşimde gözünü açsın artık kendini bizi düşünsün.
Yukarıda da söylediğim gibi siz bahane aramayın, çözüm bulmaya çalışmayın artık kararınızı sunun ve kendi borçlarınızı kapatın. Asla borçları için para bulmayın vermeyin. Defalarca da konuşmuş olsanız yeniden anlatın bu son kararınızla birlikte. Tabii kendisine de zaman zaman yanlış yaptığını, boşanılmış eski eşe vicdanen bir iki yıl yardımcı olunabileceğini, hayat boyu yüklenmenin ise size çok büyük haksızlık olduğunu anlatıcaksınız sık sık. Çocuğuna sahip çıkmak başka, metresi var gibi iki ev geçindirmek başka. Bir zahmet bunca yıldır kendi geçimini sağlasaymış eski eş. Bir işe girseymiş bir gelir edinseymiş. Aile de ayrı bir tuhaflar! Çok seven arada bir hediye filan götürür. Ne saçma çarşısını pazarını makyajını boyasını karşılamak yahu!? Ay ben sinirlendim resmen. Bi kuruş göndermeyin lütfen. İkinci değil onikinci işi bulsun istiyorsa eşiniz. Siz para vermeyi kesin. Geç bile kalmışsınız
 
Yukarıda da söylediğim gibi siz bahane aramayın, çözüm bulmaya çalışmayın artık kararınızı sunun ve kendi borçlarınızı kapatın. Asla borçları için para bulmayın vermeyin. Defalarca da konuşmuş olsanız yeniden anlatın bu son kararınızla birlikte. Tabii kendisine de zaman zaman yanlış yaptığını, boşanılmış eski eşe vicdanen bir iki yıl yardımcı olunabileceğini, hayat boyu yüklenmenin ise size çok büyük haksızlık olduğunu anlatıcaksınız sık sık. Çocuğuna sahip çıkmak başka, metresi var gibi iki ev geçindirmek başka. Bir zahmet bunca yıldır kendi geçimini sağlasaymış eski eş. Bir işe girseymiş bir gelir edinseymiş. Aile de ayrı bir tuhaflar! Çok seven arada bir hediye filan götürür. Ne saçma çarşısını pazarını makyajını boyasını karşılamak yahu!? Ay ben sinirlendim resmen. Bi kuruş göndermeyin lütfen. İkinci değil onikinci işi bulsun istiyorsa eşiniz. Siz para vermeyi kesin. Geç bile kalmışsınız
Eski eşi bı dönem çalıştı.o zaman eşim sadece çocuğun masraflarını verdi.ailesine bakmaya ne isterlerse yapmaya devam etti.sonra kv hastalandi eski gelin işten çıktı.tekrar bütün ihtiyaçları karşılandı.ayrica annemize bakiyo diye sigortasını da oduyolar.simdi kadın tekrar calisacakmis zamanı belli değil.ben sürekli konuşuyorum hala da konuşurum ama gözünü açması için ne yapmam gerek bilmiyorum artık.benim de bunları görmem zor oldu kaç yıl geçti böyle.
 
Eski eşi bı dönem çalıştı.o zaman eşim sadece çocuğun masraflarını verdi.ailesine bakmaya ne isterlerse yapmaya devam etti.sonra kv hastalandi eski gelin işten çıktı.tekrar bütün ihtiyaçları karşılandı.ayrica annemize bakiyo diye sigortasını da oduyolar.simdi kadın tekrar calisacakmis zamanı belli değil.ben sürekli konuşuyorum hala da konuşurum ama gözünü açması için ne yapmam gerek bilmiyorum artık.benim de bunları görmem zor oldu kaç yıl geçti böyle.
Ohh hem sigortasını öde hem geçimini üstlen iyiymiş!! Yine girsin işe yine çalışsın, sizi ilgilendirmez ne zaman ne yapacağı. Ayrıntıları boşverin. Sizin bu gerçekleri görmeniz bu kadar zaman aldığına göre eşinki yıllarca sürecek bıkmadan anlatıcaksınız. Tekrar tekrar sürekli oturup sohbet eder gibi doğruları göstereceksiniz. Ama para vermeyi hemen keseceksiniz. Onlara bulan size de bulsun. Siz o insanlara bir kuruş vermekle bulmakla yükümlü değilsiniz. Siz bunu kesin olarak yapacaksınız ki mecbur kalıp artık bulamıyorum diyecek o tarafa. Artık yetemiyorum ben sadece kızımı üstlenirim demek zorunda kalsın artık
 
Ohh hem sigortasını öde hem geçimini üstlen iyiymiş!! Yine girsin işe yine çalışsın, sizi ilgilendirmez ne zaman ne yapacağı. Ayrıntıları boşverin. Sizin bu gerçekleri görmeniz bu kadar zaman aldığına göre eşinki yıllarca sürecek bıkmadan anlatıcaksınız. Tekrar tekrar sürekli oturup sohbet eder gibi doğruları göstereceksiniz. Ama para vermeyi hemen keseceksiniz. Onlara bulan size de bulsun. Siz o insanlara bir kuruş vermekle bulmakla yükümlü değilsiniz. Siz bunu kesin olarak yapacaksınız ki mecbur kalıp artık bulamıyorum diyecek o tarafa. Artık yetemiyorum ben sadece kızımı üstlenirim demek zorunda kalsın artık
Artık yapıyorum tabii paramı söylemiyorum kızımın istediğini alıyorum.ihtayacimiz olursa biseyler alıyorum.ufak tefek borç ödüyorum.kalani hemen anneme veriyorum ama bunları eşimin de yapması lazım ki bizim durumumuz duzelsin yoksa gecinmemiz çok zor.bikmadan anlatırım ben terslemese savunmaya geçmese zorlanma zaten
 
Artık yapıyorum tabii paramı söylemiyorum kızımın istediğini alıyorum.ihtayacimiz olursa biseyler alıyorum.ufak tefek borç ödüyorum.kalani hemen anneme veriyorum ama bunları eşimin de yapması lazım ki bizim durumumuz duzelsin yoksa gecinmemiz çok zor.bikmadan anlatırım ben terslemese savunmaya geçmese zorlanma zaten
İyi yapıyorsunuz. Terslemeye de hiç hakkı yok, buna izin vermeyin. Baştan işi sıkı tutmadığınız için şimdi emek vermek zorundasınız açıkçası. Siz yapacağınızı yapın da durumunuzun nasıl düzeleceğini eşinize sorun devamlı. O tarafı hiç ihmal etmemiş, bırakın sizin de durumunuz için kafa yorsun.
 
Back
X