Hep sabrettim ama artık boşanmayı düşünüyorum. Bana bir akıl verin.

life is beatiful

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2013
315
357
103
Merhaba arkadaşlar,
Ben birkaç ay önce evlendim. Eşimle görücü usulü evlendik. Ama eşimin bazı davranışlarına alışamadım. Bir kere adam kaç yaşına gelmiş ama annesinin sözünden çıkmıyor,dizinin dibinden ayrılmıyor.
Evlendikten sonraki ilk doğum günümde eşimle başbaşa kutlamak istedim ama o ailesiyle kutlamayı tercih etti.
İlk gece bile ailesinden birilerini aradı. Herşeyi onlara soruyor. Ben en özel şeylerimi onlarla paylaşmak zorunda mıyım?
En son bazı olaylar oldu bende artık dayanamadım ertesi gün babamın evine gittim. Benim değerimi anlasın evliliğimizin normal olmadığını farketsin istedim.
Bu arada maddi yönden de hep ailesine yardım yapıyor. Elindekini avucundakini veriyor. Sizce bu normal mi?
Ne olur bana bir akıl verin yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
ahhh ahhhh işte 30 uma geldim ama hala bu sebeplerden kaçıyorum görücü usulunden çok büyük risk almışsınız evlenerek tamamen piyango işte bu olay Allah yardımcınız olsun

eşinizin sergilediği tavırlar normal değil fakat sizin de sevmediğiniz biriyle evlenmeniz normal değil
silah zoruyla evlendirilmediniz sonuçta
neden sevmediğiniz birine evet dediniz
eşiniz normal değil ama eşiniz dört dörtlükte olsa sevmediğiniz için gözünüze batardı diye düşünüyorum
evliliği kesinlikle eşini sevmeden yürütemezsin

Son düzenleme:
yuh yani... sizin özelinizi gidip utanmadan ablasına mı anlatıyor, nasıl bi kafa bu ya.. :53:
cnm işin çok zor... ailesinin sözünden çıkmayan biri ile geçinmeye çalışmak insanı yer bitirir...
ayrıca ailesinin ihtiyacı varsa yardım etmeli dini açıdan fakat kendi ailesini mahrum bırakmadan...
öncelik kendi ailesinindir.. seni soğukta üşütüp, kendi ailesine para göndermesi hem günah hem de ayıp...
senin bir eksiğiniz olmaz, herşeyin tam olur o zaman ayrı...
ama bi tarafı ezip diğer tarafı yüceltmek çok yanlış..
aile kırduğunun farkında değil anlaşılan :53:

bir de eğer sevgi olmazsa katlanmak daha bir zorlaşıyor..
sevmediğim adamın gıcık annesine babasına neden katlanmak zorunda hissedeyim ki kendimi...
sevsem, eşimin hatrına susarım, göz yumarım bazı şeylere...
bu arada bende görücü usulü evlendim sayılır...
ama ben şuna çok inanıyorum... insanı huy sevdirir....
deli gibi aşık olup evlenenlerin de sonu boşanma olabiliyor...
evlilik süresince sana gösterdiği değer önemli..
biri ile hayatı paylaşmaya başladığın zaman, onun yaptığı güzelliklere kayıtsız kalamıosun, insansın sonuçta...
eşin sana senin istediğin gibi davransaydı, değer verseydi sen onu yine severdin eminim..
ama eşin benden nefret etsin, soğusun die elinden geleni yapıyor anlaşılan...

eşinizin sergilediği tavırlar normal değil fakat sizin de sevmediğiniz biriyle evlenmeniz normal değil
silah zoruyla evlendirilmediniz sonuçta
neden sevmediğiniz birine evet dediniz
eşiniz normal değil ama eşiniz dört dörtlükte olsa sevmediğiniz için gözünüze batardı diye düşünüyorum
evliliği kesinlikle eşini sevmeden yürütemezsin

Tabiki silah zoruyla evlendirilmedim. Ama benim çevremde de hemen hemen herkes görücü usulüyle evleniyor. Evet aramızda büyük bir sevgi ya da aşk söz konusu değildi. Yine de içimde ona karşı sevgi saygı vardı. Davranışlarıyla konuşmalarıyla karaktersizliğiyle bu sevgiyi de o aldı benden. Halbuki kendini sevdirmek onun elindeydi.

Yatak odası özeldir. . Ve orada yaşananlar sadece 2 kişi arasında kalmalıdır. .
Eşinizin her şeyi ablasına anlatması oldukça çirkin. . Bununla ilgili herhangi bir konuşma yapmadınız mı?
Yaş gelmiş otuza herkesin evi ayrı kesenin bir olmasının mantığı nedir ! Tamam her türlü yardımda bulunabilir ailesine ama birini rahat ettireyim derken evdeki karısını da soğuk odalarda tutmamalı. .
Kendisi de söylemiş aslında herhangi bir çekiciliği olmadığını. . Buna rağmen resti çeker gibi konuşmalarını şahsen ben olsam kaldıramazdım. .
Nişanlılık evresinde herhangi yakınlaşmanız konuşmanız geleceğe dair planlamalarınız olmadımı !!. . Boş zamanlarını veya tatil günlerini nasıl geçirdiğini hayatını nasıl idame ettirdiğini özellikle görücü usulü evliliklerde sormak gerekirdi bence . .
Açıkçası mesajlarla değildi bir süre sonra karşılıklı konuşarak karar vermenizi tavsiye ederim. . Ayrı geçirdiğiniz zaman sürecinde eşinizde düzelmeye karşı herhangi bir umut görmezseniz hayatınızın pekte güzel geçeceğini düşünmüyorum

yuh yani... sizin özelinizi gidip utanmadan ablasına mı anlatıyor, nasıl bi kafa bu ya.. :53:
cnm işin çok zor... ailesinin sözünden çıkmayan biri ile geçinmeye çalışmak insanı yer bitirir...
ayrıca ailesinin ihtiyacı varsa yardım etmeli dini açıdan fakat kendi ailesini mahrum bırakmadan...
öncelik kendi ailesinindir.. seni soğukta üşütüp, kendi ailesine para göndermesi hem günah hem de ayıp...
senin bir eksiğiniz olmaz, herşeyin tam olur o zaman ayrı...
ama bi tarafı ezip diğer tarafı yüceltmek çok yanlış..
aile kırduğunun farkında değil anlaşılan :53:

Bana en garip gelen huylarından biride bu zaten hani annesine düşkün ana kuzusu kocalar duymuştum da ablasına bu kadar düşkünü bir bana denk geldi heralde.

görücü usulü evlenmiş olmanda bişey yok..
o kadar çokki böyle evlenen...
insanlar son yıllarda tanışarak,konuşarak evleniyo..
gayet normal bi durum seninki...
eşinin tavırları hoş değil gerçekten..
hani abartılacak şeyler değil belki bazıları ama sen ısınamamışsında sorun orda aslında....
boşan yada boşanma diyemem ama iyi düşün...
hayırlısı olsun hakkında..

iş işten geçmiş artık..sizi suçlamak gibi olmasın ama siz de çok birşey yapmamışsınız gibi görünüyor, ya da neler yaptınız?
görücü usulü bi evlilik tanımadığın bi adam...madem evlendin, herşeyi karşı taraftan beklememek lazım...onu sen yontabilirdin belki en başlardan, ama artık iş işten geçmiş...bana kalsa, uzatma derim..peki ailen ne diyor bu duruma?

bazen çok sevdiğimiz insanlara katlanamıyoruz kaldı ki sevmediğiniz biri ve birçok eksiler allah yardımcınız olsun.. yönlendirmek istemem ama ailesine aşırı düşkünlerdne hep zarar görülüyor

ahhh ahhhh işte 30 uma geldim ama hala bu sebeplerden kaçıyorum görücü usulunden çok büyük risk almışsınız evlenerek tamamen piyango işte bu olay Allah yardımcınız olsun

Malesef şansım tutmadı. :(

Yatak odası özeldir. . Ve orada yaşananlar sadece 2 kişi arasında kalmalıdır. .
Eşinizin her şeyi ablasına anlatması oldukça çirkin. . Bununla ilgili herhangi bir konuşma yapmadınız mı?
Yaş gelmiş otuza herkesin evi ayrı kesenin bir olmasının mantığı nedir ! Tamam her türlü yardımda bulunabilir ailesine ama birini rahat ettireyim derken evdeki karısını da soğuk odalarda tutmamalı. .
Kendisi de söylemiş aslında herhangi bir çekiciliği olmadığını. . Buna rağmen resti çeker gibi konuşmalarını şahsen ben olsam kaldıramazdım. .
Nişanlılık evresinde herhangi yakınlaşmanız konuşmanız geleceğe dair planlamalarınız olmadımı !!. . Boş zamanlarını veya tatil günlerini nasıl geçirdiğini hayatını nasıl idame ettirdiğini özellikle görücü usulü evliliklerde sormak gerekirdi bence . .
Açıkçası mesajlarla değildi bir süre sonra karşılıklı konuşarak karar vermenizi tavsiye ederim. . Ayrı geçirdiğiniz zaman sürecinde eşinizde düzelmeye karşı herhangi bir umut görmezseniz hayatınızın pekte güzel geçeceğini düşünmüyorum

Tabiki bu durum bana da garip geldi ve eşimle de konuştum. Ama tam tersine ona da benim dediklerim saçma geldi neden ablama soramıyacakmışım diyor. Sonuçta o kadın seni anlar diyor. İyi de o da kadın diye ben yatak odamda ne yaptığımı bile ona mı anlatacağım. Tamam kadın olabilir ama aynı zamanda o benim görümcem. Eşim bunu anlamıyor işte.

Nişanlılığımız 5 ay sürdü ve konuştuk mesajlaştık. O zamanlar bana evim var iyi bir işim var diyordu. Tatile gideriz gezeriz diyordu. Ama biz 8 aydır ailesine kira öder gibi para veriyoruz. Neymiş bu evin kirasını onlar alıyormuş şimdi eşim evlenip kira ellerinden gidince paraya ihtiyaçları olmuş. Ama ben buna inanmıyorum. Görümcemin de oğlunun da elinde en son çıkan pahalı telefonlar dolapları ağızlarına kadar dolu bizden çok yiyip içip gezip eğleniyorlar. Borcu olan paraya muhtaç olan insan böyle mi yaşar.

Yani burda bir çok konuda arkadaşlara çabalamalarını evliliklerine sahip çıkmalarını tavsiye etmişimdir ama size böyle bir şey yazamayacağım, üzgünüm.Bu nedir ya Allah aşkına, ne saçma, garip şeyler.( çok afedersiniz sözüm size değil, kırmak istemem) La fontene masalları gibi, böyle konuşan tavşanlar, şarkı söyleyen kaplumbağalar... gibi .Ya anlattığınız evlilik gerçek değil de fantastik bilim kurgu gibi.Çok üzgünüm kötü bir karar, hata yapmışsınız.Eşiniz belli ki bir şekilde sizinle evlenmeseymiş ömrü billah kimseyle evlenemezmiş.Yani ailenizle görüşün annenizle paylaşın, arkanızdalar mı emin olun.Hayat güzel, devam ediyor...ondan ayrı devam da eder...

ailesinin ağzının içine bakan erkekle geçinmek gerçekten zor hemde çok 30yaşına gelmiş ama hala olgunlamamış neyin özel olup olmadığını bilmiyo sanırım ayrıca ilk öncelik kendi ailesinde olması lazım seni soğukta oturtturup ailesine bakmasıda neyin nesi kendi ailesine gül gibi bakıosa hiçbişeyini eksik etmeden ailesinede baksın tabi ama bu şekilde değil
ne diyim valla canım Allah kolaylık versin

Bu söylediklerimden de maddiyata düşkün biri olduğumu sanmayın. Ben elimden geldiği kadar kanaatkar olmaya çalıştım ve öyle bir insan olduğumu o da biliyor. Onu yontmaya değiştirmeye de çalıştım. Güzellikle söyledim yerine göre kadınlığımı da kullandım hatta çok canım sıkılınca laf da söyledim ama adamın kafa almıyor. O kendini hala lise okuyan ailesinin eline bakan biri gibi görüyor. Karakteri oturmamış evlilik nedir insanlar neden evlenir bir fikri yok. Mesela çocuk bile istemiyor. Tamam bende daha 8 aylık evliyim hemen çocuğumuz olsun demiyorum ama eşim bana sen istemesen ben ömür boyu hiç çocuk istemem diyor. Bende tam tersine çocuk aşığı biriyim. Her yönden ben bu adamla bir gelecek göremiyorum. Ailemde benim arkamda diğerleri (uzak akrabalar komşular vs.) zaten beni ilgilendirmiyor.

çocuk yapmaa sakın

Zaten şu anda o istese bile ben istemem çocuk yapmayı. Ben sadece örnek verdim yani demek istediğim eşim bana gelecekle ilgili hep siyah bir tablo çiziyor. Madem çocuk bile istemeyecekti bu sorumluluğu alamayacaktı ne diye evlendi. Bu konuyu konuşmaya çalıştığımda da bana daha biz çocuğuz ne çocuğu dedi. 30 yaşında hala kendini çocuk olarak görüyorsa ne zaman olgunlaşacak bu adam??

Bu söylediklerimden de maddiyata düşkün biri olduğumu sanmayın. Ben elimden geldiği kadar kanaatkar olmaya çalıştım ve öyle bir insan olduğumu o da biliyor. Onu yontmaya değiştirmeye de çalıştım. Güzellikle söyledim yerine göre kadınlığımı da kullandım hatta çok canım sıkılınca laf da söyledim ama adamın kafa almıyor. O kendini hala lise okuyan ailesinin eline bakan biri gibi görüyor. Karakteri oturmamış evlilik nedir insanlar neden evlenir bir fikri yok. Mesela çocuk bile istemiyor. Tamam bende daha 8 aylık evliyim hemen çocuğumuz olsun demiyorum ama eşim bana sen istemesen ben ömür boyu hiç çocuk istemem diyor. Bende tam tersine çocuk aşığı biriyim. Her yönden ben bu adamla bir gelecek göremiyorum. Ailemde benim arkamda diğerleri (uzak akrabalar komşular vs.) zaten beni ilgilendirmiyor.
O zaman kendini daha fazla yıpratma arkadaşım

Arkadaşlar ilginiz ve yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. İçimi dökmek ailem dışında birilerine derdimi anlatmak bana iyi geldi. Şimdi çıkmam lazım ama en kısa zamanda online olmaya çalışacağım. Bana dua ederseniz çok sevinirim.

Back
X