• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep sorun hep sorun, hep anne.

Vienna-

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
50
16
8
Kızlar ve büyüklerim merhaba.

Bir yılımı doldurmuşum burada öncelikle buna ayrı sevindiğimi söylemek isterim. Ara sıra uğrardım buraya, kimsenin -arkadaş çevremden en az üç kişinin bildiği sırrımı sizlerle paylaştım- yani annemin alkol sorununu daha önce sizlere anlatmıştım.

Sizden yine annem ile ilgili bir sorun için, bir akıl ve bir fikir istiyorum. En iyi burayı düşündüm gerçekten. Çözüm bulsam bulsam burada bulurum dedim.

Başlayayım.

Alkolik olmasını daha önce anlatmıştım ancak bu sorun tamamen benimle ilgili.
Kızlar gelmişim 20’li yaşlarıma, yaşım 15 değil, 10 değil. Her şeyime karışıyor. Bunu da geçtim asıl sorun var; özgürlük. Bir özgürlüğüm yok benim, gerçekten yok.

Siz gençliğinizde yani aranızda diyeyim, gençliğinizde gönlünüzce çıkıp eğlenip gezen illa ki vardır. Ben de bu yok.

Geçen hafta annemlerle doğum günündeydim, eve geç geldim ve saat iki sularıydı. Hayatımda ilk kez eve o kadar geç geldim, burnumdan getirdi. İnsanlar içiyor, geziyor, eğleniyorlar. Ben neden bunları yapmak istemeyeyim? Bana tehditler savurdu.

Ve şunları belirteyim; sigaram yok, kötü alışkanlığım yok -böyle alkolik bir anneyle büyümeme rağmen- kendi alkol kullanımım ise nadir, ancak çıkmışsam akşam. Ama buna rağmen annem diyor ki akşam 11’de evde olacaksın, bu nedir ben 15 yaşında mıyım? Arkadaşım bile şok oldu ben bunu yaşamamıştım dedi, gıpta ettim. Daha sonra akşam 21’de evden çıktım, daha her yer açık, marketler bile. İnsanlar ya geziyor, ya evine gidiyorlar. Bana bu saatte çıkılır mı diye baskı kurdu.

Napacağım?
Bu esaretten nasıl kurtulacağım?
Kendi sorunları yetmiyormuş gibi bana bu baskıyı uyguluyor. Ben nasıl katlanayım bu kadına? İntihar mı edeyim? Benim hayatım yok mu, eğlenip gezemez miyim, esir miyim. Kızlar gerçekten bıktım. Bu akşam çıktım saat 11 ya girişim, 23.15 geçiyordu eve geldiğimde söylemediğini bırakmadı. Saat 11 dedim, 11’i aşmadım ki 15 dk olmuş ne var bunda dedim. Ona rağmen söylendi.

Yardım edin, delirmek üzereyim.
Bu ne baskı.

ulkede yasananlari gorunce annenizin saat 11 de eve gelmenizi istemesi bence intihar sebebi olmamali.

konuyu epey abarttiginizi dusunuyorum.

Merhaba, endişenizi anlıyorum ancak bu kadın hep böyle. Sırf akşam değil, sabahları da aynını yapabiliyor, tamamen beni esir altında tutmak isteği.

okul yok mu? nasıl karışıyor o kadar ya siz küçük değilsiniz ki.

Eski konunuzu bilmiyorum ama burada anlattıklarınıza dayanarak sanırım ben olsam bana karışman için önce şu alkol sorununu bi çözmen lazım bence bunları kafan güzelken konuşuyorsun derdim.

Keşke olsa bu ancak o evi başıma yıkar benim.
Ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Kadın bu yaştan sonra değişmez. Kavga istemiyorsanız geç gelmemeye çalışın.

Ayrıca ben de 20 li yaşlardayım annem yazın eve gidince hava karardığında merak eder. Olağan bir durum yani. Bence arkadaşlarınız abartmış bu kadar şaşıracak ne var? Los Angeles mi burası :bicak::110:

Ya annenizin talepleri cok dogal. Gece 11 e kadar disarda kalmak yeterince ozgurluk zaten.

Yasiniz kac tam olarak? 21?

Basinizda baba figuru de yok sanirim. Kadinin hakli endiselerini, size inat yapilan bir kisitlama olarak gormeyin.

Geceleri bin bir turlu ipsiz sokak da oluyor, her seven anne kizi icin endise eder.

okul yok mu? nasıl karışıyor o kadar ya siz küçük değilsiniz ki.

Eski konunuzu bilmiyorum ama burada anlattıklarınıza dayanarak sanırım ben olsam bana karışman için önce şu alkol sorununu bi çözmen lazım bence bunları kafan güzelken konuşuyorsun derdim.

Merhaba, evet okuyorum annemin yanında. Çok küçük yaşta olsam baskını anlayacağım ama ben de bir bireyim.

Ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Kadın bu yaştan sonra değişmez. Kavga istemiyorsanız geç gelmemeye çalışın.

Ayrıca ben de 20 li yaşlardayım annem yazın eve gidince hava karardığında merak eder. Olağan bir durum yani. Bence arkadaşlarınız abartmış bu kadar şaşıracak ne var? Los Angeles mi burası :bicak::110:

Doğru diyorsunuz..
Merak etse keşke bu da. Ama bu merak değil tam bir sıkı yönetim. Kaç yaşıma gelmişim eve gelişimin bir sınırı olmamalı. Sabah 5’de gelmiyorum ki, her gün de çıkmıyorum. Haftasonu bile izin vermiyor.

Ya annenizin talepleri cok dogal. Gece 11 e kadar disarda kalmak yeterince ozgurluk zaten.

Yasiniz kac tam olarak? 21?

Basinizda baba figuru de yok sanirim. Kadinin hakli endiselerini, size inat yapilan bir kisitlama olarak gormeyin.

Geceleri bin bir turlu ipsiz sokak da oluyor, her seven anne kizi icin endise eder.

Evet babam vefat etti.
Yaşım 21.
Ancak yaşıma göre hep olgundum ve halen olgunum.
Doğru diyorsunuz ama ben annemin tepkisini çok fazla görüyorum.

Doğru diyorsunuz..
Merak etse keşke bu da. Ama bu merak değil tam bir sıkı yönetim. Kaç yaşıma gelmişim eve gelişimin bir sınırı olmamalı. Sabah 5’de gelmiyorum ki, her gün de çıkmıyorum. Haftasonu bile izin vermiyor.
Size de üzüldüm annenizin durumu yüzünden. Ama empati yapsanız biraz, düşünsenize ortalık tecavüzcü, katil, gaspçı kaynıyor. Endişelenmez miydiniz? Bence biraz da onun tarafından bakarsanız kutuplaşma azalır.

Merhaba, evet okuyorum annemin yanında. Çok küçük yaşta olsam baskını anlayacağım ama ben de bir bireyim.

ben yine linç yiyeceğim ama,18 yaşını geçmiş insanlara bebek muamelesi yapmak bana doğru gelmiyor. okulunuz bitecek siz hayata atılacaksınız yine mi 11de eve girmem kuralı olacak?

Eğlence vs olarak bakmıyorum olaya ben. bölümünüzü bilmiyorum ama ben şuan okuldayım ve sanırım sabaha kadar da burda kalıcam. anneniz buna izin verir miydi mesela? böyle şeylere izin veriyor eğlenceye vermiyorsa bir miktar anlarım ama komple gece çıkmaya karışıyorsa orda bir dur diyeceksiniz.

liseyi bitirdiğim sene tek yaşamaya başladım ben,3 yıl oldu hala da yaşıyorum şimdi çıksam evime giderim saat 1 olmasına rağmen. Küçük değilim ki. Yanlış bir şey de yapmıyorum yani ne sorun olabilir? bence annenizle konuşmayı deneyin kavga etmeden

Size de üzüldüm annenizin durumu yüzünden. Ama empati yapsanız biraz, düşünsenize ortalık tecavüzcü, katil, gaspçı kaynıyor. Endişelenmez miydiniz? Bence biraz da onun tarafından bakarsanız kutuplaşma azalır.

İnanın hep deniyorum ve denemeye devam edeceğim. Ancak bir de şu var, annem benim yaşımda ne istiyorsa yaşamış bir kadın, asla engel olmadı önünde. Hani o sıkı şekilde yetişse anlayacağım bana yaptığını. Ama anlayamıyorum. Teşekkür ederim ilginiz için..

ben yine linç yiyeceğim ama,18 yaşını geçmiş insanlara bebek muamelesi yapmak bana doğru gelmiyor. okulunuz bitecek siz hayata atılacaksınız yine mi 11de eve girmem kuralı olacak?

Eğlence vs olarak bakmıyorum olaya ben. bölümünüzü bilmiyorum ama ben şuan okuldayım ve sanırım sabaha kadar da burda kalıcam. anneniz buna izin verir miydi mesela? böyle şeylere izin veriyor eğlenceye vermiyorsa bir miktar anlarım ama komple gece çıkmaya karışıyorsa orda bir dur diyeceksiniz.

liseyi bitirdiğim sene tek yaşamaya başladım ben,3 yıl oldu hala da yaşıyorum şimdi çıksam evime giderim saat 1 olmasına rağmen. Küçük değilim ki. Yanlış bir şey de yapmıyorum yani ne sorun olabilir? bence annenizle konuşmayı deneyin kavga etmeden

Keşke sizin gibi olsaydım ve yaşasaydım. Çok ama çok şanslısınız. Bölümüm Psikoloji.
Küçük değilsiniz ve 18’den sonra insan kanunen bile “birey” konumuna geçiyor. Sırf eğlence değil, nerden gelirsem geleyim annem aynı. Çok sıkıldım ve bıktım. Siz tek yaşamaya nasıl başladınız?

Evet babam vefat etti.
Yaşım 21.
Ancak yaşıma göre hep olgundum ve halen olgunum.
Doğru diyorsunuz ama ben annemin tepkisini çok fazla görüyorum.
Canim bak nerde yasiyorsun? Allah korusun, tinercisi, sarhosu, sapigi, yol kenarinda calisanlar...hirsizi..hep gece tehlike asil. Bunlar yasa da bakmiyor, 15 icin tehlike, 21 sen kendini kesin koruyabilirsin gibi bir durum yok...Annene en yakin can sensin. Hava 7 de karariyor, kadinin 11 i kadar bile akli zaten sendedir. Sen gece 2 lere kadar disarda takilsan o evde rahat oturabilir mi? Senin yaslarinda erkek kardesim disardayken bile ben uyuyamiyorum.
Arkadaslarinizin doldurusuna gelmeyin. Asil sokakda sabahlamaniza bisey demese, annem beni sevmiyor diye hakli bir endisen olurdu.

İnanın hep deniyorum ve denemeye devam edeceğim. Ancak bir de şu var, annem benim yaşımda ne istiyorsa yaşamış bir kadın, asla engel olmadı önünde. Hani o sıkı şekilde yetişse anlayacağım bana yaptığını. Ama anlayamıyorum. Teşekkür ederim ilginiz için..
Belki o kadar özgür yaşadığı için şu an alkolik? Belki sizi bu yüzden korumak istiyor? İnanın mantıksız şeyler yapsalar da hep iyiliğimizi istiyorlar. Ve genelde kendi kötü tecrübelerinden yola çıkarak bizi korumaya çalışıyorlar. En azından sizi umursayan bir anneniz var, bu bile bir şeydir.

Umarım sizi aşırı derecede sıkmaktan vazgeçer. Bunun için sen beni sıktıkça ben o yasakladığın şeyleri daha çok yapmak istiyorum, biraz rahat bırak beni diye güzelce anlatırsanız belki faydası olur.

Allah yardımcınız olsun :)

Canim bak nerde yasiyorsun? Allah korusun, tinercisi, sarhosu, sapigi, yol kenarinda calisanlar...hirsizi..hep gece tehlike asil. Bunlar yasa da bakmiyor, 15 icin tehlike, 21 sen kendini kesin koruyabilirsin gibi bir durum yok...Annene en yakin can sensin. Hava 7 de karariyor, kadinin 11 i kadar bile akli zaten sendedir. Sen gece 2 lere kadar disarda takilsan o evde rahat oturabilir mi? Senin yaslarinda erkek kardesim disardayken bile ben uyuyamiyorum.
Arkadaslarinizin doldurusuna gelmeyin. Asil sokakda sabahlamaniza bisey demese, annem beni sevmiyor diye hakli bir endisen olurdu.

Bu açıdan da düşünmeye çalışacağım, ama gerçekten bıktım. Ankara.
Dediğiniz gibi düşünmeye çalışacağım..

Belki o kadar özgür yaşadığı için şu an alkolik? Belki sizi bu yüzden korumak istiyor? İnanın mantıksız şeyler yapsalar da hep iyiliğimizi istiyorlar. Ve genelde kendi kötü tecrübelerinden yola çıkarak bizi korumaya çalışıyorlar. En azından sizi umursayan bir anneniz var, bu bile bir şeydir.

Umarım sizi aşırı derecede sıkmaktan vazgeçer. Bunun için sen beni sıktıkça ben o yasakladığın şeyleri daha çok yapmak istiyorum, biraz rahat bırak beni diye güzelce anlatırsanız belki faydası olur.

Allah yardımcınız olsun :)

Böyle anlatmaya çalışacağım ona da..
Umarım yola gelir.
Çok teşekkür ederim.

Bu açıdan da düşünmeye çalışacağım, ama gerçekten bıktım. Ankara.
Dediğiniz gibi düşünmeye çalışacağım..
Canim bak, gencsin, deli dolusun anliyorum. Sacma sapan dolduruslara gelme. Gercekten sana verilen ozgurluk alani cok genis. Basina simdiye kadar bisey gelmemis olmasi, tehlike yok demek degil. Tedbiri elden birakmamakda fayda var. Bir kotu deneyimi omur boyu pesinde tasiyabilirsin. Ya ben arabayla gezerken bile nelere sahit oldum.

Birgun senin evladin olunca sen de anneni anlayacaksin. Bu sana inat yapilan bisey degil, sadece koruma ic gudusu. Kendini doldurma. Senin binde birin kadar rahat yasamayanlari dusun ve anneciginle zitlasma.

Back
X